View Full Version : Съвет?
Значи от изминалите празници събрах пари и с тях исках да си купя часовник /около 250лв/, но проблема е там, че нашите не ми разрешават.. Знам ще кажете кво ти пука нали парите са си твой и т.н. Но някак не знам как да го опиша, един вид гузно или знам ли.. Та въпроса ми е как да убедя нашите да ми разрешът да си го купя? :/
Щом ваще не дават значи няма да си купуваш, купи си някой за 20-30 и с другите си купи дрехи примерно
RapExotic
01-04-2015, 19:46
А защо не ти разрешават? Нямат ти доверие, че ще го опазиш или?
Според мен послушай вашите.Разбира се,не всеки родител ще е съгласен детето му да си вземе часовник за такива пари.Винаги можеш да си купиш някой много по-евтин,който пак ще ти върши работа. ;) А останалите, можеш да си ги изхарчиш за нещо друго. Успех
tarikata_stoiko
01-05-2015, 12:11
Има часовници за много по-малко пари и не по-лоши. Явно си на възраст в която не е редно да носиш часовник за 250 лева, затова вашите те спират. Похарчи си парите по по-рационален начин.
На 16ска съм.. Не ми разрешават защото нямало смисъл по ''техните'' думи..
Може да си представят как на 16 годишен пикльо му бият 50-60 шамара на улицата и му взимат часовника за 300 лева и да са параноични за това. Може да смятат, че на тая "бурна" /пфахььхаха/ възраст няма да ти е особено трудно и да си го счупиш сам, аз например носих часовници за по 100 лева на твоите години и смених два такива в рамките на няма и половин година, бяха си точно пари на вятъра. Като се замислиш реално си е така. Какво ти пречи да си вземеш един часовник за 80 лева и да инвестираш другите пари в нещо, което се предполага че ще ти служи по-дълго време?
От друга страна изобщо не трябва да ти пука кой какво ти казва и най-доброто решение е винаги да действаш на своя глава, без да се водиш по мнението на останалите, щото това е най-лесния и ефективен начин да се учиш от грешките и да се изграждаш, като мъж вместо да търсиш решения от останалите, като женичка. НО трябва да премисляш нещата преди да действаш.
Като си решил, че искаш скъп часовник на тези години - давай, твоя си работа, твое си решение, твои си пари - ти си носиш последствията от това. Вашите могат да си изкажат недоволството, както го правят в момента, но едва ли могат да те спрат да правиш нещо, което вече си наумил, е какво ти пука?
Да, няма смисъл. Хубаво е поне че ти е гузно да го направиш зад гърба им, означава че малко или много ти сече пипи-то. Ако е трябвало да събираш пари за часовник, то най-вероятно не ти е по джоба. Отгоре на всичко съм сигурен че не ти трябва и всичко е за газарията, то няма за кво друго да ти е толкова скъп часовник и без тва. Всички искаме да имаме нещо което нямаме, но не дей да мислиш като повето хора които живеят на принципа "от днес, за утре".
Първо трябва сам да си дадеш отговор на въпрос"Защо ми е такъв часовник? " Едва ли на 16 ти е нужно да цепиш секундата за бизнес срещи.Ако го искаш за "Вижте ме" Не това е начина. Не знам ,ти си знаеш... :)
kalpazanka
01-11-2015, 10:03
Оставете го да си вземе часовника, детето. Събрало си е парите, не е хленчило на мама и тате.
Пък и като издуха парите и впоследствие изскочи непредвиден харч, ще оцени ситуацията от друг ъгъл и следващият път би се замислило повечко дали и как да похарчи спестеното.
Кофти житейският опит също е опит. :) И без това е на възраст, на която би следвало да дооформя финансовата си култура, щото, съгласете се, не може цял живот да се допитва до странични хора, как да организира портфейла си. ;)
Има 1 лаф: с питане и до Цариград се стига. Той пита, ние даваме мнение:) Все пак си права, но примерно би било доста гадно ако мама и тате трябва да работят като волове за да има храна на масата, а детето събрало някой леф да отиде да ги хвърли на вятъра.
Всъщност никой не му е отговорил дирекно на въпроса ама дано не и се налага след всички постове обеждаващи го да си стиска парите за нещо по полезно.