Влез

View Full Version : Защо ми се случват само лоши неща?

fifito19
10-27-2014, 17:06
Не съм сигурна дали това е правилното място да пиша за проблема си, но все пак... Основно имам нужда просто да "говоря" с екрана, тъй като да мърморя на приятелите си би било нахално, взимайки предвид, че и те си имат свои неща, за които да ги е грижа.
И така, хора..
Не знам как точно да го опиша, но в последно време буквално на всяка минута ми се случва по нещо лошо. Щяхме да се местим, за което аз много се радвах, тъй като ми беше адски трудно в обща стая с брат ми в пубертета, без дори да имам място да се преоблека някъде и като цяло апартаментът ни беше страшно тесен за 4 човека и три животинки... Обаче преместването просто се провали- продавачът изведнъж отказа да продава и край, отново сме заклещени тук, а скоро не се очертава да намерим подобно жилище със същите спецификации на такава изгодна цена. Освен това за последния два месеца съм боледувала повече от 5 пъти и постоянно ми прилошава. Появяват ми се всякакви здравни проблеми, които до сега никога не съм имала и е отвратително- от факта, че косата ми пада, през болките в ставите *бабешко, знам*, та чак до кариеси и проблеми с венците. Чувствам се буквално източена и срината напълно. Но до тук със здравословното ми състояние... Вкъщи изобилстват семейните скандали и постоянно някой се кара с някого и то за най-големите глупости. Опитвам се да разтървавам родителите си и да ги успокоявам едновременно, а те вместо да се спрат и да се осъзнаят, започват да си правят "номера", сякаш са малки хлапетии. И на всичкото отгоре ми се сърдят, че не съм заела тяхната страна. Не се грижат за храната ни, за дрехите ни... Аз сама се оправям със своите неща и с тези на брат ми. Не е като да сме социално слабо семейство или да сме неспособни на нормален живот, до сега винаги сме се справяли повече от добре, но в последно време, кълна се, усещам как земята под краката ми рухва, буквално. Чувствам се слаба и не знам какво да правя. Тази година завършвам училище и съм страшно натоварена с всякакви глупости, но учителите все пак изискват отделни неща от мен и ме ангажират допълнително. Като при един от тези допълнителни ангажименти, загубих портмонето с личните си документи, както и с телефона си. Този телефон беше толкова скъп и събирах пари за него почти две години. Цяло лято беше на ремонт, заради някаква микро пукнатина, която не знам защо толкова дълго оправяха и през септември ми го върнаха. И през октомври го загубих... Но майната му, телефона все ще го прежаля. Личната ми карта ми е по-голям проблем- тъкмо се задействаха едни документи покрай смъртта на кръвния ми баща- преди 1 година- и сега всичко спира и започва от начало чак след месец, когато картата ми бъде преиздадена... Освен това класната ми постоянно се заяжда с мен И НЕ РАЗБИРАМ защо, при положение, че я уважавам, не говоря зад гърба й мръсотии и винаги съм отзивчива, когато ме помоли за нещо. Има и още- харесвам едно момче, но той май не е много сигурен какво чувства. Обаче това е малък проблем- времето ще покаже. От друга страна единственият ми близък човек и най-добър приятел страхотно ме пренебрегва, когато имам нужда от него, постоянно ме лъже и обещава неща, които не може да изпълни. Единственото, от което се интересува е дали една съученичка го харесва и наистина вече не го чувствам близък, което ме кара да се чувствам още по-самотна и отчаяна. Извинявам ви се, че трябва да ми четете глупостите, но го правя за себе си- имам нужда да го извадя това всичкото някъде, защото иначе просто ще избухна и не знам какво ще стане...
Просто... страшно съм натоварена- имам по 7 или 8 часа на ден, най-малко, а след тях и преди тях имам СИП-ове и уроци, тъй като много държа на дипломата си. Всеки се възползва от мен, но никой не се интересува от състоянието ми. Собствените ми родители са поели детска функция в семейството и на мен остава да съм възрастната, а никой не ме е учил какво да правя... Скоро идва пенсията ми за починал родител, ще я дам всичката за глоби и такси, останалото ще похарчим за храна, най-вероятно. Защо ми се случва това, кажете ми?
.. По принцип има една константа, че ще получиш само това, което си излъчил към вселената. Е, аз постоянно опитвам да съм добра, да съм мила, да помагам, да се грижа... През живота си не знам какво лошо съм направила, освен един номер с коректор, когато бях мъничка... Защо постоянно нещо се проваля? Защо животът ми се срива пред очите ми, без да знам какво да направя, за да го закрепя? Защо съм едва на 17, а вече ми се налага да мисля за такива работи? Какво да правя.. ?

muhatacece
10-27-2014, 22:26
Em, sori ama nqma da go cheta

muhatacece
10-27-2014, 22:36
Em tup sum i go prochetoh .
Ponqkoga ne vinagi trqbva da si mulchalivoto dobro detence, koeto e za vsichko, ako imash problem s nqkoy kazvay im go, kogato te qdosat, a kogato mayka ti i bashta ti pak pochnat im se razvikay, izley si vsichko, koeto imash da im kazvash, a tva momche ti e nay-malkiq problem. Ti si adski stresirana ... Samo tva moga da kaja. S taq stipendiq vsichko mojesh da promenish. Mislq, che beshe kum 50-60 leva na mesec. Tva sa novi drehi(mislq, che e vajno za teb, zashtoto si momiche), nqma da se pritesnqvash, che nqmash pari, a ako nqma da gi izpolzvash za tova, si vzimay da qdesh s tqh :D Tva s uchitelkata nishto ne mojesh da napravish, shtoto moje te rezne, vse pak si posledna godina .. Vnimavay. Toq priqtel, deto ne ti obrushta vnimanie mu go kaji v ochite(ako ste tolkova dobri priqteli). Be izley si vsichko. Samo tva moga ti kaja

JDeel
10-28-2014, 00:25
Не можеш да промениш другите хора, или е адски трудно, но винаги можеш да промениш себе си. Когато се редуват проблем след проблем, проблема е вътрешен. Над някои нещастия нямаме контрол - смърт, болест или идиотизъм на някой друг човек, но над повечето неща имаме контрол. Като за начало...

- Спираш да обръщаш внимание на караници вкъщи. Който иска да се кара с някой - да се кара. Това не е твоя работа. Ама да го правят по възможност по-далече.

- Здравето е най-важното ни притежание - физическото и прихическото. Едното се отразява на другото, тъй че и двете са изключително важни. Ако имаш липса на витамини - снабди се с витамини. Ако имаш дразнители - елиминирай ги по един или друг начин.

- Телефоните се развиват постоянно, има прекрасни телефони с купища възможности на смешни цени - до 300 лв. Даже това ако ти е скъпо, има и още по-евтини варианти. Дали е смешно да имаш евтин телефон? Пука ли ти? Ако ти пука си в проблем с личността.

- Ако нямаш пари - изкарваш. Ако не изкарваш - орязваш разходите временно и мислиш как да изкарваш.

- Никакви заеми не са добра идея, особено пък от банки и подобни. Събирането за нещо е по-добрия вариант, ама даването на последните пари за нещо скъпо е глупаво.

- Винаги трябва да си имаш пари за спешни случаи. И то не 20 лв, а 1000-2000 или повече. Само да не минеш в режим на фанатично пестене, парите въпреки всичко са за да се харчат. Добра идея е да прочетеш някоя книжка за инвестиране.

- Не е проблем да кажеш "Не" на някой по твои съображения. Иначе да правиш все неща против волята си осакатява и тебе, и човека срещу тебе.

galaxy29
10-28-2014, 04:30
обезкуражена, объркана и стресирана млада дама си
оттам сигурно са и здравословните проблеми
разбери защо ти прилошава и вземи мерки, отивай на зъболекар, за ставите масаж и някакво мехлемче, в youtube може да си потърсиш yoga for pain relief, за косопад не знам какво да препоръчам, поразрови се, може да питаш и в тази темичка http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/540966-Тема-за-бързи-отговори-на-всякакви-въпроси-vol-3/page318
за стаята и проблема с преобличането можеш да си измислиш и измайсториш някаква завеска
поговори с родителите си относно скандалите, обясни им, че те товарят, можеш да се обърнеш и към някой близък възрастен, който да поговори с тях (ако те имат за дете, без право на глас и не се вслушват в думите ти)
ако и това не помогне, не се занимавай с тях, не позволявай да те товарят, остави ги да си се карат
а ако те намесят в караници или им тегли една майна и ги игнорирай, или ги нареждай, че да ти олекне
излизай насам-натам, че да не си около тях
посъветвай и брат си същото за родителите ви
пък след време може да се изнесете, ако е толкова зле положението
родителите ви не са длъжни да се грижат изцяло за всичко, не сте пеленачета (за брат ти не знам де), но ти явно имаш предвид, че нищичко не пипват, което е лошо
поне си се научила да се оправяш самичка, учи и брат си
оправи се с документите и си деактивирай картата, ако не си
най-доброто ти приятелче явно не ти е приятелче или поне не го показва, кажи му да ти се доказва, ако държи на теб и си намери друго, ако сегашното не прояви приятелско отношение
а пък онзи несигурният да върви по дяволите, отвори си очичките и душицата за друг
относно класната, говори с директора
стипендията си я отделяй за каквото си поискаш и прецениш, не си я давай принудително
и като цяло по-спокойно и позитивно, всичко това те прави изключително силна
спортувай, храни се добре, наспивай се (ако не го правиш)
всичко ще се нареди, действай, имай търпение и не се депресирай
и винаги можеш да пишеш тук, като нещо те тревожи
: )

RapExotic
10-28-2014, 11:35
Като завършиш се изнеси от вкъщи. Това е шансът ти за промяна на сегашното ти положение.

godboy
11-01-2014, 19:38
Няма ли как да отидеш при близки или роднини, които да те разбират?

jab4eto
11-07-2014, 08:12
Не ти се срива живота, повярвай ми. Просто започваш да навлизаш в него и се появяват трудностите с които се налага да се справяш. Това ще те направи по-силна занапред. След време ще се обърнеш назад и ще разбереш, че нещата не са толкова ужасни, колкото ти се виждат в момента.

klarka
11-07-2014, 09:11
Смени малко средата. Ако човек сам не си помогне, няма кой да му помогне друг.

anonymous908491
11-07-2014, 15:21
Какво да правя.. ?

Самоубий се, за да живея аз по-добре, щом вярваш, че няква вселена ръководи дали днес ще ядеш храна или бой.

Dalinda.M
11-09-2014, 16:52
Самоубий се, за да живея аз по-добре, щом вярваш, че няква вселена ръководи дали днес ще ядеш храна или бой. Вече найстина прекаляваш.бахти държанието,бахти хейтарското мнение -.- ти си пълен с негативност и с отрицателна енергия.и мамка му виш шибаното заглавие на сайта..създаден е за проблеми.а не да избиваш комплексите и злобарщината си тук..Просто млъкни и спри да коментираш в форумите след като всяка твоя дума е написана със злоба и негативизъм.щот ми писна да ти чета простотиите в всяка тема,и едва ли само на мен :)

anna_mi6leto
11-27-2014, 08:18
Смени малко средата. Ако човек сам не си помогне, няма кой да му помогне друг.

+!