Влез

View Full Version : Съвет?

Ayes
01-04-2015, 17:51
Значи от изминалите празници събрах пари и с тях исках да си купя часовник /около 250лв/, но проблема е там, че нашите не ми разрешават.. Знам ще кажете кво ти пука нали парите са си твой и т.н. Но някак не знам как да го опиша, един вид гузно или знам ли.. Та въпроса ми е как да убедя нашите да ми разрешът да си го купя? :/

tuzaro
01-04-2015, 18:17
Щом ваще не дават значи няма да си купуваш, купи си някой за 20-30 и с другите си купи дрехи примерно

RapExotic
01-04-2015, 19:46
А защо не ти разрешават? Нямат ти доверие, че ще го опазиш или?

fls63
01-05-2015, 07:44
Според мен послушай вашите.Разбира се,не всеки родител ще е съгласен детето му да си вземе часовник за такива пари.Винаги можеш да си купиш някой много по-евтин,който пак ще ти върши работа. ;) А останалите, можеш да си ги изхарчиш за нещо друго. Успех

tarikata_stoiko
01-05-2015, 12:11
Има часовници за много по-малко пари и не по-лоши. Явно си на възраст в която не е редно да носиш часовник за 250 лева, затова вашите те спират. Похарчи си парите по по-рационален начин.

Ayes
01-05-2015, 12:13
На 16ска съм.. Не ми разрешават защото нямало смисъл по ''техните'' думи..

FAKE IT
01-05-2015, 13:17
Може да си представят как на 16 годишен пикльо му бият 50-60 шамара на улицата и му взимат часовника за 300 лева и да са параноични за това. Може да смятат, че на тая "бурна" /пфахььхаха/ възраст няма да ти е особено трудно и да си го счупиш сам, аз например носих часовници за по 100 лева на твоите години и смених два такива в рамките на няма и половин година, бяха си точно пари на вятъра. Като се замислиш реално си е така. Какво ти пречи да си вземеш един часовник за 80 лева и да инвестираш другите пари в нещо, което се предполага че ще ти служи по-дълго време?

От друга страна изобщо не трябва да ти пука кой какво ти казва и най-доброто решение е винаги да действаш на своя глава, без да се водиш по мнението на останалите, щото това е най-лесния и ефективен начин да се учиш от грешките и да се изграждаш, като мъж вместо да търсиш решения от останалите, като женичка. НО трябва да премисляш нещата преди да действаш.

Като си решил, че искаш скъп часовник на тези години - давай, твоя си работа, твое си решение, твои си пари - ти си носиш последствията от това. Вашите могат да си изкажат недоволството, както го правят в момента, но едва ли могат да те спрат да правиш нещо, което вече си наумил, е какво ти пука?

Seattle
01-11-2015, 07:15
Да, няма смисъл. Хубаво е поне че ти е гузно да го направиш зад гърба им, означава че малко или много ти сече пипи-то. Ако е трябвало да събираш пари за часовник, то най-вероятно не ти е по джоба. Отгоре на всичко съм сигурен че не ти трябва и всичко е за газарията, то няма за кво друго да ти е толкова скъп часовник и без тва. Всички искаме да имаме нещо което нямаме, но не дей да мислиш като повето хора които живеят на принципа "от днес, за утре".

Тодор
01-11-2015, 09:53
Първо трябва сам да си дадеш отговор на въпрос"Защо ми е такъв часовник? " Едва ли на 16 ти е нужно да цепиш секундата за бизнес срещи.Ако го искаш за "Вижте ме" Не това е начина. Не знам ,ти си знаеш... :)

kalpazanka
01-11-2015, 10:03
Оставете го да си вземе часовника, детето. Събрало си е парите, не е хленчило на мама и тате.
Пък и като издуха парите и впоследствие изскочи непредвиден харч, ще оцени ситуацията от друг ъгъл и следващият път би се замислило повечко дали и как да похарчи спестеното.
Кофти житейският опит също е опит. :) И без това е на възраст, на която би следвало да дооформя финансовата си култура, щото, съгласете се, не може цял живот да се допитва до странични хора, как да организира портфейла си. ;)

Seattle
01-11-2015, 23:54
Има 1 лаф: с питане и до Цариград се стига. Той пита, ние даваме мнение:) Все пак си права, но примерно би било доста гадно ако мама и тате трябва да работят като волове за да има храна на масата, а детето събрало някой леф да отиде да ги хвърли на вятъра.
Всъщност никой не му е отговорил дирекно на въпроса ама дано не и се налага след всички постове обеждаващи го да си стиска парите за нещо по полезно.