View Full Version : подстригана късичко
Аз съм момиче на 14г. Вече съм в ново училище, гимназия. Проблема ми е с родителите ми. Държат да ме подстрижат късичко. Именно на черта, врата гол, а отпред до устните. Сега косата ми е дълга. Заплашват ме, че ако не се подчиня няма да ми купят учебници. И ще го направят. Сигурна съм. Имам час при фризьор вече. Запазили са ми. Кажете какво да правя. Как ли не ги молих. Плаках. И пак не. Само повтарят как ще ме подстрижат с голо вратле и щяло да ми отива мн. А майка ми си е с дълга коса. Баща ми е мн строг. Идеята е негова
имаше едно момиче така подстригано като момче доста се бърках какво е що е но на края разбрах
добре бе защо не му се подмажеш и не му кажеш че не искаш да се подстригваш и че ти е добре с дълга коса ?
RapExotic
09-17-2014, 04:58
Кажи му, че искаш да се подстрижеш гола глава. Родителите имат една потребност винаги да стоят в опозиция на това, което иска детето, считайки го за свой дълг.
Явно с молене и плакане не става. Не мисля, че е толкова трудно просто да се заинатиш. Почни да викаш и да се тръшкаш. Не отивай във фризьорския салон, но все пак ако те закарат на сила, вдигни салона във въздуха ако трябва.
Как така ще те подстригват и защо по дяволите искат да си с такава прическа?!
А относно учебниците- що за родители биха заплашвали детето си с подобно нещо :D Кажи им в прав текст, че не ти пука за ш*баните учебници и толкова. Много ли е трудно? А и няма начин да не ти купят, всички родители държат на образованието, особено щом твоите така като гледам.
Не си ли разбрала, че родителите правят много заплахи, повечето са тъпи, като това с учебниците и накрая много малък процент от тях ги изпълняват наистина. Поне това са моите наблюдения и към други деца, било то по- малки или по- големи.
Баща ти или има фетиш към жени с къса коса, или иска да те предпази от безразборно чукане с момчета.
Баща ти или има фетиш към жени с къса коса, или иска да те предпази от безразборно чукане с момчета.
+1 най-вече второто, ама т'ва начин ли е? Родителите ти явно са застинали векове назад.
Кажи им просто, че не ти пука за учебниците. Ако толкова се заинатят, си купи със спестени пари 2ра ръка или кресокопирай от някой/помоли приятел за заем.
Оф как те разбирам. Като бях дете (7-10) винаги лятото ми режеха косата къса, много къса. Аз толкова плачех и се тръшках, а те ми казваха, че от дългата коса се оплешивявало. Ей, на 21 съм вече и съм с дълга коса от години, не съм оплешивяла. И при мен рев и тръшкане не помагаше изобщо. Все пак пробвай да им се разсърдиш, да не им говориш, да направиш цирк в салона, нещо такова. Дано подейства.
Кой умопобъркан би причинил подобно нещо на детето си ?
baby_baby
09-23-2014, 21:11
Какви са тия родители че за една коса няма да ти купуват учебници? Явно за тях е важна косата ти а не образованието поговори с тях