Влез

View Full Version : Няква глупост

Jamie_97
12-12-2014, 17:55
Имам проблем. Вероятно повечето хора, да не кажа и всички, едва ли ще ме разберат. Значи този месец на 21 имам рожден ден.. ще ставам на 17. Родителите ми никога не са имали голяма възможност, да работят за по плюс- минус 400 лв месечно, но.. Първо от години вече искам нов телефон, смартфон-SG S3, разбира се и тази година няма да ми вземат- моя е стар и общо взето ме е срам да го използвам, а желания от мен телефон е "адски" скъп. Добре. Но просто приятелите ми, съучениците ми.. техните родители са на по.. хм средно ниво откъм заплати. Примерно за Коледа всеки ден слушам какво искат и какво ще им взимат за Коледа и подаръци откъм на стойност 70-100 лева. Аз дори няма да получа толкова скъп подарък за рождения ми ден, какво остава за такъв празник. Всъщност се сещам, че аз всъщност не съм получавала никакъв подарък за този празник, с изключение в детската градина, когато беше задължително на детето си да вземеш нещо. Там го опаковаха и преоблечен човек като Дядо Коледа идваше и ни ги даваше лично. Спомням си как моят подарък беше винаги някакъв мъничък. Спомням си и огромните опаковани подаръци 2- пъти колкото детето, за който беше.
Та, за РД-то очакаквам скромните 50 лева от баща ми и 20 от мама. Преди малко ме питаше какво искам.. намекнах и за парфюм, а тя каза, че 20 лева за парфюм няма да даде, а харесания от мен е двойно по-скъп.
И преди да кажете, че само очаквам от другите- ами вече от месец и нещо си събирам пари, за ди си ПОДАРЯ(сама) подарък, който искам- няколко козметични неща, които със си харесала.

Просто имах нужда да го напиша и да излея всичко. Благодаря, ако все пак сте прочели тази глупост.
Приятни празници на празнуващите и нека ако има нещо, което искате много да го получите.

LoadRunner
12-12-2014, 18:54
Еми това е кофтито при българите- правят деца пък немогат да ги гледат ?!?

sofie
12-15-2014, 08:14
Това трябва да ти е стимул, да учиш яко, да имаш акъл в главата и да започнеш някъде на добре платена работа, за да може твоите деца да не усетят липсата, която ти за жалост усещаш.

YonaToxic
12-21-2014, 08:14
Във vivacom има тарифи за Samsung s3 mini обаче,Дават го за 20 лв. Не знам каква е работата, но все пак..

prosto_chovek
12-21-2014, 16:48
А аз да питам защо трябва винаги да се сравнявате с другите? Аз пък работя и имам възможност да си събера пари и да си купя и по - скъп от тоя, дето искаш, телефон, обаче моят самсунг e2120 си е страхотен, батерията му държи на куче, даже снимки прави, шишета мога да отварям с него, супер здравия е и върши перфектна работа. И не, че не мога да си взема айфон или нещо подобно, го смятам за излишно, въпреки че е вероятно да взема от майка ми нейния смартфон, когато си го смени, но да си купувам телефон за 1000 лева - това е безумие. Освен това, ти си на 17, имаш право да работиш почасово дори, да раздаваш флаери, да ходиш по промоции (промоутър да бъдеш), ще си събереш пари и ще си купиш. Една колежка ходи по промоции, за един месец си купи галакси ес 5-ца. Оценявай това, че все пак имаш подарък, защото 400 лева на месец за тричленно семейство (не си казала дали имаш брат/сестра) и 800 да са общо, като сложиш сметки, храна, всички тези месечни неотложни разходи, пък да ти дадат за закуска в училище, не знаеш как не стигат, а ти искаш за 800 лева телефон (сиреч парите за един месец). Помисли и от тази гледна точка. :)

prosto_chovek
12-21-2014, 16:55
Все пак, честит рожден ден :)