Влез

View Full Version : Не знам как да се впиша

jorovich
11-11-2014, 09:42
На 14 години съм и тази година кандидатствах.Приеха ме там,където исках,Обаче не мога да се впиша в компанията на класа ми.Всички са пушачи и смятат,че който не пуши не трябва да е с тях.А ми е някак смотано да се гледаме на криво още 5 години.Пробвах да пуша с тях ама един педал от другия клас им каза,че съм почнал на скоро,за да се правя и те ся ме гледат на криво.Мега гадно ми е.Просто даже и момичето,което харесвам е в тая компания.Та въпросът ми е какво да направя,за да се впиша.Супер ми е непритно и не знам какво да правя вече.Отчаях се.А и в класа няма много голям избор за компания.Едни са готините и пушачите,зубарите,където през междучасието си решават задачи за удоволствие и геимърите.Искам да съм в компанията на готините.Дайте някакви съвети.Много много не искам да пуша.Но ако се наложи и това ще направя

ameli
11-11-2014, 10:11
Явно не са толкова "готини" щом критерия им е да си пушач. Намери си компания от другите класове, все ще има някой свестен.

$$alex$$
11-11-2014, 14:58
Пиши лс.
И ние сме така.

RapExotic
11-11-2014, 18:13
Ех, 8ми клас! Най-голямата простотия от тийнейджърството се проявява тогава.

Имаш две възможности: Да скочиш в лайната или да се изолираш от тях. Ти решаваш.

6ar0la
11-11-2014, 19:39
Е аз от осми клас до сега (11) съм в пълна изолации и съм се примирил с всичко , с това да съм аутсайдер , с това да ми се подиграват понякога и да ми бъде супед гадно , но знам че никои от тях не може да ми бъде истински приятел ,защото сички са пълни откачалки , глупаци и грубяни ...

fanton1
11-11-2014, 20:08
Не ми е ясно защо чак толкова трябва да се правиш на такъв какъвто не си щом не си пушил до сега ( и съм сигорен ,че не ти харесва ) не трябва да продължаваш това е мн вреден навик и аз бях г/д в подобна ситуация само дето бях в компанията на момчета на 16-17 години и ми даваха да пуша . Сега само да усетя цигара или бягам на някаде да не я усещам или се сдържам да не напсувам тоя които пуши и мн ми дреме какво ще ми кажат .... а за момичето просто я заговори сприедели се с нея и виж как ще вървят нещата ;)

Yoh_
11-14-2014, 21:53
Здравей,
наистина ли искаш да бъдеш част от компания, която не ти харесва? Би ли станал като някой от тези хора?
Не мисля, че е задължително да си търсиш компании от училище. Ако не си допадате, няма смисъл да се насилваш. И какво ако казват, че не си "готин" като тях? Ти си имай себеуважение и си знай кой си. Ако някой иска да ти бъде приятел, ще се опита да те опознае такъв какъвто си.
По-добре се превърни в човек, какъвто искаш да бъдеш, а не в такъв, който до сега не си понасял.
Напомня ми за времето, когато бях в университета и в групата ми нямаше хора, с които да си говоря. Опитах няколко пъти, но просто не се получи и накрая реших да не се занимавам. Излизах си сама в почивките и понякога си говорех по телефона с приятелите ми, които са извън университета.
Един преподавател ме съжали, защото си помисли, че ми е гадно като съм сама, но аз му обясних, че ми е по добре да поема сама по пътя, който ми харесва, отколкото по този, където ходят хора, на които не се възхищавам.
От тогава си подбирам хората и избирам такива, с които има какво да се каже или такива, от които мога да науча полезни неща. Не съжалявам, че не си изгубих времето с лоши компании.

Lodos
11-15-2014, 05:55
Товa че пушaт ли ги прaви готини? Aко те си мислят тaкa знaчи сa много зле и не ти трябвa дa се събирaш с тях по добре се сприятели с някой друг от клaсa който не е в групичкaтa нa ,,готините" друг е въпросa aко те мислят всички други зa зaдръстени и зaтовa не опитвaш дa се сприятелиш с някой извън групичкaтa им a и тези ,, готините " сигурно сa некви утрепки дет изкaрвaт сaмо двойки и се молят зa тройки a нa междучaсиятa се прaвят нa гъзaрчетa с цигaрките ти нaистинa ли искaш дa се присъединиш към тях или всичко е сaмо зaрaди оновa момиче? Тя aко те хaресвa нямa дa и пукa дaли пушиш или не ...

paradosou
11-16-2014, 19:51
Оо, пушенето повече от очевидно социализира по свои начини (непушачка съм). Никой не е задължен да се възползва от тая възможност, естествено, но и няколко опита за вписване чрез цигари не поставят задължително диагноза нагаждачество. При тийнейджърите (а и по принцип ;d) е изключено да липсва заблуденост под една или друга форма, дявол да го вземе. Далеч съм от мисълта, че след тийн годините повечето хора се променят драстично като с магическа пръчка/изкореняват си кофти навиците, ама няма нужда от фатализъм и грубо разделяне на компаниите на пушещи, съответно пропаднали, и откъснати от 'модерното' свестни.
Авторе, забрави за вкопчването в близостта. Ако усещаш липса на допирни точки със съучениците, а искаш да се чувстваш един от тях само защото 'така трябва' или 'иначе 5-те години ще бъдат зле прекарано време', повече от сигурно ще стигнеш до разочарование. Отпусни се, говори повече с тях, гледай на себе си и изобщо на ситуациите със смях, опитай да понасяш по-леко хапливите шеги и подмятания... обаче не позволявай нападки в истинския смисъл на думата. Късмет и дано намериш възможно най-пасващата ти среда - в училище или не :).

Kitty Bloom
11-16-2014, 22:29
Глупаво е да се тровиш, само за да си в компанията на популярните. Замисли се дали ще си истински щастлив сред хора, които не са ти приятели заради самия теб, а само защото пушиш. Дружи с хората, с които ти харесва, не се влияй от разделения и етикети. В един клас има поне 20 човека, няма как да се разбираш със всички, но и те ще бъдат в живота ти за кратко, така че не се впрягай толкова. Спри да се занимаваш с тези "готини", не бързай да пропадаш още от първата година, имаш цели пет :д

RedFairy
11-23-2014, 13:21
Толкова типична ситуация. Намери си компания, която ще те приема такъв, какъвто си. Щом мярката им за "готиност" е тютюнопушенето... направи си сметката колко са готини всъщност.

mievi
11-23-2014, 18:01
dobre az kato imam priqteli koito pushat tva ne oznacava che i az trqbva d apusha qvno sa palni kreteni i prosto se zapoznai s hora ot drugi klasove i gotovo problema shste se reshi ot samosebesi