View Full Version : Куче
stefko1996
10-22-2014, 18:43
Здравейте съфорумници , искам да питам тези от Вас които имат кучета следното....Искам да си купя куче от интернет сайт.Спрял съм се на немска овчарка но има различно обяви и цените варират от 100 до 500 лева . Та ако кучето е само за домашен любимец проблем ли е ,че не е чистокръвно ?
Благодаря!
П.С . Живея в къща с двор и разбера на кучето не е проблем !
за някой хора трябва да е чисто кръвно ,а за други е важно самото животинче избери си кой от двата вида ще си и тогава си взимай
щом ще е само за любимец не е чак толкова важно дали ще е чисто
prosto_chovek
10-22-2014, 19:46
Абсолютно винаги бих си взел куче, което се подарява, за да бъде спасено да не иде на улицата без значение от породата. А немски овчарки съм виждал ен на брой в сайтовете. Например този: www.bezdom.info Кучето не е лека кола. Не си го взимаш по характеристики. Ако вземеш едно от тези, а и немски овчарки вероятно има или поне източноевропейски, ще го спасиш от това да бъде по улиците и да не може да оцелее. Помисли си. :)
muhatacece
10-22-2014, 21:45
vzemi nqkoe ot ulicata :)
Summer Fresh
10-22-2014, 21:59
А за теб важно ли кучето да е чисто кръвно? Според мен няма значение какво ще е кучето, дали улично или породисто, важното е да го обичаш и да се грижиш за него.
Лично аз си взех куче буквално от улицата, и сега ми е по-скъпо и от което да е породисто. Ако искаш да имаш куче, за което просто да се грижиш, а не да се фукаш с него, няма какво да се замисляш, да не ти пука, че не е чистокръвно.
"Да си купя куче от сайт" ми звучи все едно е някаква вещ. :D
Вземи си куче от улицата, осинови си или просто намери някой човек, който подарява. Не мисля, че е нужно кучето да бъде породисто.
http://www.podariavam.com/
prosto_chovek
10-26-2014, 07:25
Сега си спомням как на времето имахме на село едно кученце, което не беше грам породисто, малко напомняше по муцуна на http://www.dogster.com/files/post_images/05e6dafd4cd668518ec45d6f7b017a19.jpg това, ама не знам как се води. Беше мноооого интелигентно кученце, жалко, че някой го отрови, че му гонело пилците.
ringgirl
10-26-2014, 13:11
Има много бездобни кучета вземи едно.
Дали кучето ще е чистокръвно или не зависи само от твоето желание и избор. Специално за тази порода, цените варират така, защото е сравнително често срещана, не е някоя екзотична. Отиваш, гледаш животинката и решаваш, не е толкова трудно.