View Full Version : Избори 2014
AnarchyBoy
10-06-2014, 16:31
Сам се закопаваш. ;/
Трябва да се научиш да различаваш шегите между другото.
Спирам да говоря по темата, щом искаш, изкарвай се такъв какъвто не си.
Обясни как се закопавам и къде казвам, че съм такъв какъвто не съм - като казвам какъв съм спрямо документа, който ти е сниман и носи името, подписа, адреса и егн-то ми.?! Или няма какво да кажеш и за т'ва спираш, хубаво, така трябва.
golemiq_korab_minava
10-06-2014, 16:33
:D Дори в уикепедия вече ви има, много си известен престъпник станал :D :D :D
AnarchyBoy
10-06-2014, 16:35
Мда :D Жалко, че не става въпрос за същото СИК, ако беше същото, ехе некой лев щех да намажа от рекет а-у. Пък то скучна работа. :(
За кво ти трябва мнение? Не ти трябва да знаеш, вайкай се с анархито, еднакви сте явно...
Щото почва да ми писва от въртели в стил „ДС агентурата“ и опорни точки...
Както и да е. Все едно не съм питал.
anonymous908491
10-06-2014, 16:37
Ахахаххахахаха. Казвала съм ти, че Бойко е бил учител на баща ми, да. Но това не значи, че му е приятел.
Уточни по какво му е бил учител, защото тоя галфон не може да брои до десет.
Aeternal
10-06-2014, 16:38
AnarchyBoy, до сега гледах да си мълча, но тая брутална показност на тъпота ми идва в повече.
Ти нормален ли си бе? Бил си представител на партията на мама на някакви предсрочни избори и взе да се изявяваш като господ.
И да те светна за да не се излагаш повече - това, че ти е позволено да "оспорваш" не те слага над СИК и РИК, тъпанар.
В твоя случай "оспорвам решение" буквално означава "подавам жалба".
Така че можеш само да се жалваш.
AnarchyBoy
10-06-2014, 16:38
Как да правиш рекет разбира се, баща й е хотелиер на морето = мутра. Oлд скул, пък и само там и в столицата останаха от старите едновремешни качествени мутри :D Навсякъде другаде - отрепки и мизерници ;д
AnarchyBoy
10-06-2014, 16:40
AnarchyBoy, до сега гледах да си мълча, но тая брутална показност на тъпота ми идва в повече.
Ти нормален ли си бе? Бил си представител на партията на мама на някакви предсрочни избори и взе да се изявяваш като господ.
И да те светна за да не се излагаш повече - това, че ти е позволено да "оспорваш" не те слага над СИК и РИК, тъпанар.
В твоя случай "оспорвам решение" буквално означава "подавам жалба".
Така че можеш само да се жалваш.
Не не с жалба - тва е за други :D и от тях имаше.. то има 150 звена сек'ви ;д контрола уж е стегнат..
Можех да кажа, тая е невалидна и да поискам гласуване, ако 6 човека гласуват за мен - става така. Можех да променям хората, които броят и прочие - без въобще да пиша жалби, жалби.. жаби. Казвам, ако откажат- излизам и се легитимирам пред полицията и се връщам в съответния СИК и с тях се налага промяната, която е въведена.
Не знам честно казано, трябва да го питам. Като се приберат, обещавам! ;д
По твоята логика, Цветомире, всеки несебърлия е мутра. ;/
golemiq_korab_minava
10-06-2014, 16:40
Спрете да му разваляте почивката, че следващите избори наближават и пак ще трябва да прави плакати работливо. ;Д
anonymous908491
10-06-2014, 16:41
[B]Как да правиш рекет разбира се
Ако точно това ги е учил, щяха да умрат от глад. Тиквата беше на толкова ниско ниво, че ходеше за кафе и вършеше работата на момче за всичко.
shmatarok
10-06-2014, 16:43
Тая тема така се изроди, просто е потресаващо.
AnarchyBoy
10-06-2014, 16:43
По твоята логика, Цветомире, всеки несебърлия е мутра. ;/
Че то не е ли така? :lol: Поне останахте една от малкото читави групировки там. Но на морето има бизнес, а т'ва е което им трябва на хората ;д И не ми казвай, че ги няма дебеловратите в несебър, че ще се смея - да не казвам и за едни истории, там баща ти с кой пиел и бла бла и к'ви са им прякорите.. ся извинявай, ама хора като Очите, Клюна и прочие не са от най-миролюбивите и съвестни граждани ;д
Ако точно това ги е учил, щяха да умрат от глад. Тиквата беше на толкова ниско ниво, че ходеше за кафе и вършеше работата на момче за всичко.
Не му разваляй филма де, тъкмо взе да му се получава. ;/
AnarchyBoy
10-06-2014, 16:44
шофьорче и момче за всичко да ;д бту много обичам Български криминални хроники ;д
golemiq_korab_minava
Не не с жалба - тва е за други :D и от тях имаше.. то има 150 звена сек'ви ;д контрола уж е стегнат..
Можех да кажа, тая е невалидна и да поискам гласуване, ако 6 човека гласуват за мен - става така. Можех да променям хората, които броят и прочие - без въобще да пиша жалби, жалби.. жаби. Казвам, ако откажат- излизам и се легитимирам пред полицията и се връщам в съответния СИК и с тях се налага промяната, която е въведена.
Само на приказки. :) Но си нужен да плашиш иначе страхливите хора, за да правиш каквото си искаш безнаказано с компанията, нали.. ИЗРУуууууд
AnarchyBoy
Не му разваляй филма де, тъкмо взе да му се получава. ;/
Що мислиш, че съм сериозен с онзи пост? :lol:
Аз винаги съм се подигравал на Бойко, точно щото някога е бил "Бойко Тивката" и е облизвал задници. ;д
Aeternal
10-06-2014, 16:46
Права и задължения:
Представителите на партиите, коалициите и инициативните комитети имат право:
а) да присъстват в изборното помещение при откриването и закриването на изборния ден, по време на гласуването, както и при отварянето на избирателните кутии и при установяване на резултатите от гласуването, за което им се осигурява пряка видимост;
б) да присъстват при въвеждането и при повторното въвеждане в избирателните комисии и в изчислителните пунктове на данните от протоколите с резултатите от гласуването на секционните избирателни комисии;
в) да получат срещу подпис копие от подписания от членовете на СИК протокол с резултатите от гласуването в избирателната секция, съответно от РИК с резултатите от съответния район,подпечатано на всяка страница с печата на комисията и подписано от председателя, заместник-председателя и секретаря. Подписаният протокол се копира в избирателната секция, съответно в РИК. Имената и единният граждански номер на представителя, получил копието, се вписват от СИК съответно от РИК в списъка на лицата, получили копие от подписания протокол, след което представителя се подписва;
г) да присъстват на заседанията на избирателните комисии. На заседанията на избирателните комисии може да присъства само по един представител от всяка партия, коалиция или инициативен комитет;
д) да присъстват при тегленето на жребия по чл. 386, ал. 4 от Изборния кодекс при определянето на избраните кандидати от всяка кандидатска листа на партия или коалиция;
е) да подават жалби и сигнали за нарушения на изборния процес.
В изборния ден представителите на партиите, коалициите и инициативните комитети са длъжни:
а) да спазват реда за свободното и спокойно протичане на гласуването в избирателната секция;
б) да не пречат на гласуването в избирателната секция;
в) да изпълняват указанията на председателя и решенията на секционната избирателна комисия.
Представителите на партиите, коалициите и инициативните комитети са длъжни да носят в изборния ден само отличителния знак, утвърден с Решение на ЦИК – бадж с напис „ПРЕДСТАВИТЕЛ ПАРТИЯ“. Представителите на партиите, коалициите и инициативните комитети, които носят отличителни знаци извън утвърдените от ЦИК или не носят отличителни знаци, се отстраняват от избирателната секция с решение на секционната избирателна комисия. Решението на СИК в страната може да се оспорва пред районната избирателна комисия, която се произнася незабавно с решение, което не подлежи на обжалване. Решението на СИК извън страната може да се оспорва пред Централната избирателна комисия,която се произнася незабавно с решение, което не подлежи на обжалване.
Представителите на партиите, коалициите и инициативните комитети не могат да бъдат придружители на избирател с увредено зрение или със затруднения в придвижването, което не му позволява да извърши сам необходимите действия при гласуването. На лицата в качеството им на представители на партии, коалиции и инициативни комитети, не се издават удостоверения за гласуване на друго място.
Че то не е ли така? :lol: Поне останахте една от малкото читави групировки там. Но на морето има бизнес, а т'ва е което им трябва на хората ;д И не ми казвай, че ги няма дебеловратите в несебър, че ще се смея - да не казвам и за едни истории, там баща ти с кой пиел и бла бла и к'ви са им прякорите.. ся извинявай, ама хора като Очите, Клюна и прочие не са от най-миролюбивите и съвестни граждани ;д
Клюна е от Якуруда. :lol: А с Очите никога не е имал нищо общо. о.О
Спри да говориш глупости, плс.
AnarchyBoy
10-06-2014, 16:46
Само на приказки. :) Но си нужен да плашиш иначе страхливите хора, за да правиш каквото си искаш безнаказано с компанията, нали.. ИЗРУуууууд
А не съм плашил никой, просто бях супер коректен. Следях да се брои правилно и не съм ощетявал никоя партия - всички невалидни бюлетини си бяха премахнати, всички валидни зачислявани. Без излишни простотии, щото пак казвам, - не съм за партийно разделение, а за нормална България... Трябва да се въведе ред в тая държава.
AnarchyBoy
10-06-2014, 16:47
Клюна е от Якуруда. :lol: А с Очите никога не е имал нищо общо. о.О
Спри да говориш глупости, плс.
Няма значение от къде е някой си и точно за очите си ми разправяла, но винаги е напълно възможно да си си измисляла фантазии.
Важното е, че баща ти контактува с тях и подобни и се връщаме на онзи горен пост относно бизнесите и узаконяването ;д
AnarchyBoy
10-06-2014, 16:48
спирам аз, че излизам. Довиждане :*
Няма значение от къде е някой си и точно за очите си ми разправяла, но винаги е напълно възможно да си си измисляла фантазии.
Важното е, че баща ти контактува с тях и подобни и се връщаме на онзи горен пост относно бизнесите и узаконяването ;д
Ъмм драги, има голямо значение, понеже Клюна ни е дългогодишен клиент и е мижав представител на туроператорска фирма. И ми е много интересно какво съм ти разправяла за очите? о.О Казвала съм ти, че познавам дъщеря му, понеже е на моята възраст, но нищо повече. Измисли си го сега от гъза, плс.
golemiq_korab_minava
10-06-2014, 16:52
Е, ХОРА, я кажете, как сега да имаме вяра на тези избори, като ей подобни боклуци ни проверяват гласовете? Уродиии братче.
Мда, баща ми контактува с мутри. А доказателство имаш ли? Единствената мутра, с която контактува, е шеф на АД "Слънчев бряг". И то вече не контактува с него, поради други причини.
Е, ХОРА, я кажете, как сега да имаме вяра на тези избори, като ей подобни боклуци ни проверяват гласовете? Уродиии братче.
То ако само ни ги проверяваха, окей, работата е там, че част от задълженията им са и разни други "незначителни" нещица.
anonymous908491
10-06-2014, 16:54
Ти като видиш 30% от гласувалите, че били за тиквата, трябва ли някой да ти обяснява повече.
golemiq_korab_minava
10-06-2014, 16:59
......... тоя си чиста мутра, вкара цялата сбирщина от полицейски копелета да изнудват всички.
golemiq_korab_minava
10-06-2014, 17:00
ама те робите го обичат..
defender
10-06-2014, 18:26
Тая тема така се изроди, просто е потресаващо.
може би, защото повечето, които пишат в нея са от РБ и съответно такава е и атмосферата, която предават на темата.
:D
anonymous708973
10-06-2014, 20:55
Абе, хора, какво сте се захапали?
Елементарна човешка психология е. Всеки обича да се чувства важен и значим :) Занимава се от 3 месеца, чувства, че прави нещо, има някаква длъжност, която перифразирана звучи много badass, категоричността и дълбокото убеждение в нещо вече сме го виждали, нищо ново под слънцето.
Същото с Лин, когато обясняваше как работила наравно с родителите си в ресторанта и как е говорила 4 езика на рецепция.
Същото с Jolie с познанията за розовата вода.
Същото с Rashy и Ангел...Белчев (?) + оня злобен индивид от женски род, които се изявяват в раздел "Спорт и здраве".
Нищо лично към никой от изброените (освен към последната), служат просто като примери. Всеки си харесва някаква сфера, в която се чувства недосегаем и незаменим.
Биг дийл.
Мен обаче ме изненада Корабът какво плюе, бях готова да си заложа главата, че е ударил хикса на БСП-то с ентусиазма на червена бабичка.
galaxy29
10-06-2014, 21:00
не, тя се чувства недосегаема във всяка сфера
*оф, не ми се получи, ти за друго си говорил ;/
galaxy29
10-06-2014, 21:02
socareless, би било хубаво и тук да споделиш вижданията си за промяна
Aeternal
10-06-2014, 21:31
Да се чувстваш важен е едно, друго е да се приравняваш на божество защото си представител на 1 от 25-те партии (коалиция в неговия случай) участващи в изборите.
Още повече, че е млад човек в БСП, партията носеща най-голяма отговорност за сегашното мизерно положение(просто защото са управлявали най-дълго от 1989 насам).
socareless
10-06-2014, 21:37
аз съм за чистокръвните българи и патриоти от дпс, фаталната за партиите на статуквото ббц, честните и почтени държавници от бсп, герб със своя лидер, който по всичко личи, че е бъдещ нобелов лауреат, напълно уравновесените и нормални шизофреници от атака, абв ако може и други букви от азбуката, реаниматорите и умерено-крайните фашисти от пф, тва е формулата за промяна
galaxy29
10-06-2014, 21:39
:Д :Д:Д
хайде де, не се срамувай
AnarchyBoy
10-06-2014, 21:39
С коментара за "господ" се ебавах, бре мой... Взел си думите ми прекалено на сериозно. Лел не съм се имал за божество... Т'ва е израз :lol:
Supermassive____
10-06-2014, 21:47
Мутри и осъдени на власт! Срам, гняв и безсилие..
socareless
10-06-2014, 21:55
:Д :Д:Д
хайде де, не се срамувай
ne se ako mojeh bih si prodal glasa na vsichkite
galaxy29
10-06-2014, 21:59
много ти здраве
опитвам се да ти вдигна репутацията за пред форумните нимфи...
Aeternal
10-06-2014, 22:03
Нещо друго искаш да вдигаш май... :Д
socareless
10-06-2014, 22:06
нз кви нимфи, но ако има нимфоманки да ме потърсят на лс и с pic, благодаря предварително
socareless
10-06-2014, 22:07
Нещо друго искаш да вдигаш май... :Д
нема толко сила
galaxy29
10-06-2014, 22:11
братовчеди сме за бога...
стръвта е хвърлена, скоро ще се налепят
Естествено няма да се отказваме. Например младежката организация на моята партия набира огромна сила навсякъде в България, което ме радва, старите лица залязват новите изгряват и повечето са свободомислещи не са програмирани. Просто трябва много работа.
Нищо ние се ебаваме, че максимум май месец - пак ще имаме избори, така че 8-) До тогава!
Вие може да не се отказвате, ама скоро тая партия ще я последва съдбата на СДС. Електората за съжаление ви умира безвъзвратно. Детето на БКП ги изяде най безцеремонно. Партията няма силен лидер, Миков върши работа когато трябва да се наблъскат по комисиите тоя и оня да вземат по 450лв за да си клатят краката и да ядат без пари. Г-ца Делибалтова ли ви е бъдещето ? Какви идеи имате за развитие ? Аз до сега малко съм видял "младежи" в БСП които да искат да променят нещо, повечето просто искат да получат достъп до остатъците от тия дето дърпат конците.
Много пъти съм го казвал, ще го кажа пак аз не съм за партийно разделение, аз съм за социална политика и съм готов да подкрепя всеки, който прави нещо. Понеже живея в Кюстендил, а тук БСП работят наистина, докато останалите просто си купуват гласовете нормално да подкрепя БСП. ;)
За каква социална политика си ти, след като "Не ме интересуват другите сеш се ?" За социалната политика на БСП точно недей ми говори. Това е една лъжа която се търкаля вече 25г. БСП унищожиха държавата, ти ми говориш как правели нещо. Какво нещо правят ? А сещам се губят електората си, защото от ДПС вече им е трудно да се доредят до циганите.
anonymous708973
10-06-2014, 22:35
А, гледам, че сте коментирали Мая Манолова. Държа да отбележа, че тая жена няма връзка с главния мозък, да не говорим колко ми е противна цялата й същност - като почнем от голямата й уста, дето я отваря навсякъде, минем през отвратителния й тембър и стигнем до заучени твърдения, които съвсем обективно индикират липса на връзка със сивото вещество.
Едит:
Още един оригинален: https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10421240_10152732952774691_2443739666674819426_n.j pg?oh=d821a0f341e780c73d10b0df6fd047c5&oe=54C7A4CC
Aeternal
10-06-2014, 22:55
Едит:
Още един оригинален: https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10421240_10152732952774691_2443739666674819426_n.j pg?oh=d821a0f341e780c73d10b0df6fd047c5&oe=54C7A4CC
Идол!
galaxy29
10-07-2014, 02:35
хахах :Д
някой има ли телефона на 'емигрантчето' от тази песен http://youtu.be/Vxzg2NX5hWc че се влюбих ;/
golemiq_korab_minava
10-07-2014, 06:09
Мен обаче ме изненада Корабът какво плюе, бях готова да си заложа главата, че е ударил хикса на БСП-то с ентусиазма на червена бабичка.
WTF
И как реши, че ще съм за БСП?! Тва, че съм говорил за комунизма с кво означава, че подкрепям европейката Станишефф?
Пък въобще, че подкрепям Русия и искам системата да се промени, какво общо има БСП?!
Напротив, дори както казах по-долу гласувах за Кунева, въпреки че те са крайно десни и против Русия, но го направих, защото в листите им хората им са добре изявени специалисти, образовани и интелигентни, а това е много важно при управлението. Докато тези от Патриотичен фронт половината са имали далавери с АТАКА и много ги знам какви са, никъде не пише. Само за един член прочетох и не останах много доволен.
fire_magic
10-07-2014, 07:38
благодаря за цирка
Избори 2015: Пожелания (http://kal.zavinagi.org/?p=541)
Нататък. :)
DarkTemplar
10-07-2014, 09:44
Корабът ме изненадва.
корабът е свястно момче с развито чувство за справедливост. При други обстоятелства вероятно би излязла силна личност от някой с подобен характер, ама му липсват и знания, и зряло поведение. Пък и си е объркал образованието, та ще има тепърва да си сърба попарата. Не че е виновен, де - явно и подсъзнателно му е ясно, че на доста лайняно място се е случило да се пръкне на тоя свят и оттам озлоблението.
// нещо ме избива на философстване днес
dimitar_ak
10-07-2014, 12:23
Отново се случи така, че в деня на изборите съм в Гърция. Явно така е по-добре.
defender
10-07-2014, 14:18
WTF
И как реши, че ще съм за БСП?! Тва, че съм говорил за комунизма с кво означава, че подкрепям европейката Станишефф?
Пък въобще, че подкрепям Русия и искам системата да се промени, какво общо има БСП?!
Напротив, дори както казах по-долу гласувах за Кунева, въпреки че те са крайно десни и против Русия, но го направих, защото в листите им хората им са добре изявени специалисти, образовани и интелигентни, а това е много важно при управлението. Докато тези от Патриотичен фронт половината са имали далавери с АТАКА и много ги знам какви са, никъде не пише. Само за един член прочетох и не останах много доволен.
е как си за Русия пък подкрепяш тия дето искат санкции срещу Русия (да не говорим, че тези санкции пряко въздействат и върху икономиката на България) - това дори не е прагматично за България, а чиста проба злобичка към Русия или лизане на европейски задници.
Някой от тях да е поискал санкции за Израел за геноцида в Газа.
golemiq_korab_minava
10-07-2014, 14:34
корабът е свястно момче с развито чувство за справедливост. При други обстоятелства вероятно би излязла силна личност от някой с подобен характер, ама му липсват и знания, и зряло поведение. Пък и си е объркал образованието, та ще има тепърва да си сърба попарата. Не че е виновен, де - явно и подсъзнателно му е ясно, че на доста лайняно място се е случило да се пръкне на тоя свят и оттам озлоблението.
// нещо ме избива на философстване днес
Ам не дей да философстваш, при положение, че нямаш нужните бази данни за мен..
Почна добре, после оплеска. Нито образованието ми не е лошо, нито родното ми място и семейство.
Знанията се добиват с желание, зрялото поведение не знам под каква форма го интерпретираш, а характерът ми в реалността и пред хората е доста по-скромен.
golemiq_korab_minava
10-07-2014, 14:59
е как си за Русия пък подкрепяш тия дето искат санкции срещу Русия (да не говорим, че тези санкции пряко въздействат и върху икономиката на България) - това дори не е прагматично за България, а чиста проба злобичка към Русия или лизане на европейски задници.
Някой от тях да е поискал санкции за Израел за геноцида в Газа.
Виж, не съм ги следял колко и какво са говорили за Русия, естествено, че не съм съгласен с тях за това, но имат ясно очертани цели. Всеки има някакви вътрешни нагласи и посоки на разсъждения, но това не трябва означава да прекъсва и отрича мирогледа на всички останали, защото общата кауза все пак се препокрива.
Ти в момента ми казваш да избирам между лизане на Руски задници и европейски?! Защото за мен да идват париците с куфарчета от Русия в ръчичките на Волен от атака, Първанов и тези от Патриотичен фронт - си е чисто лизане.
Ако беше следил Сидеров, щеше да разбереш, че първо подкрепяше Герб, после се съюзи с ДПС и БСП, а сега е директно роботче на Русия.
На другите избори мога отново да си променя мнението и да гласувам за друг. Това, че съм гласувал, забележи, не означава , че подкрепям истинно някого. Песимист съм за новото правителство, нито имам доверие на Блокове, нито нищо, ама не се направлявам от запленителни речи на някои хора, каквато грешка ти направи. Трябва да знаеш, че политиците са уникални режисьори и актриси, за да стигнат до там. Не трябва само да се слушат, ами и да се проверяват много стриктно нещата.
Като се замислиш в днешните времена, ако се обърнем с Русия - олигархията ще се вземе още по-големи размери, всички цивилизовани пътища към една обединена Европа ще се затворят и в един момент дори може и да съжаляваме, защото Русия докато промени нещо съществено в този строй ще минат още десетилетия, не си ли се замислил?
А, че демокрация няма да видим, то е ясно. За сега Русия не ни предлага нещо по-добро, смисъл ще ни предложи същото квото и в Украйна. Комунизъм там няма, няма и да ни го турят тук. Всичко зависи от нашите мозъци, а те уверявам, че АТАКА заедно с Волен са 80% неграмотни икономически и всякак, за да осигурят технологично и каквото и да е бъдеще на България в модерния свят.
defender
10-07-2014, 15:10
Ако беше следил Сидеров, щеше да разбереш, че първо подкрепяше Герб, после се съюзи с ДПС и БСП, а сега е директно роботче на Русия.
10 пъти съм казвал, че по принцип цялата система е порочна, гласувал съм за Атака единствено на база какво говорят и каква им е програмата, не че се надявам на нещо на политиците.
Но пък да гласувам за партия като РБ с коренно различни възгледи на моите това се е откровена простотия, мой си доста объркан човек.
golemiq_korab_minava
10-07-2014, 15:22
10 пъти съм казвал, че по принцип цялата система е порочна, гласувал съм за Атака единствено на база какво говорят и каква им е програмата, не че се надявам на нещо на политиците.
Но пък да гласувам за партия като РБ с коренно различни възгледи на моите това се е откровена простотия, мой си доста объркан човек.
ама тя програмата на атака е уникално фантастична, написана е като за деца.
ти прочете ли програмата на някоя друга партия? Не забеляза ли, че всички програми са доста приятно четиво и си приличат ?
Не, по програми всички партии ми харесват, ама не всичко е възгледи според мен, още повече, че нито АЗ нито ТИ, пък и който и да е от младите във форума сме много наясно със ситуациите, че да знаем със сигурност какво и защо е така.
DarkTemplar
10-07-2014, 19:02
Всъщност ДПС е номер едно сред ромите и хората с основно образование. 44% от ромското население е избрало партията на Лютви Местан. Сред гласоподавателите с висше и средно образование обаче предпочитаните партии са ГЕРБ и Реформаторският блок, а БСП е назад. За тези две партии са гласували и българите. Така левицата изглежда изоставена от повечето социални групи с изключение на възрастовите групи, където е първа сила при избирателите над 60 години. Тя е получила 31% от този вот.
Нищо изненадващо.
defender
10-07-2014, 19:07
Реформаторите в Бургас се счепкаха заради преференциалния вот
http://www.blitz.bg/news/article/295102
ПП: Почва се
defender
10-08-2014, 06:27
Реформаторският блок се разцепи в ефира
"Реформаторският блок се разцепи в ефира на "Здравей, България" по Нова телевизия. Причина за това стана продължаващото напрежение между Петър Москов от ДСБ, Божидар Лукарски от СДС и Меглена Кунева от ДБГ. Стигна се дотам, че самият водещ Виктор Николаев заяви: "Вие току-що се разцепихте"."
http://www.blitz.bg/news/article/295193?news=164160&utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz
ПП: След като изпълни заветната си цел да влезе в парламента РБ започва да изпълнява предизборните си обещания към избирателите.
--------------------------
Свиха марката Реформатори
"Марката е регистрирана в Патентното ведомство от човек на Меглена Кунева зад гърба на ръководството на коалицията."
"Във Фейсбук тръгнаха взаимни обвинения сред реформаторите, че се прави опит името на блока да бъде присвоено при евентуално разцепление в парламента."
"Два лагера се оформиха в блока по въпроса дали ще подкрепят правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов."
"в блока искат да постигнат обща позиция, а не да се разцепят. Търсенето на консенсус ще започне днес на общо заседание на председателите на партиите."
"Другите двама членове на ПГ на реформаторите са Корман Исмаилов от НПСД и Борислав Великов от БНД, чиито позиции засега са на кантар."
http://www.standartnews.com/izbori_2.0-novini/sviha_markata_reformatori-257162.html
ПП: Това е стилът..
Те хората до сега нямали консенсус в блока ама сега щели да го търсят, да го бяха казали преди изборите.
Да гласувам за тези май наистина трябва да имам шизофренични симптоми, те в блока имали различни лагери с различни виждания за политиката на блока.
Вие за кое точно мнение за политиката на РБ гласувахте - за мнението на Корман Исмаилов от НПСД или на Борислав Великов от БНД, или на Кунева от ДБГ, на Петър Москов от ДСБ, или на Божидар Лукарски от СДС или на Николай Ненчев от БЗНС?
От къде точно искате те колективно да почнат реформите в наща татковина.
Ше са упраим ве.
Aeternal
10-08-2014, 08:08
При положение, че си гласувал за атака, да използваш термина 'шизофреничен' за описание на друга партия е меко казано иронично.
defender
10-08-2014, 08:13
за описание на друга партия
не партия, а партиииии
в РБ има толкова лидери колко май във всички останали основни партии участвали в изборите взети заедно.
Кажи ве, кой е личността-лидер в таз партия.
DarkTemplar
10-08-2014, 08:47
РБ е сбор от 7 партии, нормално да има различни позиции и виждания по един или друг въпрос. За разлика от другите партии и коалиции, при тях нещата се решават демократично, а не авторитарно, като се изслушват всички позиции и мнения.
кой е личността-лидер в таз партия.
Радан Кънев
defender
10-08-2014, 08:52
РБ е сбор от 7 партии, нормално да има различни позиции и виждания по един или друг въпрос.
Разбира се, а аз като готин избирател колко различни позиции трябва да имам в главата си и в мисленето си, че да ги избера.
Радан Кънев
:*
DarkTemplar
10-08-2014, 08:57
Говориш хипотетично, защото НЕ си избирател на РБ. Така че не виждам какво значение има техния консенсус или разнобой за теб.
defender
10-08-2014, 09:07
Ми как бе, как да няма значение, щом са в парламента и оказват влияние върху вземане на политически решения значи има значение, защото политиката има пряко влияние върху житота на всички.
Може ли такова образование в такова разкрачено положение по важни въпроси да взема адекватно участие.
Взеха субсидиите, влезнах в парламента и сега кво, ще им гледам сеира ли, ми по-добре да си пусна някоя комедия, а от тях зависи развитието на България?
DarkTemplar
10-08-2014, 09:12
Стига общи приказки, тая твоя псевдо загриженост и откровена демагогия вече сме я гледали достатъчно пъти. Политики, коалиции и правителства не се правят за един ден, особено в толкова сложна обстановка като сегашната. Така че свиквай с чакането.
defender
10-08-2014, 09:13
не виждам какво значение има техния консенсус или разнобой за теб.
Стига общи приказки, тая твоя псевдо загриженост
абе ти си някакъв комунист ве, баси оправданията
DarkTemplar
10-08-2014, 09:20
Не ми вади думите от контекста и не се мъчи да ме категоризираш, защото не ти се отдава. Това, че си бъгнат и не разбираш какво ти се говори, не е мой проблем.
defender
10-08-2014, 09:22
ейй, как обиждаш.
като те слушам как обиждаш и репресираш за да ми затвориш устата и направо ми умират демократични клетки в мозъка :)
искаш да съм послушното дете в ъгъла.
DarkTemplar
10-08-2014, 09:26
Имаш навика да вбесяваш хората с откровената си тъпота и заблуденост.
В мозъка ти няма нищо демократично, а само глупави клишета. Бягай да лижеш любимите ти руски задници и не се занимавай с българската политика.
Аз гласувах за пръв път тази година,но не казвам за кой...
defender
10-08-2014, 09:32
да лижеш любимите ти руски задници и не се занимавай с българската политика.
всеки задник ми е любим когато е на страна на справедливостта ве, според моите си разбирания. Не съм някакъв предрасъден глупак да робувам на партийни абревиатури, имена, титли или визия.
Даже ще съм и за баба Пенка ако трябва.
defender
10-08-2014, 09:39
^ и знаеш ли кво мисля още, че точно това е демократичен човек ве, между мене и тебе аз съм демократичния пич, а точно ти си този, който е със статуквото изградено от силните на това време в което живеем.
DarkTemplar
10-08-2014, 09:39
Ами тогава отивай да си търсиш справедливостта в Кремъл.
defender
10-08-2014, 09:47
демокрация е да не те е срам да си различен от масата, да не те е страх да изразиш мнение различно от това, което е наложило статуквото, и точно тогава се повяват ей такива като тебе, неосъзнати агенти на тоталитаризма да обиждат и в същото време се мислят за модерни и в крак с времето. Не е ли ирония?
Aeternal
10-08-2014, 09:56
всеки задник ми е любим когато е на страна на справедливостта ве,
Не съм сигурен че знаеш какво значи справедливост.
defender
10-08-2014, 10:00
доообре, кажи ми тогава какво пише в докладите на БКП за справедливост, подрежи ми свободата да мисля самостоятелно и да стана партийно зомби.
Aeternal
10-08-2014, 10:03
доообре, кажи ми тогава какво пише в докладите на БКП за справедливост, подрежи ми свободата да мисля самостоятелно и да стана партийно зомби.
Питай Путин, той може да те заведе на най-високото място в Москва и да ти покаже нагледно.
ПП: Справедливостта е абстрактно понятие, не е подчинено на една или друга партийна доктрина.
defender
10-08-2014, 10:05
Май вчера Путин имаше рожден ден, да е жив и здрав.
комунизма не е руски, той е наложен на руснаците, както на нас.
Aeternal
10-08-2014, 10:09
И путин продължава да им го налага.
И като стана въпрос, живота на някой друг човек да не беше поднесен като подарък за рождения ден на любимия тиран?
defender
10-08-2014, 10:11
ми не е сигурно.
Просто една държава сама да отстоява интересите срещу целия западен свят и доминиращ долар изисква по-драстични мерки. Това не се прави нарочно от някакви болни амбиции, а от самосъхранение.
ПП: ми Путин за мен не е тиран пък ти си знаеш за тебе.
https://www.edx.org/course/harvardx/harvardx-er22-1x-justice-1408
в хубави времена живеем, възползвай се :)
За всеки случай :
The principle of justice could be described as the moral obligation to act on the basis of fair adjudication between competing claims. As such, it is linked to fairness, entitlement and equality.
Нали ... гугъл е полезен понякога. https://www.google.com/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#safe=off&q=justice+definition+ethics
defender
10-08-2014, 10:21
Добре как да ти кажа, че за мен в момента поведението на Русия и това как си отстоява суверенитета, интересите и традициите срещу западния свят е нещо, което буди възхищение, не са като при нас, дето вече не знам дали имаме и суверенитет или той не е само по документи.
Какво им влиза в работата на САЩ да се месят във вътрешните работи на Русия, що например САЩ не си дадат нефта и газта да им бъде приватизиран от Руска фирма.
Aeternal
10-08-2014, 10:39
Добре как да ти кажа, че за мен в момента поведението на Русия и това как си отстоява суверенитета, интересите и традициите срещу западния свят е нещо, което буди възхищение, не са като при нас, дето вече не знам дали имаме и суверенитет или той не е само по документи.
Какво им влиза в работата на САЩ да се месят във вътрешните работи на Русия, що например САЩ не си дадат нефта и газта да им бъде приватизиран от Руска фирма.
Щото пък Русия е дала. Аре стига с детските провокации.
defender
10-08-2014, 10:41
няма пък :D
ай сиктир.....
ПП: абе, вие тримата (Aeternal, Тигъра и Аруса) сте като някакви трансцидентални магьосници на New Age ве, сега ще извикам нпп да ви спука от тупаник,
естествено, че тупаника ще бъде чрез молитва на нпп и истинските светии, а не физически, защото нпп не е такъв човек.
.
опит комплимент да ми направиш ли беше това :) ?
сероизно, виж курса :}} интересен е
DarkTemplar
10-08-2014, 11:20
defender, точно ти, лизача на руски задници, който бленува по социализЪма, да набеждаваш другите за комунисти и хора с тоталитарни възгледи, е висша форма на наглост. За всеки случай отиди и си удари главата в стената няколко пъти, може да ти мине.
Пише се трансцЕдентален, като си неграмотен не употребявай сложни термини, не ти се отдава. Не съм ти забранил нищо, имаш пълното право да бъдеш кръгъл глупак, просто се въздържай да коментираш "компетентно" неща, от които си нямаш никакво понятие, защото изглеждаш още по-зле.
defender
10-08-2014, 11:35
Кметът на Кюстендил:
"- Господин Паунов, днес вие излязохте с обръщение във връзка с изборните резултати от проведените предсрочно парламентарни избори и възможността Александър Методиев, по-известен като Бат Сали да стане депутат, какво точно ви провокира за да направите това обръщение...
- Провокира ме абсолютната несправедливост, която се извършва спрямо нашите съграждани. Във всички репортажи на медиите чух как избирателите на една политическа сила не могат да говорят или не искат да говорят на български. В същото време нашите съграждани ясно показаха, че тази политическа сила изобщо не е сред тези, които са уважаваните в нашия регион, с най-ниския процент в цяла България. Въпреки всичко се готвят да изпратят точно представител на тази политическа сила да представлява нашите съграждани...
Нямат основание да ги изпращат там, където хората ясно са показали. Осма политическа сила е тази, сложила си за водач човек с прякор Бат Сали – с 1,47 %. Няма как да остана безмълвен, защото нашите съграждани показаха ясно – Бат Сали и подобни на него нямат място в българската политика, нямат място в Кюстендилски регион."
http://www.focus-news.net/opinion/2014/10/07/30246/petar-paunov-izvarshva-se-absolyutna-nespravedlivost-s-kyustendiltsi.html
мъка, мъка,
представителна демокрация или не съвсем, за какво тогава са тия избори.
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 13:48
Stiga se karaite, qsno e che nqma da go bude. Idvat lainqni vremena;)
DarkTemplar
10-08-2014, 13:55
Те времената отдавна са лайняни, но се очертава да станат още по-.
Те времената отдавна са лайняни, но се очертава да станат още по-.
??
DarkTemplar
10-08-2014, 14:10
Ами ако не се сформира стабилно правителство, заради дребнави политически дрязги (някои от които вече са в ход) и предвид важните политически решения, които трябва да се вземат и ще определят бъдещето ни за десетилетия напред, положението няма да е особено розово.
Не следя политическата обстановка в страната - за какви решения говориш ? И защо да са определящи за бъдещето на страната за десетилетия напред ?
// не те чеша между другото - не съм включвал телевизора от поне 2 години и ще се радвам да почета малко сдъвкана информация :}}
Аз гласувах за пръв път тази година,но не казвам за кой...
А разказва ли ти се ЗАЩО избра точно тези кандидати? На мен чуждите мотиви винаги са ми интересни.
DarkTemplar
10-08-2014, 15:08
Не следя политическата обстановка в страната - за какви решения говориш ? И защо да са определящи за бъдещето на страната за десетилетия напред ?
// не те чеша между другото - не съм включвал телевизора от поне 2 години и ще се радвам да почета малко сдъвкана информация :}}
Например казусът Южен поток и проблемите в енергетиката, които ако не се решат по правилен начин, ще струват много скъпо както на държавата, така и на всеки български гражданин. След 2 г. България поема ротационното председателство на ЕС, за което тотално НЕ сме готови и ни липсва кадрови потенциал. Междувременно започна новият програмен период по европейските програми и там трябва да се види как ще тръгнат нещата. Икономиката ни има нужда от сериозни политики, които да насърчат заетостта (т.е. да намалят безработицата) и да повишат доходите. Съдебната система има нужда от основен ремонт, здравната също, на образователната й трябват реформи, въобще проблемите с лопата да ги ринеш. И всичко това струва пари, и време, и нерви.
Знам, че ме питаш сериозно, затова и ти отговарям така.
anonymous908491
10-08-2014, 15:08
РБ е сбор от 7 партии, нормално да има различни позиции и виждания по един или друг въпрос. За разлика от другите партии и коалиции, при тях нещата се решават демократично, а не авторитарно, като се изслушват всички позиции и мнения.
хахахаха, самостоятелно не биха влезнали в парламента, това е единствената причина да ги има. Кви демократични решиния бълнуваш, те до един са мизерници, които биха се навели пред всеки, който им даде нещо.
DarkTemplar
10-08-2014, 15:14
Допреди изборите доста хора (вкл. и ти) твърдяха, че изобщо нямали да влязат в парламента, опровергаха те. Да видим сега каква ще я свършат.
anonymous908491
10-08-2014, 15:16
хахаха, никога не съм коментирал дали някой ще влезе, никога не съм давал прогнози, защото всичко ми е през кура.
Докато ЕС поддържа тая проститука Б.Б. държавата ни няма да се оправи.
DarkTemplar
10-08-2014, 15:24
Със сигурност ще гласувам за Реформаторския блок и в частност за представител на ДБГ.
Със сигурност гласът ти, ще бъде прехвърлен на партия, която ще влезе в парламента.
Те ще влязат със сигурност така или иначе.
Мечтите са безплатни, а на предните избори също щяха да влязат, но останаха само с щяха.
Нещо май те е подгонила деменцията.
anonymous908491
10-08-2014, 15:36
Къде виждаш прогнози, те на следващите избори ще се съберат още 20 партии, възможно е да вкарат повече, но това няма да означава, че са гласували повече хора за тях.
Държава, в която висшисти и работещи гласуват за винету, ще продължи да си стои в средновековието.
DarkTemplar
10-08-2014, 15:39
Очевидно не умееш да използваш сарказма, с който толкова се гордееш. Написаното стои, всеки може да прецени какво си коментирал и какво не.
defender
10-08-2014, 15:39
Икономиката ни има нужда от сериозни политики, които да насърчат заетостта (т.е. да намалят безработицата) и да повишат доходите. Съдебната система има нужда от основен ремонт, здравната също, на образователната й трябват реформи, въобще проблемите с лопата да ги ринеш. И всичко това струва пари, и време, и нерви.
и всичко това е резултата от 25 години реформи, колко още ти трябва да почнеш да се съмняваш, а с този демографски срив до който ни доведоха 25 годишните реформи ще се оправим точно когато изчезнем.
ние на това ми викаме геноцид, а вие му викате европейско бъдеще.
anonymous908491
10-08-2014, 15:42
Очевидно не умееш да използваш сарказма, с който толкова се гордееш. Написаното стои, всеки може да прецени какво си коментирал и какво не.
Очевидно не правиш разлика между сарказъм и ирония.
Сякаш са ти правили лоботомия, която не е била успешна.
DarkTemplar
10-08-2014, 15:48
и всичко това е резултата от 25 години реформи, колко още ти трябва да почнеш да се съмняваш, а с този демографски срив до който ни доведоха 25 годишните реформи ще се оправим точно когато изчезнем.
ние на това ми викаме геноцид, а вие му викате европейско бъдеще.
Няма как да имаме европейско бъдеще, когато държавата се ръководи от БСП, ДПС, Тиквата и тем подобни алчни некадърници с активния съпорт на АТАКА, Бюреков, разни бивши агенти на ДС и други подлоги. Политиците крадат, чиновниците не си вършат работата, институциите не бачкат, а народът се вълнува от Биг брадър повече, отколкото от собственото си бъдеще. Докато начело на държавата не застанат компетентни хора, всички ще го духаме.
defender
10-08-2014, 15:56
Да бе, те 25 години само БСП са ни ръководели... даже ясно се видя, че дори и политиката на БСП е дясна.
^за трети път ще те помоля да изгледаш курса, който ти линкнах (20 лекции по 2-30 минути са).
След това ела и пак напиши, че някоя българска партия е водила 'дясна' (или изобщо каквато и да било) политика. Политическата философия е изключително интересна бтв, няма да съжаляваш.
defender
10-08-2014, 16:12
Добре, в ЕС корупцията на година е над 100 милиарда евро, за какво ми говориш, че само ние сме били корумпирани и лоши ли?
http://www.bbc.com/news/world-europe-26014387
Скролни и виж картата. Пък и статията ако искаш прочети.
Аз като спомена западна европа говоря за северозападна европа - италия, испания и португалия са същите канафки като нашата.
defender
10-08-2014, 16:30
ама така е, там където има развита социална държавност всичко е добро и под контрол
"Норвегия няма олигархия и не допуска, тя има високо развита социална държава и силно действаща правова държава. Норвежците знаят, че нефта привърша до 10-15 години и са създали Национален социален фонд, където трупат свръх печалбата от нефта. Фонда се намира в Норвежка централна банка"
"Социално-демократически (социалистически) или скандинавски модел на
социалната държава – това е моделът на скандинавските държави – Швеция,
Норвегия, Финландия, Дания и др. При него държавата притежава и осъществява
особено силна социална функция. Тук основните приоритети на държавата са
свързани с благополучието (благоденствието) на обществото, което се изразява
главно в увеличаване на неговите доходи и постигане на пълна трудова заетост."
ПП: Социалната политика май не е съвсем дясна политика, нали така.
http://www.segabg.com/article.php?id=681209
Къде сравняваш Норвегия с останалите? Нито една държава в ЕС, няма техните ресурси.
"Норвежкият фонд е най-големият държавен фонд в света. На второ място е държавният фонд на Абу Даби с активи от $365 млрд., а трети е кувейтският правителствен фонд с активи от $290 млрд."
DarkTemplar
10-08-2014, 16:37
Социалдемокрацията на скандинавските държави отдавна е известна и предпочитана от доста хора. Интересно защо в любимата на много българи Русия, така и не се наложи подобен модел, при положение, че тя е в пъти по-добре осигурена (в ресурсно отношение) от цитираните?
defender
10-08-2014, 16:37
"Като пример за практическа реализация на консервативния модел на социалната държава ще посочим Германия, която е държава с традиции в социалната политика"
ПП: Ми якудза, ами нали към тях сме тръгнали, към тези държави, ако не сме тръгнали към тях тогава за къде сме тръгнали като изтърсаци в ЕС.
defender
10-08-2014, 16:56
Социалдемокрацията на скандинавските държави отдавна е известна и предпочитана от доста хора. Интересно защо в любимата на много българи Русия, така и не се наложи подобен модел, при положение, че тя е в пъти по-добре осигурена (в ресурсно отношение) от цитираните?
Ако в Русия не беше наложен комунизма с революция (подобна на Арабската пролет), тя щеше сигурно да е икономическа сила номер 1 в света ве, мислиш ли че това щеше да се хареса на задокенския брат.
Значи признаваш, че комунизма е грешка?
defender
10-08-2014, 17:00
ами да, но и неолибералния капитализъм също е грешка това са двете болни крайности.
Без социална държава сме просто роби на капитала.
Печалбата е в капитала, а морала и защитата е социалната държава. И двете трябва да вървят ръка за ръка
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 17:35
Искам някой да извади схема на управляващите партии от 25 години. Костофф и царя какви реформи прокарваха?
Кой е казал, че новите партии ще са по-различни и ще правят качествени промени?
Грешката на България от самото начало е била, че ние променяме това, което е от полза за чуждите, а не необходимо за нас. Ние изкарваме нашия център навън и изпълняваме всички негови решения.
Значи Европа днес обаче е същата от страна към САЩ.
Да, всичките ни политици са страхливци като някоя велика сила ги заплаши с нещо. Дали, ако се съпротивим, могат (понеже сме раздържавени) да правят каквото си искат с нас, да свалят всяко правителство?!
Както в Сирия примерно?
Как ли? С много подкупи все се намират ''приятели'' от вътрешните среди.
Аетернал ме питаше как могат да натискат нас, а други европейски държави не ги пипат?!
Ами защото тук са създадени условия, тук е посято семето! Ние сме бедни и също като циганите податливи.
И ако се замислите, ясно е, че не зависи съдбата ни много от самите нас.
Това е .. Да не говорим, че както циганите гласуват за 5 лв от неграмотност, ние Българите на високи позиции също не правим нищо, ако работата ни зависи от партията. Ами в тази безработица човек, ако примерно има семейство, какво да прави?
Aeternal
10-08-2014, 17:38
Ако в Русия не беше наложен комунизма с революция (подобна на Арабската пролет), тя щеше сигурно да е икономическа сила номер 1 в света ве, мислиш ли че това щеше да се хареса на задокенския брат и хоп революциика.
Абсолютно! Русия в която октомврийската революция успя, защото хората буквално умираха от глад, със сигурност щеше да е водещата икономическа сила в света без комунизма.
В изостаналата и бедна, да не кажа мизерстваща царска Русия комунизма изигра огромна роля за извеждането на царството до едно по-развито ниво.
Проблема естествено на комунизма е че много бързо се изчерпва и системата почва да пречи и забавя развитието.
Русия винаги е била и ще бъде бедна държава, пак се повтарям.
Просто щото природните ресурси са евтини, а руснаците не ценят най-големия си ресурс.
Богатствата на една държава се измерват в приблизително следния ред:
1. Човешки капитал - т.е кадри, научна и техническа интелигенция, тесни специалисти.
2. Технологично развитие - ниво на технологиите в държавата, тва мисля че няма какво да го обяснявам.
3. Природни ресурси.
Ей заради това една бедна на ресурси държава като Южна Корея е от водещите икономики в света.
А тъпака Путин се е поставил в положението на арабски шейх през 70-те години - има пари и няма за какво да ги харчи.
Путинова Русия е една държава темерут, криеща мизерията си с шовинизъм и агресия.
А Путин можеше да направи много за държавата и хората в нея, но понеже си беше и си остава едно тъпо ченге, той с неговата параноя някой да не каже нещо лошо за него, с законите му ограничаващи правата на хората да се изразяват, с тея глупости за регистрациите на четените блогери, Путин дефакто превръща мислещата част от населението в свой врагове.
И най-тъжното е, че много от руснаците го харесват, подкрепят го. Нищо, че той им пие кръвта и живее за сметка на тяхната мизерия, ето заради това няма да се оправи Русия.
Същото е и в България с Бойко, Станишев, Доган и прочие.
Истински ме забавлява фактът, че 'социалната държава' е именно онова, по което открай време плюеш - социалното равенство.
И в тази връзка въпросът ми - Дания (да речем) е капиталистическа държава със силна социална политика. Реално погледнато можеш цял живот да не работиш, а да караш на социални помощи. Кое не й харесваш и защо аз трябва да гласувам доверие на някоя про-руска партия при условие, че всъщност в Русия е дивият капитализъм, по който така упорито плюеш ?
Съзнавам, че мнението ти е ЕС = подлога на САЩ, но ми е къде по-интересно да разбера какво щеше да ти е мнението за Русия ако държавата не се беше сляла с православната църква. Представи си за момент, че Русия беше ислямска (или ислямистка ? дори нз как се пише) държава.
Aeternal
10-08-2014, 17:47
Аетернал ме питаше как могат да натискат нас, а други европейски държави не ги пипат?!
Ами защото тук са създадени условия, тук е посято семето! Ние сме бедни и също като циганите податливи.
И ако се замислите, ясно е, че не зависи съдбата ни много от самите нас.
Нас ни натискат защото могат. Разграден двор сме, няма кой да ги спре.
Една Гърция вземи за пример, пълноправен член на ЕС от 1981-ва година, а дори нямат кадастър, не им отърва да си унифицират системата спрямо европейските изисквания. Боли ги кура и си карат така.
Половината им коли още са си със старите номера. Нашите нали ги смениха преди влизането в ЕС всичките, да отговарят на европейските изисквания, гърците си бичат със старите. Закво да харчат грешни пари?
Айде по магистралите и главните пътища табелите им имат и транскрипция на латиница, но по малките селца табелите са само на гръцки, а при нас селото може да е от 2 къщи + трафопоста, но ще има табели на с името на български и латиница.
И това го пиша само от неща, които съм видял от първа ръка там, а ако се зачекне човек да чете на ниво национална политика, кой знае какво ще излезе.
defender
10-08-2014, 17:54
^^ ами може и да си прав
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 18:11
Абсолютно! Русия в която октомврийската революция успя, защото хората буквално умираха от глад, със сигурност щеше да е водещата икономическа сила в света без комунизма.
В изостаналата и бедна, да не кажа мизерстваща царска Русия комунизма изигра огромна роля за извеждането на царството до едно по-развито ниво.
Проблема естествено на комунизма е че много бързо се изчерпва и системата почва да пречи и забавя развитието.
Русия винаги е била и ще бъде бедна държава, пак се повтарям.
Просто щото природните ресурси са евтини, а руснаците не ценят най-големия си ресурс.
Богатствата на една държава се измерват в приблизително следния ред:
1. Човешки капитал - т.е кадри, научна и техническа интелигенция, тесни специалисти.
2. Технологично развитие - ниво на технологиите в държавата, тва мисля че няма какво да го обяснявам.
3. Природни ресурси.
Ей заради това една бедна на ресурси държава като Южна Корея е от водещите икономики в света.
А тъпака Путин се е поставил в положението на арабски шейх през 70-те години - има пари и няма за какво да ги харчи.
Путинова Русия е една държава темерут, криеща мизерията си с шовинизъм и агресия.
А Путин можеше да направи много за държавата и хората в нея, но понеже си беше и си остава едно тъпо ченге, той с неговата параноя някой да не каже нещо лошо за него, с законите му ограничаващи правата на хората да се изразяват, с тея глупости за регистрациите на четените блогери, Путин дефакто превръща мислещата част от населението в свой врагове.
И най-тъжното е, че много от руснаците го харесват, подкрепят го. Нищо, че той им пие кръвта и живее за сметка на тяхната мизерия, ето заради това няма да се оправи Русия.
Същото е и в България с Бойко, Станишев, Доган и прочие.
Виж, Путин, ако падне, ще стане много по-лошо за руския народ. И той много добре го знае, че руснаците могат да се управляват само по един начин - да си имат цар. Самия им народ не позволява друго. Демокрацията всъщност, която е в Америка не може да се реализира там квото ще да става. За това системата водена в САЩ е уникална само за тях.
И другото, което е, че Русия вкарва мащабни средства във военното дело, за да може да се предпази от бъдещите и сегашните набези на Запада, който няма да спре да я притиска. Тя е ИМПЕРИЯ и като такава се нуждае от контрол най-малкото по границите си, като всява СИЛА и МОЩ.
Не всичко опира до ядрен арсенал, защото ядреното оръжие не е ефективно във войната, то не носи никакви ползи, защото освен врага - засяга и теб. За да спечелиш нещо от някъде, ти не трябва да го унищожиш за винаги, ами по някакъв начин да го експлоатираш, да го използваш, за да ти носи печалба.
Приеми, че Русия тепърва ще взима преднина. Когато 89 идват промените, те не са от полза за Русия, а тя от тогава изпада в анархия и разруха, но постепенно започва да се оправя, като целта й е да възвърне предишната си епопея. Въпрос на време е, но САЩ и демокрацията по цял свят не може да просъществува още прекалено дълго време. Това е факт. Всяка една система бива подменяна след погром.
И какво ще дойде на мястото на демокрацията ;д ?
// вероятно говориш за капитализма ? просто предположение
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 18:25
до колкото в историята ми е известно, след демокрацията идва диктатура... ами не е хубаво, да.
в момента е капитализъм при нас , а Плевлюказа, че сме завършили прехода :Д''
Aeternal
10-08-2014, 18:46
Абе климатроник ти кво искаш да кажеш, че демокрация има само в САЩ ли?
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 18:50
Не, но същия модел там, го няма никъде другаде. И ако демокрация по подобен начин може да се приложи в някоя малка държава, то в Русия не може, защото е в един двубой със САЩ и също е империя.
Aeternal
10-08-2014, 19:01
САЩ далеч не е най-добрия пример за демократична държава.
А аргумента "И ако демокрация по подобен начин може да се приложи в някоя малка държава, то в Русия не може, защото е в един двубой със САЩ и също е империя." е все едно да ми кажеш, че не можеш да носиш шапка, щото имаш крака.
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 19:41
За една толкова огромна държава е добър пример. Напротив. Още от самото начало на откриването на новия континент хората са били от различни малцинства, религии, групи, които с времето се обединяват, защото при тях това е просто жизнено важно, за да оцелеят. Докато при нас както и в Европа не е така и винаги ще се делим на различни националности. И при първите опити за демокрация в Русия - ще стане същото като тук у нас и държавата им ще изпадне в тотална криза, което ще позволи безпрепядствени атаки в сигурността й. Това ще стане, ако Путин падне и десетки партии на опозицията, заедно с други олигарси окупират властта. Руския народ не е за такава демокрация. По вероятно е те да наложат системата си след време върху Източна Европа.
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 19:44
И ние в близките години ще сме основата на бойното поле.. Битката между Запада и Изтока вече я ясна къде се води, е, тук твА напрежение и деление днес, след време не знам как ще прилича.
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 19:46
щото ся както се псувате с дифендера, утре ще се стрелят някои по същите причини
defender
10-08-2014, 19:55
който псува дефендъра все едно убива живот ве.
с дефендъра само нежно
Aeternal
10-08-2014, 19:59
Русия си е в криза от 40 години сигурно.
Това, че руснаците не могат да се управляват сами и трябва някой да ги води за носовете говори зле само за тях самите.
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 20:01
в криза, ама цяла Европа на пръсти и колене изправя... за тях това не е криза, а начин на живот :Д
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 20:01
пък и в сибир, каква цивилизация може да има там?
Aeternal
10-08-2014, 20:03
в криза, ама цяла Европа на пръсти и колене изправя... за тях това не е криза, а начин на живот :Д
Мислиш ли, че и пука на Европа?
Сериозно?
Че на германците, примерно, докато си лочат биричка на октоберфеста им е до руските болни амбиции да владеят света, щото живеят супер мизерен живот и нямат друго удоволствие, освен да се тупат в гърдите?
defender
10-08-2014, 20:05
Щото американците могат да се управляват сами, един се опита да управлява като се опита да върне контрола върху печатането на долари да е в ръцете на правителството на САЩ и вече не е между живите (Кенеди),
Aeternal
10-08-2014, 20:08
Щото американците могат да се управляват сами, един се опита да управлява като се опита да върне контрола върху печатането на долари да е в ръцете на правителството на САЩ и вече не е между живите (Кенеди),
Всеки път като нямаш какво да кажеш и почваш да говориш за САЩ :Д
Бахти жалката история.
defender
10-08-2014, 20:09
ми ти не спря да говориш за Русия, как човек да не се изкуши да каже нещо и за сащ.
Aeternal
10-08-2014, 20:10
ми ти не спря да говориш за Русия, как човек да не се изкуши.
Щото двете са свързани?
defender
10-08-2014, 20:16
Абе нищо не казват за Украйна, Западните партньори толкова много им общаваха на украинците и светли бъднини, веднага им дигнаха цените на нефт и газ и от там и на всичко друго, а накрая ги оставиха на пирожки зимъска.
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 20:16
Мислиш ли, че и пука на Европа?
Сериозно?
Че на германците, примерно, докато си лочат биричка на октоберфеста им е до руските болни амбиции да владеят света, щото живеят супер мизерен живот и нямат друго удоволствие, освен да се тупат в гърдите?
ще повторя
русия не иска да си го навира сама
иска добри отношения с европа, но точна САЩ провокира това да не може да бъде, за стане войната... А ЕС е податлив, без съмнения.
И на Европа доста й пука, все пак ако спре газта й остава точно 1 месец резерви първо, второ - Русия е дългогодишен партньор в пазара, да беше само газта...
Аз обаче визирах не само днешната ситуация, ами и предишните времена.. не малко пъти Руски танкове са навлизали до центъра на Европа.......
defender
10-08-2014, 20:20
абе какви болни амбиции има Русия да владее света че не се сещам.
Сигурно руските войски са в Мексико на границата на САЩ и обвиняват САЩ че предвижвали войски в собствената си територия или пък света и осенен от руски военни бази
сигурно Русия хвърля ако не се лъжа около 700 млрд долара на година за войска.
Aeternal
10-08-2014, 20:23
ще повторя
русия не иска да си го навира сама
иска добри отношения с европа, но точна САЩ провокира това да не може да бъде, за стане войната... А ЕС е податлив, без съмнения.
И на Европа доста й пука, все пак ако спре газта й остава точно 1 месец резерви първо, второ - Русия е дългогодишен партньор в пазара, да беше само газта...
Аз обаче визирах не само днешната ситуация, ами и предишните времена.. не малко пъти Руски танкове са навлизали до центъра на Европа.......
Путин каквото и да прави не може да спре газта за Европа. Единствения му коз е това, и при това е с две остриета, защото ако Русия спре да изнася газ знаеш ли колко бързо ще и се срине икономиката.
Дифендъра като говори за Русия всъщност говори за САЩ :D
defender
10-08-2014, 20:26
спре да изнася газ знаеш ли колко бързо ще и се срине икономиката.
мдаа сигурно веднага ще натрупа 20 трилиона дългове
Нека рублата да стане световна валута за разплащане, които само Русия да има право да печата пък да видим.
Aeternal
10-08-2014, 20:26
Аз пък ти казвам, че Русия при ползване само на конвенционални оръжия ще се озори да превземе Швейцария, дето е като бълха, сравнено териториално
Aeternal
10-08-2014, 20:27
мдаа сигурно веднага ще натрупа 20 трилиона дългове
Нека рублата да стане световна валута за разплащане, които само Русия да има право да печата пък да видим.
И отново референция към САЩ. хахахаха
Ти наистина за друго не можеш да говориш.
defender
10-08-2014, 20:30
ами ти от всички страни, които имат негативи сама за Русия говориш, кажи нещо за кой предизвика световна икономическа криза.
кажи и кой ми изяде попарката снощи.
Aeternal
10-08-2014, 20:34
Ми като я лансирате тая идиотска държава от третия свят като спасител на света, и което е по-лошо и което мен ме провокира да пиша всъщност, спасител на България.
При положение, че е поробител и се мъчи да си пробутва тука боклуците.
И отговора на въпроса ти е в Марк и Енгелс. Прочети "Капиталът".
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 20:36
Путин каквото и да прави не може да спре газта за Европа. Единствения му коз е това, и при това е с две остриета, защото ако Русия спре да изнася газ знаеш ли колко бързо ще и се срине икономиката.
Дифендъра като говори за Русия всъщност говори за САЩ :D
Колко? Колко бързо Европа ще се разкъса, за да иска газ от Русия?! Коя икономика ще се разкъса? Те първо трябва да имат такава... Пазари и храна имат от къде да поръчат, не се безпокой. И двете страни ще пострадат много. Но, ако не се вземат мерки и САЩ продължава да клати везните, кво очакваш? Какво ще направи НАТО? Аз не го виждам в Европа това НАТО..
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 20:39
Аз пък ти казвам, че Русия при ползване само на конвенционални оръжия ще се озори да превземе Швейцария, дето е като бълха, сравнено териториално
Хахахахахаха....... за 1 седмица ще я превземе със всички държави на изток от нея, ако се говори за пълномащабна офанзива без участието на САЩ..
Aeternal
10-08-2014, 20:52
Хахахахахаха....... за 1 седмица ще я превземе със всички държави на изток от нея, ако се говори за пълномащабна офанзива без участието на САЩ..
Изненадващо за мнозина, тази малка страна в сърцето на Стария континент е в състояние за два до четири часа да разгърне армията си от 22 до 650 хиляди щика. Две денонощия са й необходими да събере под знамената до 1,7 милиона души. Перфектно обучена, организирана и доста добре въоръжена бойна машина. За сравнение: армията на Съединените щати е 1,3 милиона, плюс горе-долу толкова в резерв, на Китай - 2,4 милиона, плюс още милион запасняци.
Още едно условие превръща простиращата се от Женева до Давос, от Цюрих до Лугано територия в трудна мишена - исполински планини, прорязани от тунели, противоатомни убежища, оръжейни складове и ракетно-артилерийски опорни огневи точки, вкопани в гранита. Основите на военната инфраструктура са положени още по времето на Втората световна война и непрекъснато се усъвършенстват.
Военният бюджет на страната с население от 7,5 милиона е почти 20 на сто от БВП - около $5 милиарда. Въоръжението - повече от 800 танка и бронирани машини (420 „Леопард 2", 150 М 109). Дългата едва 300 км страна има 14 ескадрили с повече от 350 бойни и 120 учебни самолета, 100 хеликоптера. Паркът непрекъснато се обновява. В Швейцария прецеденти като в американската армия пилотът да е по-млад от своята машина не се допускат.
http://news.ibox.bg/comment/id_522324870
Просто да си знаеш и друг път да не говориш наизуст :Д
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 21:09
'' Дългата едва 300 км страна има 14 ескадрили с повече от 350 бойни и 120 учебни самолета, 100 хеликоптера.''
Че България сме имали 1600 летателни машини и изтребители преди 20 години бе. :)
Не знам от къде са тези новини, дори в уикипедия я няма. :Д
Колко е задължителната казарма в Швейцария? Любопитно ми е, все пак са 8 милионна държава.
Та въобще даваш ли си сметка такава държава по размери, нападната от всички посоки - за колко време ще и стигнат ресурсите като още на първия ден военните й бази и летища ще бъдат опожарени?
Дори Северна Корея ще бъде пометена за няколко месеца при война със САЩ.
Но партизанската война вече е друго.
Aeternal
10-08-2014, 21:15
Северна Корея каква армия имат?
Милион кашици с прашки.
golemiq_korab_minava
10-08-2014, 21:18
поне я има в уикепедия :D :D :D
''Севернокорейската армия е най-голямата военна структура в света с общо 9 495 000 военнослужещи — 1 106 000 редовни, 8 200 000 резервисти и 189 000 души в полувоенни формирования. Близо 20% от мъжкото население на възраст 17-54 години е част от редовните въоръжени сили.''
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fbg.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25D0%2 59A%25D0%25BE%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25B9%25D1%2 581%25D0%25BA%25D0%25B0_%25D0%25BD%25D0%25B0%25D1% 2580%25D0%25BE%25D0%25B4%25D0%25BD%25D0%25B0_%25D0 %25B0%25D1%2580%25D0%25BC%25D0%25B8%25D1%258F&ei=y6k1VKCIBIbnyQPXz4KwDA&usg=AFQjCNG2rO1N7a4ZzUjt5DT3hvyFPFJjDA
anonymous908491
10-08-2014, 22:30
Северна Корея каква армия имат?
Милион кашици с прашки.
Корейска жена с точилка за готвене е 10 пъти повече войник от теб.
Корейско дете с прашка е 10 пъти повече войник от теб.
Aeternal
10-09-2014, 05:09
Корейска жена с точилка за готвене е 10 пъти повече войник от теб.
Корейско дете с прашка е 10 пъти повече войник от теб.
Говори ми на опашката.
Твоята я беше подвил нещо, ся пак искаш секс май?
Папагалче, разбирам те. Сериозно.
Расъл си в гладно време, ходил си гладен.
И сега си супер жалък. Хапни един сникърс и се успокой.
defender
10-09-2014, 07:55
Дебили ли са избирателите на Реформаторския блок?
"Реформаторският блок е партията, която в най-малка степен беше заразена от синдрома 15/15, въпреки че избирателите му масово използваха преференции. Това е индикатор, че мнозинството от тях (не коментираме политическите им идеи) са четящи, грамотни и информирани.
Оказа се, обаче, че същите тези избиратели са били подложени на „трик“ ...
В изборната нощ монтираният председател на седесарския остатък обясни пред в. 24 часа, че това, че нямало да подкрепят Бойко Борисов за премиер е: „И преди това беше трик за вдигане на нашия електорат, ако мога да се изразя така на шега…”. За да се набута още повече в нечистотиите – той излъга, че не го e казвал. Така след избирателите, направи на дебили и журналистите. Те не му останаха длъжни и пуснаха записа на който ясно се чува, че избирателите на реформаторите са били подложени на „трик“ (фокус, лъжа, измама).
Да правиш на малоумни четящи, информирани и мислещи избиратели е опасна работа. И без това те са дефицитна стока на българския политически пазар."
http://obshtestvo.net/?p=10303
ПП: Това е стилът.. :D
Аз гласувах за първи път тази година.Незнам защо народа не отива да гласува.Както е тръгнало скоро пак ще сме под турско робство...
anonymous908491
10-09-2014, 18:54
Говори ми на опашката.
Твоята я беше подвил нещо, ся пак искаш секс май?
Папагалче, разбирам те. Сериозно.
Расъл си в гладно време, ходил си гладен.
И сега си супер жалък. Хапни един сникърс и се успокой.
Хасане,такива като теб по мое време се хранеха с лайна, такива като теб в сегашно време се хранят с лайна, напълно нормално е и в бъдеще да продължиш с тази диета, свикнал си или си го наследил.
Aeternal
10-09-2014, 23:35
Хасане,такива като теб по мое време се хранеха с лайна, такива като теб в сегашно време се хранят с лайна, напълно нормално е и в бъдеще да продължиш с тази диета, свикнал си или си го наследил.
Каза гладния.
Гладен ще си умреш, манго. :Д
DarkTemplar
10-10-2014, 08:53
Той си е продал гласа, та сега има някой лев за наденица тип "кучешка радост" и Механджийско. :D
Аз гласувах за първи път тази година.
А как избираш за кого? (Интересно ми е по принцип – нагоре в темата сме си говорили и с другите.)
(Под турско робство няма да сме. ДПС обслужва интереси на нашата си олигархия – затова и в Турция не щат да имат общо с тях...)