Влез

View Full Version : Не мога вече ...акне :/

Debi98
11-02-2014, 10:28
Хора писна ми вече :( :( :( ...Знам ,че това е една от най-повтарящите се теми сред тинейджърите..Знам,че ви е писнало да четете такива теми ,защото сайтовете са препълнени с тях..обаче няма с кого да споделя.. станах много затворена в себе си .. и наистина вече не знам какво да правя..Исках да нямаше училище ,да си стоях само вкъщи никой да не ме вижда... Срам ме е ,наистина ! Не знам може би имам нужда от психолог.. вечер преди да заспа си мечтая какъв различен ще бъде животът ми без това ужасно АКНЕ ..наистина ми съсипа живота..отивам пред огледалото -виждам само това ! Вече ми е комплекс..Майка ми вдигна ръце от мен...не може да ме гледа как страдам..Това чудо започна ,когато бях 5-6 клас..Сега съм 10 клас,продължава с пълна сила..Няма ли да мине вече ? Всичко съм опитала от най-евтините до най-скъпите продукти...Имам чувството ,че съм единствената с такава кожа... От паста за зъби ,различни маски,хума,мед ,краставици до ... Биодерма и изписани антибиотици от дерматолог..Гарниер,нивеа,о рифлейм,ейвън...силицилов спирт и т.н.... правиха ми и химични пилинги....ефект нулев,ходих и на козметик .. белези ми направиха ,ефект пак нулев на 2рата седмица се връщата пъпките със същата сила ... :( :( :( Адски отчаяна съм ........ :/ ..... като гледам другите момичета с перфектната кожа и аз.....грозното пате с тези пъпки.....:( :( :( :( :( :( ...

skate
11-02-2014, 11:34
според мен колкото повече лекарства слагаш,толкова по зле става.Ако съм на твое място просто ще го оставя на мира и ще чакам да се махне от самосебеси със време.Междувременно ще трябва да се премириш с него и мн мн да не те интересува другите кво мислят

IvetoG
11-02-2014, 12:03
Като за начало е добре да посетиш добър дерматолог, който да прецени какво е състоянието на кожата ти и да ти предпише подходящи продукти. Може да се изръсиш малко повече, но си заслужава. От личен опит мога да кажа,че разни Гарниери и т.н. ама грам не помагат , дори само един почистващ гел на Bioderma ми върши много по- добра работа от 3 продутка, с които си цапотех лицето на Гарниер. Друго което можеш да направиш е да си промениш и хранителния режим, спри мазните боклуци, чипсове и т.н. и започни да ядеш повече плодове и да пиеш много вода.

Debi98
11-02-2014, 12:45
Като за начало е добре да посетиш добър дерматолог, който да прецени какво е състоянието на кожата ти и да ти предпише подходящи продукти. Може да се изръсиш малко повече, но си заслужава. От личен опит мога да кажа,че разни Гарниери и т.н. ама грам не помагат , дори само един почистващ гел на Bioderma ми върши много по- добра работа от 3 продутка, с които си цапотех лицето на Гарниер. Друго което можеш да направиш е да си промениш и хранителния режим, спри мазните боклуци, чипсове и т.н. и започни да ядеш повече плодове и да пиеш много вода. Да,режимът съм си го променила отдавна..пия много вода,не ям боклуци.....е какво остава? на дерматолог както казах ходих ... ох ,не знам

Debi98
11-02-2014, 12:46
според мен колкото повече лекарства слагаш,толкова по зле става.Ако съм на твое място просто ще го оставя на мира и ще чакам да се махне от самосебеси със време.Междувременно ще трябва да се премириш с него и мн мн да не те интересува другите кво мислят

Благодаря ти..донякъде си права,но не мога да оставя нещата така.....

skate
11-02-2014, 13:35
недей също да ги ръчкаш много много,че да не ти останат белези след това

marilyn
11-02-2014, 14:47
Със сигурност това акне те кара да се чувстваш ужасно, но не бива да се отказваш от грижите за кожата. Един дерматолог не ти е помогнал, отиваш при друг. Посъветвай се с приятели/познати за наистина добър лекар и го посети. Изобщо в твоя случай (както го описваш) не мисля, че можеш да разчиташ на продукти като гарние, ейвън и други боклуци (по мое мнение). Има и нещо, което вероятно пропускаш - хормонални проблеми. Понякога акнето идва от хормонален дисбаланс. Което означава, че е хубаво да посетиш и гинеколог, който да те насочи какви изследвания да си направиш. Малко са скъпички, защото най-често ти дават да си изследваш няколко хормона, а те не се покриват от здравната каса. Но вярвам, че си струва. :)

IvetoG
11-02-2014, 16:33
Да,режимът съм си го променила отдавна..пия много вода,не ям боклуци.....е какво остава? на дерматолог както казах ходих ... ох ,не знам
Ами пробвай с друг дерматолог в такъв случай, също може да ходиш на процедури по почистване на лице, но отново при дерматолог. В някои по тежки случаи се правят и процедури с лазери и т.н. но отново това е по преценка на дерматолог. И най - важното за акнеичкна кожа е почистването сутрин и вечер с качествен почистващ гел. Аз лично съм много доволна от Sebium на Bioderma. Също така, когато ми излезнат пъпки ги третирам локално с клеева тинктура или този кристален дезодорант http://tiande-magazin.net/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D 0%BD-%D0%B4%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%B0%D 0%BD%D1%82-natural-veil/ на когото съм открила безброй приложения. Дано съм била полезна :)

Debi98
11-02-2014, 19:40
Благодаря ви сърдечно ,че се опитахте да ми помогнете !!!! ... Не знам за гинеколога малко ме е срам,смисъл...не обичам да ме преглеждат ..... И IvetoG благодаря ,че каза ти какво използваш ще го имам предвид,ще събера парите и ще си го купя...

Hayashi
11-02-2014, 21:52
Започни да четеш по темата, както и да си водиш списък със съставките, които ти помагат срещу акнето и такива, които го отключваш, за да знаеш какво да избягваш. cosDNA е много добър помощник, защото показва кои съставки евентуално могат да провокират акне. За съжаление с кожата всичко е проба и грешка.

anisliven1
11-03-2014, 06:40
Пробвай с Imex. На мен ми помогна :)

RosaCalvaria
11-03-2014, 10:39
Ох, не си прави експерименти с разни марки и мазила, моля те. Знам как се чувстваш, но наистина се поинтересувай от добър дерматолог. Нека ти се направят необходимите изследвания. Почистването на кожата също е от голямо значение, някой козметик, който си разбира от работата и който не е квалифициран като такъв само след завършване на някакъв няколкоседмичен курс, би ти помогнал много според мен. :)

Тамии ..^^
11-04-2014, 21:11
Хомеопатични лекарства

Andjyy
11-05-2014, 12:20
Хомеопатични лекарства

При теб даде ли резултат?

Ivanchobe
11-05-2014, 20:00
Бил съм на твоето място имаме даже и салон и какво ли не опитвах със скъпи продукти един ден реших да спра с всички процедури и малко по малко всичко си отмина. Извода е спри да си слагаш разни препарати против акне на лицето и не се чопли като излезе пъпка сама си минава!

Тамии ..^^
11-05-2014, 20:16
При теб даде ли резултат?

Да. На хомеопатични лекарства съм от месец и нещо, първия месец имаше по-малък резултат, защото лекарката ми изписа лекарствата и трябваше да се види какъв ще е резултата, след това промени леко лекарствата и в момента забелязвам доста голяма разлика + че си смених и кремовете за лице и за момента съм много доволна. Изписа ми и лекарство за друг мой проблем и ще видим ще има ли резултат.

Debi98
11-08-2014, 10:39
Благодаря ви супер много за мненията ,които сте дали..И хомеопатия съм пробвала..не става... Сега всеки ден се мажа с мед ... Сякаш има ефект ама да не казвам големи думи...

ashleyb
11-08-2014, 19:33
Според мен това наистина се дължи на хормоните. Ако наистина е толкова зле колкото го описваш и нищо не ти помага, най-добре ще е да си пуснеш изследвания, да видиш какво не е наред и така да работиш по въпроса. Ако е от това, не става дума само за кожата, а и за здравето ти като цяло.

sixtenfix
11-08-2014, 19:34
Зинерит му беше цаката при мене. Не страдам нито пък съм от "акне" , но съм имала и аз своите величествени моменти от този вид. Това нещо за няколко дена ми маха всичко (включително и обриви) , но го съчетавах с по-мазен крем , защото изсушава кожата.

ashleyb
11-09-2014, 17:44
Зинерит и аз съм ползвала и е невероятен - за по-малко от месец ми се изчисти кожата. Сега мисля да го взимам пак, вълшебен е, но наистина доста изсушава и дори понякога се лющи кожата, но с добра хидратация всичко е ОК. :)

Тамии ..^^
11-11-2014, 16:48
Зинерит и аз съм ползвала и е невероятен - за по-малко от месец ми се изчисти кожата. Сега мисля да го взимам пак, вълшебен е, но наистина доста изсушава и дори понякога се лющи кожата, но с добра хидратация всичко е ОК. :)

С предписание ли е или мога да го взема без рецепта? Колко струва?

Andjyy
11-12-2014, 12:13
С предписание ли е или мога да го взема без рецепта? Колко струва?

Дават го и без рецепта
10-11 лв. по спомени

sladkalady
11-12-2014, 12:21
^
Лекарственият продукт е по рецепта!Стига сте принуждавали фармацевтите да ви дават лекарства без рецепта!

Andjyy
11-12-2014, 12:23
:D :D :D

ashleyb
11-16-2014, 16:02
На мен ми дадоха Зинерит без рецепта и не са ми правили проблеми, но не знам. :D Иначе го взех за около 14лв.

fakesmiles
11-17-2014, 15:38
Виж тук: http://polinasofia.com/2013/11/markova/
Поли е писала за една дерматоложка, която й е помогнала много.

DeniseWallace
02-21-2015, 17:45
Мисля да се включа и аз.. Бях точно като теб до преди 2 месеца. От 12 годишна страдах от акне. Първо, като всеки тийн опитах акне аут, спирт, маски, зинерит - никакъв ефект. После преминах на биодерма, виши, гарниер - отново никакъв ефект. Тогава, преди година и половина реших да посетя дерматолог. Изписаха ми далацин-т, доксициклин и имекс. Чувствах се ужасно от доксициклина, но проблема ми понамаля. Не за дълго обаче. Седмица след спирането му акнето ми се завърна отново. Ужасни, болезнени подкожни "пъпки" които никога не излизаха на повърхността. Тогава по някаква случайност, докато четях из интернет теми свързани с проблема ми открих крем наречен Ретин-А, активната съставка на който е третиноин. Поръчах го от Ebay и веднага щом пристигна започнах да го нанасям - всяка вечер. Първата седмица беше някакъв кошмар. Суха, лющеща се кожа, парене, имаш чувството, че кожата ти гори.. но това премина. Използвам го вече 3-ти месец и смея да твърдя, че никога не съм имала по-чиста кожа! Все още ми излиза по някоя пъпка веднъж месечно да речем, но не е каквото беше! Кожата ми беше кошмар! А сега е толкова мека и гладка. :) Лично мен третиноина ме спаси. Смятам да продължа да го ползвам за напред, докато се изчистя напълно. :)