Влез

View Full Version : Ако бях Бог ето какво щях да направя.

FemaleEyes
11-06-2014, 18:51
Щях да създам нов свят абсолютно същият като този. Понеже аз съм Бог, а Бог е дух и е невидим аз ще вкарам душата си в човешка плът и ще живея в новия свят който създадох. Обаче щях да огранича способностите си. Аз в този свят мога да правя всичко - да създавам огън или пък да местя предмети с ума си и така нататък. Също така съм безсмъртен, нищо че съм от плът и кръв. Няма да мога да правя само следните неща - да чета ума на другите хора, да създавам хора, да създавам животни. Ще съм на 20 години. Моят свят ще прилича на 21-ви век с всичките тези коли и самолети и всички технологии които сега съществуват. Понеже аз имам силата да правя каквото си поискам аз ще си създам голяма красива къща с огромен двор и красива градина. Но никой няма да ми завижда защото завистта омразата и всички други лоши чувства не съществуват в моя свят, вместо това те ще ми се възхищават и ще се радват за мен. Както казах едно от нещата които не мога да правя в моя свят е да създавам хора. На мен винаги ми се е искало да си имам руса и красива приятелка но аз не мога да я създам. За това ще си създам едно черно BMW и ще карам по огромните градове гледайки нощните светлини и търсейки моето момиче. Ще се запиша в някой колеж и ще изкарам 7+ защото никога не съм дал грешен отговор на тестовете понеже съм всезнаещ Бог(но в моя свят само аз го знам)! В гимназията ще търся моето момиче и ако не го намеря ще се запиша пак в друга гимназия и така дори 1000 години да минат аз все още ще търся моето младо русо и красиво момиче. И след толкова много години може да съборят гимназиите в които съм учил защото това си е много време... всичко може да стане, но моя свят няма да има край. Когато намеря толкова търсеното момиче аз искам да я заведа на някоя много висока сграда от която се вижда целия град, когато има пълнолуние и всички звезди се виждат а облаците се отразяват от светлината на луната. Ние двамата сме много щастливи... всички в моя свят са щастливи! Често когато сме вкъщи ние отваряме прозореца нощем в около 3 часа(докато лампата е изгасена) за да влиза леко вятърче и да гледаме звездите заедно, а близо до прозореца си имаме диван и там докато гледаме звездите ние стоим прегърнати и почти заспали. Аз и давам всичко което тя поиска! Купувам и всякакви дрехи и подараци за да изглежда като най-красивото момиче в целия свят. Всичко е толкова хубаво че няма как да няма нещо лошо в цялата тази работа, ето сега и лошото. Ако тя ме обича истински и иска да изживее живота си с мен тогава тя става безсмъртна като мен и ние сме заедно завинаги, но ако тя ме обича малко и е с мен само заради подаръците тогава тя ще умре за около 4-5 месеца. А ние сме заедно вече от толкова! И в един момент аз я питам: Искаш ли да останеш с мен? Да изживееш живота си с мен... и тя отговаря: Да! Наистина искам обичам те! Аз я поглеждам в очите и разбирам че думите и са истински и тя не ме лъже. Тогава тя става безсмъртна като мен и ние сме заедно завинаги! Тя няма моите способности, има само безсмъртие. Заедно двамата можем да имаме всичко и да правим каквото си искаме! Целият свят само за нас... какво ще кажете? Май трябва книга да напиша.

anonymous908491
11-06-2014, 18:57
Жените пак ли ще са без мозък ?

Ivaaaaa
11-06-2014, 19:00
странно, но идеята ми харесва. нямаш талант да пишеш обаче ( :

tireheb
11-06-2014, 19:02
но ако тя ме обича малко и е с мен само заради подаръците тогава тя ще умре за около 4-5 месеца. А ние сме заедно вече от толкова!.

ДА БЪДЕ СМЪРТ
СМЪРТ СМЪРТ СМЪРТ

пп; не забравяй и жеста с палеца надолу, когато тя умира
ще е много бадасс

FemaleEyes
11-06-2014, 19:04
Жените пак ли ще са без мозък ?

Ще са нормални и добронамерени. В днешно време ако отидеш еи така сам да попиташ някое момиче искаш ли да се запознаем тя ще ти каже къф си ти бе или нещо такова и после ще обсъжда с приятелките и какъв идиот си. Там просто няма да говорят зад гърба ти или пък да те обиждат, ако не ме харесва момичето тя просто ще ми каже. :)

ДА БЪДЕ СМЪРТ
СМЪРТ СМЪРТ СМЪРТ

пп; не забравяй и жеста с палеца надолу, когато тя умира
ще е много бадасс

Баси излишния коментар :д

tireheb
11-06-2014, 19:06
баси излишната тема

anonymous908491
11-06-2014, 19:07
Ще са нормални и добронамерени. В днешно време ако отидеш еи така сам да попиташ някое момиче искаш ли да се запознаем тя ще ти каже къф си ти бе или нещо такова и после ще обсъжда с приятелките и какъв идиот си. Там просто няма да говорят зад гърба ти или пък да те обиждат, ако не ме харесва момичето тя просто ще ми каже. :)

Сериозни проблеми имаш, заслужаваш да бъдеш Бог, номинирам те за Бог, но пък Бог е непорочен, което практически означава, че жена няма да видиш, което връща обратно причината да искаш да си Бог.
Вместо Бог не искаш ли да си жена ? Имаш интелект на жена, това все пак е най-важното.

FemaleEyes
11-06-2014, 19:08
баси излишната тема

Пич тва съм го писал за фън сеш ли се? Да стопя малко атмосферата тука...

Сериозни проблеми имаш, заслужаваш да бъдеш Бог, номинирам те за Бог, но пък Бог е непорочен, което практически означава, че жена няма да видиш, което връща обратно причината да искаш да си Бог.
Вместо Бог не искаш ли да си жена ? Имаш интелект на жена, това все пак е най-важното.

Това го приемам като лична обида!

tori
11-06-2014, 19:10
Ей, че си филмар обаче. :дд

anonymous908491
11-06-2014, 19:10
Това го приемам като лична обида!

Знаеш къде живея, ако имаш нещо да ми кажеш може да заповядаш.

Ivaaaaa
11-06-2014, 19:12
гледа ми се фантастика, бе! защо няма свестни фантастики??? /г-н Никой <3/

draid
11-06-2014, 21:08
А много ми е интересно кой знае какво е Бог. И от къде сте сигурни, че няма плът ? Или вярвате на описанията в библията писани от човек ?

TIFOSO
11-06-2014, 21:18
Ако бях бог Шива, щях да преоткрия чикията.

per-dead
11-06-2014, 21:19
На мен ми е по-интересно, че същия тоа човек, къде пита как да забрави бог, са говори какво би направил на негово място...

HollyGolightly
11-07-2014, 00:32
Ти нали повече нямаше тук да пишеш, защо си пуснал нова тема?

fire_magic
11-07-2014, 00:50
сериозни проблеми имаш, но и това е трябвало да стане...
исках да кажа лекувай се

fire_magic
11-07-2014, 00:59
А много ми е интересно кой знае какво е Бог. И от къде сте сигурни, че няма плът ?

интересно ли е какво ще отговориш ти на същия въпрос-болднатия?
на мен не

draid
11-07-2014, 08:10
Отвори си учебника по физика и може и да разбереш. Шанса Бог да витае някъде в безтелесна форма е колкото да поникне трева на Марс. Библията е пълна с грешки книга от която са отстранени доста неща и разбира се да не забравяме върха на сладоледа - непорочното зачатие. Мдаа много по вероятно е Бог да е ДУХ. Все пак го пише в Библията нали хаха.

Niakoitam
11-07-2014, 11:13
Отвори си учебника по физика и може и да разбереш. Шанса Бог да витае някъде в безтелесна форма е колкото да поникне трева на Марс. Библията е пълна с грешки книга от която са отстранени доста неща и разбира се да не забравяме върха на сладоледа - непорочното зачатие. Мдаа много по вероятно е Бог да е ДУХ. Все пак го пише в Библията нали хаха.

Целият Марс ли е обходен вече? :)
Я тогава според физиката ми обясни какво аджеба представляват тъмната материя и тъмната енергия например и как изглежда визуално поне тъмната материя?А как изглежда визуално една черна дупка?
Не че ги свързвам с Бог,но понеже каза че така била казвала физиката.То едно време пък съвсем други неща е казвала преди да се направят следващите нови и големи открития :)

Има различни изследвания на хора в момент на смъртно легло,които са се събуждали и са разказвали какво се е случвало детайл по детайл визуално и шумово виждайки го от някой ъгъл от високо със затворени очи и запушени уши и в безсъзнание,което може да е индикатор за временното излизане на безтегловната или малотегловната душа от тялото,която се рее в пространството.А ако има таква душа какъв проблем е да има и Бог.В Библията се казва: 'Бог е в нас и ние сме в него." Та какъв е проблема душата на всеки човек и същество-живо,неродило се или умряло да е просто една частица от цялостната структура на енергията наречена Бог? :)

NissaN
11-07-2014, 11:33
Какъв модел ще бъде БМВ-то?

RapExotic
11-07-2014, 11:49
В гимназията ще търся моето момиче и ако не го намеря ще се запиша пак в друга гимназия и така дори 1000 години да минат аз все още ще търся моето младо русо и красиво момиче. И след толкова много години може да съборят гимназиите в които съм учил защото това си е много време...

Значи ще циклиш на едно място, понеже момичетата се намират единствено в гимназиите ли?

Както казах едно от нещата които не мога да правя в моя свят е да създавам хора.

Тогава за какво ти е това момиче, щом няма да създадете поколение?

В днешно време ако отидеш еи така сам да попиташ някое момиче искаш ли да се запознаем тя ще ти каже къф си ти бе или нещо такова и после ще обсъжда с приятелките и какъв идиот си.

Ако караш черното БМВ, за което спомена по-горе далеч няма да реагира по този начин ..

fire_magic
11-07-2014, 13:51

не вярвам на библията и историите за вечно небесно царство след този живот(най-вече в това, и това според мен е една успешна заблуда заради която вярват повечето хора), ако си праведен или ад-обратното, звучи ми абсурдно и нелогично, в природата всичко е енергия, която преминава от една форма в друга, вярвам в прераждането, вярвам и в системата на Спиноза
http://bg.wikipedia.org/wiki/Барух_Спиноза

както съм писал и преди, християнството, в библията може да е събрана мъдростта на вековете за един добър, праведен живот според общоприетите правила и норми на обществото(нищо, че много вярващи всъщност дори не разбират същността на християнската религия), в което няма нищо лошо разбира се, виждам ги приложими и след още няколкостотин или хиляди години "10те божи заповеди", но всеки сам си избира в какво да вярва в крайна сметка, което смятам, че е добре да направи всеки, преди да заеме страна, или да вярва сляпо

а ако иска и в нищо да не вярва-не ускам да убеждавам никого в нищо

anonymous908491
11-07-2014, 15:02
Има различни изследвания на хора в момент на смъртно легло,които са се събуждали и са разказвали какво се е случвало детайл по детайл визуално и шумово виждайки го от някой ъгъл от високо със затворени очи и запушени уши и в безсъзнание,което може да е индикатор за временното излизане на безтегловната или малотегловната душа от тялото,която се рее в пространството.

Тия само с екзорсизъм можеш да ги излекуваш, или с някоя достатъчно здрава тояга, че са им твърди главите, а само по тях трябва да ги биеш.

draid
11-07-2014, 15:44
Целият Марс ли е обходен вече? :)
Я тогава според физиката ми обясни какво аджеба представляват тъмната материя и тъмната енергия например и как изглежда визуално поне тъмната материя?А как изглежда визуално една черна дупка?
Не че ги свързвам с Бог,но понеже каза че така била казвала физиката.То едно време пък съвсем други неща е казвала преди да се направят следващите нови и големи открития :)

Има различни изследвания на хора в момент на смъртно легло,които са се събуждали и са разказвали какво се е случвало детайл по детайл визуално и шумово виждайки го от някой ъгъл от високо със затворени очи и запушени уши и в безсъзнание,което може да е индикатор за временното излизане на безтегловната или малотегловната душа от тялото,която се рее в пространството.А ако има таква душа какъв проблем е да има и Бог.В Библията се казва: 'Бог е в нас и ние сме в него." Та какъв е проблема душата на всеки човек и същество-живо,неродило се или умряло да е просто една частица от цялостната структура на енергията наречена Бог? :)

Как изглеждала черна дупка хах. Ама нали се сещаш, че благодарение на физиката ти изобщо си чул тия термини ? Не благодарение на Бог, нито на библията. Не е нужно да виждаш нещо пряко за да докажеш присъствието и съществуването му чрез косвени наблюдения. Прочети малко Хокинг. Още чакам някой да ми докаже съществуването на библейски описаният бог и непорочно зачатие и раждане на рожбата и във Витлаем. Всъщност аз не отричам съществуването на Христос като личност, оспорвам появата му според религията.

не вярвам на библията и историите за вечно небесно царство след този живот(най-вече в това, и това според мен е една успешна заблуда заради която вярват повечето хора), ако си праведен или ад-обратното, звучи ми абсурдно и нелогично, в природата всичко е енергия, която преминава от една форма в друга, вярвам в прераждането, вярвам и в системата на Спиноза
http://bg.wikipedia.org/wiki/Барух_Спиноза

както съм писал и преди, християнството, в библията може да е събрана мъдростта на вековете за един добър, праведен живот според общоприетите правила и норми на обществото(нищо, че много вярващи всъщност дори не разбират същността на християнската религия), в което няма нищо лошо разбира се, виждам ги приложими и след още няколкостотин или хиляди години "10те божи заповеди", но всеки сам си избира в какво да вярва в крайна сметка, което смятам, че е добре да направи всеки, преди да заеме страна, или да вярва сляпо

а ако иска и в нищо да не вярва-не ускам да убеждавам никого в нищо

Аз не вярвам, че сме еволюирали от нищото, но определено не вярвам и в пропагандираното в библията сътворение. Също така аз предпочитам да не говоря за Бог, тъй като това е дума с която трябва да се описва нещо по-висше което ние не разбираме. На времето хората са си мислили че градушките ги праща Бог и т.н. Когато говорим за създадел, аз предпочитам да използвам множествено число и всъщност мисля, че въпросният Бог(Създател) е нещо много по-различно от това което представя Християнството, че и другите религии.

fire_magic
11-07-2014, 20:34
всичко, което се случва става посредством необходимостта
питам се това от линка, който ти бях дал, чете ли го изобщо, и какво ти е мнението(коментирай философията на Спиноза?)

draid
11-08-2014, 00:06
Между другото, чел съм го доста преди да пуснеш тоя пост тук и съм го чел от източник различен от уикипедия. Той не е единственият които изповядва тая философия. Не е единственият които смята, че нещата се случват по необходимост. Айнщайн е посветил доста години от живота си до самата си смърт в опити да открие заветната теория която ще му позволи да прозре в мислите на Бог. Сигурно си чул една много известна негова мисъл която гласи "Господ не играе зарове" като оставим на страна това редица други учени се занимават с разработването на подобни теории включително и гении като Хокинг. Хвърлят се огромни усилия в изследване на теория на струните, квантовата гравитация и ред други. Ние изучаваме триизмерно пространство или пространство-време, но в действителност колко измерения има ? Да вземем на пример М-теорията. Да не допускам, че по времето на Спиноза дори не е била позната квантовата механика и ред други. Във вселената положително има зависимости и вероятно всичко е строго детерминирано, кога ще го докажем е друг въпроса. Дали обаче може да говорим за Бог, като за Бог от библията или за Бог който е всеобхватен и заобикалящ ни ? А може би създатели ? Мислиш ли че ние сме еволюирали на земята ? Има една не лоша книга "Разговори с Бога" може и нея да погледнеш

fire_magic
11-08-2014, 00:15
"Дали обаче може да говорим за Бог, като за Бог от библията или за Бог който е всеобхватен и заобикалящ ни ?"
тук определено бих заложил на второто

в уикито пише, че Айнщайн също вярва в системата на Спиноза
цитирам "През 1929 г. казва на равин Херберт С. Голдщайн "Аз вярвам в Бога на Спиноза, който се разкрива в закономерната хармония на света, но не вярвам в Бог, който се занимава с вярата и дейностите на човечеството." [26]""

"Айнщайн сам заявява, че е агностик в писмо от 1950 г., адресирано до М. Берковиц: "Отношението ми към Бог е това на един агностик. Убеден съм, че ясното съзнание за водещата роля на моралните принципи при подобряването и облагородяването на живота не се нуждае от идеята за законодател, още по-малко от законодател, който действува чрез награда и наказание."["

виж, личи си, че си чел много повече от мен по въпроса, но засега аз вярвам в това, което казах, независимо, че не съм изчел още 1000 или 555 000 неща, някаква интуиция, която мейнстрийм науката всъщност отрича доколкото знам, но аз така го усещам.

също така смятам, че човек трябва да притежава пагубно неаналичен ум, за да повярва в Бога от библията, по-скоро го прави, защото повечето са направили така(наблюдавам, че някои хора просто изпитват страх да бъдат различни и да имат друго виждане, вкарват се в рамки, примерно моята майка е такава, и макар трудно, тя ми е признавала, че не иска да живее различен живот или да прави някакви неща, които биха се сметнали от останалите хора за неправилни или които и биха уронили авторитета, достойнството, просто има такива хора, живеех в заблуда, никога не съм мислил, че майка ми може сама да желае да е ограничена, да е кон с капаци, (до съвсем скоро) но тя го иска/желае, защото в крайна сметка оставало най-важно да те запомнят с хубаво-един вид да си човек за пример на останалите-но това всъщност е грешно според мен-заблуда и то собствена, на нейното си съзнание - и баща ми е същия, така че не ми е лесно да живея с такива хора в момента, те се опитват да ме вкарват постоянно в някакви рамки и не искат да приемат, че съм различен-понякога ме избива направо на агресия-(е, не съм ги бил все още, а и не искам, смятам, че насилието поражда друго насилие и е безсмислено и погрешно), защото оставам неразбран, бе ужасно е-сигурно трябва да се махна от тях, но това също е трудно-за мен, защото не знам и не мога нищо и имам чувството, че няма да мога се справя сам!!), или от страх(относно ада, и обещания за рая-вечно блаженство след смъртта в този живот) и промивки/духовни наставления докато е бил малък от средата в която е израснал, и е промит един вид от нея, (семейството) и тъй се захваща да обяснява колко е вярващ в Бога, който е описан в библията впоследствие, защото вече така смята за правилно.

абе тука май направих някаква ненужна изповед, но то е свързано според мен, ъъ съвети за сложни семейни отношения, лекарство има ли?

draid
11-08-2014, 07:49
Точно за това ти споменах че има и други които изповядват тая философия. Аз лично вярвам в това че всичко може да се обясни по научен и физичен път. Правят се изключително много изследвания в тая насока и рано или късно ще бъде направен пробив. За мен един от най-големите такива би би разбиране на пространство времето и възможност за неговото манипулиране. Тези учени/философи всъщност често използват думата Бог, като синоним на нещо много по различно. Аз лично в момента се вълнувам главно от темата за възникване на живот на земята, еволюционна теория, Панспермия и т.н. И с времето все повече започвам да се съмнявам, че ние сме "родени" и еволюирали тук по естественият познат на еволюцията път.

Niakoitam
11-08-2014, 08:58
Тия само с екзорсизъм можеш да ги излекуваш, или с някоя достатъчно здрава тояга, че са им твърди главите, а само по тях трябва да ги биеш.

Кои? Болните на смъртно легло или лекарите учени? Или пък трябва неотлъчно да вярваме че само камъкът дето може да го пипнеш е истински? А дали? :)

Как изглеждала черна дупка хах. Ама нали се сещаш, че благодарение на физиката ти изобщо си чул тия термини ? Не благодарение на Бог, нито на библията. Не е нужно да виждаш нещо пряко за да докажеш присъствието и съществуването му чрез косвени наблюдения. Прочети малко Хокинг. Още чакам някой да ми докаже съществуването на библейски описаният бог и непорочно зачатие и раждане на рожбата и във Витлаем. Всъщност аз не отричам съществуването на Христос като личност, оспорвам появата му според религията.

Леко бягаш по тъча,защото не ме разбра или просто така ти изнася да е. :) Казвам,че сега никой не знае какво представлява например черната дупка визуално.След 100 години може и всички да знаем,а преди 100 години сигурно дори не е съществувало такова понятие,защото никой и грам идея си е нямал за това.Както ти сам каза с примера за градушките.Така че да говориш че едикакво си не било едикак си,защото физиката не го била доказала не е никакво доказателство.Преди стотина години едно патентно бюро затворило под предлога че вече няма какво да се измисля и да се патентова.Е,сякаш се е оказало съвсем друго.Иначе дори и от физиката знаеш,че енергията никога не се губи,тя просто се видоизменя.Виждал си живо същество.Вероятно и мъртво си виждал.Забелязал ли си разликата? Да,едното е просто някаква си статуя каквато можеш да си направиш и от цимент или пясък.Някаква енергия дето я е има в едното в другото просто липсва.И ако ни сравниш с машини и че просто са ни изпогоряли "интегралните схеми" си помисли че енергията в машините идва отнякъде.Я от контакта,я от батерия,която ние сме им сложили и т.н. Имаше една бъзикчийска картинка,в която имаше обаче и доста логика.Някакво момче си псува джиесема колко е скапан и как трябва да го зарежда всяка нощ,след което ляга да спи,а от джиесема излизат балончета,в които пише: 'Аааа явно и ти трябва да се зареждаш всяка нощ". И вдействителност ние всяка нощ сме в един съвсем различен свят.Свят,в който трябва да отидем ако ще и целият ден да сме го прекарали лежейки си.Момента,в който целият ни организъм се възстановява и прочиства от боклуците,които са ни се насъбрали в организма през целият ден.И така преминава тамън 1/3 от живота ни.Доказано е че човек ако успее да не заспи около една седмица с всякакви методи органима се изключва и повече може да не се събудиш.Един вид като батерията при джиесемите.Като спадне напълно въпросното устройство се самоизключва.Собственика му ако още го ползва го зарежда отново,а ако не си седи така.При хората обаче ако приемем наличието на душа това няма как да стане от някой друг...в повечето случай (все пак много рядко има и събудили се след такова нещо),но в повечето случаи като ти свърши напълно "батерията" вече нямаш резервната енергия да я презаредиш.Оттам стигаме и до следният извод.Щом този свят на сънищата е толкова важен за нас,че даже се и визуализират неща,които понякога помним дали пък може да разчитаме само на физиката до момента,до който е стигнала сега и защо по дефаут сме стигнали до извода,че този свят който сме счели за единствената реалност е много по важен от другият свят,в който прекрваме 1/3 от живота си? А знае ли човек...може би след смъртта си много повече отколкото в нашата сегашна реалност. :)
И да аз смятам,че най-голямата грешка както на някой вярващи така и на вас невярващите е че четете Библията като някаква детска книжка и приемата нещата съвсем дусловно.Казано е например че Бог е създал света за една седмица.Шест дни създавал,а на седмият си почивал катп на шестият ден създал човека.Само дето тия седем дни може да са и 7,70,700,7000,70000 и т.н години.Както се смоменава в Библията един ден за Бог е една година,което може и да означава 1000000 години например.Та за 6тият ден може да е признат момента,в който хората сме започнали да се обособяваме по явно от другите същества,а 7мият ден,деня на почивка може да е сегашният момент дето някои хора вярват че се раждаме за да умрем и да станем храна за мравките.Може да има всякакви тълкувания по въпроса. :)

bReAk3R
11-08-2014, 13:08
Точно за това ти споменах че има и други които изповядват тая философия. Аз лично вярвам в това че всичко може да се обясни по научен и физичен път. Правят се изключително много изследвания в тая насока и рано или късно ще бъде направен пробив. За мен един от най-големите такива би би разбиране на пространство времето и възможност за неговото манипулиране. Тези учени/философи всъщност често използват думата Бог, като синоним на нещо много по различно. Аз лично в момента се вълнувам главно от темата за възникване на живот на земята, еволюционна теория, Панспермия и т.н. И с времето все повече започвам да се съмнявам, че ние сме "родени" и еволюирали тук по естественият познат на еволюцията път.

Всъщност вече има 2323213 пробива относно темата, просто вие сте прекалено неприемливи и невежи относно дадените теории, но считате за вярни още по-абсурдни неща, просто защото повече ви се харесват. Не е ли достатъчен пробив намереното от учени Божие слово в структурата на ДНК-то на човек? Написано на староарамейски, който е бил езика, на който е говорил Исус Христос по време на физическия си живот. И това в самите вас. Ами хиляди други доказателства? И за повече от 2000 години нито едно доказателство, че Бог не съществува и хиляди, че да.

draid
11-08-2014, 15:42
......

Няма да ти отговарям на всичко, защото нямам време. Относно черните дупки и гравитацията има много изследвания и не е съвсем вярно, че не знаем какво има в тях. Има доста предположения, дори предположения, че могат да са пространствени мостове и т.н.

Относно енергията на хората, аз не ги разглеждам точно като машини, защото машините са малко по-различни, но ако говорим за енергия задвижваща тяло, то тази енергия при човека се набавя от храната и водата. Отделен е въпроса, че в момента на смъртта, той не умира от загуба на този вид енергия.

Всъщност вече има 2323213 пробива относно темата, просто вие сте прекалено неприемливи и невежи относно дадените теории, но считате за вярни още по-абсурдни неща, просто защото повече ви се харесват. Не е ли достатъчен пробив намереното от учени Божие слово в структурата на ДНК-то на човек? Написано на староарамейски, който е бил езика, на който е говорил Исус Христос по време на физическия си живот. И това в самите вас. Ами хиляди други доказателства? И за повече от 2000 години нито едно доказателство, че Бог не съществува и хиляди, че да.

А дали си се замислял някога, че твоят библейски Бог, може да бъде представител на друга развита цивилизация ? И може съвсем да не е един, дори в преводите на библията губят множественото число в оригинала.

an7raks
11-08-2014, 15:48
В днешно време ако отидеш еи така сам да попиташ някое момиче искаш ли да се запознаем тя ще ти каже къф си ти бе или нещо такова и после ще обсъжда с приятелките и какъв идиот си.

А на бас!

Auriss
11-08-2014, 17:38
Може да има всякакви тълкувания по въпроса.
Всичко можеш си изсмука от пръстите при достатъчно желание, вярно е.

golemiq_korab_minava
11-08-2014, 18:14
Точно за това ти споменах че има и други които изповядват тая философия. Аз лично вярвам в това че всичко може да се обясни по научен и физичен път. Правят се изключително много изследвания в тая насока и рано или късно ще бъде направен пробив. За мен един от най-големите такива би би разбиране на пространство времето и възможност за неговото манипулиране. Тези учени/философи всъщност често използват думата Бог, като синоним на нещо много по различно. Аз лично в момента се вълнувам главно от темата за възникване на живот на земята, еволюционна теория, Панспермия и т.н. И с времето все повече започвам да се съмнявам, че ние сме "родени" и еволюирали тук по естественият познат на еволюцията път.науката има много да се напъва още ;д

fire_magic
11-08-2014, 19:41
тя и да докаже, а и да е доказала, да не би да мислите, че би било общодостъпно за всеки да го знае, или всяка вечер по тв-то да го споменават в новините на btv или bnt?

Niakoitam
11-09-2014, 08:26
Няма да ти отговарям на всичко, защото нямам време. Относно черните дупки и гравитацията има много изследвания и не е съвсем вярно, че не знаем какво има в тях. Има доста предположения, дори предположения, че могат да са пространствени мостове и т.н.

Относно енергията на хората, аз не ги разглеждам точно като машини, защото машините са малко по-различни, но ако говорим за енергия задвижваща тяло, то тази енергия при човека се набавя от храната и водата. Отделен е въпроса, че в момента на смъртта, той не умира от загуба на този вид енергия.

Естествено,че не знаем какво има в черните дупки.Ти сам го каза.Има доста предположения,а не 100%-тови факти.Та ние реално все още не знаем кои сме,как сме се пръкнали и къде се намираме.Дали даже не сме някакви лабораторни плъхчета, а всичко около нас не е нещо като холограма например.

Не може да не разглеждаш хората като машини.Ние или сме машини или имаме душа.Трети вариант няма.Дали една машина ще е от желязо или от меки тъкани...разликата е само във съвършеността нали така? И в днешно време са започнали да правят мека кожа от гума и силикон.Оттук идва въпроса.Ами ако действително живите същества са машини,кое същство ги е създало? А него кой го е създал? И пак стигаме до извода,че трябва да има все пак някакъв първоизточник,защото е слабо вероятно разума да се е създал сам от хаоса.Ако приемем че си мислим че имаме разум,но всичко е само инстинкт пак би било трудно да се образува макар,че от своя страна щом дискутираме тези неща значи все пак си има и някакъв разум.
Иначе енергията дето се набавя от храната и водата.Дали само от тях се добавя или така сме го възприели.Все повече в науката започва да се появява едно понятие-плацебо ефект или накратко ефекта да те излъжат че ти дават най-доброто лекарство за някаква болежка и да ти мине колкото и гадна да е,а всъщност да са ти давали вода и обратното да ти дават от това лекарство,но да ти обясняват,че е вода и болежката ти даже да се засилва.Демек дори и усещането за болка да можем да контролираме както си пожелаем.А храната и водата както казах може и да не са енергията,а просто така възприети.Може и просто да държат здрава слабата нишка между душата и тялото.Може също и живота да е един клас на обучение за душата,която в този свят без материалното тяло не може да се задържи.Нещо като когато трябва да отключиш вратата хващаш ключа.Той става част от теб.С пръсти не можеш да отключиш нали? Същатата работа е и с клещите,лъжицата,вилицата, лопатата,греблото,чука, мотора,колата,камиона, трактора,комбайна и т.н. Всяко нещо става продължение на теб и ти дава една възможност повече.Нещо като робот,който постоянно си подменя частите за да може да върши повече неща.А в бъдещето тези части дори може да са още по-тясно свързани с нас,да засилваме сензорите си,да си ъпрейдваме нови за съвсем непознати ни усещания (това го гледах по едно филмче по Дискавъри съвсем скоро) и така.
Та като цяло е доста спорен въпроса дали организма не умира точно поради загубата на тази енергия.Поради някаква причина на късането на тънката нишка между душата и тялото.Или иначе казано ако някой човек направи с колата си катастрофа и с стигне до положението,в което той е оцелял,но колата вече не може да се движи той в един момент просто ще я напусне,докато не я поправят или за постоянно.

Всичко можеш си изсмука от пръстите при достатъчно желание, вярно е.

Правилно.Както знаеш и живота не е само черен или само бял.Представи си момента,че Библията ни е дадена както се каза от по-висши същества,представи си още по провокативното,че и Исус Христос може да е бил от тях.Ами...как ще обясниш например на 4-5 годишното ти дете (каквито на акъл за тази предполагаема цивилизация може да са били тогавашните хора,че може би и на нивото на маймуни в най-добрият случай),ако ти зададе не толкова сложният въпрос" Тате,татеее аз как съм се появил/а? Всичко дусловно ли ще разкажеш,с всички биологични и биохимични термини,които детето ти дори няма да ги разбере,защото не е достигнало това ниво на развитието си (то и някои възрастни в днешно време не биха ги разбрали),ще му го кажеш по възможно най-извратеният начин или просто ще му заразказваш приказките от 1001 нощ за птичките,пчеличките и щъркелчетата? :)

Fisherman
11-09-2014, 13:07
the never ending meaningless debate

FemaleEyes
11-11-2014, 18:24
http://s28.postimg.org/z0cq68mz1/28619470.jpg
http://s27.postimg.org/v7ap8z26b/7709843732_1820ba4242.jpg
http://s29.postimg.org/3rs5ljwwl/bmw_black_front_view.jpg

Юлиян
03-30-2015, 12:42
интересна тема

HollyGolightly
03-30-2015, 17:28
интересна тема

Рус ли си? Ако си, взимайте се с автора, така или иначе само ти му влизаш в положение

Fisherman
03-30-2015, 17:37
стига си писал в тоя форум оръфляк

Юлиян
03-30-2015, 18:07
Рус ли си? Ако си, взимайте се с автора, така или иначе само ти му влизаш в положение

_|_

HollyGolightly
03-30-2015, 19:32
_|_
браво, колко мъдро и зряло
http://www.reactiongifs.com/r/2012/11/standing-ovation.gif

LoadRunner
03-30-2015, 19:41
Фимейлайс
мисля че HollyGolightly те харесва
нали знаеш как момчетата дърпат косите на момичетата като ги харесват
същото е

HollyGolightly
03-30-2015, 19:46
LoadRunner (aka FemaleEyes) аз одавна си признах, ама за съжаление не съм руса :( не се вписвам в изискванията ти

Corb1225
03-30-2015, 20:28
Е щом не си руса - си мой тип :D.

Юлиян
03-31-2015, 12:45
браво, колко мъдро и зряло
http://www.reactiongifs.com/r/2012/11/standing-ovation.gif

Имам си последователи даже :D 8)

per-dead
03-31-2015, 15:16
Влязох малко да си припомня тоя п*дал кво искаше и веднага се сетих за ей тва
БИБЛИЯ НА МУХИТЕ.

Сигурно не ви е съвсем ясно. Казах, че разбирам малко от езика им. Наблюдавал съм ги. Сега ще се опитам да преведа. Съвсем буквално и по смисъл. При превода винаги нещо се губи. Най-малко полетът и триизмерността в случая. Все пак излиза нещо от рода на:
1:1 В начале /беше/ въздух. И /Бог/ каза: Да бъде движение. И /беше/ движение.
1:2 После /Бог/ създаде крилата. Но крилата не носеха нищо, а самите се носеха в пустота. И /Бог/ каза: Да бъде към крилата тяло. И /беше/ тяло. Но тялото нищо не виждаше. И рече /Бог/: Да бъдат към тялото очи. И /бяха/ очи.
1:3 Всичко друго от окото се даде и нямаше нищо, което да не е от окото създадено. И пожела окото светлина и /беше/ светлина. Пожела небето и земята и видя небе и земя. И пожела после одушевени животни, човеци и фекалии и видя одушевени животни, човеци и фекалии. И рече /окото/: Това е добро и слетя при тях.
1:4 Така /Бог/ създаде мухите по свой образ. И като ги създаде, благослови ги: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.
Из "Естествен роман" от Георги Господинов.

Юлиян
03-31-2015, 15:28
Ванка къде е Сашето :lol: :lol:

dangerous_girl
03-31-2015, 16:28
Щях да създам нов свят абсолютно същият като този. Понеже аз съм Бог, а Бог е дух и е невидим аз ще вкарам душата си в човешка плът и ще живея в новия свят който създадох. Обаче щях да огранича способностите си. Аз в този свят мога да правя всичко - да създавам огън или пък да местя предмети с ума си и така нататък. Също така съм безсмъртен, нищо че съм от плът и кръв. Няма да мога да правя само следните неща - да чета ума на другите хора, да създавам хора, да създавам животни. Ще съм на 20 години. Моят свят ще прилича на 21-ви век с всичките тези коли и самолети и всички технологии които сега съществуват. Понеже аз имам силата да правя каквото си поискам аз ще си създам голяма красива къща с огромен двор и красива градина. Но никой няма да ми завижда защото завистта омразата и всички други лоши чувства не съществуват в моя свят, вместо това те ще ми се възхищават и ще се радват за мен. Както казах едно от нещата които не мога да правя в моя свят е да създавам хора. На мен винаги ми се е искало да си имам руса и красива приятелка но аз не мога да я създам. За това ще си създам едно черно BMW и ще карам по огромните градове гледайки нощните светлини и търсейки моето момиче. Ще се запиша в някой колеж и ще изкарам 7+ защото никога не съм дал грешен отговор на тестовете понеже съм всезнаещ Бог(но в моя свят само аз го знам)! В гимназията ще търся моето момиче и ако не го намеря ще се запиша пак в друга гимназия и така дори 1000 години да минат аз все още ще търся моето младо русо и красиво момиче. И след толкова много години може да съборят гимназиите в които съм учил защото това си е много време... всичко може да стане, но моя свят няма да има край. Когато намеря толкова търсеното момиче аз искам да я заведа на някоя много висока сграда от която се вижда целия град, когато има пълнолуние и всички звезди се виждат а облаците се отразяват от светлината на луната. Ние двамата сме много щастливи... всички в моя свят са щастливи! Често когато сме вкъщи ние отваряме прозореца нощем в около 3 часа(докато лампата е изгасена) за да влиза леко вятърче и да гледаме звездите заедно, а близо до прозореца си имаме диван и там докато гледаме звездите ние стоим прегърнати и почти заспали. Аз и давам всичко което тя поиска! Купувам и всякакви дрехи и подараци за да изглежда като най-красивото момиче в целия свят. Всичко е толкова хубаво че няма как да няма нещо лошо в цялата тази работа, ето сега и лошото. Ако тя ме обича истински и иска да изживее живота си с мен тогава тя става безсмъртна като мен и ние сме заедно завинаги, но ако тя ме обича малко и е с мен само заради подаръците тогава тя ще умре за около 4-5 месеца. А ние сме заедно вече от толкова! И в един момент аз я питам: Искаш ли да останеш с мен? Да изживееш живота си с мен... и тя отговаря: Да! Наистина искам обичам те! Аз я поглеждам в очите и разбирам че думите и са истински и тя не ме лъже. Тогава тя става безсмъртна като мен и ние сме заедно завинаги! Тя няма моите способности, има само безсмъртие. Заедно двамата можем да имаме всичко и да правим каквото си искаме! Целият свят само за нас... какво ще кажете? Май трябва книга да напиша.

Аз ако бях бог/богиня бих убиlа всички политици в нашата държава :D а след тях да убия всички филмари, създаващи теми като тази, като теб Female Eyes :D ;)

espada
03-31-2015, 16:38
Аз съм бок! ФимейлАйс, ще бъдеш поразен, куче болно!