PDA

View Full Version : За или против аборта

bj76
11-06-2014, 04:17
За или против аборта сте и защо? :) В училище имаме дискусия и аз съм против но ми трябват повече аргументи и статистика :)

draid
11-06-2014, 07:39
Принципно съм против, като изключим много малко случаи. Не го изключвам напълно, но не го одобрявам. Да речем когато се окаже, че детето е увредено, съм твърдо зад аборта. Също така ако наистина не могат да бъдат положени грижи за детето и майката им помисли да го оставя в дом и т.н.

npp
11-06-2014, 08:26
по-добре е да се говори повече за предпазване(то) от нежелана бременност, отколкото да се прави аборт, иначе ако забременялото момиче е твърде малко (да речем под 14-16), и още не е готова да ражда, тогава може да се окаже като неизбежен, обаче никак не е за препоръчване, но и майка под 14-16 също не е, дори имаше цяла поредица за непълнолетни майки по една от телевизиите (не си спомням с точност в момента, mtv, tlc или друга) - такава възраст, особено в условията на цивилизования свят, е малко ранна за това, затова в такива теми е добре още в първия/заглавния пост да се напомни за/подчертае необходимостта от предпазване, отколкото да се обсъжда само моралността по отношение на аборта, защото още преди хилядолетия са правили аборт и е бил като неизбежен, въпреки че мнозина са го осъждали, а наистина не е добре да се стига до него

пп. сега проверих, поредицата се казва "teen mom" и се излъчва по mtv, гледайте я и ще видите колко шантаво е непълнолетни момичета да стават майки

amatorium
11-06-2014, 13:19
Против.

gericobain
11-06-2014, 13:26
ЗА, защото щом се е стигнало до тва да се мисли за аборт, значи или не е желано, или няма финанси. И при двете положения по-добре да го махнеш, децата изискват средства и трябва да им се дават любов и грижи.

NissaN
11-06-2014, 13:41
Ако в момента ми се случи да забременее НЕКА ДА НАПРАВИ АБОРТ.Ученик съм в 12 клас не ми трябват чавета в момента.

thefreak
11-06-2014, 14:17
За или против аборта сте и защо? :) В училище имаме дискусия и аз съм против но ми трябват повече аргументи и статистика :)

А защо ти си против?

RosaCalvaria
11-06-2014, 14:38
Против.

+ 1

bReAk3R
11-06-2014, 14:52
Против, това е един вид убийство. Мисля, че тва е достатъчна причина.

pupsss
11-06-2014, 18:44
твърдо против след като изгледах един клип самия аборт ти уврежда психиката виж клипа които гледах свързан с него https://www.youtube.com/watch?v=um6wliGBhcg отвратително е

Aeternal
11-06-2014, 21:47
Абсолютно за аборта, ако не можеш да го гледаш, не го раждай.
По-добре да не си се раждал, отколкото да живееш цял живот в мизерия.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1240737

RapExotic
11-07-2014, 04:42

След като си против би трябвало да имаш аргументи, на които да се основава това твое мнение.

Аз съм против, освен в случаите, когато има някакъв здравословен проблем с детето или майката. Човек трябва да има достатъчно акъл в главата, когато прави секс и да знае как да се пази, а не после да си маха детето за щяло и нещяло.

bj76
11-07-2014, 15:10
Аз съм против защото както казаха това си е един вид убийство, когато нямаш средства да не си го правил. Ще намериш от някаде и ще го гледаш. Това е все едно вашите да нямат пари и да те убият защото без теб ще живеят по-добре и с повече пари. Абослютно съм против единствено мога да приема аборта ако е поради заболяване на бебето и то няма да може да живее дълго или поради сериозна опасност за майката!! Мисля че това са достатъчно причини за да съм против..

per-dead
11-07-2014, 16:04
ЗА, защото щом се е стигнало до тва да се мисли за аборт, значи или не е желано, или няма финанси. И при двете положения по-добре да го махнеш, децата изискват средства и трябва да им се дават любов и грижи.

+1

Вярно е, че абортът е един вид убийство, но е къде-къде по-добре от това едно не внимание, на което би следвало да се предоставят нормални условия за живот и стабилна финансова издръжка, да тъне нейде там в мизерия и бедност.
А да го задържиш, си е чисто измъчване на невинно лице в ситуацията.

tireheb
11-07-2014, 16:46
"за", защото убиваш малко бебенце
но пък от друга страна дава на жените право на избор, така че "против" ...
тъпо ама яко, дет са вика
като всичко в живота

Ivaaaaa
11-07-2014, 17:20
тъпо ама яко, дет са вика
като всичко в живота

голям си! :Д

an7raks
11-07-2014, 17:22
"за", защото убиваш малко бебенце

Точно така! При това законно! Те това е пълно щастие! :)

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 17:47

Kaжи им, че всичко е относително и зависи както от ситуацията, така и от семейната двойка. Ако родителите се отричат от това дете и смятат да не го гледат, аборта е по-изгоден. Ако родителите имат моралната нагласа да се справят на цената на саможертви - дори парите не са никакъв фактор пред живота. Да, детето действително може да отрасне в лоши условия и бедност, но може и да се развие много по-добре от родителите си, но и обратното.
Кажи на госпожата ви, че дискусия на такава тема с два отговора - не съществува, твърде плоска и безпочвена е.

И ако ти кажат някаква простотия, еби ги в гъза и не им обръщай внимание, нито на плоските госпожи, нито на съучениците ти.

an7raks
11-07-2014, 17:50
Кое му е относителното?? Какъв по-голям кеф от това да убиеш малко бебИ?

AmxModx
11-08-2014, 16:47
Няма за - Няма против
Ако ти се ражда, раждаш ако не ти се ражда аборт.

AmxModx
11-08-2014, 16:48
Няма за - Няма против
Ако ти се ражда, раждаш ако не ти се ражда аборт.