Влез

View Full Version : 11 години разлика

charmingwings
10-25-2014, 10:03
Здравейте! Искам са споделя моята история. Края на това лято се запознах по много интересен начин с едно момче ,което всъщносн се оказа 11 години по-голям от мен. Аз съм на 18 ,той на 29.Но когато съм с него тази разлика е във въздуха,изобщо не я усещам. Толкова ми беше хубаво с него. Имахме много чисти и нежни взаимоотношения. Мислите ли ,че трябва да си даде шанс на една такава любов или да се гледа разумно.Все пак това не е никак малка разлика-на различни етапи в живота сме. На мен ми предстои университет, той пък вече му е време за семейство,а аз съм амбициозна и искам да уча и да се реализирам. За пръв път изпитвам такива чувства към някого,всъщност той ми беше първият. Имали ли сте подобни преживявания и познавате ли двойки с такава разлика?

Blab
10-25-2014, 10:32
имала съм, познавам, никога не е ок.
различни етапи на живота (това са 2 съвсем различни времеви линии).
//това ми звучеше ужасно консервативно, когато бях на 18, но сега го разбирам. предполагам, че отнема време.
разбирам, че сте се разделили. фокусирай се върху бъдещето, което искаш да градиш; успех!

3oPuTy
10-25-2014, 11:47
Аз също съм имала, познавам и наистина никога не е окей ... :?
В един момент просто няма начин да не усетите, колко голяма и значима е разликата в годините, начина на мислене и разбиранията ви.

RapExotic
10-25-2014, 12:03
Зависи на какъв акъл сте, но по-скоро не. Ако ти беше на 25, а той на 36 може би щеше да е по-приемливо, но ти все още си ученичка и ти предстоят студентските години. Не е най-добрата идея да ги изживееш с мъж, който вече е зрял и иска нещо по-сериозно. Тепърва ще се влюбваш и в други.

never_lose_hope
10-25-2014, 14:11
Имала съм подобна история. В началото всичко може да е ОК, но след едно известно време тая разлика започва да си оказва влияние - в самия начин на живот, които водите и ти и той .. и различните неща от живота, които искате. Както казаха също така начина на мислене, разбирания и др.

marilyn
10-25-2014, 18:21
Вероятно нямаше да усещате тази разлика, ако бяхте малко по-големи, както казаха по-горе ти на 25, той на 36, примерно. Иначе съм имала взаимоотношения с много по-големи мъже от мен, но не и връзка. Струвало ми се е невъзможно, в толкова различни етапи от живота на двамата. Но това е опит, каквото и да стане, гледай положително. Вероятно от този човек можеш да научиш много.

Иначе до голяма степен зависи и от вас. Ти казваш, на 29, време му е за семейство. Явно това е твоето разбиране, но поговори с него какво мисли по въпроса. Не всички хора искат семейство на по 30.

thegame11
10-27-2014, 14:11
Ами да, в днешно време е така. Повечето момичета(18-19) търсят 30 годишни мъже, които са натрупали състояние. Казват, че по-младите нямали представа как да се държат с тях(да ги водят всяка седмица на СПА). Не искам да обвинявам никого, но това е нашата реалност. Средната класа я няма, изчезна(лекари, адвокати, архитекти). Мъжете от тази класа обикновено на 30 са женени за жена, която е ~5 години по-малка и има добро образование. Тези хора останаха все по-малко. Пълно е с 30 годишни, които не знаят какво да правят с живота си, завъртат главите на момичетата, които пък нямат никаква представа какво да правят с живота си. За мен не е нормално едно младо момиче да има взаимоотношения с много по-големи мъже. Нямам никакво намерение да обиждам и осъждам обидите. Това е моето мнение по тази тема. :)

Ewok
10-27-2014, 15:21
В момента съм в подобна връзка и засега е ок (от две години сме заедно, познаваме се от малко повече от три). Имали сме разговори за семейство, но за момента всичко е наред както сме си. Продължаваме и ще видим докъде ще стигнем (:
Така че да, успех! Докато се разбирате с твоя човек и няма разминавания в исканията, си продължавайте да се обичате.

per-dead
10-27-2014, 15:36
В такава връзка съм и най-близките ми приятелки също.
Много зависи на какъв акъл сте и двамата.
Дай шанс на взаимоотношенията, но разпределяй вниманието си добре, за да не се окаже накрая, че не си много добре с оценките в предстоящото ти висше образование, заради връзката, която всъщност винаги може да бъде прекъсната и ще загубиш.

Naive
10-27-2014, 15:45
В един момент просто няма начин да не усетите, колко голяма и значима е разликата в годините, начина на мислене и разбиранията ви.
Аз не го разбирам това мислене обаче. Добре, дори да е така, това чак такъв проблем ли е? Когато хората са във връзка, винаги има шанс в един момент да стигнат до етап, в който са се променили дотолкова, че разбиранията им, посоката, в която гледат и т.н. са коренно различни. И това е съвсем в реда на нещата, не мисля, че трябва да ни плаши и да ни спира да бъдем с човека в момента, когато се чувстваме окей с него и докато се чувстваме така. :)

anonymous708973
10-28-2014, 18:03
Аз не го разбирам това мислене обаче. Добре, дори да е така, това чак такъв проблем ли е? Когато хората са във връзка, винаги има шанс в един момент да стигнат до етап, в който са се променили дотолкова, че разбиранията им, посоката, в която гледат и т.н. са коренно различни. И това е съвсем в реда на нещата, не мисля, че трябва да ни плаши и да ни спира да бъдем с човека в момента, когато се чувстваме окей с него и докато се чувстваме така. :)

Мммм, за вероятност си говорим тук :) А именно вероятността да се разминем зверски в очакванията и нагласата си се увеличава стремглаво, ако от самото начало се различаваме много.
а от едно време нататък е и прагматизъм - защо да губя веме и емоции с някого, с когото бъдещето ми е тотално неясно и сме тотално различни вместо да открия човек, с когото няма да ми се налагя да правя огромни (не казвам никакви, моля да се прочете!)компромиси със себе си, защото - нека не се лъжем - в един момент баш това се налага при огромна възрастова разлика (и не само).
Изобщо нагласата "бе дай сега да се чувствам добре, пък на бъдещето и здравия разум му еби майката" е малко тийнеджърска нагласа :) На мен ми липсваше дори когато бях тийнейджърка :)

baby_baby
10-28-2014, 21:35
Дай му шанс все пак си пълнолетна и щом толкова ти харесва не виждам проблем да сте заедно

789789789
10-28-2014, 21:53
Това за разликата в години изобщо ама изобщо не трябва да те притеснява имам много познати които са с голяма разлика, а типичен пример са моите родители Точно 11 години разлика имат :) :) :) Стига да се харесвате и да се обичате това е най-най малкия проблем.

LoveIsTrash
10-28-2014, 22:37
Според мен гледате в съвсем различни посоки.. Ти искаш да учиш , да се развиваш (което е съвсем нормално) , пък той най-вероятно мисли за семейство , деца и т.н . Това може да попречи на връзката ви, но все пак седнете поговорете и разберете какво иска човека отсреща.

tireheb
10-28-2014, 23:34
Мммм, за вероятност си говорим тук :) А именно вероятността да се разминем зверски в очакванията и нагласата си се увеличава стремглаво, ако от самото начало се различаваме много.
а от едно време нататък е и прагматизъм - защо да губя веме и емоции с някого, с когото бъдещето ми е тотално неясно и сме тотално различни вместо да открия човек, с когото няма да ми се налагя да правя огромни (не казвам никакви, моля да се прочете!)компромиси със себе си, защото - нека не се лъжем - в един момент баш това се налага при огромна възрастова разлика (и не само).
Изобщо нагласата "бе дай сега да се чувствам добре, пък на бъдещето и здравия разум му еби майката" е малко тийнеджърска нагласа :) На мен ми липсваше дори когато бях тийнейджърка :)

не знам защо, но дори, когато реално съм съгласен с теб, самият начин, по който изразяваш (общото ни) мнение ме кара едва ли не да размисля

DisappointedDreamer
10-29-2014, 06:34
не знам защо, но дори, когато реално съм съгласен с теб, самият начин, по който изразяваш (общото ни) мнение ме кара едва ли не да размисля

8-) 8-) 8-)

С теб трябва да пием бири.

tireheb
10-29-2014, 08:57
щом трябва хД

майтап си праа, обещавам :О

Auriss
10-29-2014, 09:15
'щото пантерката се нуждае от това вкупом да й кажем, че е умно момиче и често е коректна позицията й, но ще е добре и да я излага без конска доза негативизъм

ии да, иронията е, че аз го пиша тва

все тая

anonymous708973
10-29-2014, 09:20
Не се нуждая :)
Просто пишех от телефон и не ми се занимаваше да ръся една камара смекчаващи значението на поста ми думички :)
Знам какво имате предвид, по-често трябва да се напъвам да съм дипломатична/замазваща очи. Иронията е, че аз съм определено оптимистичен човек, просто вече не ме тресе див оптимизъм, желание за престъпване на граници и доказване :)

ако някой има желание да ми покаже как да изразя същото мнение без въпросната доза негативизъм (която на мен ми липсва), наистина ще се радвам.

Auriss
10-29-2014, 09:22
пак го направи :cool:

DisappointedDreamer
10-29-2014, 09:23
'щото пантерката се нуждае от това вкупом да й кажем, че е умно момиче и често е коректна позицията й, но ще е добре и да я излага без конска доза негативизъм

ии да, иронията е, че аз го пиша тва

все тая

Само дето аз не бих го нарекла 'негативизъм'. Много по-дълбоко и отблъскващо е.

//Иначе, съм съгласна.

tireheb
10-29-2014, 09:26
не, не
просто всеки път като пишеш нещо е толкова... СЕРИОЗНО, че чак ми се отщява да го чета и да "бъда съгласен"
в смисъл, дори и да напишеш пост, че си кипнала кафето, пак ще е зареден с ебати съдбовността

тъй де, от тва дето съм ти чел с такова впечатление съм останал
и не го казвам, че да се ядем

Auriss
10-29-2014, 09:41
Само дето аз не бих го нарекла 'негативизъм'. Много по-дълбоко и отблъскващо е.

Ех значи, виж в какво положение ме вкарваш. 1-во че ми е интересно мнението ти, 2-ро че ми е интересно пантерката как ще реагира на епитета, който ще използваш за да опишеш изказа й и 3-то че ще се почувствам сякаш за пореден път правя някакви драми във форума, пък просто е чисто любопитство ;/

Според мен пък покрай изказванията си допуска да 'изтече' информация за мирогледа й по сума различни въпроси и хората реагират и на това. Пренебрежително отношение към непрагматичните индивиди в първия пост и още по- такова към конформизма във втория.

На 100% виновен съм в същото поведение - в повечето случаи е несъзнателно и острият изказ е с провокативна цел. По мое мнение е червена лампа за неоформен мироглед. Кофти способ е да сондираш за на хората мнението, но съм почти сигурен, че ирл се изказва по коренно различен начин -- поне с мен е така. Нетът не е лошо място да човъркаш.
Та тъй - за мен е негативизъм. Към доста неща и хора, но щом се демонстрира, макар и индиректно, значи не е убеждение, а просто мнение, което чака да бъде потвърдено или отхвърлено.

Днеска съм се разфилософствал нещо и ебаси егоцентричния пост ... извинявам се =Д

Blab
10-29-2014, 09:46
приема се:Д
//<3

tireheb
10-29-2014, 09:56
Кофти способ е да сондираш за на хората мнението

не е кофти само по себе си
кофти е да го правиш по кофти начин :О

/тва извън темата на разговора.. каквато и да е тя :С

102
10-29-2014, 10:06
додох тука за събора на комплексарите
имам специална покана

DisappointedDreamer
10-29-2014, 11:20
Auriss, не смятам да провъзгласявам мнението си във форума. Ако наистина толкова много изгаряш отвътре да го узнаеш, знаеш къде да ме намериш.

102
10-29-2014, 11:26
провъзгласявам мнение ;д

DisappointedDreamer
10-29-2014, 11:27
В случая на форума (напоследък) е точно това, 102.

102
10-29-2014, 11:30
имам предвид израза

galaxy29
10-29-2014, 13:40
просто вече не ме тресе желание за доказване :)
напротив
ето ти малък пример:

Не се нуждая :)
...

без въпросната доза негативизъм (която на мен ми липсва)
и като цяло мненията ти преливат от подобни примери
все твърдиш, че вече си пораснала, а не е така, поне в това отношение
според мен не искаш да признаеш на себе си, че имаш някакви комплекси, които не си изгладила
ами просто го направи и си мисля, че именно тогава ще изчезнат
дори не знам, защо имаш такива, при положение, че си и умничка и хубавка
друго, което се набива неприятно на очи е неумерената ти позиция
и спаруженият ти изблик при проява на хумор от страна на отсрещния
и зад всичко това си се крие доза негативизъм
това е отблъскващото за мен

anonymous708973
10-29-2014, 21:51
Ех значи, виж в какво положение ме вкарваш. 1-во че ми е интересно мнението ти, 2-ро че ми е интересно пантерката как ще реагира на епитета, който ще използваш за да опишеш изказа й и 3-то че ще се почувствам сякаш за пореден път правя някакви драми във форума, пък просто е чисто любопитство ;/

Според мен пък покрай изказванията си допуска да 'изтече' информация за мирогледа й по сума различни въпроси и хората реагират и на това. Пренебрежително отношение към непрагматичните индивиди в първия пост и още по- такова към конформизма във втория.

На 100% виновен съм в същото поведение - в повечето случаи е несъзнателно и острият изказ е с провокативна цел. По мое мнение е червена лампа за неоформен мироглед. Кофти способ е да сондираш за на хората мнението, но съм почти сигурен, че ирл се изказва по коренно различен начин -- поне с мен е така. Нетът не е лошо място да човъркаш.
Та тъй - за мен е негативизъм. Към доста неща и хора, но щом се демонстрира, макар и индиректно, значи не е убеждение, а просто мнение, което чака да бъде потвърдено или отхвърлено.

Днеска съм се разфилософствал нещо и ебаси егоцентричния пост ... извинявам се =Д

Никак няма да реагира Пантерката по простата причина, че е подхвърлен епитет - не е обяснено, обосновано, няма как да вникна в гледната й точка - дори да искам.
Иначе си 100% прав - ирл съм също толкова емоционална, но в изключително положителна посока и постоянно чувам как съм зареждала хората и бла-бла. И е напълно несъзнателно, да.
Тъкмо вчера една мацка ми каза колко съм - момент да си отворя чата да видя точно думата - "здраво стъпила на земята и с трезва преценка" (майка тука би се смяла с глас) и че съм звучала "ненатрапчиво", което... просто няма как да е така 8-) Макар че когато комуникирам с нея конкретно, наистина се старая да съм умерена.

А с ръка на сърцето - не разбирам идеята на tireheb (втория пост). Пишела съм сериозно? Ами... говорим си на сериозна тема, знам ли... как се очаква да пиша? Често захващам да пиша пост, установявам, че е спамерски, че не дава нова информация, че е тип "дневник" и го махам. Изпитвам желание да са ми сериозни постовете :)
Не, честно, хора, кажете ми.

Галакси, аз напълно осъзнавам, че имам комплекси - като всеки човек, даже знам кои съм изгладила, кои се опитвам и кои вероятно никога няма да успея да превъзмогна :)
А чувството за хумор е субективно, в този форум финото такова направо липсва - губят ми се примери в момента, но е имало случаи, в които чета нещо тук и просто съм на земята от смях, но такива са рядкост. Спамерски постове с нотка на подигравка наистина не са ми смешни, не знам дали трябва да се извиня за това.

Стига толкова, че наистина стана мегаегоцентрично :д
Ако някой изпитва желание да е полезен за моето личностно развитие, е добре дошъл да пише на лично и бих помолила за конкретност :)

102
10-29-2014, 21:53
АХАХХАХХАХАХАХАХ ТИ СИ ЕДИН ПАТ ЧЕСНО

draid
10-29-2014, 23:11
^Таз пък, аз от комплекси не страдам. Не знам как реши, че е при всеки човек. Интересно.

Иначе тя пантерата се мисли за пораснала още от както пише тук и обикаляше по Пловдив майна. Сега вече е много по-голяма, по-умна, по-красива, по-уравновесена, по-сериозна, на по-високо ниво от останалите и т.н. (:

Gandev
10-30-2014, 00:18
И ето че след няколко години пак се връщам в този сайт за да дарявам малко житейски опит...
Основния проблем в една такава връзка е, че дори и да си най-зрялото за възрастта си момиче, той определено няма да те взима на сериозно. Винаги ще си мисли, че ти не си "на неговия акъл" и че твоя начин на мислене е детски. Моят съвет е да си хващате момчета на вашата възраст за да имате успешни връзки.

Ewok
10-30-2014, 06:59
Пък една съфорумка и нейният приятел с 10+ по-възрастен ще се женят :)
Така че, който не е бил в такава връзка да не говори мн мн.

anonymous708973
10-30-2014, 07:01
^Таз пък, аз от комплекси не страдам. Не знам как реши, че е при всеки човек. Интересно.

Иначе тя пантерата се мисли за пораснала още от както пише тук и обикаляше по Пловдив майна. Сега вече е много по-голяма, по-умна, по-красива, по-уравновесена, по-сериозна, на по-високо ниво от останалите и т.н. (:

Е, сори, казах, че няма да пиша, ама тва няма да го изпусна.
Първо, никъде и никога не съм се окачествила като по-умна или по-красива.
Че съм по-уравновесена е 100% така, но това няма как да го знае човек, който не ме познава и който не е проследил развитието ми от 16-тата ми годишнина до сега, капиш? Имам приятели, с които се познаваме от 15+ години, те идеално могат да го потвърдят. Една камара хора пък са ми били в близкото обръжение през последните 5 години. Не съм си го измислила аз.
По-сериозна и организирана определено съм (макар че ако си снимам стаята, друго ще каже за организираността ми, хах), това няма как да бъде избегнато.

Коментирай ме колкото си искаш, ама преди това вземи да помислиш кои неща аджеба НЯМА КАК да знаеш без да си ме познавал лично през последните поне 4-5 години... а именно думички, започващи с "по", които са сравнения. Няма как да ме сравниш с преди при положение, че наистина не си ме познавал, не ти ли е ясно?

И не моите постове започват с "аз колко съм пътувал, еди-кви-си километри в еди-кви-си условия, колко коли съм имал, колко телефони съм имал" етц. Ама... нали.
Аз излизам "лошата и сериозната", когато не си затворя очите за тия неща. (И да, още на 16 се числях към "много сериозните" - характеристика, която, впрочем, никога не съм харесвала, но с годините приех.)
Затова казах - ако искаш да допринесеш с нещо, лично. Ама много искаш да направиш сеир в темата, нали?

draid
10-30-2014, 08:56
Нямаш си и на идея какво искам аз (;

Niakoitam
10-30-2014, 11:07

А като се замисли човек че мен едвали не ме обвиняваш,че постоянно анализирам нещата :D
Наистина и моето мнение сякаш беше подобно.Но пък все повече се замислям.Абе да му е.. майката какви са тия глупави норми.Защо всеки трябва да му мисли като че ли ще живее 1000 години. Щом пък за момента си допадат и се харесват.Щом няма нещо,което да им попречи,е....какъв под ягодите както казваше един съфорумец е проблема пък да пробват.Поне на момента ще са щастливи ако не друго.Още повече и въпросната девойка е на 18 демек вече по всички български стандарти си е пълнолетна и се води жена.Сега надявам се да се усети ако въпросният момък я иска само да охлабва жилката.Ама пък то и на нея може това да и харесва.Знае ли човек. :)

Naive
10-30-2014, 11:08

Ами именно, ако в самото начало се различавате много. Разликата във възрастта обаче невинаги върви с непреодолими различия, които създават сътресения и липса на бъдеще.
Аз също не бих се занимавала с човек, с когото сме коренно различни, защото просто няма да ми е интересно и няма да виждам смисъл. Или ще ми бъде, но за много кратко (имам опит и с това). А до огромните компромиси - това е условно, тъй като приоритетите на хората са различни, както и ситуациите винаги са много различни.
Моята нагласа категорично не е такава и никога не е била такава, защото в такъв случай няма да смятам връзката си за сериозна, а аз в друга не мога да вирея. :)

Просто не трябва да се генерализира, защото - не на всички 30 годишни им е време за семейство (защото на много хора животът се стича по различен начин и на 30 тепърва завършват образованието си, примерно, което не ги прави незрели и т.н., просто обстоятелствата са такива, че нещата им се случват на по-късен етап, тепърва ще градят кариера и стабилност, с която да създават семейство), не всички 30 годишни искат семейство дори и има достатъчно примери, които доказват, че не е точно "никога не е ок".

anonymous708973
10-30-2014, 15:40
Ами именно, ако в самото начало се различавате много.

Аз само за това говорех :) Съжалявам, ако не съм се изказала правилно.

Naive
10-30-2014, 15:47
В такъв случай сме на едно мнение. :д

galaxy29
10-30-2014, 17:08
Пък една съфорумка и нейният приятел с 10+ по-възрастен ще се женят :)
Така че, който не е бил в такава връзка да не говори мн мн.
КОЯ :О

и майка ми и баща ми са с към 10 год разлика и са били щастливи и са създали две прекрасни дъщери :oops:

Naive
10-30-2014, 17:14
КОЯ :О
Говори за себе си. Не ти ли каза, че ще съм й кума? :)

galaxy29
10-30-2014, 17:17
ако онзи ден боряна не беше писала в дневника, че им е рано още, можеше и да се вържа ;/

Naive
10-30-2014, 17:18
Нещата се променят бързо и спонтанно. :)

galaxy29
10-30-2014, 17:32
нелиндо, не послъгвай :д

нямам търпение да съм ви шаферка или кума или водеща или диджейка или може и всичко накуп :oops:

102
10-30-2014, 17:33
tolkova ste naivni
che e.. jalko

galaxy29
10-30-2014, 17:34
кой е наивен и защо
пиян ли си?

102
10-30-2014, 17:35
taina maina

galaxy29
10-30-2014, 17:36
кажи де

Naive
10-30-2014, 17:54
ами моят ник си е naive :/

102
10-30-2014, 18:10
додох тука за събора на комплексарите
имам специална покана

много забавно
браво

galaxy29
10-30-2014, 18:18
ако припознаваш боряна и нелинда като наивни
може пък и да не са

Stan4o123
10-30-2014, 20:29
Не знам защо се филмират малките пикли по тия чичковци ( батковци ) - вие можете да се имате за преждевременно узрели, но ако имате малко акъл,защо не се питате тия 30 годишни какво правят с 18 годишни?! Само секс , а ако не дай си Боже преодолявате това с различните етапи - значи тия педофили са недорасли щом намират емоционален партнъор в толкова емоционално незрели момичета :)

Naive
10-30-2014, 20:36
Не знам защо се филмират малките пикли по тия чичковци ( батковци ) - вие можете да се имате за преждевременно узрели, но ако имате малко акъл,защо не се питате тия 30 годишни какво правят с 18 годишни?! Само секс , а ако не дай си Боже преодолявате това с различните етапи - значи тия педофили са недорасли щом намират емоционален партнъор в толкова емоционално незрели момичета :)

Предполагам възрастта ти не е повече от 19, нали? :)

draid
10-30-2014, 20:57
Моята е повече от 19, обаче също не смятам за нормално лапета на по 18 да вървят с 30-35 годишни. И колкото и да се пънете да обяснявате как може да са зрели за възрастта си, това са два съвсем различни етапа от живота на хората и пропастта в мисленето е огромна.

Naive
10-30-2014, 21:14
Аз по скоро засегнах възрастта, имайки предвид изказа му, а не начина му на мислене. В крайна сметка всеки има право да си мисли, каквото иска, а крайностите и обобщаването не ми се нравят просто. :)
Иначе в темата не прочетох някоя от нас да се пъне, че е супер зряла за възрстта си (дори и да си го мисли, просто тук никой не го е изтъкнал), така че тази отметка е ненужна.

tireheb, нали. :)

tireheb
10-30-2014, 21:14
Предполагам възрастта ти не е повече от 19, нали? :)

аз предполагам същото за твоята, нали ? :)

draid
10-30-2014, 21:52
Просто мисленето с възрастта се променя доста. А на 18 няма как да видиш това и не ти се струва толкова фрапантно.

Stan4o123
10-30-2014, 21:59
Правиш заключения за възрастта ми по привидно циничния ми начин на изказ,който е такъв съвсем нарочно. Минал съм покрай 19 и влизам в тоя форум рядко,за да допринеса малко за хейтърската атмосфера,а колкото до поста ми - явно на теб не ти са ясно колко прости са всъщност мотивите и стимулите на хората , макар и да е типично женска черта да се опитвате да обвиете всичко в безсмислени усложнения . Разбира се , че не може да се генерализира , но стереотипите са най-вероятната възможност,базираща се на чиста статистика - 90 % + от мъжете , които имат самоуважението да се занимават с толкова по-млади жени , търсят само секс и забавление или просто са емоционално изостанали . Аз на 18 също се смятах за невероятно зрял , но с възрастта нещата се промениха - за скромните ми 23 години , все още твърдя , че съм " дете " - да кажем , че се опитвам да бъда все по-малко арогантен .

kaira00
11-01-2014, 12:35
аз бях на 19, а той беше на 28 в на4алото вси4ко беше супер , даже живеехме заедно, но след 2 месеца си проли4а тази разлика в годините и желанията му за семейство ..затова се разделихме , моми4ета живейте си живота и не го пропилявайте с такива обре4ени връзки , наживейте се , защото сега ни е времето :D

marilyn
11-01-2014, 22:14
^^Не всички хора на 28-30 искат семейство. Сега се замислям, че вероятно според повечето хора и нашата разлика с приятеля ми е голяма - 8 години. Ама си е до хора, ние не усещаме разликата да ни пречи, даже повече помага. А и нито ми пречи на студентския живот, нито иска деца да му раждам. До човек си е. :)

draid
11-02-2014, 18:41
Аз искам жена, вила на хавайте, апартамент в Монако, яхта и 5 деца. Хахах

Ewok
11-03-2014, 16:42
Ще повторя вече казаното - не всеки мъж на 30 иска деца и семейство точно в този момент. Разбира се, че се замисля (ако иска въобще), но ако възприема девойката до него сериозно (на каквато и възраст да е тя) ще се съобрази малко и с нея :) (ако тя също иска деца в даден момент и той го знае).

draid
11-03-2014, 17:46
И ако тя си е решила да има деца на 30 да речем, за да може ад завърши, да си намери работа и т.н. А той в тоя момент е на 30, значи ли че трябва да чака да стане на 42 за да има дете с нея ? Тая разлика в тия години 18 с 28-30г си имат в повечето случаи цяла пропаст във вижданията на двете страни.

galaxy29
11-03-2014, 17:55
би било интересно да се изкажат андрей и драго

Naive
11-03-2014, 17:57
Draid, при тази ситуация е наивно да си мислиш, че ако човекът те обича и те възприема сериозно, ще чака, защото в примера, който даваш наистина дупката е голяма и компромисът е едностранен. При този случай или и двамата правят компромис и тя намалява прага на годините на 25, примерно, а той чака дотогава или просто гледат в различни посоки и плановете им се разминават => разделят се. Егоистично е само той да прави такъв компромис със себе си, ако вече изпитва необходимост за създаване на семейство. :)

Галакси, те са големички за този форум. :Д

Иначе на draid бих му писала лично, за да му дам пример, ако изявява желание. :д

Ewok
11-03-2014, 18:08
При този случай или и двамата правят компромис и тя намалява прага на годините на 25, примерно, а той чака дотогава или просто гледат в различни посоки и плановете им се разминават => разделят се. Егоистично е само той да прави такъв компромис със себе си, ако вече изпитва необходимост за създаване на семейство. :)

точно

galaxy29
11-03-2014, 18:15
но предполагам, че и те са на вашето мнение

Naive
11-03-2014, 18:17
Ако не е, ще противоречи на всичко, казано от мен дотук. :)

galaxy29
11-03-2014, 18:20
понеже ви изкараха наивни и ви намекнаха възрастта, исках да уточните, че и хората до вас са на същото мнение

Naive
11-03-2014, 18:23
Винаги могат да ги окачествят и тях като наивни и незрели, загорели. :Д
Обаче мен лично това не ме засяга, защото знам как стоят нещата и имам(е) подкрепата на много хора. :Д

galaxy29
11-03-2014, 18:25
хахахах, да всъщност :д

Ewok
11-03-2014, 21:49
А също трябва да отбележа, че в нашите случаи става дума за връзка, изградена върху приятелство :)
Ние с Андрейчо бяхме изградили доста добри приятелски отношения година преди да стане нещо повече. Т.е. опознаването не е по време на връзката (или поне не чисто човешкото опознаване). Нели и Драго също се познаваха от преди това и вече имаха някаква представа що за човек е другия. Така че нито една от страните не е тръгнала толкова лекомислено.

Не че това някога е било проблем за когото и да било :Д

102
11-03-2014, 22:34
евок и наиве до една година ще са скъсали с гаджетата си

102
11-03-2014, 22:36
евок и наиве до една година ще са скъсали с гаджетата си

да

draid
11-04-2014, 06:00
Draid, при тази ситуация е наивно да си мислиш, че ако човекът те обича и те възприема сериозно, ще чака, защото в примера, който даваш наистина дупката е голяма и компромисът е едностранен. При този случай или и двамата правят компромис и тя намалява прага на годините на 25, примерно, а той чака дотогава или просто гледат в различни посоки и плановете им се разминават => разделят се. Егоистично е само той да прави такъв компромис със себе си, ако вече изпитва необходимост за създаване на семейство. :)

Иначе на draid бих му писала лично, за да му дам пример, ако изявява желание. :д

Пиши да видим.

bloodyF
11-04-2014, 08:18
Разликата ни в момента е 9 години. Той не мисли за деца на този етап. Има така определените от Пантерата ''тийнейджърски'' интереси от една страна, но от друга страна е умен и се интересува от страшно много неща.
Аз съм студентка, за деца не съм мислила. Искам да имам някой ден. Сега не се чувствам готова и не мога да кажа, че ще бъда след Х години.
За момента ни е добре, не разбирам защо всяка връзка трябва да стига до ултра сериозност и защо според повечето хора тук, ако си на 28 трябва да мислиш за деца и халки. Наистина не мога да го проумея.

fire_magic
11-04-2014, 08:27
щото да можеш да си ги отглеждаш и да им се радваш, като си родиш деца на 40, докато станат на 20, ти вече ще си на 60 и по-скоро мязаш на баба им, а не на майка им, тва е идеята. Също така вероятността да дочакаш внуци намалява, да не говорим за правнуци (щото човешкия живот е ограничен) , също говорят, че внуците евентуално са ти по-мили от собствените деца. (да не ме нападнеш сега, всеки си прави каквото иска в крайна сметка, просто се опитах да обясня какво е масовото схващане предимно в България)

fire_magic
11-04-2014, 08:30
също жена която ражда след 30 вече се водеше, че има по-голям риск за нея и здравето й (нз доколко е вярно)
Наблюдавам при позната (45 годишна е в момента) , общо има 2 деца, след първото някак си беше общо взето добре, но след като роди второто- напълно се срина, лежи по болници и лудници в момента, има вече 2 опита за самоубийство зад гърба си, казва че второто дете не й е трябвало и че е направила грешка(моли за прошка, иска да го няма, пречело й, а детето е прекрасно, първото й е много по-непослушно, ако мога така да се изразя, няма никаква логика да не иска второто)-разболя се психически, някои го наричат следродилна депресия, но тя продължава вече 5 години, и тя и съпруга и са лекари, но не може да се оправи-поне засега

102
11-04-2014, 10:22
също говорят, че внуците евентуално са ти по-мили от собствените деца

не съм съгласен

marilyn
11-04-2014, 11:39
щото да можеш да си ги отглеждаш и да им се радваш, като си родиш деца на 40, докато станат на 20, ти вече ще си на 60 и по-скоро мязаш на баба им, а не на майка им, тва е идеята. Също така вероятността да дочакаш внуци намалява, да не говорим за правнуци (щото човешкия живот е ограничен) , също говорят, че внуците евентуално са ти по-мили от собствените деца. (да не ме нападнеш сега, всеки си прави каквото иска в крайна сметка, просто се опитах да обясня какво е масовото схващане предимно в България)

Дай ся да се сгаджосваме само с набори, щото ще одъртеем за деца, докато и двамата узреем за това. :D

До човек си е, все пак има момичета, които раждат и на 20. Ама и аз не знам защо всички си мислят, че на 28,29,30, вече планираш сватба, купуваш халки и т.н. А това не те прави безотговорен и непораснал, по-добре да имам деца на 35 и да ги искам на 100%, отколкото да родя на 25, а изобщо да не съм подготвена за това. Пък и на 20 да родиш, каква ти е гаранцията, че ще дочакаш внуци или че ще имаш такива. :D

Auriss
11-04-2014, 13:15
http://blog.oregonlive.com/pulse/2008/09/maternal.gif

Dagichka
11-04-2014, 13:46
:lol:
само на мен ли тази "загриженост" за евентуалните деца ми се струва малко фалшива? просто вие предпочитате да си живеете живота по график, тип наложен стереотип, за да имате някаква илюзорна опора, че видиш ли става нещо от вас и не е напразно съществуването ви..

Niakoitam
11-04-2014, 14:17

Всъщност дядо ми по майчина линия (не е вече сред нас поради болест,а не друго) се е оженил на над 40 годишна възраст.И какво? Пак си е имал две дъщери,от които едната има две момчета (майка ми, омъжена на около 20 години),а другата има две момичета (леля ми,омъжена 6-7 години по-късно)

Naive
11-04-2014, 15:10
:lol:
само на мен ли тази "загриженост" за евентуалните деца ми се струва малко фалшива? просто вие предпочитате да си живеете живота по график, тип наложен стереотип, за да имате някаква илюзорна опора, че видиш ли става нещо от вас и не е напразно съществуването ви..

Е, няма как да не си загрижен, че след определена възраст, шансът детето ти да се роди с Даун е по-голям, примерно. :)

Aeternal
11-04-2014, 16:47
По-добре да рискуваш 2-3% за даун, отколкото да имаш дете, което не искаш.

Dagichka
11-04-2014, 17:01
По-добре да рискуваш 2-3% за даун, отколкото да имаш дете, което не искаш.
точно. по-добре, отколкото да го имаш на 23-24, защото така е "редно", защото иначе като "остарееш" и си на 30 и нямаш дете си "стар ерген/мома", егоист, кариерист и прочие..
и ми е изключително гнусно като някой си прави такива "изчисления" тип "аз на колко ще съм, когато детето ми е на еди-си-колко, пък кога евентуалното ми дете трябва да има деца, че аз да изглеждам като добре запазена баба/дядо" и тн..
пример: майка ми ме е родила на 37, баща ми е бил на 42 тогава.. е, жива и здрава съм си (:

Naive
11-04-2014, 17:08
Никъде не защитавам тезата, че е добре да имаш дете, което не искаш. Тези неща не трябва да стават насила и защото е казано, че Х възраст е правилна. Просто е добре да се замисляш и за тези неща и да ги предвиждаш.
А тези проценти биха могли да варират - все пак тук има фактор наследственост, начин на живот и т.н. Но пък има и пренатални изследвания (например амниоцентезата, която диагностицира на 100%, фетална морфология, кръвни ДНК тестове, както и БХС, при който резултатите са леко абстрактни), които биха могли да ти дадат яснота, така че нищо не е фатално.

TheDevilInMe
11-04-2014, 17:16
Ще ви кажа нещо вече като майка, никога няма да си напълно подготвен за бъдещите ти деца, след като ги имаш вече ти се променя и мисленето, само да вметна, че не синдромът на даун е чак от такова значение. Просто наблюдавам жените на 30+, които решават тогава за първи път да имат деца, ами пълна катастрофа е, непрекъснато мрънкат, уморени са, детето им е в тежест и даже са ми казвали, че повече не искат и да чуват за деца или пък деца с възрастни родители, определено комуникацията им е нарушена и заради разликата в поколенията не могат да се разберат взаимно.... Освен това има разлика и разлика, едно е тя да е на 21, а той на 28, а друго е тя да е на 17, а той на 24... Разликата в годините не решаваща, но оказва огромно влияние независимо дали го приемате или не

Naive
11-04-2014, 17:18
И да вметна - аз пък се дразня, когато хората отричат рисковете на късното раждане, защото те са факт, но пък всеки има изборът да ражда, когато си поиска, въпреки тези рискове. Важно е единствено бременността да е информирана и да знаеш как да процедираш. Както и че всеки случай е различен - примерно на мен персонално лекарите ми казват, че до 26-7 годишна възраст е препоръчително да съм родила, защото имам определени проблеми, след това може да ми е трудно и т.н. Те ме съветват, казват кое би било най-добре за мен, но оттук нататък изборът дали ще ги послушам е само и единствено мой, а той зависи от много фактори и от начина, по който ще се развият нещата в живота ми.
Аз лично винаги съм искала да бъда млада майка и виждам един куп предимства, които бих могла да споделя при желание. Но в крайна сметка други хора могат да виждат точно противоположното. И това е съвсем в реда на нещата.

Aeternal
11-04-2014, 17:38
Абсолютно, въпрос на личен избор.
Исках да изтъкна, че много голямо отражение дава натиска от общество и семейство. Социално наложените 'норми' за нормално и ненормално причиняват единствено отваряне на по-дълбоки рани. Защото това натякване, че на 25 трябва да си семеен, а на 30 с две деца*(примерно) наранява в две насоки, първо, че тези които се опитат да се впишат в рамката си го поставят като цел, като мечта в живота. А всички знаем, че излъганите мечти и надежди са причината за най-големите разочарования в живота. И второ, че почват да се чувстват аутсайдери и едва ли не виновни, че не са влезли в рамката.
Лошото обаче е, ако успеят да влезнат в 'нормата' и в последствие съжалят ще почернят два живота. В смисъл, че едно дете може да усети дали е желано и ако не е ще му е кофти. В смисъл, че ще му се отрази на самочувствие, самооценка, емоционално развитие.

galaxy29
11-04-2014, 17:38
аз пък забелязвам, че малката наив е доста по-уравновесена от някои от големците

Naive
11-04-2014, 17:50
Aaternal, интересно е това, което казваш. Аз от години наблюдавам друга тенденция - повечето млади хора, с които имам контакт, както и млади семейства (доста са), смятат за отживелица ранното създаване на семейство и раждане и кроят планове за след 30 - къде причината е кариерно развитие, къде купонясване и т.н., но такива са моите наблюдения.

fire_magic
11-04-2014, 18:06
Всъщност дядо ми по майчина линия (не е вече сред нас поради болест,а не друго) се е оженил на над 40 годишна възраст.И какво? Пак си е имал две дъщери,от които едната има две момчета (майка ми, омъжена на около 20 години),а другата има две момичета (леля ми,омъжена 6-7 години по-късно)
ми нищо, казах какво е всеобщото схващане в страната ни(традиция е по-силна дума i neto4na, vsy6nost ne vinagi namiram to4nite dumi za daden slu4ai) според моите наблюения
не призовавам никой да ражда деца на 20, хич не ме бърка, всеки сам си решава заедно с партniora

TheDevilInMe
11-04-2014, 18:15
Aaternal, интересно е това, което казваш. Аз от години наблюдавам друга тенденция - повечето млади хора, с които имам контакт, както и млади семейства (доста са), смятат за отживелица ранното създаване на семейство и раждане и кроят планове за след 30 - къде причината е кариерно развитие, къде купонясване и т.н., но такива са моите наблюдения.

тук съм напълно съгласна с теб :)

Niakoitam
11-05-2014, 07:38
ми нищо, казах какво е всеобщото схващане в страната ни(традиция е по-силна дума i neto4na, vsy6nost ne vinagi namiram to4nite dumi za daden slu4ai) според моите наблюения
не призовавам никой да ражда деца на 20, хич не ме бърка, всеки сам си решава заедно с партniora

За мен раждането на деца на 20 години е пълна недомислица. Майка ми като ме е родила на 21 какво ли пък е успяла да види от живота? :)

Aeternal
11-06-2014, 22:00
Факт е, че тази тенденция си я има. И аз не виждам нищо лошо да някой да има деца и на 18, стига да ги иска и да може да им осигуриш нормални условия.
Да имаш желание и възможност и да нямаш деца, щото така е модерно и ще те ебават, е също толкова тъпо колкото и обратната хипотеза, да имаш деца защото някой друг те притиска.
В крайна сметка е важно децата да израснат в добри условия.

А иначе по темата, според мен е по-важно е хората да са на съвместимо емоционално и интелектуално развитие. И докато близките години предполагат такова, не винаги годините са гаранция, защото хората са различни и израстват при различни условия.

fire_magic
11-06-2014, 22:18
За мен раждането на деца на 20 години е пълна недомислица. Майка ми като ме е родила на 21 какво ли пък е успяла да види от живота? :)
възможно ли е така е трябвало да стане?

Niakoitam
11-07-2014, 10:10
възможно ли е така е трябвало да стане?

Възможно е,но за мен това е глупост породена от моментната емоция и/или под натиска на близките и роднините,за която даденият човек след известно време може и жестоко да съжалява.Времето никой не може да го върне назад даже и да има огромно желание.Затова и често много деца им се налага да живеят при разделени родители или с чужд родител.
Най добре си е да си се "наиграл" като хората,да си сигурен, че човека срещу теб е ама наистина най-правилният избор и след това да се стига до такива неща като бракове камо ли пък деца :)

bloodyF
11-17-2014, 20:46
Ми майка ми ме е родила на 19 и съответно роди сестра ми на 37. И двете (да чукна на дърво) сме си живи и здрави. Но майка ми нищо не е видяла от живота. В редките случаи когато е излизала ме е оставяла на баба и това се е случвало няколко пъти годишно. Ми квото и да ми разправяте, надали съм била ебати желаното бебе. Докато сестра ми е желано дете. Виждам и самото отношение, повече опит, повече спокойствие. Не да се чудиш дали да работиш, дали да учиш, дали да друскаш бебе. Щото повечето дето раждат на 20-25 има кой да им гледа децата. Позната имам на 25-6, омъжи се, роди, на 5-ия ден каза "аз не мога да го гледам, искам на дискотека" тръшна бебето на бабите. Друга на 19, роди, бебето при бабата на село през ден. Ми това ,ако за вас е окей, за мен не е. Ако вашите родители могат да издържат и вас, и внуците, които ще им възпроизведете-моите не могат. Искам да имам образование, сигурна работа (въпреки че в днешно време сигурно е доста субективно понятие), някакъв опит зад гърба си, нещо, което мога да дам от себе си на тия деца, мъж, на който да вярвам и дом, който да им осигуря. Когато имам това ще съм спокойна и когато видя положителния тест няма да мисля дали да се хвърлям отнякъде или да правя аборт.
Никой никога не е напълно готов да бъде родител, ама аз няма да съм спокоен родител, ако не знам със сигурност дали детето ми ще има всичко, което аз съм нямала.

anonymous708973
11-17-2014, 21:07
Права си за опита и т.н., но пък енергията е на съвсем друго ниво.
Сестричката ти като минава през пубертета, майка ти ще влиза в критическата, което е малко кофти комбинация може би. Като е на 20, майка ти ще е на 57.
Като 20-годишна с мама на 42, която носи същия размер дрехи и обувки и не ни разпознават в гръб или по телефона, трябва да кажа, че е много готино 8-)

WickedSick
11-17-2014, 21:39
11 години е вече в повече:)

Colouring
11-18-2014, 08:57
Права си за опита и т.н., но пък енергията е на съвсем друго ниво.
Сестричката ти като минава през пубертета, майка ти ще влиза в критическата, което е малко кофти комбинация може би. Като е на 20, майка ти ще е на 57.
Като 20-годишна с мама на 42, която носи същия размер дрехи и обувки и не ни разпознават в гръб или по телефона, трябва да кажа, че е много готино 8-)

Предполагам, че е готино.
Аз пък съм другата крайност. Нашите са доста възрастни. Майка ми ме е родила много късно, когато общо взето даже е опасно и за двете ни. Е, аз съм си жива и здрава де, но е кофти вашите да са толкова възрастни. Разбира се, няма нужда да обяснявам колко съм благодарна и ги обичам, това е ясно, но е кофти, когато те питат нещо за дядо ти, а всъщност ти е баща. А съм им първото дете и на двамата, просто глупавите ми те са се намерили късно. Нищо, че удариха 60-така, да са ми живи и здрави!
А иначе по отношение на възпитание и държание никога не съм имала проблем. Мога да твърдя, че съм възпитана много добре и то не от консерви. Либерални и готини са, даже повече от някои младички родители на по 30+.

paradosou
11-18-2014, 10:41
30 e по-скоро средна възраст за раждане на дете :).

Colouring
11-18-2014, 16:15
Ако е към мен - имам предвид родители на мои приятели, следователно и горе-долу набори, които сега са на по 30+. :)

102
11-18-2014, 20:13
всички ще омрем

s0b1esk1
11-18-2014, 21:08
ГАХАХАХАХА
ти представяш ли си някакъв на 30 да се занимава с 18 годишна. тоя трябва да е най-големия загубеняк та да не може да хване няква на неговите години. или пък може си пада педофил хахахахаха

tireheb
11-18-2014, 21:16
^
омг, някои момичета са ЗРЕЛИ
а пък и зависи дали и двамата са готови да правят КОМПРОМИСИ
естествено

102
11-18-2014, 21:22
да
виж лилянда

s0b1esk1
11-18-2014, 21:27
ебал съм ти ЗРЕЛИТЕ момичета. всички знаем, че си покачват ранга, когато кажат че са с по-голям от тях, пък било и тоя да е най-голямата бета, дето никоя на неговата възраст не би го погледнала хХАхАххахХАх

NomNomNom
11-22-2014, 12:21
Разликата в годините сама по себе си не е проблем.

Вие трябва да можете да удовлетворите един на друг следните нужди:

- Интелектуална - да ви е интересно заедно
- Емоционална - да се чувствате добре заедно, да можете да се идентифицирате един с друг, да сте близки
- Материална - трябва да сте доволни и съгласни с материалното положение на другарчето, както и плановете свързани с него. Двупосочно е - ако единият разполага с повече средства, трябва да разбере съседната страна, че може би няма да се чувства комфортно в някои ситуации и обратното - ако си разполагащия със значително по-малко средства, трябва да се замислиш дали това те притеснява, и ако да - как мислиш да го промениш. Най-добре е да сте със сходно материално положение, или - абсолютно да не го взимате предвид ( което е малко невъзможно ).
- Социална - да имате общи приятели, или да създадете такива - също да можете да си прекарвате приятно времето навън - този човек да е човек, който би представила на всеки когото познаваш, без да се притесняваш или срамуваш - и да ти е приятно да се забавлявате заедно навън. Също, и останалите да го възприемат - каквато и да е разликата, стига родителите и приятелите да са запознати със цялата ситуация и наистина вашите отношения са зрели и адекватни - вие ще получите подкрепа.
- Сексуална. - Йебането куца ли, си е йебало майката, соре.

Много зависи и от това какви очаквания имате в живота и от каква връзка се нуждаете, както и бъдещите ви планове - искате ли изобщо да имате деца някога, искате ли да пътувате, или искате да имате нормално семейство.

И при голямата разлика от време на време се случва да не се усеща - не винаги дългият житейски път означава - напълно осмислен, осъзнат и че всички заключения са извлечени - както и е възможно от по-кратък житейски път да се научат повече уроци.

Naive
11-22-2014, 12:35
^Страхотен пост.

102
11-23-2014, 08:55
точно разликата в годините не може да удовлетвори някои нужди

NomNomNom
11-23-2014, 10:16
точно разликата в годините не може да удовлетвори някои нужди
Може да е причина някои нужди да не могат да бъдат удовлетворени, но това не означава че е валидно във всички случаи, дори и в повечето.

Да вкарам и малко лично отношение, идвам от семейство с големи разлики - майка ми и баща ми - 13г. , баба ми и дядо ми - 9г. , пра баба и пра дядо - 17г. , братовчедка на баща ми й мъжа й - 18г. в нейна полза - само този брак фейлна лееко, защото жената като е напред с годините .. и като имате дете - не всички съумяват да запазят тръпката, или поне да работят върху това да си запазят отношенията в по-хубав вид.

Искам само да кажа в заключение, че като нация сякаш нямаме културата, че за да върви една връзка, ние трябва да полагаме усилия за нея - не говоря за материалните неща, а за нематериалните - не знаем, че за да запазим или породим тръпка, трябва да направим определени неща, да променим и своята нагласа, и някои свои навици, и най-важното - да работим с партньора като едно.

Просто, тука хората казват - няма тръпка, и разбира се като не върви секса, и другото умира. А то именно липсата на емоционална близост поражда и отчуждение в секса.

Ениуей, за възрастовата разлика - може да е причина за разминаване в някои желания и нужди,и да , не рядко се случва да е, но и не рядко се случва да не е.

Заради това всеки с крайно мнение по този въпрос ( твърдо за или твърдо против ) да се въздържи, защото е безкрайно необективно .

Ewok
11-23-2014, 10:22
Чаках да се включиш :)

NomNomNom
11-23-2014, 10:26
Чаках да се включиш :)

Грешни сме, грешни сме :D

102
11-24-2014, 10:10
Може да е причина някои нужди да не могат да бъдат удовлетворени, но това не означава че е валидно във всички случаи, дори и в повечето.

то е ясно че в някои случаи но се ми се струва че в повечето случаи е така
а тва за нацията е хохо
от българите нема по широкоскроени
/и не не говорим за некви патриархални старовремски разбирания баби дядовци бащи майки а за млади сериозно обвързани хора които се стремят към равнопоставеност уважение и тн
плюс това която/който не е доволен от дадено отношение си има лесно решение на проблема
имам предвид че както във всичко си е до хората
така да обобщаваме за нации е тъпо
ако се замислиш има примери за нации при които жената си седи дома да плете и готви
аз от младите сериозно обвързани хора които познавам знам само за няколко такива случаи които описваш но и двете страни са ок с това

anonymous708973
11-24-2014, 12:50
от българите нема по широкоскроени

Моляяя?
Боже, специално пък българите сме толкова клюкарещи и осъдителни, ако нещо не се вписва в малката ни вселенка. Бил ли си някога в село? Или в малък град? Родителите ми живеят на пъпа на Пловдив, комшийката е денонощно на прозореца и следи кой кога се прибира и какво прави.
Когато си бях в България, нямаше момче от общите ни познати с бившия ми, който поне веднъж да не беше изказал гледна точка, включваща опорни точки "жена, кухня, ядене" или "мъж, алкохол, курви". От моите приятели никой не беше на това мнение, хах.
Мисълта ми беше - интересно наблюдение имаш, безспорно имаш по-добър избор на приятелско обкръжение. Мога само да завиждам.
/не се ебавам, бтв.

Niakoitam
11-25-2014, 09:56
Моляяя?
Боже, специално пък българите сме толкова клюкарещи и осъдителни, ако нещо не се вписва в малката ни вселенка. Бил ли си някога в село? Или в малък град? Родителите ми живеят на пъпа на Пловдив, комшийката е денонощно на прозореца и следи кой кога се прибира и какво прави.
Когато си бях в България, нямаше момче от общите ни познати с бившия ми, който поне веднъж да не беше изказал гледна точка, включваща опорни точки "жена, кухня, ядене" или "мъж, алкохол, курви". От моите приятели никой не беше на това мнение, хах.
Мисълта ми беше - интересно наблюдение имаш, безспорно имаш по-добър избор на приятелско обкръжение. Мога само да завиждам.
/не се ебавам, бтв.

Казвал съм го и преди ще го кажа и сега.Глупаво е да слагаш едни хора без значение дали събрани по пол,религия,нация или каквото и да било под общ знаменател.За широкоскроеността зависи същото. Казвал съм го и друг път ще го кажа и сега.Това че ти живееш в Германия не те прави германка.Ти си си българка отвсякъде,И на принципа за общият знаменател значи и ти притежаваш тези черти.Всъщност не е лошо например,когато човек оплюва дадени черти да вникне в себе си и да види дали и той самият не ги притежава и не ги проявява в дадени моменти от съществуването си...:)

anonymous708973
11-25-2014, 17:26
Написала съм "СМЕ", научи се да четеш.

А клишетата са клишета именно поради причината, че почиват на някаква доза истина.

Aeternal
11-25-2014, 17:36

А клишетата са клишета именно поради причината, че почиват на някаква доза истина.
Иначе се говори за широкоскроеност.

Niakoitam
11-26-2014, 09:35

Значи СТЕ и за мен не важи.:) Относно широкоскороеността аз може да съм широкоскорен за едни неща,а за други не.Ти също. Същото важи и за някой германец,французин,португа лец,гибралтарец и т.н. Демек клишетата често са си клишета,за мен е тъпо да се слагат хората от една държава под общ знаменател.Точно затова и бая съм спорил с баща ми по този въпрос.Като решил,че мохамеданите например са гадни,защото като войник някакви ги погнали на някаква чешма че уж ги обявили за изнасилници и край всички мохамедани били гадни.Всички араби били мръсни според някои хора,а пък афрканците пак според баща ми били яко мързеливи.Клишета на килограм.И ако нещо зависи за голяма част от хората то не зависи за всички :) Гледай хората като индивидуалности,а не просто като стадо. :)

102
11-27-2014, 10:09
Моляяя?
/не се ебавам, бтв.

стига с тия заучени фразички
тая малка вселенка я чета за 11к път
тва че приятелите на приятеля ти а може и самият той са идиоти не виждам какво общо има
/по-скоро трябва да те е срам от това
що я търпиш лелката
нали си потомка на хитлер
скарай и се
ще те изненадам но и на пъпа на софия има такива хора
и може би ако беше помислила щеше да проявиш малко съпричастие
тези хора нямат какво друго да правят
/за останалите които са баш шпиони за спорта просто им кажи
заслужават си го

Auriss
11-27-2014, 10:34
es lebe das heilige ... и те така :lol: