View Full Version : Не мога да я разбера тая жена
xhellokittyx
09-13-2014, 21:04
Писна ми вече.
Разбираме се перфектно по принцип.Обаче стане ли дума за излизане става ад.
Излизам на кафе с приятелка-през 1 час звъни.
Ще излизаме с класа за изпращането-същата работа.
Излизаме с компания на дискотека-пак същото.
Преди няколко дена и казвам,че ще излизаме все едно и казах,че съм убила човек.
Опитва се да се налага.Ако питаш нея най-доброто за мен /или за нея/ е да си стоя в къщи.
Като я питам,защо не може да излезна била се притеснявала да не стане нещо.Какво да стане?Най-много да се забаваляваме,нищо повече. Ама не,нали ми е майка и тя знае най-добре.
Както и да е,исках само си го излея,защото като и казвам аз какво искам,тя си знае нейното.
Всички майки ли са такива досадни,обсебващи не знам или само моята нещо има?
muhatacece
09-13-2014, 21:10
Ем виж ся
. имам приятелка в максуда и се прибира към 10:30; 11:00, тъй като брат й я посреща
, ако не живееш в циганска махала не разбирам какъв й е проблема. А за звъненето е нормално да се притснява за теб, а за тва, че не те пуска, явно няма пари :D Ако се прибираш в 1;2;3 или по-късно и аз няя те пускам
xhellokittyx
09-13-2014, 21:14
Циганската махала е в другия край на града. :D
Има пари,ама се прави. 2 пъти съм се прибирала по-късно от 2-3 и винаги е имало някой,който ме изпраща до нас.
просто се притеснява за теб сега ти се струва обсебваща и маниачаваща но като ''пораснеш '' ще разбереш че е искала най-доброто за теб спокойно този период ще мине
xhellokittyx
09-13-2014, 21:24
Кога ще мине?Като стана на 40?
Притеснява се,ама чак такова притеснение..
TheMorfeiii
09-14-2014, 01:06
Впрочем ти на колко години си ?
xhellokittyx
09-14-2014, 08:52
18
горе долу това е възрастта, от която младите започват по-интензивно да извоюват свободата и независимостта си спрямо своите родители, опитвай се да докажеш на родителите си, че можеш да се оправяш сама, но просто като постъпваш разумно, стараейки се да не се караш с тях
muhatacece
09-14-2014, 12:54
Уоу на 18 ? Да, явно майкати има някакъв проблем
xhellokittyx
09-14-2014, 15:55
Мога да ходя където си поискам,само да и кажа къде съм и с кой съм. :D Вица на деня.
Не знам какво иска..
има и друг вариянт да си мисли че още си малко безащитно момиченце и тя да не иска да се променя това заради това се държи така с теб нали знаеш че най-лошото за един родител е детето му да порасне защо не и обясниш че не ти е приятно да се държи така с теб или поне да не ти звъни през 1 час
xhellokittyx
09-14-2014, 20:03
Казвала съм и много пъти.
Сега като се замисля,преди като по-малка 15-16 г. не беше така,не ми е звъняла постоянно.
еми щом не го разбира ще е още малко така докато не станеш самостоятелна напълно но пак ти казвам държи се с теб така защото много те обича и не иска да порастваш и да я оставяш сама но все пак трябва да го разбере рано или късно че вече не си малка и за на пред ще се справяш с нещата сама
щом си и го казвала тая правила ли е нещо по въпроса ?
xhellokittyx
09-14-2014, 20:47
Сърди се. Спира за няколко дена и пак.
cookie dough
09-14-2014, 21:43
Има и такива майки. Те вярват дълбоко, че ако не микроменажират излизанията на децата си 24/7, не са добри родители. Обикновено се оправдават с думите 'аз ужасно се притеснявам, ако знаеш какво ми е'. Звучиш като разумен човек и ако наистина описанието съвпада с реалната ситуация, ти съчувствам. Щом си на 18, би трябвало скоро да отидеш да учиш някъде? Поне тогава няма да си поставена в ситуация на постоянен контрол и лека-полека нещата ще се нормализират и тя ще привикне с идеята да не си край нея нон стоп, но трябва да мине време. А, и не се опитвай да я променяш, само ще си скъсаш нервите.
xhellokittyx
09-15-2014, 12:07
Не,няма да уча.Мисля да работя.И ще е най-добре,ако си намеря работа в друг град.
Дразни ме това,че преди не беше така,не е мрънкала чак толкова много за излизане,ходене и такова звънене нямаше.Защо тогава не го правеше,а сега вече като има огромна разлика в мисленето ми,компанията най-вече..всичко..
per-dead
09-17-2014, 19:10
Щом си пълнолетна, мисля, че майка ти няма да те пребие ако си изключиш телефона или просто сложиш за момент номера и в call reject листа. Имаш пълна свобода на избор, като не ти харесва - работи, изнеси се. Решения безброй.
Ако ли пък не, винаги можете да посетите психолог (не те съветвам точно т'ва, но мисля, че и то би помогнало на майка ти). Разбирам "болката" ти напълно, но така са те родителите. Но някои наистина прекаляват, като майка ти, например.
За това - просто си изключи телефона. Проста маневра е.
И моята беше така. Тръгна да излизам някъде и се почва "ама как ще се прибереш, ама къде отиваш, ама кои ще сте?" Тя познаваше само 2 от приятелките ми от квартала, другите не ги е виждала и на снимка, ама да си пита кои са, къде сме. На 21 съм, но тя от време на време пак започва да задава такива тъпи въпроси, но я режа. Не знам, явно остаряват и ги е страх, че ни губят. Според мен е заради това.
Ако не ѝ вдигаш телефона, няма да оправиш проблема. Така ще стане още по-зле.
xhellokittyx
09-19-2014, 14:53
Оо.. не съм и вдигала и на двата телефона имах от нея по 20 пропуснати :D
Най-много инфаркт да и докарам така.
Моята ги познава,знае къде ходим и пак.
Одеве говорихме,наближава ми рд и казвам направо, че ще излизаме и пак - ''къде,с кой,в еди колко си да се прибираш'' и какво ще стане тогава, излизам в 8 и в 12 да се прибирам.. Пф.
Писна ми вече.