Влез

View Full Version : Предколедни душевни терзания.

Colouring
12-20-2014, 20:23
Здравейте, драги ми съфорумци! От известно време не съм толкова редовна във форума, колкото бях преди, но тази вечер ме обзе горещото желание да драсна една тема за състоянието, в което се намирам в момента. Не знам съвет ли искам да получа или просто поле за самоизлеяния... Няма значение всъщност.
Да вметна, че пиша темата за втори път. Някак не мога да намеря подходящия начин да се изразя като хората. Този път почвам от друг ъгъл историята.
В момента съм с момче, с което съм щастлива. Рано е да се говори още за някои неща, тъй като сме от два месеца и половина заедно, но никога не започвам връзка с несериозни намерения. Той също. Усетих, че ме харесва, пофлиртувахме малко и се взехме. Всеки ден откривам колко е подходящ за мен. За редовните неща няма смисъл да говоря - мил, грижовен, умен, забавен, етц. Ясно е. Привлича ме в него това, че е сериозен, не е вятърничав, а знае какво иска. Моногамен е. Влюбен е в мен до уши.
Проблемът идва оттам, че първите дни на септември приключих първата си сериозна връзка, която продължи година и един месец. Голяма любов беше от моя страна, много раздаване, много чудо, но накрая нещата се провалиха заради обстоятелствата. Пътищата ни се разделиха и разумното общо решение за раздяла беше взето. Краят дойде и се разделихме с най-добри чувства един към друг.
Като сравня двамата, виждам колко коренно различни са един от друг. Бившият ми беше човек авантюрист. Общо взето винаги очаквах нещо неочаквано от него. Виждам го като някой, който никога не може да се задържи на едно място. На мен ми беше ясно още когато тръгнахме, че нещата няма да са вечни. Той имаше прекрасен характер, но хипотетично, никога нямаше да мога да бъда с него завинаги. Как да ви обясня, непредсказуем е. Нямаше да бъда напълно сигурна в него, независимо че знаех, че ме обича. От друга страна обаче, сегашният ми приятел е пълната противоположност. Изтъкнах някои от качествата му по-горе. И аз, и хората от обкръженито ми ще кажат, че с него си отиваме много повече, отколкото с бившия ми.
Проблемът е там, че в момента не знам какво чувствам. Не ме разбирайте погрешно, за тези два месеца и половина започнах да изпитвам много дълбоки чувства към него, но има нещо, което ме гложди отвътре, и не мога да разбера какво е. Знам, че избързах и се впуснах много бързо в нова връзка. Но исках да го направя не защото търсех заместител на предишния, а просто защото и аз харесах много момчето. Терзанията ми се породени от въпроса:
Нормално ли е когато съм с него да имам чувството, че съм на седмото небе от щастлие, да ми е супер влюбено, да си мисля колко е прекрасен, а като не сме заедно да не ми липсва? Какво ми става и защо съм такава. До мен имам човек, който е всичко, което трябва да притежава едно момче, за да ми хареса, а в стомаха ми не пърхат пеперуди. Не е ли сега моментът, в който трябва да не искам да пускам ръце от него, да ми се свива коремът, когато видя, че имам смс от него или когато ми звъни. Като се сетя какво изпитвах в началото на първата си връзка ми става едно такова носталгично и се чудя каква е причината сега да не го изпитвам. Само при първата любов ли е така, какво става?
Знам, че ми е влюбено, но не са ми изострени сетивата така, както са на влюбения. Искам да го прегръщам и целувам с часове, но всъщност не изпитвам НУЖДАТА да го правя. Искам да го чувам всяка вечер преди лягане, но ще заспя спокойно и без това да стане.
Къде ми е проблемът?

Весели празници!

WhiteTreasure
12-20-2014, 20:47
Всяка любов е различна. Според мен е нормално да не чувстваш същото както с предната ти връзка. Или може би още ти трябва време раздялата ви наистина е била доста скоро. Има хора,които дори след години не могат да започнат нова връзка. Отпусни се и се отдай на любовта ако си готова за нова връзка и той е човека за теб сама ще разбереш. :) Аз лично мисля,че истинската любов е само веднъж и сме късметлии,ако успеем да я съхраним ! :)

Colouring
12-21-2014, 08:25
Според мен истинската любов не е веднъж, но да не започваме нова тема, няма смисъл. Благодаря ти за мнението. Вярно си е, че раздялата ни беше много скоро и то раздяла не заради вражда межу двамата, не заради някакъв проблем и неразбирателство, а просто породена от обстоятелствата. Което някак си усложнява нещата. След това "преоткрих" сегашния ми приятел (ние с него сме приятели от по-дълго време) и много ми хареса. И аз, и той искахме да се случат нещата. Но явно съм избързала, не знам. Адски хубаво ми е с него, но последният абзац на горното ми мнение резюмира състоянието ми като цяло:

Нормално ли е когато съм с него да имам чувството, че съм на седмото небе от щастлие, да ми е супер влюбено, да си мисля колко е прекрасен, а като не сме заедно да не ми липсва? ... Не е ли сега моментът, в който трябва да не искам да пускам ръце от него, да ми се свива коремът, когато видя, че имам смс от него или когато ми звъни. ...
Знам, че ми е влюбено, но не са ми изострени сетивата така, както са на влюбения. Искам да го прегръщам и целувам с часове, но всъщност не изпитвам НУЖДАТА да го правя. Искам да го чувам всяка вечер преди лягане, но ще заспя спокойно и без това да стане.
Къде ми е проблемът?

draid
12-21-2014, 10:26
Ако предният ти приятел е бил първата ти истинска любов и дълга връзка е нормално да се чувстваш така. Ще те посъветвам да не сравняваш двамата. Хората са различни и не е редно да ги сравняваш, най-вече за теб. Може би ти липсва искрата в бившият ти приятел, може би още изпитваш чувства към него и не може да се отдадеш напълно на новата си връзка. Може би ти трябва повече време.

anonymous708973
12-21-2014, 10:44
Бих казала, че не, не е нормално, но съм раздвоена относно причините.
Възможно е просто да си по-студена, по-неутрална относно връзките, да подхождаш по премерено към нещата.
Възможно е просто да не трябва да си с това момче и точно в тоя случай съм раздвоена между "дай си повече време" и раздяла, защото някак не е честно да мотаеш момчето... но да кажем, че ако вътрешните ти чувства нямат проявление на отношението ти към него, съвсем спокойно с чиста съвест можеш да си дадеш малко време :)

iwwocXr
12-22-2014, 15:07
Безчувствен социопат си.

NomNomNom
12-22-2014, 16:05
Чувстваш, че ти е сигурен , заради това смс-ите не са приятната изненада, която може би е подклаждала везната към " заедно ще сме със сигурност" в предната връзка, в която е имало колебания. Но това пък съвсем не е толкова лошо, ако наистина си на седмото небе, когато сте заедно. Звучи ми сякаш ти дава някаква стабилност, тук е въпросът дали ти от нея имаш нужда или ти се иска още малко да гониш нещо диво.

Между другото, приятеля ти деен ли е във връзката? Също така, деен ли е в живота? Романтичен ли е? По-голям ли е от теб? И как изглежда бтв ( висок, нисък, нормален, нежни черти или по-груби черти )? В учене/работа какъв е - има ли лидерски и организационни умения, умното момче, което може да поправи всичко ли е, или пък просто е отговорен и прави каквото е необходимо? По-скоро питането ми е кариерист ли е, или има други приоритети.
Също, какви хобита има?

Colouring
12-22-2014, 20:04
Безчувствен социопат си.

Чак пък.

Чувстваш, че ти е сигурен , заради това смс-ите не са приятната изненада, която може би е подклаждала везната към " заедно ще сме със сигурност" в предната връзка, в която е имало колебания.
Е, аз не съм казала, че смс-ите не са ми приятна изненада. :) Исках да дам простичък пример, че еуфорията я няма, не че не ми е приятно или не ме радват, което съвсем не е така. Но си права за "заедно със сигурност". Тук си мисля, че никога няма да ме остави, ако не направя аз самата нещо, за да го предизвикам.

Между другото, приятеля ти деен ли е във връзката? Също така, деен ли е в живота?
Във връзката - да. Във живота.. ами, зависи. Поема много инициативи, но ако например сме в компания събрани много хора, обикновено се включва в разговорите рядко, но на място. По-мълчалив и наблюдателен е. Когато е само с мен обаче, разбира се, не си мълчим. :Д

Романтичен ли е?
Не ми го е показвал досега. Появявал се е с рози де, ама това е най-романтичното, което е правил, но все пак нямаме и три месеца. По принцип мисля, че може да бъде.

По-голям ли е от теб?
Две години.

И как изглежда бтв ( висок, нисък, нормален, нежни черти или по-груби черти )?
Ох, височината ми е болна тема тука. На една височина сме, 176 да е макс. По принцип винаги заглеждам доста по-високи момчета, ама на, знаех си, че както си харесвам само високи накрая ще съм с някого, с когото сме на една височина. Къса коса, светло кестенява, набола брада, май са му мааалко по-грубички чертите.

И
В учене/работа какъв е - има ли лидерски и организационни умения, умното момче, което може да поправи всичко ли е, или пък просто е отговорен и прави каквото е необходимо? По-скоро питането ми е кариерист ли е, или има други приоритети.
Също, какви хобита има?
Лидерски не мисля, досега не е проявявал, организационни - да. По принцип е доста организиран и когато тръгне да прави нещо сяда, прави си план как да го направи и го прави без да увърта много-много. Общо взето да, приемам го като човек, който може да се справи с почти всякаква ситуация, защото някак си винаги "оправя" нещата. Адски спокоен е, дори и в по-объркани и заплетени ситуации. Не е кариерист в егоистичния смисъл на думата. Иска да има кариера, но да я споделя с някого. Тоест, създаване на семейство и кариера вървят ръка за ръка.
Хобита - книги и баскетбол.

draid
12-22-2014, 23:54
Чак пък.

Ох, височината ми е болна тема тука. На една височина сме, 176 да е макс. По принцип винаги заглеждам доста по-високи момчета, ама на, знаех си, че както си харесвам само високи накрая ще съм с някого, с когото сме на една височина. Къса коса, светло кестенява, набола брада, май са му мааалко по-грубички чертите.

Кажи честно...

Colouring
12-23-2014, 12:42
Не разбирам? :Д Да, повърхностно изглежда, обаче го казвам съвсем на майтап, не искам да изглежда, че се хващам за такива дребни външни косури. Не е проблем, просто винаги заглеждам мнооого по-високи от мен и все ме бъзикаха, че накрая ще съм с момче, с което ще сме на една височина. А иначе нямам идея защо ме пита за външни характеристики, описах всичко както трябва, 'щото искам да видя целта. :Д
Не съм казала, че е нисък или нещо такова, нито пък има някакво значение нещо физическо в случая.

draid
12-23-2014, 14:25
Мхм

Colouring
12-26-2014, 09:00
Сама ще си ъпна темата, вие като не искате. :Д
Еми, не ми се задълбава повече и не ми се мисли за такива работи. Всичко ми е в главата, просто реших да се отпусна и да карам по течението. Любовта никога не е една и съща два пъти. Намерих си прекрасно човече, с което съм щастлива, така че няма да го мисля оттам нататък.
Бтв, снощи седях на една маса между човека, с когото бях преди и човека, с когото съм сега. Извляках си много изводи, замислих се над много неща и се радвам от това, което разбрах.
Мда.