View Full Version : Родителите ви разделени ли са?
smille98
10-06-2014, 13:43
Здраевйте,реших да направя тази тема,защото в последно време забелязвам,че доста родители се разделят. Ако и вашите родители са разделени може да напишете как сте се чувствали и как преодоляхте раздялата им. Така другите деца/тийнове на които родителите се разделят може да намерят начин как и те да го преодолеят.
BlauMeise
10-06-2014, 13:55
За съжаление да. Причината е, че баща ми почина преди 3 години от заболяване. :( По-лошо е от развод, защото никога повече няма да го видя. RIP Daddy!
DieselBlood
10-06-2014, 14:22
Бяха на път.
Разведени са от 11 години, майка ми е женена втори път. Доволна съм като цяло. Имам си и сестричка от втория брак, което ме прави още по-щастлива.
mlakniwe
10-06-2014, 15:12
Не са и се обичат много всеки ден си казват "Обичам те" и се наричат коте,пиле и тнт,а са женени повече от 24 години и никога не са се карали за нищо
бях малка, но не чак толкова. беше ме страх да се не разделя окончателно с единия от родителите ми. не исках да живея далеч нито от майка ми, нито от баща ми. преживява се. в последствие разбираш, че раздялата е едно от най-правилните решения пред това да виждаш как родителите ти се карат и не се разбират. свикваш. два-три месеца след това вече не ти прави впечатление. можеш да си и по-облаготелстван, ако и двамата ти родителя живеят в един и същ град. тогава може би би било по-лесно. майка ми живее много далеч и се виждаме няколко пъти в годината. е, има риск да охладнееш. ще си гузен/а, защото не се чувстваш гузен/а от този факт. такъв е животът :Д
::NeVeR*eNd:::
10-06-2014, 15:46
Да разделени са и няма нищо за преодоляване тва си е работа на големите :D
shmatarok
10-06-2014, 16:48
Слава Богу, да. Прави ми впечатление, че доста от бг приятелите ми са така, тук сякаш по-рядко се срещат разделени семейства.
Разведени са. Разделиха се преди близо две години за месец, после се събраха, след тва пак се разделиха за месец и ся пак са заедно. „Бий ме - обичам те. Умри - ще те взема.“ е прекрасна приказка за нашите. Ама нека, те мойте нерви като корабни въжета - нека скачат отгоре им. Що да не?!
Little Monster
10-06-2014, 18:41
Не са, но бяха на път...
разведени са вече 16-17 години и цял живот съм живял с майками и приятеля й,докато не се преместих на скоро.Баща ми живее в същия град и няма промлем да излизаме,но все се питам какво ли щеше да е,ако не се бяха развеждали...явно никога няма да разбера :Д:Д
CoockieMonster
10-07-2014, 08:28
За съжаление - не. :)
даааааааааа
sl1nceetoo
10-07-2014, 13:10
Разделени са от 13 г. горе/долу, а са разведени от 6/7г. Логика. Има недостатъци, разбира се, и в началото е гадно, но се свиква, а и понякога наистина е по-добре така, както са споменали по-горе.
И моите са разведени от 8 години . Честно казано ми олекна като се разделиха :дд , защото постоянно имаше скандали у нас . Общо взето малко са хубавите спомени с тях двамата заедно , защото в повечето време се караха , даже и понякога баща ми удряше майка ми и не е лесно да те отгледат в такава среда от малък/ка . Когато се разведоха бях на 7 год . Ама после се събираха и разделяха постоянно след развода , а тамън се бях успокойла :дд .
trabi_bs
10-08-2014, 19:25
Даа
strawberry88
10-08-2014, 21:22
Моите са се развели още когато съм била на 2. Никак не съм го приела, защото съм била много малка. Свикнала съм с този факт. Не помня/нямам представа какво е да се прибереш у дома и да имаш и майка, и баща. Винаги е било само едното. (: Иначе живея с баща ми.
Не са и се обичат много всеки ден си казват "Обичам те" и се наричат коте,пиле и тнт,а са женени повече от 24 години и никога не са се карали за нищо
Ооо. <3 :)
//дап, разведени са, слава богу
Разделиха се, когато бях в 5-ти клас. Разведоха се преди две-три години.
Не реагирах никак, дори бях облекчена, никога не съм ги възприемала като семейство и постоянно имаше едно ужасно напрежение вкъщи. Определено е по-добре да се разделят, щом нещата не вървят, отколкото да се опитват да са заедно само заради детето.
paradosou
10-10-2014, 11:58
Ама че тема... Струва ми се, че идеята й не е съвсем да дава насоки по отношение на преодоляването.
До последно не бяха разделени и се отнасяха един с друг както си трябва :).
DarkTemplar
10-10-2014, 12:11
Не, семейство са вече почти 34 г.
WickedSick
10-10-2014, 18:54
Не помня много от баща ми, но е бил добър човек според мама. С друг мъж не съм я виждал :)
SpiritInBlack
10-11-2014, 18:17
Никога не са били разделени. Не познам друго здраво и сплотено семейство като моето. Имах/имам? най-доброто възможно детство. Баща ми ми е разправил как любимия ми дядо се е притеснявал, че се оженва късно, но като се е запознал с майка ми е разбрал, че чакането си е струвало. Жалко е, че мненията във форума са представителни за българската действителност, ако приемем, че почти напълно съвпадат с тези на познатите ми.
prosto_chovek
10-11-2014, 18:19
Къв е смисъла от тая тема само да попитам аз?
SHPAIdURmeN
10-12-2014, 16:09
Къв е смисъла от тая тема само да попитам аз?
Toва е цялата идея. (тя авторката си е написала...)
Здраевйте,реших да направя тази тема,защото в последно време забелязвам,че доста родители се разделят. Ако и вашите родители са разделени може да напишете как сте се чувствали и как преодоляхте раздялата им. Така другите деца/тийнове на които родителите се разделят може да намерят начин как и те да го преодолеят.
prosto_chovek
10-12-2014, 17:58
Ок.
baby_baby
10-12-2014, 21:25
Не са
gericobain
10-17-2014, 13:00
Разведени са от 11 години, майка ми е женена втори път. Доволна съм като цяло. Имам си и сестричка от втория брак, което ме прави още по-щастлива.
Същото и при мен, разликата е, че мама се разведе с него преди 9 години, а реално той я напусна когато съм била на годинка и нещо, сега съм на 22. И причината беше алкохола. Но пък тва е супер, сега я има сестра ми и човек, който държи на нас.