Влез

View Full Version : Съвет относно моето бъдеще

Chroni
11-29-2014, 22:03
Здравейте, искам да поискам неутрално мнение или поне да видя какво ще ми кажете. Аз съм момче на 18 от малко градче, може да се каже, че съм доста цапнат в устата и да речем, че съм компетентен по всяка тема и съм работел на доста места. Като общо - живота ми е доста добър. Тренирам танци от 5 години НО имам опцията да ида в Лондон и да започна живот там - родителите ми са там, другата опция която ме тревожи и искам да опитам е да стана военен и да идва в такъв колеж(или както се води там) за подготовка за армията.
Не съм си имал приятелка от 2 години и нямам големи приятелства, които да ме задържат за градчето ми вмомента в което съм и се чудя Лондон или Войник..
Засега съм обмислил да ида в Лондон за няколко месеца и да видя дали ще ми хареса и накъде ще се ориентирам.. И дали въобще си заслужава да станеш военен или нещо подобно да защитаваш страната си?!

Не знам колко добре успях да обясня дилемата си, но дано сте ме разбрали.

prosto_chovek
11-30-2014, 08:26
Не си заслужава да ставаш военен в България към момента. Имам лични наблюдения. Добри пари ще взимаш само, ако си офицер и то по - висок чин от майор, ако си нещо по - ниско, ще те подритват за всякакви простотии и ще взимаш смешно малко пари.

Chroni
11-30-2014, 09:00
Добре, ако си по запознат може ли да си споделиш мнението и наистина по колко пари взимат. Защото аз съм се ориентирал ако е възможно де, като цел да се издигам нагоре а не да стоя като мишка долу. Да ходя на мисии и подобни!?

Просто животът ми - имам всичко, но се чувствам самотен и просто искам да направя правилния избор..

prosto_chovek
11-30-2014, 09:11
Татко работеше в армията, пенсионира се като подполковник в личен състав. Това е едниственият бонус, ранното пенсиониране. За сметка на това винаги след работа беше изнервен и добре, че не го пренасяше вкъщи, но му личеше. Като в човек в личен състав съм чувал, че всичко, що не е минимум майор, повече от 5-600 лева не взима, като редниците са често на минимална. За сметка на това ги скъсват от дежурства, понякога 24 часови, на които пазят неща, които никой така или иначе никой няма да открадне (караул). Тъй като това е държавна работа, това какво и колко ще взимаш, както и колко ще я работиш, зависи от министерството на отбраната. Видях как в рамките на 2 3 години армията се стопи наполовина, защото "нямало нужда" от толкова голяма армия. Обикновено съкращават първо най - младШите, от където би тръгнал и ти. Тия афганците и дето ходят на мисии хич не ги гледай. Повечето не се връщат читави оттам (не говоря само физически). Взимат, ама взимат за кратко, докато са там, после не взимат нищо, а рискуват много.
От друга страна, ако идеш в Лондон освен родителите ти, други познати няма да имаш като начало. Много хора, които отиват в чужбина, накрая са по - самотни, отколкото преди да заминат. Аз не бих избрал този вариант. Защо не се опиташ да влезеш някакво висше в София или друг голям град, който не е твоя, отиди на общежитие, започни работа (ако не ти се учи особено, запиши някоя тъпотия някъде, където не изискват редовно да ходиш, но да учиш редовно, за да вземеш общежитие и да ползваш преференции), изкарвай си някакви кинти, така хем накрая евентуално ще имаш някаква диплома и ще се водиш висшист, което си е голямо предимство понякога, хем ще се запознаеш с много хора, хем ще попаднеш в среда на твои набори, с които ще живееш и евентуално ще създадеш приятелства. Запиши едно унсс или унибит или нещо калпаво в су в София, избери си най - безхаберната специалност, дето се знае, че всеки проминава, ходи само, когато е наложително и мисля, че това би те устроило.

Chroni
11-30-2014, 09:18
Ох с това учене не съм много на ТИ.. В механотехникум съм и смея да кажа, че в месеца ходя по 1 път и то за кафе.. Но както ти каза, да запиша някоя тъпа професия и да ходя когато искам.. Оферта си е и това наистина, но обмислям да пробвам първо в Лондон - може и да не ми хареса и да се върна. Сега ще ида за 3 месеца по празниците да видя как е. А и относно това, че ми е самотно.. В Лондон май ще е и по зле. Там да си намеря компания - шансът е нулев, особенно и с мойта голяма уста..

И явно за войник няма опция да се развия.. :X Което е доста кофти.

prosto_chovek
11-30-2014, 09:19
То зависи какво имаш предвид под "голяма уста". Ако храниш хората нон стоп или дрънкаш тъпотии непрекъснато, то е ясно, че никъде няма да се впишеш. Ако просто казваш нещата право куме в очи, това на много места пък се цени.

Chroni
11-30-2014, 09:21
Казвам си всичко винаги директно, и не ме интересува за последствията. А място където се цени, ЛОЛ дано намера такова място :D А и съм обмислял да ида да проверя в Лондон как стоят нещата с някой колеж за танци или от сортa..

prosto_chovek
11-30-2014, 09:24
Трудно има кинти за такава работа, било то и в Лондон. Освен ако не си голям талант. Аз ти казах как бих направил на твое място. Все пак в чужбина започваш от нулата :)

Blab
11-30-2014, 09:46
Трудно има кинти за такава работа, било то и в Лондон. Освен ако не си голям талант.
глупости.
танцът на европейско и световно ниво е много развит (не и у нас) и участието в различни международни, мултикултурални компании е напълно възможно за един професионален танцьор, т.к.езиковата бариера практически не съществува. //говоря за съвременен танц в скучая, т.к. не ми стана ясно авторът какво танцува

Chroni
11-30-2014, 10:25
амии улични танци - popping locking hip hop breaking

anonymous708973
11-30-2014, 10:28
Добре, ако си по запознат може ли да си споделиш мнението и наистина по колко пари взимат. Защото аз съм се ориентирал ако е възможно де, като цел да се издигам нагоре а не да стоя като мишка долу. Да ходя на мисии и подобни!?

Просто животът ми - имам всичко, но се чувствам самотен и просто искам да направя правилния избор..

На мисии пускат и най-обикновени редници. Ако ще си говорим в цифри - 30 бона е 6-месечна мисия в Афганистан.
Като цяло, блага работа е, ако не ти се напряга - в личен състав или каквото там му викат, айляк си бичат.
Доколкото знам, трудно се покачва в чин, защото се кандидатства и трябва няколко офицери да те подкрепят... нещо такова.

Chroni
11-30-2014, 10:34
Добре а как се кандидатсва или как се постига това да станеш обикновенн редник?!

anonymous708973
11-30-2014, 13:49
Начи, не знам що една камара хора в тоя форум си мисли, че трябва някой друг да ви върши работата. Става въпрос за твоето бъдеще, за твоите цели и мечти, наистина ли нямаш грам интерес да се потрудиш сам?! Имаш гугъл на разположение - хем ще си сигурен, че информацията е вярна, хем ще я намериш бързо вместо да чакаш часове някакви непознати във форум.
Просто...като видя такива, от километри става ясно колко е важно.

Naive
11-30-2014, 13:55
Ох, Ина, мен такива хора ме побъркват. Наистина изпитвам сериозна непоносимост към тях. Това е тооооооооолкова далече от мен, толкова ми е непонятно. И най-тъпото е, че в момента се сблъсквам постоянно с подобни хора, защото съм 12ти клас и понеже хората са видяли, че съм справочник и цитирам: "Ами ти някак по-лесно се ориентираш в сайтовете на университетите", постоянно ме занимават с някакви неща и ми задават въпроси. И не че ми е толкова трудно да им отговоря и ме бърка, просто ми е непонятно как може толкова да те мързи да се информираш сам, как живеят просто. И на всичкото отгоре, се случва с цялата си неинформираност, когато им кажа нещо, за което съм 100% сигурна, защото съм го прочела в сайта на университета, да ми спорят и да ми обясняват, че не е така...
А на курса ми по математика, който е насочен към Математика 2 в СУ, половината от хората не знаеха, че за специалностите, които са избрали, и Математика 1 им върши работа. Като им казах, писнаха да се отписват. Бях потресена, защото аз преди да реша, че дадена специалност ми харесва и преди да я избера, проучвам/прочитам всичко, включително минимални балове от минали години, балообразуване, кой изпит с каква тежест е... И това като цяло важи за всичко, което правя - информирам се сама, ако не мога да получа удовлетворителен отговор, питам други хора за помощ. Обаче рядко се случва, защото който търси, намира. А хората са толкова... небрежни?! :Д
Гх.

Lilanda
11-30-2014, 14:22
^Вместо да се обяснявате, можеше да му кажете, че не знаете просто...

Naive
11-30-2014, 14:29
Или пък не.

102
11-30-2014, 14:33
в момента не мога да се сетя за нещо по-малоумно от това да си войник

Chroni
11-30-2014, 15:36
Малоумно или не - мен това ме влече?! Мисля си, че ще е по разнообразен живота ми за разлика от твоят в офис?

galaxy29
12-01-2014, 03:41
разнообразен или не - него това го влече?!

Auriss
12-01-2014, 05:17
Малоумно или не - мен това ме влече?! Мисля си, че ще е по разнообразен живота ми за разлика от твоят в офис?
как си се представяш с цапнатата уста в армията?

prosto_chovek
12-01-2014, 06:24
В карцера.

CoNviCt
12-01-2014, 10:53
Пантерата отново неадекватна.

anonymous708973
12-01-2014, 13:08
...

Точно каквото имам предвид.
Сайтът на СУ им бил сложен :lol: В сайта на един от университетите, в които кандидатствах, ми отне 2 дни да намеря онлайн портала за кандидатстване - ама без майтап.

Иначе тука последно един малоумник ми беше писал с надеждата да му намеря (?!?!?!) и преведа информация за стипендии, които може да вземе за магистратура в Германия. И не да кажеш да си е намерил 500 думи статия и да иска да му я преведа, че да е напълно сигурен, че стипендията е подходяща. Тоя искаше всевъзможни документи да му превеждам - викам, я познай как ще си губя времето да свършва твоята работа и работа, за която един преводач ще си поприбере така стотина лева.
Ама иначе пише мотивационно писмо колко е самостоятелен, отговорен и сериозен. Да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли...

П.С. Иначе не знам как на автора му дойде наум да напише обикновеНН. Много е иновативно!

cookie dough
12-03-2014, 09:30
Ох с това учене не съм много на ТИ.. В механотехникум съм и смея да кажа, че в месеца ходя по 1 път и то за кафе.. Но както ти каза, да запиша някоя тъпа професия и да ходя когато искам.. Оферта си е и това наистина, но обмислям да пробвам първо в Лондон - може и да не ми хареса и да се върна. Сега ще ида за 3 месеца по празниците да видя как е. А и относно това, че ми е самотно.. В Лондон май ще е и по зле. Там да си намеря компания - шансът е нулев, особенно и с мойта голяма уста..

И явно за войник няма опция да се развия.. :X Което е доста кофти.

Защо би 'пробвал' в един от най-скъпите градове в света, след като сам казваш, че не ти се учи много? И какво значи да запишеш 'тъпа професия'? Специалностите в Англия, тъпи или не, са 9000 паунда.