View Full Version : Какво ви се падна от питката с късмети.
Niakoitam
12-25-2014, 08:22
Та споделете какво ви се падна от питката?
И между другото някой знае ли какво би трябвало да означват бобеното и царевичното зърно в нея? :)
theflash
12-25-2014, 08:54
В мен се падна " парето" аз и това не зная на какво е ? :Д
Та споделете какво ви се падна от питката?
И между другото някой знае ли какво би трябвало да означват бобеното и царевичното зърно в нея? :)
Логично е да значат плодородие, но при нас не са слагали.
При нас слагат паричка, дренче и още едно, не помня какво беше.
Иначе тази годината едната питка беше само с паричка, която за съжаление не се падна при мен :д
anonymous708973
12-25-2014, 09:57
Абе, хора, в питката на Бъдни вечер няма късмети!
Има питка с паричка на Бъдни вечер и баница с късмети на Нова година.
Вкъщи пък има питка с паричка и късмети на Бъдни вечер и баница с късмети на Нова година! ПЪК! И никой не може да ми каже нещо :lol:
Паричката беше в сестра ми, а пък на мен се падна повишение. А дано, ама надали :lol:
Colouring
12-25-2014, 10:54
А де, вече две приятелки ми се хвалят как им се паднали Любов и не знам си още какво снощи.
На мен паричката се падна, съвсем случайно си отчупих супер малко парченце от питката и ХОП. Друго не сме слагали.
Ssummerjam
12-25-2014, 14:40
Да. Да не говорим, че заглавието на темата трябва да завършва с въпросителен. 8-)
NomNomNom
12-25-2014, 15:59
На мен ми се падна тиквена семка, дано не е плодородие, че аборт на частно не ми е в планираните разходи за '15-та.
Dagichka
12-25-2014, 16:08
^ :lol:
аз си взех паричката, ама то си имаше една дупка отгоре на коричката, така че предполагах, че е там и не се излъгах :д
anonymous708973
12-25-2014, 16:40
На мен ми се падна тиквена семка, дано не е плодородие, че аборт на частно не ми е в планираните разходи за '15-та.
:lol:
НЕМА ПИТКА С КЪСМЕТИ НА БЪДНИ ВЕЧЕР
квото ви се е паднало
НЕМА ДА СЕ СБЪДНЕ
СОРИ
bloodfrozen
12-25-2014, 17:04
Нищо - нямаше питка. 8-)
IWannaBeSedated
12-25-2014, 17:13
На мене ми се падна бобено зърно, доколкото знам е за домакинството. 8-)
baby_baby
12-25-2014, 17:45
От едната - здраве а от другата - паричката :д
Mr.Killer
12-25-2014, 23:42
В мен се падна парата. А дано да ми провърви в любовта ,че засега няма големи признаци. :D
Пък вчера на коледното събиране имаше питка с писани късметчета, някаква мадама си беше играла да ги пише и завива, беше мн мило, та на мен ми се падна пътуване <3 (от половин година му мрънкам на Андрейчо колко ми се пътува), пък на него нов апартамент :Д хаха
Неговото вече се сбъдна предварително, дано и моето.
martin97
12-26-2014, 05:44
Учене,сякаш не уча достатъчно. :P
Niakoitam
12-26-2014, 08:30
Вкъщи пък има питка с паричка и късмети на Бъдни вечер и баница с късмети на Нова година! ПЪК! И никой не може да ми каже нещо :lol:
И при нас всяка година е с питка с късмети на Бъдни вечер и с баница с късмети на Нова Година.
Друг е въпроса,че често баницата с късмети я пропускаме,защото все се събираме някъде където не се сещат за нея в повечето случаи.
Тази година за разлика от други,където питката ни с късмети беше домашно направена я купихме.В нея имаше царевично зърно,бобено зърно,паричка и дрянова пъпка.Царевичното зърно се падна на брат ми,а другите три неща на мен. :) А дано пък да ми е така успешна следващата година.:)
Mr.Killer и аз затова най-много си мечтая,да вземе най-накрая да ми провърви в тая любов.А дано ама на дали... :)
seek&destroy
12-26-2014, 11:16
Явно традицията е различна навсякъде, останах доста учудена от коментарите ви за това ще ви разкажа как протича процеса при нас :Д
Най-старият член на семейството разчупва питката (която е във формата на ъъъ.. прости топки) и дава на всеки парче от нея, на кой каквото му се падне. Някой от нещата бяха:
Дренче, чесънче - за здраве
Хартийка - за учене
Бобче - за животните
Царевица - за градината
Паричка - за пари
Кибритена клечка или някаква друга - за къщата, домакинството
Другите не се сещам, на края винаги остава едно парче, в което има късметче разбира се, но то остава за къщата и остава непокътнато цяла нощ.
Та така, какви са тия л'бови, пътувания, тва са по скоро късметите от баницата за Нова година.
Ние тая година решихме да е баница с желязно левче, а не питка. Иначе си правим питка с пара и дотам. И все пак парата не се падна на мен. :д
http://prikachi.com/images/169/7820169U.jpg
^^
sl1nceetoo
01-01-2015, 15:56
Мда, паричката не хванах, но за Нг ми се падна возило. Айде, ред му е тая година ^^
shmatarok
01-01-2015, 16:01
Любов от снощната, процъфтяващ бизнес от баницата на родителското тяло 8-)
pandabear
01-01-2015, 16:15
http://i.imgur.com/waULFBl.jpg
баницата отново ме тролва. и миналата година ми се падна същото :)
Dagichka
01-01-2015, 16:33
нямахме баница вчера, ама пък в тиквеника на бъдни вечер имаше късмети :Д паднаха ми се здраве, кола и апартамент хаха отказвам се от колата, но другите йеей :3
never_lose_hope
01-01-2015, 16:40
от снощи - годеж и бебе :D
Niakoitam
01-02-2015, 08:25
На мен пък от Новогодишната баница ми се падна успешен и щастлив брак или нещо от тоя род. :D
А майка ми вчера беше набола и в баклвата хартиени късметчета и ми се падна здраве и благополучие през годината. :)
anonymous708973
01-02-2015, 10:28
Падна ми се "ново начало" от баницата, не ми трябва, мерси, освен ако не значи някаква магия и изведнъж да стана ебати машината в университета :д
Много малко баница имаше тая НГ, следователно малко късмети. Като се прибера, ще направя бутербанички с късмети :д
Късмет и нова кола. 8-) Не съм много доволна от второто, първото е доста многозначно, та си го приемам по мой си начин. 8-)
DarkTemplar
01-02-2015, 11:08
Много секс.
От баницата тая година за мен беше останал само един късмет - щастие. Както каза Лин, приемам го по мой си начин.
prosto_chovek
01-02-2015, 17:11
Общо: Нови запознанства; Нова къща; Нова кола. Чудесно. :D