View Full Version : бившата-какво да направя?
ednagolqmataina
01-07-2015, 12:31
Не знам точно откъде да започна, но ще се опитам да бъда максимално кратка. Имам си приятел от почти година и в началото всичко беше прекрасно, беше мил и се грижеше за мен, но често изпадаше в едно състояние в което говореше само за бившата си. Спомените за това какво са правили ме заливаха всеки ден-тя му е първата във всеки смисъл, първото сериозно гадже, първата с която е имал нещо интимно. Аз го разбирах и подкрепях, болеше го как е постъпила с него, но чрез много любов и грижа се стараех всеки ден да не му липсва нищо и да я забрави. Да ама не-уж я бил забравил, а постоянно се говори за нея. Накрая ми каза, че иска да се види с нея и да говорят, защото често мисли защо е станало така с тях.. Това, което разбрах е, че той е правел всичко за нея, за всяко тяхно скарване е треперел постоянно, а с мен просто му било спокойно и не било така. Започна да ми казва как само му досаждам, как го дразня.. Не мога да разбера къде греша, какво направих, че да ме обижда и вика всеки път по мен дори за най-малкото и да ме заплашва че не ме иска, а за нея да е правел всичко?
Ssummerjam
01-07-2015, 12:52
Това, което разбрах е, че той е правел всичко за нея, за всяко тяхно скарване е треперел постоянно, а с мен просто му било спокойно и не било така.
Ясно... усеща, че много го цениш и много искаш да запазите това, което имате, съответно му е скучно и гони несигурността... Остави, не ти трябват хора, които не могат да отвръщат подобаващо на всичко хубаво, поднесено им почти буквално на тепсия, хах. Колко още причини ти трябват, за да си потърсиш щастието другаде? Очеизвадно има чувства към предишната си приятелка, очеизвадно ти си заместител, колкото и зле да звучи, смята, че му досаждаш и го дразниш, на всичко отгоре си позволява да те обижда... Заслужаваш момче, което най-малкото няма да заплашва, че ще си тръгне при всяко миниатюрно проблемче. Най-малкото наистина. Има толкова, които биха били повече от влюбени, които биха правили жестове, които не са първосигнали и си ценят приятелките... В момента си с мухльо, затънал в емоционална каша и отблъскващ по всички показатели.
Най-същественият ми съвет - събери си гордостта и не я зарязвай повече никога. Тия, на които си струва да отделиш време, абсолютно няма да те карат да я прескачаш... и изобщо да правиш маневри с нея :-D.
Не толерирай поведението му. Постави въпроса и му кажи, че така няма да го бъде и ако не се поправи, ще го зарежеш.
Ти не грешиш. Тоз е някакъв със слаби нерви и цял живот ще си мисли за бившата. Очевидно е че нито я е преживял, нито скоро ще я преживее. Ти се явяваш някакъв заместител и честно казано поведението ти ми идва малко жалко. Унижаваш се като гледам всеки един момент в който си с него, ако бях на твое място не бих толерирал такава връзка и поведение.
Little Monster
01-07-2015, 20:31
Имах абсолютно същия проблем, но при мен идваше от там, че бившата му, го търсеше нон-стоп. Накрая той я отряза и сега всичко си ни е наред. Но тя е малко луда и продължава с жалките си опити за събиране. Както и да е.
Съгласна съм с мненията преди мен. Сядаш, говориш с твоя и ако не се поправи и не се осъзнае, махаш го. Недей да търпиш такова отношение, защото господина не знае какво иска.
RapExotic
01-07-2015, 22:03
Ти не грешиш никъде. Просто той не е на ясно със себе си и с това какво иска. Кажи му, че това те наранява и ако държи на теб ще направи нещо по въпроса. Ако не няма смисъл да се занимаваш повече.
girlwithblueeyes
01-07-2015, 23:13
Съъжалявам че ще го каза обаче не виждам смисъл от връзката ти с този човек излишно самоунижение .Очевидно е че все още мисли за бивашата си имай малко гордост и се разделете.