View Full Version : Не разбирам
Amazingskill
01-05-2015, 16:42
Уж всички момичета искат нежен, любящ и мил човек до тях. Човек който да ги уважава и да ги харесва за това което са.
Човек който е готов на всичко само за да се чувстват щастливи. Човек който е тяхна упора и е до тях във всичко. Човек който вижда целият свят във техните очи и се държи с тях като с принцеси. Защо тогава като получат такова момче му се качват на главата и спират да оценяват какъв късмет са извадили след известно време ?
Момичета, толкова ли е трудно да оцените усилията, времето и чувствата, които човека влага във връзката ви. Защо трябва да страдате и да ви гаврят някакви келеши, за да се сетите, че е имало човек, който във вашите очи е виждал целият свят ?! Защо приемате нещата за даденост, а не си кажете евала на тоя човек, сега ще му отвърна със същото, ще държа на него, ще се боря до последно и ще се раздам на 100% за да е щастлив....
Как е възможно днес да обичате, утре всички чувства да ви изчезнат ?! Как е възможно да обичате тези, които ви нараняват ? Нима това да имаш спокойствието, че някъде там има човечец, който дава мило и драго за да сте добре и не ви разиграва не е най - хубавото чувство ? Как просто така загърбвате спомените и хубавите моменти и отваряте нова страница в живота ви ?
И да не говоря за хора без живот, "путьовци", ами за свестни момчета, които знаят и 2 и 200, но правят най - доброто за вас, защото ви обичат ? И за какво за да срещнете някой балък и да тръгнете да тичате по него..
Пиша това, защото на такъв човек попаднах. Исках да споделя с някой терзанията ми и разсъжденията ми и да споделя част от болката ми. Момиче с което сме двата полюса, тотално различни характери, 2 месеца никакви проблем, по - хубаво от сън. Тя ми се кълнеше в любов, "обичаше" ме, повтаряше как винаги ще се бори и няма да се откаже от нашата връзка, че колкото и караници да имаме просто си държи на мен и няма да позволи да си тръгна. При първата караница се оказва коренно различно. Тя просто ми изръсва, че не знае какво чувства и че и трябва време, че не знае дали иска да е в тази връзка . Просто ей така, след като и доверих сърцето ми. Чувствам се мизерно, смачкано и депресирано. Не мога да ям, не мога да спя. Отказвам да повярвам, че всички думи, че насълзените и очи, че действията и, всичко е било една лъжа. Как... как е възможно? Не съм правил нищо лошо, не съм и предавал доверието ,винаги съм се старал да се държа добре или след караница да се сдобряваме. А сега какво.... тя иска просто да ме остави в миналото си.. ей така... не издържам. Наистина и повярвах и как не бих могъл. Нали очите никога не лъжат....
Така, да започна с това, че никога не съм разбирала как за 2 месеца успявате да се раздадете, обичате, кълнете и т.н.. Вероятно и ти имаш вина, че толкова си/сте прибързал/и и накрая естествено си останал разочарован.
Второ, при младите (а и не само) я има тръпката от преследването, забранения плод, мистерията - надявам се разбираш накъде бия. Ако й се поднасяш на тепсия и угаждаш на всяка прищявка - естествено, че в един момент ще почне да те взема за даденост, че даже и да й омръзнеш. Промениш ли отношението си, станеш ли една идея по-резервиран - гарантирам ти, че ще спечелиш вниманието отново. Друг е въпроса дали изобщо има смисъл...
chupachups
01-05-2015, 17:43
В крайна сметка поуката в цялата работа е, че колкото си по-добър с някой, толкова повече те тъпче и те прави на нищо. Малко са хората които наистина оценяват какво имат до себе си докато го имат, а не чак като го загубят, колкото и клиширано да звучи. Тепърва ще се срещаш с такива. Бъди по-резервиран и когато намериш човек, който ще те оцени, заради теб самия, а не само заради това, че ще правиш всичко за тях, тогава се дръж така, един вид намери човека който да си заслужи това държание :)
Amazingskill
01-05-2015, 17:51
Ameli ще разбереш , когато ти дойде на главата. Това е лудост... Според мен времето не е мярка за нищо. Можеш да си с някой човек от години и да не изпитваш толкова силни чувства. Можеш да си приятел с някого от години и да не го познаваш. Това далеч не ми е първата връзка и съм бил и в по - дълги и в по - къси връзки, но никога не съм се доверявал, камо ли пък привързвал. Сега го направих на 100% и какво стана не знам.. Знам че това с тръпката от преследването го има, но лично мен това не ме интересува, за мен е важно спокойствието, тръпката ще се крие в малките изненади и жестове, които правим един за друг ежедневно. Толкова ли е трудно да се погледне реално на нещата. Тръпката изчезва, чувствата стихват, но не и толкова рязко. Обичаш ли някого, го обичаш до края. Не е ли така ? За мен лично в любовта не трябва да има игри, игрите са преди да тръгнеш с човека сериозно.... В момента съм си променил отношението коренно и и забраних да се свързва с мен по какъвто и да е начин докато не реши какво иска, но нея сякаш това я устройва и не и пука. Предполагам, че с връзката ни е минало, тя ще осъзнае какво губи, но твърде късно. По - важния въпрос е как някой хора просто щракват с пръст и загърбват всичко.. ?
Иначе съм пределно наясно, аз винаги съм бил резервиран, този път се доверих и сега просто отказвам да повярвам какво се случва след най - малката спънка. Наистина не може да няма момичета, които поне малко да мислят като мен. Нима всички са такива мазохистки и обичат да ги гаврят ?
GuardianAngel
01-05-2015, 18:59
Ехх още си спомням пъврият път кат бях на 14 как момиче ми каза "Ти най-милото момче което познавам,много те харесвам...ама искам да ми е интересно''.После тя се хвана с един дето я наеба,унижи и заряза.Със извинение но повечето момичета до към 20години а понякога и на повече наистина си нямат на идея какво искат...мислят си че да обичаш означава да се бориш,да те въртят,да те мачкат...и другият всичко това го правел от любов към тях.Вярно е че повечето момчета са си детски гъзове до към 20.Но когато едно момиче срещне свястно момче на по ранни години...тя незнае какво да го прави...и най-често избира всичко това което изброих по горе.Хората искат да им е интересно...и повечто от тях ще си повтарят уроците докато ги научат.Сори ..ама тва е положението ..стискай зъби и продължавай напред
Защо се случва така? Принципно, когато човек не е пораснал и узрял, някак се кефи "все да е отгоре". Тоест..на нея ѝ харесва ти да даваш всичко за нея, а тя да те върти малко или много. Като бях малка и аз го правех, после ми мина, сега оценявам хората около себе си.
И другото... тръгвате без много много да се познавате. Отначало всичко е цветя и рози, обичате се, кълнете се във вярност и си представяте деца, дом... Но след месец/два/три тоя прекрасен период приключва и осъзнавате, че изобщо не сте един за друг. Ти може да си се влюбил, а тя да се е опомнила, че всъщност не те харесва/обича и не би имала връзка с теб.
GuardianAngel
01-05-2015, 19:08
И да Мерилин е права,радвай се че си се отървал от човек,които деиствително не те обичал и ценял..на по късен етап щеше да страдаш повече..Те думи,клетви които не са подплатени с действия не им придавай толкова тежест.Приеми го като урок.
Amazingskill
01-05-2015, 19:13
Да и сам стигам до тези заключения. Просто е тъжно. Момичето 18 прави, още е с детски акъл, но как се вика на някой хора никога не им идва дори. Глупакът съм аз в случая, че се доверих. Грешката е изцяло моя и сега страдам и си чупя главата, но тва е положението. Явно, че наистина едва ли ще намеря свястно момиче, осъзнало доста работи на тази възраст. Иска ми се да съм от тези късметлии, които се запознават с бъдещата си половинка още в ранна възраст и просто прекарват живота си с нея във вярност и разбирателство. Уви вързах се, че съм намерил човека. Благодаря ви за мненията :) Ще ми мине, все пак съм минал и болката от първата любив, несподелената и така нататък....
NomNomNom
01-05-2015, 19:30
И другото... тръгвате без много много да се познавате. Отначало всичко е цветя и рози, обичате се, кълнете се във вярност и си представяте деца, дом... Но след месец/два/три тоя прекрасен период приключва и осъзнавате, че изобщо не сте един за друг. Ти може да си се влюбил, а тя да се е опомнила, че всъщност не те харесва/обича и не би имала връзка с теб.
Много точно казано.
@Amazingskill - не я съди, млада е, живее й се. А и докато сега искате едни неща - тръпка, прегръдки, прекрасности, в един момент някой от двамата може да поиска кариера, пък другия деца - животът се променя рязко от 14 докато завършиш бакалавър , постоянно, пък за някои хора това продължава и след това, но да говорим в общия случай.
Също, струва ми се, че ти се опитваш да се скриеш от отговорност - това, че си й дал "всичко" по твои думи съвсем не означава, че си й дал това, което тя иска, това, от което се нуждае.
Преди да даваш, по принцип е рационално да провериш дали се иска от другата страна и дали е готова да даде това, което ти искаш, в замяна,и тези въпроси се задават директно, а не се офлянкват тип - обичам те и ще сме заедно, и ще се борим.
Малко е като да купуваш на човек с ампутирани крака обувки, но да не му казваш, че е прекрасен ( ако има нужда от това ) .
Ти можеш да правиш много неща, които според теб са добри и прекрасни, но не наистина това, което от тя има нужда - дори това да е приключение, или мистерия около себе си да създаваш и т.н.
pandabear
01-05-2015, 20:28
мързеше ме да чета и коментарите. това, което си написал ти в първите 4 абзаца мога да го изкажа и аз, и може би много други момичета към някое момче. някак много ми се набива на очи, когато някой поставя един огромен общ знаменател, било то умишлено или не...както и да е. такам. какво се е случило в сърцето и главата ѝ точно, няма как да знаеш, но от личен опит мога да ти кажа, че тези резки промени в емоционален(ъм, любовен?) план са си много възможни. поне ти е казала какво мисли и е била честна. не разбирам защо наричаш това лъжа. съвсем спокойно е могла да го изиграе подло, караницата да си мине и след нея да се държи с теб не много подобаващо, въпреки че все още сте във "връзка" и след това да те заболи много повече. афектиран си, наранен си до известна степен може би и затова такива мисли са те обзели. ще ти мине рано или не чак толкова рано, но определено ще ти мине :)
s0b1esk1
01-05-2015, 21:02
споко брат. всеки е имал тая, която му е говорила за обич а после да не ти разправям. един безплатен съвет от мен: повечето хора обичат само да говорят, затова съди по действията и миналото на дадения човек.
RapExotic
01-06-2015, 15:26
Някой момичета искат просто хуй в гъза. Трябва да се научиш да предценяваш хората и да търсиш такава, която подхожда най-много на теб.