View Full Version : МИО - струва ли си?
mimonte2
11-29-2014, 17:49
В разните форми на МГ/ПМГ физика/химия/история се учат до 12 клас. В профилираните гимназии отпадат след 10-ти.
Не след 10-ти, а след 11-ти. А история и физика се учат и в 12 клас стара ти е информацията.
anonymous708973
11-29-2014, 17:53
3 страници урок по биология, 3 страници урок по история, 3 страници урок по география... трагедия е, да, много е тежък материалът 8-)
Ива беше права относно това - ако слушаш в час, дори няма нужда да го четеш вкъщи.
Не че ти се връзвам на тема грамотност, ама с удоволствие бих прочела предполагаемите ти корекции по поста ми. Айде, давай, изяви се.
В разните форми на МГ/ПМГ физика/химия/история се учат до 12 клас. В профилираните гимназии отпадат след 10-ти.
Е, всички знаем, че Пантерата е завършила ЕГ, затова се учудих. :)
Тромбоцит
11-29-2014, 17:55
Завършвайки търговска гимназия с уникален за България профил прекъснахме Химия/Биология и т.н след 10-ти, така е и до днес, чичовото.
Най-лесното е да отбегнеш факта, че те забих, нали? :)
Забил ме бил. Дори 5 годишен ще измисли нещо по-умно при все, че ти имаш 150 коментара за 3-4 дни. Ама не всеки е надарен с капка ум в главата си и ти си живият пример.
Завършвайки търговска гимназия с уникален за България профил прекъснахме Химия/Биология и т.н след 10-ти, така е и до днес, чичовото.
Прекъснали сте нормално, ама тоя не знае че в професионалните гимназии това не се учи 11 и 12 клас.
therichbitch
11-29-2014, 18:03
трябва да си малко бавноразвиващ, за да отделяш толкова време на елементарни неща, които можеш да кажем на 80 процента да научиш в час и след това във вкъщи само да прочетеш веднъж и да запаметиш. била си давала зор с матурите. лол. 120-те анализа съм ги чела точно по веднъж и пак изкарах отлична оценка. подготвях се единствено за кандидат-студентски изпити, и то два-три месеца преди тях.
Не знам, честно, как можеш да твърдиш, че някой се изтъква и окачествява хората и в същото време да даваш оценка кой е глупав и защо. Вярно, всеки гледа от собствената си камбанария, но по абсолютно същата логика аз мога да кажа, че ти си глупава, защото си се готвила 2-3 месеца за кандидат- студентските изпити и си ходила някога по нещо на частни уроци, все неща, които аз не съм правила. Браво, че учиш по 2 часа, аз обаче, уча по -2^e часа и така след като науча, ми остават пак 24 часа от денонощието, мн е яко. Смешни сте, а
Картинката е мега жалка, развалихте ми деня, хем има трол, който ви предизвиква супер obviously, хем го осъзнавате, хем е факт, че оценките и успехът не са главният критерий, хем ви човърка нещо отвътре и продължавате да коментирате кой колко е и да се опитвате да се надцаквате. Има една при нас, която просто ей така отива и натяква на хората тя какво и всяко изречение започва с "АЗ направих това" и си мислех, че е един от малкото толкова фрапантни случаи, но отворих темата, да видя, че големи хора могат да се връзват и да постъпват по не много по- различен начин.
Понеже сте най, най- арогантно предлагам да си снимам диплома(и)те и да затворим темата за един прекрасен завършек. (facepalm)
Когато човек е По, той стъпва на това, което Е, а не на постоянна вербализация на невероятните си способности и заложби. Научете го.
mimonte2
11-29-2014, 18:13
3 страници урок по биология, 3 страници урок по история, 3 страници урок по география... трагедия е, да, много е тежък материалът 8-)
Ива беше права относно това - ако слушаш в час, дори няма нужда да го четеш вкъщи.
Не че ти се връзвам на тема грамотност, ама с удоволствие бих прочела предполагаемите ти корекции по поста ми. Айде, давай, изяви се.
Показваш завидна неграмотност ОТНОВО! Уроците не са по 3, а някои са и по 9 страници (като химията). Изобщо не става със слушане в час, уроците са дълги и няма как да се запомнят със слушане само в час.
Сега чети с удоволствие корекциите ми по твоя коментар:
Кой успех ще си сравниш бе, готин? Този от основното ли
Айде кажи какъв ти е, похвали се. Моят също е стабилен, а зад гърба имам и 2 езикови сертификата, и две стабилни матури. Както и повечето тук, с които спориш :Д а дори нямаш средно :Д
И не уча в УНСС
Преди "бе" трябва да има запетая. След "ли" ти липсва въпросителен знак. След "айде" също трябва да има запетая.
mimonte2
11-29-2014, 18:15
Ти ми говориш за професионалните гимназии. Тях ги остави, тях вече никой за нищо не ги брои, не стават. Говоря за профилите, обнови си информацията.
mimonte2
11-29-2014, 18:15
Забил ме бил. Дори 5 годишен ще измисли нещо по-умно при все, че ти имаш 150 коментара за 3-4 дни. Ама не всеки е надарен с капка ум в главата си и ти си живият пример.
Прекъснали сте нормално, ама тоя не знае че в професионалните гимназии това не се учи 11 и 12 клас.
Бак отбягваш забиването си, а? :)
anonymous708973
11-29-2014, 18:21
Показваш завидна неграмотност ОТНОВО! Уроците не са по 3, а някои са и по 9 страници (като химията). Изобщо не става със слушане в час, уроците са дълги и няма как да се запомнят със слушане само в час.
Сега чети с удоволствие корекциите ми по твоя коментар:
Кой успех ще си сравниш бе, готин? Този от основното ли
Айде кажи какъв ти е, похвали се. Моят също е стабилен, а зад гърба имам и 2 езикови сертификата, и две стабилни матури. Както и повечето тук, с които спориш :Д а дори нямаш средно :Д
И не уча в УНСС
Преди "бе" трябва да има запетая. След "ли" ти липсва въпросителен знак. След "айде" също трябва да има запетая.
9 страници, ама формат A5 + всички рисунки, графики, таблици и т.н.? 8-) Сравни го с 30 страници плътно изписан текст и пак ми кажи как студентите имат по-малко за учене.
Напротив, запомнят се още в час, когато си водиш добре записките ;)
Да не говорим, че в училище се обяснява целия урок, докато на лекция в университета често се обяснява само основното, а в учебника има още мноооого информация, която сам си четеш и обясняваш.
Не ми обяснявай, всички хора в темата сме учили повече време от теб, някои са вече завършили студенти, и то нелеки технически специалности.
Тромбоцит
11-29-2014, 18:21
Забавен тип си. Малко хора могат да учат по 10ч на ден, да посещават редовна форма на гимназиална подготовка и да са социални. Предполагам вашия род сте по други часови правила и за вас 24ч ден не важи :)
Никой не е компетентен по всички въпроси, ама за жалост сивото вещество ти е заместено от бяло такова :)
Поздрави, бъди ВЕЛИК (както казваше Галин Релефа).
mimonte2
11-29-2014, 18:30
9 страници, ама формат A5 + всички рисунки, графики, таблици и т.н.? 8-) Сравни го с 30 страници плътно изписан текст и пак ми кажи как студентите имат по-малко за учене.
Напротив, запомнят се още в час, когато си водиш добре записките ;)
Да не говорим, че в училище се обяснява целия урок, докато на лекция в университета често се обяснява само основното, а в учебника има още мноооого информация, която сам си четеш и обясняваш.
Не ми обяснявай, всички хора в темата сме учили повече време от теб, някои са вече завършили студенти, и то нелеки технически специалности.
1. Студентите изобщо НЕ учат.
2. Ние имаме да четем и от интернет, не са само учебнците.
3. Не всички страници са написани плътно, стига лъга.
4. В училище не се обяснява целия урок, а само най-основното.
И как ще коментираш неграмотността си, или там вече млъкна от срам?
mimonte2
11-29-2014, 18:30
Забавен тип си. Малко хора могат да учат по 10ч на ден, да посещават редовна форма на гимназиална подготовка и да са социални. Предполагам вашия род сте по други часови правила и за вас 24ч ден не важи :)
Никой не е компетентен по всички въпроси, ама за жалост сивото вещество ти е заместено от бяло такова :)
Поздрави, бъди ВЕЛИК (както казваше Галин Релефа).
Да, правя всичко това, мултифункционален съм. :)
абе
игнорирайки на митко глупостите, да ва питам аз
закво отличната диплома е некъв повод за гордост
в смисъл такъв, за мене лично дипломата ти да е напълно отлична значи, че не знаеш (не си знаел) кво ти се прави след тва
ако си се ориентирал към нещо, някак си не ти пука за страничните глупости
тъй де, ако ще следваш филология, примерно - боли те дедовия за дипломата ти по физика, примерно
или ?
BlauMeise
11-29-2014, 18:33
Мимонте, хвaщa ме aлергия от теб, бaси и противния...
mimonte2
11-29-2014, 18:36
абе
в смисъл такъв, за мене лично дипломата ти да е напълно отлична значи, че не знаеш (не си знаел) кво ти се прави след тва
ако си се ориентирал към нещо, някак си не ти пука за страничните глупости
тъй де, ако ще следваш филология, примерно - боли те дедовия за дипломата ти по физика, примерно
или ?
Мдааа, заради тази логика държавата никога няма да се оправи. Прости и консервативни българи като този индивид под път и над път!
mimonte2
11-29-2014, 18:36
Мимонте, хвaщa ме aлергия от теб, бaси и противния...
Мен също от неграмотността, невежеството, простотията, консерватизма и ограничеността ти. :)
ква е твойта логика
как да оправим държавата :С
и кво общо има дали съм КОНСЕРВАТИВЕН в случая
Тромбоцит
11-29-2014, 18:40
Утре очакваме да развееш рейнбоу флага и да ни заклеймиш като гадни консервативни хомофоби, ограничаващи твоите човешки свободи.
Случайно да си подопечен на БХК?
golemiq_korab_minava
11-29-2014, 18:40
Тях ги остави, тях вече .
повторение :Д
зацикли вече, а?
митреле
mimonte2
11-29-2014, 18:45
ква е твойта логика
как да оправим държавата :С
и кво общо има дали съм КОНСЕРВАТИВЕН в случая
Има, но май не знаеш какво е консервативен. И ще ти отговоря директно- до манталитет е.
mimonte2
11-29-2014, 18:46
повторение :Д
зацикли вече, а?
митреле
Митреле, митреле, много е лесно да променяш цитатите, но не е лесно да мислиш за теб, нали? :)
golemiq_korab_minava
11-29-2014, 18:51
tireheb и ти имаш право. В живота учиш едно и по този начин успяваш. А не от всичко и накрая нищо. Обща култура по физика , химия, биология за 11 -ти клас не е обща.
golemiq_korab_minava
11-29-2014, 18:52
Митреле, митреле, много е лесно да променяш цитатите, но не е лесно да мислиш за теб, нали? :)
имаш повторение, хаха https://www.youtube.com/watch?v=8enjZQ5te9s
golemiq_korab_minava
11-29-2014, 18:54
http://vbox7.com/play:0d708073&start=65
mimonte2
11-29-2014, 19:00
май ти не знаеш
Знам аз, много неща знам...
mimonte2
11-29-2014, 19:01
tireheb и ти имаш право. В живота учиш едно и по този начин успяваш. А не от всичко и накрая нищо. Обща култура по физика , химия, биология за 11 -ти клас не е обща.
Въпросът за материала е един, за оценките друг, чак разлика ли не правите, бе, митрелевци?
mimonte2
11-29-2014, 19:02
имаш повторение, хаха https://www.youtube.com/watch?v=8enjZQ5te9s
Повторението е предизвикано от удивлението ми от твоето невежество.
mimonte2
11-29-2014, 19:04
не, не
аз повече знам
Напротив. :)
mimonte2
11-29-2014, 19:05
http://vbox7.com/play:0d708073&start=65
Мога да ти посоча много песни (и то по-хубави), в които има УМИШЛЕНИ повторения. Например: https://www.youtube.com/watch?v=WdM22pzqaac
golemiq_korab_minava
11-29-2014, 19:27
Въпросът за материала е един, за оценките друг, чак разлика ли не правите, бе, митрелевци?
kak be mitree le
mimonte2
11-29-2014, 19:29
kak be mitree le
Така, бе, митреле, ле! :D
Още ли си мерите пишките... пардон, дипломите?
минавам само да ви се изсмея със заразителения ми смех
си смех
нека корелациата е на нивуо
mimonte2
11-29-2014, 22:00
минавам само да ви се изсмея със заразителения ми смех
ахахахахахахахаххаха, така ли?
mimonte2
11-29-2014, 22:01
си смех
нека корелациата е на нивуо
Не корелацията, а купонът да е на ниво!
https://www.youtube.com/watch?v=tmRZMNCbcpY
ахахахахахахахаххаха, така ли?
не
"аьххииаьхиьааьхихаиьХОХ"
mimonte2
11-29-2014, 22:18
не
Трябва да започна да го практикувам...
mimonte2
11-29-2014, 22:19
не
Трябва да започна да го практикувам...
anonymous708973
11-29-2014, 22:43
абе
Не е.
Мога да си я окача в тоалетната за случая, когато свърши тоалетната хартия и ме мързи да ида до магазина.
Същата работа и с тая пародия, наречена езикова диплома по немски, дето я полага целия свят и германците имаха егати стандартите, определено разстояние между редовете и на баба им хвърчилото.
Оценявам нещата според количеството усилия, които съм вложила.
galaxy29
11-29-2014, 23:13
бтв ива, отново ми доказа, че си тъпа
дрън-дрън
ухуу, какъв фурор предизвиках ^_^
начи, не съм учила/уча по два часа на ден. редовна съм на лекции и имам добра звукова памет. не се нуждая от нон-стоп четене. ок, тук се изтъквам и аз. ама вие сериозно ли?! говорим за ментално здрави същества. в гимназията да учиш по два часа на ден..? само аз ли осъзнавам колко невъзможно е това? щом аз мога /а и не само аз, а и много мои познати и приятели, които са интелигентни хора/, значи и другите могат. струва ми се меко казано преувеличено. гимназията е най-лесният период в живота ми /5-тте години/ особено 12 клас. колкото до уроците, сега ти си тази, която изтъква 'невероятните' си възможности. ти четеш ли? имам проблем с мотивацията. ако не се бях захванала с това, нямаше и да седна и да науча за изпитите. при мен е малко сложно, защото до последно не знаех какво и въобще не исках да уча и да се занимавам. и да, постът ти лъха яко на арогантност и самоизтъкване.
и бтв, в професионалните гимназии физика, биология, химия /и тва май/ отпадат в 10кл, а история в 11.
Е, Ива, ти сериозно ли не осъзнаваш, че под учене се има предвид и написване на домашни? Не знам в какво училище си учила, обаче мен ме съсипват от домашни и в случай, че пишех всичките, действително трябваше да отделям мега много време за тях. Не защото съм тъпа и не мога да науча урока за 5 мин в междучасието, а защото домашните ни са далеч от научаване на урок. Писане на хиляди неща, правене на проекти и представянето им и т.н. Това винаги отнема повече от пет минути, ако искаш написаното/направеното/измисленото от теб да става за нещо, различно от това да си избършеш задника с него.
И аз имам много добре развита памет и запомням супер бързо нещата, както и ги помня супер дълго, ама какво? Тя не ми върши работа, когато имам да измисля нещо, да обмисля какви да бъдат компонентите му, да започна да го реализирам и съответно да го финализирам. Нито пък добрата памет ми върши работа, когато трябва за домашно да правя анализ на непозната за мен поема на френски език, която дори в училище не сме учили, по точно определени изисквания, защото просто се изисква мислене и задълбочаване.
Добрата памет ми върши работа, когато трябва да назубря всички линии и спирки на БДЖ в България, когато трябва да науча всяка магистрала колко км е предвидена да бъде, колко от нея са в експлоатация, колко остават да се дострояват и т.н. Или когато трябва да науча абсолютно всички градове и села в Югозападния регион. Или когато трябва да науча някой и друг факт по история. Обаче, когато имаш задача, която изисква задълбочено мислене (респективно го стимулира) и сериозна занимавка, тази памет няма да ми изпълни задачата за 5мин.
И честно, винаги съм си хейтвала даскалото и това колко много наистина ни натоварват с разни домашни и шитни, но в крайна сметка, пишейки този пост, осъзнах, че вероятно учителите ми са едни от малкото, които държат да стимулират мисленето ни и да ни научат как да представяме идеите си.
Та, да, малоумно е да се спори за такива неща, защото всичко е толкова субективно, натовареността на всеки е различна и зависи от средата, в която учи (разбирай училище, преподавателите и взискателността им и т.н.), дори има разлика между натовареността на две еднакви паралелки в едно и също училище, но с различни учители.
е, найв, и аз се чудя защо изобщо спорим, щом нещата са толкова субективни и индивидуални.
и пантер, евала (( :
По мое мнение МИО не си заслужава... Освен ако не искаш да запишеш висше просто за да имаш някаква диплома след като 4 години си щракала с пръсти. Аз уча меидицина и да ти кажа имам доста колеги, които преди това са завършили една или друга икономическа специалност, но са осъзнали , че с нея нямат особено цветущо бъдеще и сега учат медицина. И да ти кажа аз сега съм 2 курс медицина и колкото по - нагоре отивам толкова повече се убеждавам, че това дали те е бивало или не чак толкова по биология и химия в гимназията няма толкова голямо значение. Все пак трябва да се подготвиш добре, за да те приемат, но колкото по - нагоре отиваш толкова повече нещата се отдалечават от гимназиалните предмети и стават по- интересни.
anonymous708973
11-30-2014, 10:22
Или когато трябва да науча абсолютно всички градове и села в Югозападния регион.
Дааа, такива задачи винаги са криели огромен смисъл. Любимото ми беше, когато трябваше да научим точния брой на свинете в България според учебник, писан преди 10 години. ВЪРХЪТ беше!
mimonte2
11-30-2014, 11:38
Не е.
Мога да си я окача в тоалетната за случая, когато свърши тоалетната хартия и ме мързи да ида до магазина.
Същата работа и с тая пародия, наречена езикова диплома по немски, дето я полага целия свят и германците имаха егати стандартите, определено разстояние между редовете и на баба им хвърчилото.
Оценявам нещата според количеството усилия, които съм вложила.
Както вече казах- заради това мислене държавата е в такова състояние. Оценките и знанията са без значение, голяма работа, че някой е постигнал отлична диплома или изобщо нещо в живота си, ние само ще му завиждаме и няма да се стремим към неговите успехи...
mimonte2
11-30-2014, 11:41
Е, Ива, ти сериозно ли не осъзнаваш, че под учене се има предвид и написване на домашни? Не знам в какво училище си учила, обаче мен ме съсипват от домашни и в случай, че пишех всичките, действително трябваше да отделям мега много време за тях. Не защото съм тъпа и не мога да науча урока за 5 мин в междучасието, а защото домашните ни са далеч от научаване на урок. Писане на хиляди неща, правене на проекти и представянето им и т.н. Това винаги отнема повече от пет минути, ако искаш написаното/направеното/измисленото от теб да става за нещо, различно от това да си избършеш задника с него.
И аз имам много добре развита памет и запомням супер бързо нещата, както и ги помня супер дълго, ама какво? Тя не ми върши работа, когато имам да измисля нещо, да обмисля какви да бъдат компонентите му, да започна да го реализирам и съответно да го финализирам. Нито пък добрата памет ми върши работа, когато трябва за домашно да правя анализ на непозната за мен поема на френски език, която дори в училище не сме учили, по точно определени изисквания, защото просто се изисква мислене и задълбочаване.
Добрата памет ми върши работа, когато трябва да назубря всички линии и спирки на БДЖ в България, когато трябва да науча всяка магистрала колко км е предвидена да бъде, колко от нея са в експлоатация, колко остават да се дострояват и т.н. Или когато трябва да науча абсолютно всички градове и села в Югозападния регион. Или когато трябва да науча някой и друг факт по история. Обаче, когато имаш задача, която изисква задълбочено мислене (респективно го стимулира) и сериозна занимавка, тази памет няма да ми изпълни задачата за 5мин.
И честно, винаги съм си хейтвала даскалото и това колко много наистина ни натоварват с разни домашни и шитни, но в крайна сметка, пишейки този пост, осъзнах, че вероятно учителите ми са едни от малкото, които държат да стимулират мисленето ни и да ни научат как да представяме идеите си.
Та, да, малоумно е да се спори за такива неща, защото всичко е толкова субективно, натовареността на всеки е различна и зависи от средата, в която учи (разбирай училище, преподавателите и взискателността им и т.н.), дори има разлика между натовареността на две еднакви паралелки в едно и също училище, но с различни учители.
Няма какво да се спори. Трудно е в гимназията, това е факт. Става въпрос за голям учебен материал и много зубрене. Поне такае в 10-ти клас. Всъщност 10-ти клас е класът, в който има най-обемен материал, по-нататък материята е по-проста и не е толкова сложно, колкото и странно да звучи, Пример- в 10-ти клас учебникът по химия е около 220 страници, в 11-ти е 96 страници.
mimonte2
11-30-2014, 11:43
По мое мнение МИО не си заслужава... Освен ако не искаш да запишеш висше просто за да имаш някаква диплома след като 4 години си щракала с пръсти. Аз уча меидицина и да ти кажа имам доста колеги, които преди това са завършили една или друга икономическа специалност, но са осъзнали , че с нея нямат особено цветущо бъдеще и сега учат медицина. И да ти кажа аз сега съм 2 курс медицина и колкото по - нагоре отивам толкова повече се убеждавам, че това дали те е бивало или не чак толкова по биология и химия в гимназията няма толкова голямо значение. Все пак трябва да се подготвиш добре, за да те приемат, но колкото по - нагоре отиваш толкова повече нещата се отдалечават от гимназиалните предмети и стават по- интересни.
Така е, МИО няма реализация. Най-авторитетната икономическа специалност с най-голяма реализация, както беше казано по-рано, е Финанси.
DisappointedDreamer
11-30-2014, 12:44
Пример- в 10-ти клас учебникът по химия е около 220 страници, в 11-ти е 96 страници.
Големината на един учебник не е мерило за, нито синоним на, това, което е написано между страниците му.
mimonte2
11-30-2014, 12:58
Големината на един учебник не е мерило за, нито синоним на, това, което е написано между страниците му.
Не е мерило, но тъй като съм гледал и двата ученика, мога да кажа, че наистина химията (и всички науки) за 10-ти клас е доста по-сложна от тази за 11-ти.
Както вече казах- заради това мислене държавата е в такова състояние. Оценките и знанията са без значение, голяма работа, че някой е постигнал отлична диплома или изобщо нещо в живота си, ние само ще му завиждаме и няма да се стремим към неговите успехи...
а така
много КОНСЕРВАТИВНО
нали :О
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 13:48
мирте лее
anonymous708973
11-30-2014, 13:50
Добре, че дипломата показва реалните ти знания :lol:
ти никога не си се обяснявала за/с дипломи
Така е, МИО няма реализация. Най-авторитетната икономическа специалност с най-голяма реализация, както беше казано по-рано, е Финанси.
Да, ама сега всеки втори излиза с финанси. И търсенето на работа е по-голямо от предлагането.
Deadlock
11-30-2014, 15:15
аз имам най-много дипломи (с най-високи оценки) от всички ви и уча най-много, но същевременно най-бързо схващам
ето, може да се каже по-сбито :)
Не е мерило, но тъй като съм гледал и двата ученика, мога да кажа, че наистина химията (и всички науки) за 10-ти клас е доста по-сложна от тази за 11-ти.
Химията и биологията са ми профил, материала за 9ти клас, който се учи в 10ти, включва екология, която е елементарна, и клетка, единственото трудно от целия раздел е биохимията, ама и тя се научава, 2 цикъла са, не е болка за умиране (уча по учебници за ПП, където нещата са написани много по-подробно и обширно), докато материала за 10ти - генетика и биологична еволюция, което е нещо съвсееееем различно, за разбиране е лесно, решаването на задачи също е лесно, едно петгодишно дете може да направи монохибридно, като щеш и дихибридно кръстосване, обаче терминологията е толкова суха и човека трябва да е толкова съсредоточен в ученето, че чак мъчно ми става. Всичките отговорите на един тестови въпрос от генетика могат да бъдат така съставени, че на един ученик, който не е усвоил идеално материала, може и 4-те да му се сторят правилни.
Органичната химия от 9ти е едно и също нещо във всеки урок, пак не е трудно, пък и като се им предвид, че в МУ София изпита по химия е главно на органична, а пък в МУ Пловдив - главно на неорганична, не би трябвало да има много разлика в трудността, нали?
therichbitch
11-30-2014, 15:22
Когато някой, повтарящ като развален телефон, че не му дреме грам колко има на дипломата си отгоре, ми покаже диплома с успех 3, а не 5 или 5,50, тогава ще му кажа евала.
В противен случай е чисто лицемерие и досега само такива съм срещала с много малки изключения.
Да подчертая, че не изразявам становище дали трябва или не трябва да ти пука за успеха или дали изобщо имаш диплома, изборът принафлежи на всеки отделен човек, просто имайте доблестта да застанете зад позицията си.
Защо не си скъсате дипломите или тези, които все още се обучават, просто не прекъснат?
Ива, ако не можеш да схванеш, че постът ми е огледало на твоя, за да видиш как звучиш отстрани, значи не си заслужава да дискутирам с теб.
Имам колега завършил точно финанси... Не ме карай да ти преразказвам защо сега учи медицина, а не работи по първата си специалност...
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 15:41
Когато някой, повтарящ като развален телефон, че не му дреме грам колко има на дипломата си отгоре, ми покаже диплома с успех 3, а не 5 или 5,50, тогава ще му кажа евала.
В противен случай е чисто лицемерие и досега само такива съм срещала с много малки изключения.
Да подчертая, че не изразявам становище дали трябва или не трябва да ти пука за успеха или дали изобщо имаш диплома, изборът принафлежи на всеки отделен човек, просто имайте доблестта да застанете зад позицията си.
Защо не си скъсате дипломите или тези, които все още се обучават, просто не прекъснат?
Ива, ако не можеш да схванеш, че постът ми е огледало на твоя, за да видиш как звучиш отстрани, значи не си заслужава да дискутирам с теб.
На всеки ученик все пак трябва да му пука, ако иска да следва в някой университет, нали? Кво мислиш, че за друго се борят повечето? Да, днес не ми пука, че средното имах само 3-ки, защото не учих по всичко, но тогава изпитвах доза притеснение и за това в 12-ти клас се стегнах и си подобрих всичко. А днес като съм отличник .. хахаха, ами то за интересните ми предмети няма как да ми пишат 3, вижда се всичко ;)
therichbitch
11-30-2014, 15:49
Еми, хубаво, тогава просто не повтаряш като папагал, че не ти дреме и не ти трябва. Simple as that
За висшето- там какво? Всеки втори е категоричен, че дипломата за нищо няма да му послужи и всеки 1ви и половина има диплома и на всичкото отгоре гледа да не е с 2,50.
anonymous895156
11-30-2014, 16:02
Еми, хубаво, тогава просто не повтаряш като папагал, че не ти дреме и не ти трябва.
за всички непотребни знания или за хартийката, която за жалост е нужна на някои места? разграничавай нещата
anonymous895156
11-30-2014, 16:04
искам да благодаря на всички мои фенове :) но не съм аз :( мимонте велик си
therichbitch
11-30-2014, 16:06
ами доста хора мрънкат и за самата хартийка, но като цяло- good point
anonymous895156
11-30-2014, 16:06
дойдох тук за дипломите ви
therichbitch
11-30-2014, 16:07
:lol:
mimonte2
11-30-2014, 16:09
а така
много КОНСЕРВАТИВНО
нали :О
Схвана най-сетне, а? :D
mimonte2
11-30-2014, 16:10
мирте лее
Митреле, митреле, дори не знам към кого се обръщаш така. :D
mimonte2
11-30-2014, 16:10
Добре, че дипломата показва реалните ти знания :lol:
Всъщност, невинаги ги показва. Затова има известна разлика между релани знания и иплома, но все пак, ако си в елитно училище като моето, показва много.
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 16:11
Дипломата за нищо не трябва, ако ти сам нямаш знанията от нея. Тоест, ако си изкарал диплома с 2.50 - означава, че 4 години си блеел прескачащи кози. Тогава за нищо не ти трябва наистина. Но обратно, ако дори нямаш диплома, но си учена натура и можеш да го докажеш - има възможност да надминеш и най-големия отличник, който няма грам практика да кажем. Е, не във всички варианти системата го позволява.
mimonte2
11-30-2014, 16:13
Химията и биологията са ми профил, материала за 9ти клас, който се учи в 10ти, включва екология, която е елементарна, и клетка, единственото трудно от целия раздел е биохимията, ама и тя се научава, 2 цикъла са, не е болка за умиране (уча по учебници за ПП, където нещата са написани много по-подробно и обширно), докато материала за 10ти - генетика и биологична еволюция, което е нещо съвсееееем различно, за разбиране е лесно, решаването на задачи също е лесно, едно петгодишно дете може да направи монохибридно, като щеш и дихибридно кръстосване, обаче терминологията е толкова суха и човека трябва да е толкова съсредоточен в ученето, че чак мъчно ми става. Всичките отговорите на един тестови въпрос от генетика могат да бъдат така съставени, че на един ученик, който не е усвоил идеално материала, може и 4-те да му се сторят правилни.
Органичната химия от 9ти е едно и също нещо във всеки урок, пак не е трудно, пък и като се им предвид, че в МУ София изпита по химия е главно на органична, а пък в МУ Пловдив - главно на неорганична, не би трябвало да има много разлика в трудността, нали?
Може би няма такава разлика, но има в обема на материала, написан в учебниците.
mimonte2
11-30-2014, 16:14
Имам колега завършил точно финанси... Не ме карай да ти преразказвам защо сега учи медицина, а не работи по първата си специалност...
Аз ще ти го кажа директно- не е ставал за финансист. :)
МОЛЯ
моля
егаси
mimonte2
11-30-2014, 16:16
искам да благодаря на всички мои фенове :) но не съм аз :( мимонте велик си
Благодаря! :D
therichbitch
11-30-2014, 16:17
Но обратно, ако дори нямаш диплома, но си учена натура и можеш да го докажеш - има възможност да надминеш и най-големия отличник, който няма грам практика да кажем.
Именно, тогава защо всички в темата, които очевидно се славят с остър ум и неподправена гениалност, не зарежат уни-то или училището и не се докажат.. защото са лицемери, тройка се изкарва с по- малко от 2 часа учене, за какво изгубихте това ценно време от живота си?
mimonte2
11-30-2014, 16:17
Дипломата за нищо не трябва, ако ти сам нямаш знанията от нея. Тоест, ако си изкарал диплома с 2.50 - означава, че 4 години си блеел прескачащи кози. Тогава за нищо не ти трябва наистина. Но обратно, ако дори нямаш диплома, но си учена натура и можеш да го докажеш - има възможност да надминеш и най-големия отличник, който няма грам практика да кажем. Е, не във всички варианти системата го позволява.
Ама как ще ти трябва, само за едно кандидадстване и документ, който ще ти служи на много места цял живот, как ще ти трябва за нещо? :D
mimonte2
11-30-2014, 16:19
Именно, тогава защо всички в темата, които очевидно се славят с остър ум и неподправена гениалност, не зарежат уни-то или училището и не се докажат.. защото са лицемери, тройка се изкарва с по- малко от 2 часа учене, за какво изгубихте това ценно време от живота си?
Да зарежем уни-то и училището? Боже, прости им! :D
https://www.youtube.com/watch?v=xJkZG-VzNug
kalpazanka
11-30-2014, 16:20
Ей това ми напомни случка от тия дни. Във фейса /то се подразбира/ попадам на статус, че грознопишещите били по-интелигенти от тези с красив почерк и затова ставали лекари. Та се почна едно изхвърляне като такова на мокър пясък и то точно от момиче, което не успя да зачисли, щото на изпита получи точно 2. Ама иначе пише грозно и е интелигентна.
mimonte2
11-30-2014, 16:23
Ей това ми напомни случка от тия дни. Във фейса /то се подразбира/ попадам на статус, че грознопишещите били по-интелигенти от тези с красив почерк и затова ставали лекари. Та се почна едно изхвърляне като такова на мокър пясък и то точно от момиче, което не успя да зачисли, щото на изпита получи точно 2. Ама иначе пише грозно и е интелигентна.
Факт!!! Грозно пишещите са наистина изключително интелигентни! Винаги съм го знаел, вече доказахте, че съм най-интелигентният от всички тук. :D
kalpazanka
11-30-2014, 16:26
Да де, ама като си интелигентен, не е нужно да го пишеш в прав текст, че иначе става парадиране. ;)
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 16:27
Чак пък да се правят. Гениалните хора въобще първо на всичко нямат време да си пишат по такива теми.
На мене само са ми чудни повечето, които си губят времето само заради тази тройка и дипломата. Повечето от колегите ми ..
Чудя се и на хората ,които налагат успеха над всичко останало в опит да се изкарат умни.
mimonte2
11-30-2014, 16:30
Да де, ама като си интелигентен, не е нужно да го пишеш в прав текст, че иначе става парадиране. ;)
Така е, но щом други вече го правят, защо не и аз?
mimonte2
11-30-2014, 16:31
Чак пък да се правят. Гениалните хора въобще първо на всичко нямат време да си пишат по такива теми.
На мене само са ми чудни повечето, които си губят времето само заради тази тройка и дипломата. Повечето от колегите ми ..
Чудя се и на хората ,които налагат успеха над всичко останало в опит да се изкарат умни.
Да, точно заради това мислене държавата е в това състояние и скоро изобщо няма да се оправи.
П.С. Ти на стаж в този форум ли си? :D
kalpazanka
11-30-2014, 16:31
Така е, но щом други вече го правят, защо не и аз?
То по тази логика останалите се напиват като свине, карат в нетрезво състояние, хвърлят се под влакове... дай да го правим всички наред.
Да, точно заради това мислене държавата е в това състояние и скоро изобщо няма да се оправи.
П.С. Ти на стаж в този форум ли си? :D
Домъчня ми и наминах.
therichbitch
11-30-2014, 16:36
То по тази логика останалите се напиват като свине, карат в нетрезво състояние, хвърлят се под влакове... дай да го правим всички наред.
не измествайте темата в други посоки! тъкмо стана забавно :lol:
mimonte2
11-30-2014, 16:40
Домъчня ми и наминах.
А по същата логика, ако всичките ти приятели отиват на дискотека, ти не трябва да ходиш, така ли?
mimonte2
11-30-2014, 16:40
не измествайте темата в други посоки! тъкмо стана забавно :lol:
Ама то тепърва ли става забавно? Ние рекорд по най-много мнения ли ще подобряваме? :D
therichbitch
11-30-2014, 16:47
А по същата логика, ако всичките ти приятели отиват на дискотека, ти не трябва да ходиш, така ли?
да
mimonte2
11-30-2014, 16:59
да
Интересна логика... И аз така бих направил! :D
anonymous708973
12-01-2014, 08:15
Мислех да не коментирам, ама ще го направя.
Виж сега, грешката ти е, че говориш за дипломите и подобни свидетелства като цяло, а не трябва.
Пънала съм се за оценки в училище, защото те ми осигуряват добра диплома, тя ми осигурява път към университета и по-нататък, решила съм да си измина по-сигурния път към "успеха", хаха. Не съм горда по никакъв начин с нея, защото не съм вложила толкова усилия. Един ден, ако успея да си завърша бакалавъра, ще съм десет пъти по-горда с него, независимо от факта, че оценката ще е по-ниска. Просто защото това ми е огромно предизвикателство.
С кирливата езикова диплома по немски - същата работа. Пародия на изпит, нямам идея защо е световно известен и търсен. Ама е търсен и унито-цел го иска - еми, правим го, шанс. Обаче и него мога да си го употребя за тоалетна хартия.
Сертификатът по английски, например, ми е голяма гордост, защото аз от ниво, на което не можех да кажа разликата между would и could, стигнах за доста кратко време до C1. Часовете упражнения, емоция и пари, които съм вложила в начинанието се отплатиха. С това далеч не се стремя да кажа колко съм добра по английски, напротив, продължавам да се усъвършенствам всеки божи ден, просто пътят, който изминах, съответно наградата във формата на сертификата означават много за мен.
Ама диплома, в която фигурират оценки на назубрени или преписани знания по физика и никому нужни остарели факти по география? Мерси.
/Това си е лично мое мнение, просто изпитах нужда да се обоснова, защото видях, че отстрани наистина звучи противоречиво :)
BlauMeise
12-01-2014, 11:48
Мен също от неграмотността, невежеството, простотията, консерватизма и ограничеността ти. :)
Я не ме обиждай, простак.
biggy.izzy
12-01-2014, 13:21
От доста отдавна не влизах да проверявам какво се случва във форума .. та като видях 24 страници ми изкочиха очите, защото се зарадвах, че има полезна информация за мен и най-накрая окончателно ще се ориентирам... Но като цяло останах мн.разочарована тъй като Mimonte2 само е пълнел с хейтове и глупави разсъждения темата ми. Приятел, ще те помоля да не се чувстваш длъжен да отговаряш на всички пуснали отговори в темата ми, все едно ти си автора тук и искренно се надявам да спреш да изтъкваш колко интелинентен си бил, колко умен и прочие. Ясен си ми. Благодаря на останалите, които по някакъв начин са игнорирали споменатия по-горе господин и са споделили мнението си с мен.
mimonte2
12-01-2014, 13:43
Мислех да не коментирам, ама ще го направя.
Виж сега, грешката ти е, че говориш за дипломите и подобни свидетелства като цяло, а не трябва.
Пънала съм се за оценки в училище, защото те ми осигуряват добра диплома, тя ми осигурява път към университета и по-нататък, решила съм да си измина по-сигурния път към "успеха", хаха. Не съм горда по никакъв начин с нея, защото не съм вложила толкова усилия. Един ден, ако успея да си завърша бакалавъра, ще съм десет пъти по-горда с него, независимо от факта, че оценката ще е по-ниска. Просто защото това ми е огромно предизвикателство.
С кирливата езикова диплома по немски - същата работа. Пародия на изпит, нямам идея защо е световно известен и търсен. Ама е търсен и унито-цел го иска - еми, правим го, шанс. Обаче и него мога да си го употребя за тоалетна хартия.
Сертификатът по английски, например, ми е голяма гордост, защото аз от ниво, на което не можех да кажа разликата между would и could, стигнах за доста кратко време до C1. Часовете упражнения, емоция и пари, които съм вложила в начинанието се отплатиха. С това далеч не се стремя да кажа колко съм добра по английски, напротив, продължавам да се усъвършенствам всеки божи ден, просто пътят, който изминах, съответно наградата във формата на сертификата означават много за мен.
Ама диплома, в която фигурират оценки на назубрени или преписани знания по физика и никому нужни остарели факти по география? Мерси.
/Това си е лично мое мнение, просто изпитах нужда да се обоснова, защото видях, че отстрани наистина звучи противоречиво :)
Май попадна в доста неудобно положение. а? :) Няколко страници по-рано претендираше, че имаш големи знания и висока диплома, не се прави на ни лук яла, ни лук мирисала. :)
mimonte2
12-01-2014, 13:44
Я не ме обиждай, простак.
Кой е простакът тук? Как съм те обидил? Да си ти казал- ти си неграмотна, проста и т.н.? Прави разликата между двете неща, моето момиче. :)
mimonte2
12-01-2014, 13:46
От доста отдавна не влизах да проверявам какво се случва във форума .. та като видях 24 страници ми изкочиха очите, защото се зарадвах, че има полезна информация за мен и най-накрая окончателно ще се ориентирам... Но като цяло останах мн.разочарована тъй като Mimonte2 само е пълнел с хейтове и глупави разсъждения темата ми. Приятел, ще те помоля да не се чувстваш длъжен да отговаряш на всички пуснали отговори в темата ми, все едно ти си автора тук и искренно се надявам да спреш да изтъкваш колко интелинентен си бил, колко умен и прочие. Ясен си ми. Благодаря на останалите, които по някакъв начин са игнорирали споменатия по-горе господин и са споделили мнението си с мен.
Кога съм изтъквал колко интелигентен съм бил? Напротив- други от темата го направиха и ме предизвикаша по този начин. И не пиша само аз. Защо не виждаш другите, които пълнят темата, а само на мен казваш? Освен това ние си разговаряме, на тебе какво ти пречим?
mimonte2
12-01-2014, 15:05
По темата: Излезе новото издание на РСВУ в България. Според него СУ е на ПЪРВО МЯСТО В НАПРАВЛЕНИЕ ИКОНОМИКА. УНСС Е ЧАК НА ТРЕТО, С МНОГО ПО-НИСЪК РЕЗУЛТАТ! Нека кандидат-студентите, които все още не са се набутали в другите университетчета (УНСС-та, СА и тем подобни), да си направят добре сметката:
http://rsvu.mon.bg/rsvu3/#RankingPlace:YFFfWEZcUmleTkxK
biggy.izzy
12-01-2014, 18:23
По темата: Излезе новото издание на РСВУ в България. Според него СУ е на ПЪРВО МЯСТО В НАПРАВЛЕНИЕ ИКОНОМИКА. УНСС Е ЧАК НА ТРЕТО, С МНОГО ПО-НИСЪК РЕЗУЛТАТ! Нека кандидат-студентите, които все още не са се набутали в другите университетчета (УНСС-та, СА и тем подобни), да си направят добре сметката:
http://rsvu.mon.bg/rsvu3/#RankingPlace:YFFfWEZcUmleTkxK
Защо само не разбрах постоянно се опитваш да изтъкваш колко добър университет е Софийския? Каза го вече веднъж, според мен е достатъчно, а който се интересува със сигурност ще намери допълнителна информация. Пък и имайки впредвид, че София е доста далече от мястото, където живея аз, изобщо не ми е от полза колко добри университети има в София, защото едва ли ще отида да уча там. Ако искаше да си ми полезен да беше попитал поне от къде съм, че тогава да ме ориентираш към университет. Прекалено много и ненужна информация даваш. Моля те просто да спреш да спамиш темата ми, а ако толкова си заинтригуван пусни си своя. Омръзна ми да обсъждаш разни партии и университети, които практически не са ми от никаква полза.
mimonte2
12-01-2014, 20:41
Защо само не разбрах постоянно се опитваш да изтъкваш колко добър университет е Софийския? Каза го вече веднъж, според мен е достатъчно, а който се интересува със сигурност ще намери допълнителна информация. Пък и имайки впредвид, че София е доста далече от мястото, където живея аз, изобщо не ми е от полза колко добри университети има в София, защото едва ли ще отида да уча там. Ако искаше да си ми полезен да беше попитал поне от къде съм, че тогава да ме ориентираш към университет. Прекалено много и ненужна информация даваш. Моля те просто да спреш да спамиш темата ми, а ако толкова си заинтригуван пусни си своя. Омръзна ми да обсъждаш разни партии и университети, които практически не са ми от никаква полза.
Авторке, вече направо си нагла. Само аз ли пиша в темата ти? Аз, сам самичък, съм започнал да спамя в темата ти без причина, така ли? Защо не обърнеш малко внимание и на другите, които спореха с мен? Не си обективна.
aphaphapha
ruok?
ne, ne. az nyama da se zanimavam s arogantni bogati kuchki s bdsm naklonostti
bb, bichacho
biggy.izzy
12-03-2014, 18:20
Авторке, вече направо си нагла. Само аз ли пиша в темата ти? Аз, сам самичък, съм започнал да спамя в темата ти без причина, така ли? Защо не обърнеш малко внимание и на другите, които спореха с мен? Не си обективна.
Ти си този, който провокира. Не ме интересува дали след теб още стотина са пуснали коментари, защото ти си този, който обърква цялата работа. Прегледах много внимателно всичките ти мнения в темата ми, с което още веднъж се уверих, че именно споровете произлизат от теб и твоите мнения. Не е нагло да правиш забележка, нагло е някой да спами темата ти и да го превръща в общ чат. Отделен въпрос е, че изобщо не ми хареса езика на който им говореше, все едно те са нещо по-малко от теб. Просто ми стана антипатичен. Не го приемай прекалено лично, стига ми да не провокираш следващи спорове тук.
BlauMeise
12-07-2014, 12:53
Мимонте, ти си най-наглия тука, изнасяй се! Няма ли модератори????
mimonte2
12-08-2014, 14:28
Мимонте, ти си най-наглия тука, изнасяй се! Няма ли модератори????
Темата не беше ли вече приключена.Авторке, защо сега не овниниш това същество BlauMeise, за което не е известно дори да ли е момче или момиче, че спами в темата ти? BlauMeise, не си ти този/тази, която ще каже кой да се изнася, ясно ли ти е?
golemiq_korab_minava
12-08-2014, 14:35
мимонте - мъжката ковра :Д
mimonte2
12-08-2014, 18:49
мимонте - мъжката ковра :Д
Хайде, сега пак ме обвинете, че аз провокирам!
П.С. Внимавай, че хапя! :D
TheNigga
12-13-2014, 12:57
Моето момиче, в началото на 12-ти клас имах само отлични оценки по литература, а не знаех кои произведения ни влизат в матурата. И не преувеличавам, бях запозната отгоре-отгоре само с Ботев и Вазов, останалите неща не можех да оправя кой ги е писал. И не само аз, а целият клас. Слава Богу, смениха ни учителката и дойде една невероятна, прекрасна, интелигентна дама с високи критерии. Така че в рамките на 12-ти клас целият клас учихме литературата за 11 и 12-ти, като включвам четенето на "Тютюн" и "Под игото". Само нашият клас от целия випуск, който е 10 класа. Аз лично четях анализи като побъркана - отвори анализите на Пашова (http://www.helikon.bg/textbooks/500708/-%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D 0%B0-%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D 1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-12-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81_144609.html)- написани са на изключително висок език, който просто не е по силите на повечето. В началото проверявах термини като "корелация" и "конотация" (не ми казвай, че сега, веднага, без гугъл можеш да ми кажеш какво значат), с течение на времето ми идваше много естествено да ги употребявам. Така че да, правих го наистина качествено. Материала за 12-ти клас правихме в час, но през две седмици ни изпитваше на нов автор от материала за 11-ти, за който се подготвяхме абсолютно сами вкъщи.
Декември държах изпит, който макар че е елементарен и по никакъв начин не индикира истинското ти ниво, изисква дълга подготовка, постоянно гонене на крайни срокове и много четене на статии, анализирането им, използването им като аргументи в темата за устния изпит. Естествено, в час се правиха и много четения и т.н.
По химия също се напъвахме, защото ни смениха учителя и въпреки че целият материал е преговор, наистина се учеше сериозно. По история ни смениха учителката, за предните 3 години бях изпитвана сигурно 3 пъти сумарно, тогава за първи път наистина учех, даже ми заши една четворка в началото :D
Та, задръж си мнението, като не знаеш подробности, благодаря.
Хаха, викаш само отлични оценки си имала в училище, а Пинки? А сега си пред изхвърляне от университета :Х Каква деградация само! Май наблюдаваме негативна корелация между представянето ти в училище и в университета. :Д