View Full Version : "Лично пространство" - Анкета
Здравейте!
В момента се занимавам с проект, свързан с темата за Личното Пространство и неговите аспекти, като един от тях е свързан с това между двойките. По този повод ми се иска да ви задам няколко въпроса и ви моля да отговорите искрено. :)
1. Има ли за вас значение дали половинката ви ще ви се обажда поне веднъж на ден(а не вие на нея)?
2. Държите ли да се срещате всеки ден (или всеки свободен за вас)?
3. Искате ли да знаете с кого прекарва свободното си време, когато не е с вас?
4. Настоявате ли да ви разказва деня си?
5. Важно ли е за вас да следва съветите ви?
6. Държите ли да ви казва достатъчно често, че ви обича(дори всеки ден)?
7. Според вас обсебващ човек ли сте?
Ще се радвам, ако споделите и мнение извън тези въпроси :)
Благодаря!
Здравейте!
В момента се занимавам с проект, свързан с темата за Личното Пространство и неговите аспекти, като един от тях е свързан с това между двойките. По този повод ми се иска да ви задам няколко въпроса и ви моля да отговорите искрено. :)
1. Има ли за вас значение дали половинката ви ще ви се обажда поне веднъж на ден(а не вие на нея)?
на така формулиран въпрос - да, разбира се, че има значение. всичко има значение - от поведението на отсрещния си вадя заключения за неговата заинтересованост и нагласата му спрямо нашите взаимоотношения. това не се отнася само до любовни връзки; а ако питаш дали искам да ми звъни всеки ден, то тогава отговорът е "не". но в днешния свят с купищата технологии, които използваме ежедневно, винаги можеш да размениш 2-3 приказки с някого, ако не ти липсва желание;
не. творчески човек съм и имам необходимост да оставам сама със себе си, доста често и за по-продължителен период от време.
да, а и е нормално да познаваш близкото обкръжение (поне споменати, ако не общуваш с тях лично) на човека, с когото си.
не, но кратка анотация на важни събития не би навредила
ъ, не. той е отделна личност и отговаря за собствените си избори (по Сартр). аз обикновено мисля доброто на хората, но съм се научила да не формулирам непоискани съвети, а да преведа човека до моята истина; (като режисьор с актьори)
имам дефицит на любов още от детството си, хубаво ми е, когато ме карат да се чувствам значима/обичана.
да, обсебвам сама себе си. започвам да се тревожа за всеки един човек, който ми става близък. толкова ги мисля, че ме боли.
Благодаря!
моля
какъв е проектът?
RapExotic
10-03-2014, 21:56
-Не. Когато във връзката всичко е наред това нещо няма значение.
-Желателно е. Все пак връзка се консумира чрез срещи на живо, но когато обстоятелствата не позволяват не е проблем да се направи изключение.
-Добре е да ми споделя, както и аз на нея, но никога не бих я разпитвал подробно.
-Не. Само каквото тя предцени да ми сподели.
-По-скоро е важно да обсъжда ситуацията с мен, от колкото да следва съветите ми. Все пак човек винаги може да сгреши и да подведе без да иска някой с мнението си.
-Не. То си личи и без да го казва, когато наистина е факт.
Не.
paradosou
10-03-2014, 22:44
Има значение колко често се търсим взаимно. Обичам честата комуникация, но не и звъненето в точно определено време или даже в точно определен час. Познавам двойки, които имат такава гласна/негласна уговорка 8-). Когато не съм на вълна философстване и по-скоро пренебрегвам вербалното, са ми супер приятни общите занимавки, игри, ходения тук-там и пр. Така пак се говори, естествено, обаче е по-накъсано и просто влизаме в нов ритъм. Падам си по движението във всеки смисъл// дано става ясно какво имам предвид, хаха.
Понякога предпочитам да пропусна. Като цяло не бих си натрапвала желанията, но и няма да ми се налага. В хубавите връзки хората по естествен начин се оказват на сходна честота (което, разбира се, не значи, че няма динамика и че на стабилността не й трябва поддръжка).
Не. В смисъл не го затрупвам с подозрителни въпроси. Понякога любопитствам как му се променя обкръжението , коментираме, приятно ми е да слушам забавни или изненадващи истории за някого... Толкова обаче. Предполагам с въпроса донякъде се визират хората от противоположния пол, та по темата: не си спомням за случай да съм си харесвала момче, към което има очевидно немалък интерес, и това да ме е потискало 8-). Даже е интересно да си страничен наблюдател, да си правиш изводи... В тая материя няма нищо сигурно, обаче аз не съм от съмняващите се. Ревност съм усещала в наистина редки случаи, та и на теория, и на практика знам, че е безсмислено да разиграваш сценарии. Нека има 2-3 прашинки ревнуване от време на време - за тръпката - и толкова.
Не. Малко са нещата, за които бих настояла.
Важно е да се съобразяваме един с друг. Съвети в общоприетия смисъл рядко давам. Харесват ми хората, които като разберат причината за нещо, вече на 90%, условно казано, са си решили дилемата. По в мой стил са насоките, и то напоследък май предимно когато ми ги търсят.
Ако пък създам връзка с момче, което ми го казва всеки ден... не знам, трябва да си сменя името, рофл. Колкото по-рядко, толкова по-въздействащо. Сериозно, сигурно не са много момичетата, които като мен биха били ок с идеята да не го чуят и веднъж, въпреки че се усеща. В мен има много романтика, само че не във формата, която извира от филмите.
Съвсем не. По-скоро на моменти прекалено се взирам в собствените си 'неизправности' и така се самообсебвам. Поне гледам да не го правя достояние на околните.
Достатъчно странични схващания написах в цитата, пък и си направих реклама на перфектното гадже, стига толкова ;d.
Little Monster
10-04-2014, 06:53
Разбира се, че има значение. С приятелят ми си звъним по 10 пъти докато не се видим. Може за нищо съществено да не си говорим( в повечето случаи ), но ще си звъннем само за да видим какво прави другия и как е.
Виждаме се редовно, за по няколко часа. Но има дни в които проспускаме по различни причини. :)
Винаги знам къде е и с кого е. Без да питам, сам ми казва.
Не. Никога не го притискам за каквото и да било. Ако сам пожелае да разкаже, го прави.
Важно е, но не е задължително. Все пак има си глава на раменете, може сам да се оправя.
Той го прави постоянно. Обеснява ми колко много ме обича и т.н. Сладко е.
Не. Никога не се бутам там, където знам че нямам място. Имало е моменти в които наистина съм искала от някого нещо, което ми е важно и тогава, може би съм била по настоятелна, но чак обсебваща, едва ли.
Blab, проектът ми беше заплануван като социален експеримент на тема "Рязко навлизане в личното пространство", но малко се поразшири. :)
Благодаря за отговорите!
не знам точно какво ти трябва да разбереш, но това, за което питаш, е въпрос на взаимно уважение, интерес, влечение, загриженост, търпение, и въобще любов
xXxPETYAxXx
10-04-2014, 10:02
Ако говорим задължително за телефонно обаждане - не. Хубаво е да пише, когато се сети, а ако е нещо по-важно, тогава вече да звънне. (Лично аз избягвам звъненето, все пак всеки от нас си има ангажименти и не обичам на мен да ми звънят, ако съм на работа/лекции. Затова гледам да се съобразявам със заетостта на човека)
2. Държите ли да се срещате всеки ден (или всеки свободен за вас)? Всеки ден - не, всеки свободен и за двама ни ден е логично да го прекараме поне частично заедно. Не държа обаче да сме постоянно заедно.
3. Искате ли да знаете с кого прекарва свободното си време, когато не е с вас? Хубаво е да знам поне какви отношения има с въпросните хора, не държа да им знам на тях и кътните зъби обаче. Примерно, ако е бил на лекции и след това е отишал на кафе, за мен е достатъчно да каже "Ходихме на кафе с колегите после...", не ми трябва да ми казват "Ходихме на кафе с Иванка, Петър, Гергана, Мартин, Пенка, Ганка..."
4. Настоявате ли да ви разказва деня си? Човек не може да настоява за нещо такова. На въпрос "Как мина денят ти?" се получават всички отговори, които човека е готов да сподели. Има дни, в които на хората не им се говори за нещо конкретно, което се е случило, не е редно да се разпитват за такива неща. Когато на човека му се говори, ще го каже. Пък и на въпроса какво е правил днес НЕ очаквам да ми казва всичко по часовник. Ако всеки ден денят му протича по един и същ начин, няма всеки ден да ми обяснява как е станал в 8 часа, в 12:30 е имал обедна почивка и т.н.
5. Важно ли е за вас да следва съветите ви? Важното е да ги изслушва, пък ако прецени, че съм права и ме послуша, това ще ми погъделичка малко егото. Но всеки човек трябва сам да реши какво да прави, за да не му е някой друг виновен накрая, ако е взел грешно решение.
6. Държите ли да ви казва достатъчно често, че ви обича(дори всеки ден)? Не. Дори въобще не държа някой да ми го казва това. Действията говорят много повече от думите. Аз също не съм от тези, които всеки ден ще повтарят на някой по 20 пъти, че го обичат.
7. Според вас обсебващ човек ли сте? О, не. Ама преди няколко години май съм била.
- Да, важно ми е. Това значи, че се е сетил за мен и е предприел нещо. Рядко си говорим по телефона де, по-скоро си пишем, но важното е че при желание винаги може да се намери тема за разговор.
- Да. Както беше казал някой преди това - връзка се консумира със срещи на живо. Особено като и двамата знаем, че времето ни е ограничено. Може би ако не беше нямаше да държим чак толкова.
- Желателно е, просто ориентировъчно. И двамата познаваме всички от обкръженията си и нямаме какво и с кого да крием. Често си ги обсъждаме даже.
- Не, но той го прави и без да съм питала :D Разказваме си ги взаимно, оплакваме се, дискутираме ситуации и т.н.
- Принципно не, той може и сам да си взима решения. По-важното е, че дори да съм била права (както става повечето случаи) той не иска да си признае, заради пустата му мъжка гордост.
- Държа да ми показва, че ме обича. Аз лично много рядко го казвам, но пък ми е хубаво като го чувам :)
- Може да се каже. Опитвам се да се държа дистанцирано колкото мога, но понякога не се получава. Изключително много се страхувам от това да не стана излишна в живота му и понякога в такива филми се вкарвам, че почва да ме боли.
-Има значение дали инициира разговори, да. Няма да тръгна да си отбелязвам кога ми се е обадил първо той и кога първо аз, но ако забележа, че ми липсва точно такъв тип заинтересованост, ще говоря с него, защото няма да се чувствам добре.
-Не, аз имам нужда от своето време, както и той.
-Да, но това да не се приема като че искам отчет. Просто намирам за нормално да познавам (или поне да съм запозната с) обкръжението му.
-Не, не настоявам, но то се случва естествено. Като ти се случи нещо, искаш да го разкажеш на любимия си.
-Важно е да ме изслушва, когато говоря и имам да му казвам нещо/да го съветвам. Самата комуникация. Оттук нататък дали ще го последва или не, изборът е негов.
-Да, държа, имам нужда И да го чувам често, въпреки че го показва и съм убедена в любовта му към мен. Тези думи просто носят невероятна емоция на цялото ми същество, не мога да го опиша даже.
-Съвсем не.
- Не. За мен има значение само да се чуем, независимо кой на кого ще звънне.
- Понеже живеем заедно - да, държа всеки ден да се прибира у дома. :D Иначе не, това обсебване и желание да споделиш всеки момент от всеки ден с човека до теб е временно.
-Не държа на това.
- Да НАСТОЯВАМ? Не, никога. Обикновено само питам как е минал денят му. Понякога отговорът е от една дума, понякога отговорът дава началото на дълги разговори и дискусии.
- Не. Аз самата не си следвам вътрешния глас (а.к.а съветите, които си давам), какво остава да изисквам от някой друг да го прави. 8-)
- Въобще не държа да ми го казва. Но ми харесва да ми го показва, макар, че и на това не държа. Показването на любовта по-скоро е неконтролируемо и се крие в малките неща. Не е нещо, което можеш да фалшифицираш.
- Категорично не. Абсолютната противоположност съм.
1. Има ли за вас значение дали половинката ви ще ви се обажда поне веднъж на ден(а не вие на нея)? - ами защо не? смис, обичам/х да си говоря с него
2. Държите ли да се срещате всеки ден (или всеки свободен за вас)? - не, свикнала съм, но това не означава, че не бих се радвала да споделям всяка минута с него
3. Искате ли да знаете с кого прекарва свободното си време, когато не е с вас? - ами, ревнива съм, но предполагам в рамките на нормалното. няма да почна да му звъня всяка минута и го разпитам какво с кого прави. в края на деня, може би и ако има желание бих го изслушала как е прекарал деня си
4. Настоявате ли да ви разказва деня си? - вече казах
5. Важно ли е за вас да следва съветите ви? - някак си не мога да си представя да седна да го поучавам, макар че сега като се замисля е имало такива ситуации. съвсем невинни! става дума за това, че държа на сигурността му и се е случавало да му казвам да бъде по-сдържан, да внимава и тн. досадно, да :Д
6. Държите ли да ви казва достатъчно често, че ви обича(дори всеки ден)? - не, от себе си знам, че дори и да не го казваш, това не означава, че не го чувстваш
7. Според вас обсебващ човек ли сте? - не. наистина не
mishityyy^^
10-04-2014, 19:06
Да разбира се искам да чувам гласа му колкото повече може.
Понякога има неща които не позволяват,но аз като цяло предпочитам винаги аз съм с него.
Да,мисля че е нормално да знам с кой излиза.
Не
Не,той сам отговаря за собствените си избори
Да,на кой не му е приятно да му казват,че го обичат
Да и много ревнив :D :D
Kitty Bloom
10-04-2014, 21:07
Здравейте!
1. Има ли за вас значение дали половинката ви ще ви се обажда поне веднъж на ден(а не вие на нея)? Няма значение кой от двамата се обажда, важно е просто да се чуем. Не е задължително да е абсолютно всеки ден, има случаи, в които единия е много зает и няма кога да си говорим по телефона.
2. Държите ли да се срещате всеки ден (или всеки свободен за вас)? Ако двама души се срещат всеки ден има голяма вероятност да си омръзнат. В началото на всяка връзка е разбираемо двойката да прекарва всяка свободна минута заедно, но по-нататък в отношенията трябва да има и лично пространство, всеки да има време за себе си и своите интереси.
3. Искате ли да знаете с кого прекарва свободното си време, когато не е с вас? Ако излиза някъде с някой ми казва и без аз да го питам. Не разпитвам и не се меся в отношенията му с други хора, както и той не се меси в моите.
4. Настоявате ли да ви разказва деня си? Глупаво е да изисквам да ми разказва деня си час по час, нормално е вечер да го питам как е минал денят му и той да ми разкаже най-интересното, но не питам в колко е станал, какво е ял, колко пъти е ходил до тоалетна и тн...
5. Важно ли е за вас да следва съветите ви? Когато иска съвет винаги се отзовавам, изразявам мнението си какво е най-добре да се направи в дадената ситуация, но решението дали да ме послуша си е изцяло негово.
6. Държите ли да ви казва достатъчно често, че ви обича(дори всеки ден)? Предпочитам да чувам "Обичам те" по-рядко, но с чувство, не вместо добро утро или чао. Когато искаш го казваш, няма графици по колко пъти и кога.
7. Според вас обсебващ човек ли сте? Не съм от онези маниаци, които проверяват съобщенията и разговорите на половинката си и му се обаждат на всеки час, за да го проверят. Също не съм и от непукистите, които не се сещат за гаджето си.
Благодаря!
Самата дума "обвързан" описва много точно нещата. Сякаш си вързан за някой друг и трябва да се съобразяваш с него, или ти самия си вързал някой и го контролираш да не кривне от пътя. Всеки има право на лично пространство! Аз примерно не мога да бъда с човек, който ми звъни непрекъснато, за да провери къде съм и с кого съм или си позволява да ми казва с кой да излизам и с кой не. В една връзка трябва да има въздух, двамата да бъдат заедно, но да имат време и да са насаме със себе си или да обръщат внимание на своите интереси. :)
ThunderCharger
10-05-2014, 20:59
1. Има ли за вас значение дали половинката ви ще ви се обажда поне веднъж на ден(а не вие на нея)? Да
2. Държите ли да се срещате всеки ден (или всеки свободен за вас)? Не
3. Искате ли да знаете с кого прекарва свободното си време, когато не е с вас? Да
4. Настоявате ли да ви разказва деня си? Не
5. Важно ли е за вас да следва съветите ви? Не
6. Държите ли да ви казва достатъчно често, че ви обича(дори всеки ден)? Не
7. Според вас обсебващ човек ли сте? Не!
Colouring
10-06-2014, 07:44
Нямам половинка, но все пак да пиша. :Д
- Е, рабира се, че искам да се чуваме всеки ден, но никога няма да тръгна да си правя сметки последно, ако той ми се е обадил, че сега е мой ред и обратното. Трябва да се заинтересован от мен и да иска да общуваме, това не означава, че трябва да се чуваме през 5 минути. Зависи от деня.
- Ако сме свободни и двамата и сме близо един до друг, защо да не се виждаме всеки ден? Не виждам нищо лошо. Не говоря да бъдем заедно 24/7, но ако не сме заети, то затова се водим двойка - да бъдем заедно. Ако един от двамата е зает обаче или пък има други задължения, то няма да се разсърдя, ако не се видим.
- Разбира се и това е нормално. Не искам да знам всичко за него до най-малкия детайл, но е нормално да знаеш с кого общува.
- То това си е естествен разговор и обиквенотено се обсъжда без някой да настоява. Ти сам изпитваш нуждата да споделиш какво те е зарадвало/разтревожило/натъжило през деня.
-Важно е да слуша съветите ми и след това с акъла си да взима правилното решение.
- Всеки обича повече да му бъде показвано, но аз лично се радвам И да ми бъде казвано. Може и да не е всеки ден, но да е достатъчно често. Не е като да не го знаеш или да ти трябва припомняне, просто е.. сладко?!
- Не, не съм. По-скоро съм човек, който раздава себе си напълно и се отдавам изцяло на половинката си. Но не съм обсебваща.
1. Има ли за вас значение дали половинката ви ще ви се обажда поне веднъж на ден(а не вие на нея)? Да, разбира се. ВАжно е да се търсим и двамата. Но не си пиша в тефтерче днес той колко пъти ми се обади и аз колко пъти го потърсих.
2. Държите ли да се срещате всеки ден (или всеки свободен за вас)? Да, прекарваме цели дни заедно. Важно ми е да си се виждаме всеки ден, защото ми домъчнява.
3. Искате ли да знаете с кого прекарва свободното си време, когато не е с вас? Да.
4. Настоявате ли да ви разказва деня си? Не е нужно да настоявам, правим го доброволно и двамата.
5. Важно ли е за вас да следва съветите ви? Да, но не винаги. Все пак той може да прецени кое е най-добре. Ако не ме послуша, не бих се разсърдила. Важно е той да е добре.
6. Държите ли да ви казва достатъчно често, че ви обича(дори всеки ден)? Не държа, не мога да настоявам някой да ми казва, че ме обича. Но го правим и двамата, дори всеки ден по много пъти. :D
7. Според вас обсебващ човек ли сте? Не.
1. Има ли за вас значение дали половинката ви ще ви се обажда поне веднъж на ден(а не вие на нея)? - Ами да, отчасти. Важното за мен е да усещам, че има някакъв интерес, не само аз да пиша и звъня, аз да го ръчкам да се виждаме и така нататък. Показва един вид заинтересованост от другата страна.
2. Държите ли да се срещате всеки ден (или всеки свободен за вас)? - Не, даже предпочитам да се виждаме по-рядко, за да ни е по-интересно и приятно. В предишната си връзка виждах момчето всеки ден за доста часове и май си омръзнахме в един момент. Предполагам, че така би ми било по-удобно.
3. Искате ли да знаете с кого прекарва свободното си време, когато не е с вас? - Не, това по никакъв начин не ме интересува. Важното е като излиза с мен или киснем в нас/тях, да сме сами доколкото това е възможно, както и да държи приятелите си на разстояние от мен. Аз не съм човек, който би го запознал с приятелите си и семейството си (научих си урока) и съответно не искам това от него. Даже би ми било неприятно.
4. Настоявате ли да ви разказва деня си? - Не, нека сподели каквото сметне за добре.
5. Важно ли е за вас да следва съветите ви? - Важно е да се заслушва и да отсява полезните съвети относно ситуацията, в която се намира, от не-полезните. Често един външен човек, ненамесен в цялата патардия, дава добри, соломоновски бих казала решения. И не говоря за себе си, като цяло бих искала да се заслушва и отсява.
6. Държите ли да ви казва достатъчно често, че ви обича(дори всеки ден)? - Не, не искам. Искам да го казва тогава, когато го чувства. Иначе е опашата лъжа, навик, проветрявка на устата.
7. Според вас обсебващ човек ли сте? - Не, в предната си връзка бях такава, но сега, след работата по себе си и научените уроци, далеч не съм такава. Никога повече няма да се вкопча в човек като бръмбарче за сламка, мога да се боря с живота си и сама. Независима съм. Благодаря, моля, пак заповядай.
anonymous708973
10-06-2014, 08:21
Аз не съм човек, който би го запознал с приятелите си и семейството си (научих си урока) и съответно не искам това от него.
Тори, замисли се върху това :) Може би не трябва да изхождаш от факта, че един определен не си е паснал с близките ти :)
1. Има ли за вас значение дали половинката ви ще ви се обажда поне веднъж на ден(а не вие на нея)? - Страшно важно ми е да виждам двупосочен интерес. Иначе се чувствам нахална, а това ми е голяма болежка. Когато се опитам да се отдръпна, за да не се чувствам нахална, изглеждам свръх незаинтересована, а това е просто защитна реакция.
2. Държите ли да се срещате всеки ден (или всеки свободен за вас)? - Да държа, не. Но не би ми харесало да имам някаква ученическа тип връзка, в която се виждаме "вторник, четвъртък и събота за по 2 часа", примерно.
Важно ми е да прекарваме време заедно, но няма да се сърдя, ако изпуснем чат-пат. Разбира се, стига преди това да не сме се разбрали да се видим. Мразя отменени планове и неизпълнени обещания.
Прекарваме доста време заедно, случвало се е да не спя в нас седмица. Само търча напред-назад с един сак с дрехи за поне 2 дни напред :D
Топли ми душичката да виждам, че му харесва да спинка с мен в едно легло и да ме търси, когато ме няма.
Да, искам да познавам близките му хора и какво цени в тях като качества, защото говори много за него като човек. "С какъвто се събереш, такъв ставаш" :)
Не настоявам, просто питам "Как си, как мина денят ти, какво прави днес". Ако всеки път ми се отговаря с "ами, нищо", никак няма да ми е приятно.
Ех, че въпрос... На сегашния си приятел не се е случвало да давам съвет за нещо сериозно ("не пуши, когато си болен" не се брои :д) по няколко причини: в учебен план той вече е минал през това, през което аз преминавам; в неучебен - той просто е ужасно досетлив и наблюдателен и няма нужда да му казвам, че ще е хубаво да вземе подарък за близките си от еди-къде-си.
Иначе се ядосвам, когато някой не слуша съвета ми, а аз очевидно съм имала същия проблем като него, но съм го решила.
Държа на интерес и на близост. На въпросните думички не, но всяко малко признание ми стопля душичката. Ударила съм в десетката по този въпрос - постоянно ме гушка, усмихва ми се, пощипва ме, нито за миг не съм почувствала незаинтересованост.
Не мисля. :)
SMALLVILLE
10-06-2014, 08:29
Здравейте!
За мен няма значение, предпочитам на живо да си контактуваме.
Не, не държа.Имам нужда от време сам, както и тя от лично пространство, и никога не бих си причинил това да се виждаме винаги, когато сме свободни.Твърде е задушаващо това постоянно да сте заедно.
Не държа да ми казва, освен ако тя сама не иска.Има правото да си прекарва свободното време както и с когото иска.
Ако сама пожелае, няма проблем.Разбира се, че ме интересува, но не бих я насилвал да ми разказва каквото и да било.
Да се вслуша в съвета ми и ако не мисли като мен, да ме обори в това си твърдение и ще я подкрепя.Все пак да обичаш някого включва и това някой път просто да повярваш на преценката на човека до теб независимо дали мислиш, че греши.
Въобще не държа да ми казва, даже напротив, предпочитам да ми го показва.Всеки може да говори, но не всеки показва с действията си това, което твърди,а това е важното.
Никак даже.Обичам си свободата и давам и на другите хора около мен същото.Не се бъркам, където не ми е работа.
Благодаря!x
paradosou
10-06-2014, 09:49
Нямам половинка, но все пак да пиша. :Д
(По мое мнение) темата не е само за хора във връзка.
Тори, замисли се върху това :) Може би не трябва да изхождаш от факта, че един определен не си е паснал с близките ти :)
Инка, той си пасна с тях, даже влезе твърде надълбоко. Аз за това и не искам. Защото чух какви ли не работи за себе си от близки и приятели, че даже и от баща ми. Разни хора реваха за него даже... Мисля, че по тоя начин си спестявам твърде много от простотията край мен при евентуална раздяла. Интересното беше, че никой не се замисли аз как се чувствам от цялата работа и продължават да разпитват той добре ли е, нищо че той вече си има ново гадже. Реално хората около мен преживяха раздялата ни по-тежко, отколкото ние самите. Кому е нужно това усложняване, знаейки си близките?!
Colouring, и аз нямам половинка, темата не е само за хора с гаджета.
sl1nceetoo
10-06-2014, 16:43
- Би било хубаво да го прави, но няма да мрънкам, ако това не се случва. А и следователно аз също няма да му се обаждам.
- Съвсем не, обичам понякога просто да си остана вкъщи без никого.
- Искам да знам кой го обкръжава по принцип, но не е нужно да ми дава отчет къде и с кого е. Не разпитвам, защото самата аз не обичам да бъда разпитвана.
- Не настоявам, но ще се радвам да ми споделя.
- Важно е просто да ме изслушва и да се замисля над думите ми, пък после решението все пак си е негово.
- Чак всеки ден-не. Когато е прекалено често, то си става навик, а когато стане навик, не го чувствам толкова специално, колкото ако ми го казва само ей така, от време на време, в подходящи моменти.
- Абсолютно не.
anonymous708973
10-06-2014, 20:48
Инка, той си пасна с тях, даже влезе твърде надълбоко. Аз за това и не искам. Защото чух какви ли не работи за себе си от близки и приятели, че даже и от баща ми. Разни хора реваха за него даже... Мисля, че по тоя начин си спестявам твърде много от простотията край мен при евентуална раздяла. Интересното беше, че никой не се замисли аз как се чувствам от цялата работа и продължават да разпитват той добре ли е, нищо че той вече си има ново гадже. Реално хората около мен преживяха раздялата ни по-тежко, отколкото ние самите. Кому е нужно това усложняване, знаейки си близките?!
Colouring, и аз нямам половинка, темата не е само за хора с гаджета.
Не, аз нямах предвид самия факт, а базата за изводи.
Която според мен не трябва да съществува. Понякога човек се разочарова или просто някои неща не пасват с конкретния човек, но е хубаво да се подхожда непредубедено към всеки следващ и житейските уроци да се ограничават до самите нас като личности, не да се въртят около други хора.
Не знам, аз поне си мисля, че когато си в сериозна връзка и този човек заема важно място в живота ти, е хубаво той да се познава с други, които заемат важно място в живота ти. Иначе сякаш го делиш, сякаш е кръпка... Не знам, не давам съвети в никакъв случай, просто споделям гледна точка :)
Вероятно си права, да. Вероятно и на мен би ми било ужасно сложно да възприема, че приятеля ми не иска да ме запзнае с неговите си там хора. Вероятно при следващият, който ме тресне право в главата със чар, красота, невероятност, изящество и туй-онуй, ще пея други песни.
Засега обаче мисля, че така би било доста по-добре за мен. Цирковете им ми бяха достатъчни, изпилих си нервите достатъчно. Повече не ми се иска да минавам през същите филми.
Иначе съм на същото мнение за предубедеността като цяло.