Влез

View Full Version : Толкова ли съм зле или учителят ме мрази?

aleksandra2187
01-07-2015, 15:13
Здравейте, аз съм ученичка от 11-и клас в езикова. Всяка година госпожата по БЕЛ ни дава по 10 есета/ЛИС старая се, но оценките ми падат. Ще съм много благодарна ако ми кажете къде бъркам.

Това е част от интерпрвтативно съчинение, което написах:

"История славянобългарска" зов за национално самосъзнание

През 1762 година Паисий Хилендарски написва "История славянобългараска" в Зографския манастир, като използва късчета информация от много и разнообразни източници. Целта на произведението е да събуди българското самосъзнание.
Пет стотин години под игото на султана, българският народ е е обезличен - потъпкван от другите народи в империята, ограбен от основните човешки права.

merrym
01-07-2015, 19:01
Това, което си написала ми хареса. Но нали се сещаш, че това е мое мнение. Ако имаш възможност помоли учителката за консултация, да обсъдите защо намаля оценката, какви са критериите за оценяване и т.н. Напълно възможно е сега да намаля оценката защото догодина те чака матура, а там е неизбежно да пишеш текст. Поговори с нея, изяснете си всичко и ако има основателна и твърда причина, поради която ти намаля успеха - вслушай се и изчисти грешките, които евентуално допускаш. Но ако няма основателна причина, приеми един съвет от мен - напиши нещо подобно или препиши това, на което имаш ниска оценка и помоли друг учител да го провери и преоцени. Ако двете оценки се дублират грешката е твоя, но ако има драстично разминаване в оценката на твоята и чуждата учителка, то тогава предприеми по-сериозни мерки. Успех

aleksandra2187
01-08-2015, 15:13
Много благодаря за изчерпателния отговор, ще послушам съвета ти.

mlakniwe
01-08-2015, 17:30
Значи, моята госпожа по БЕЛ беше много строга и каквото и да правя ми пишеше винаги 4-ки на есета и на устни и все ми казваше перфектно много добре-4 :D та на дипломата по бел имам 4,5 и според нея даже не съм бил за 4 на матурата изкарах 5,47 и много ми се искаше да отида и да и кажа, че имам 5,47 да и стане гадно и да разбере, че си имам необходимите знания и не ме е оценявала правилно, не може някакав дето не може да чете и да пише да има 3, а аз толкова да се старая да имам 4-ки винаги и с 300 зора ми писа 5 11 и 12 клас, като ме изпитваше доста, така, че всичко ще си проличи на матурата и оценките не са от голямо значение, а това, което имаш в главата

galen_plamen
01-09-2015, 20:18
разбирам, че това е част от началото - Хубаво е да бъде по-изчерпателно , да се вложат повече думи,повече изречения, обяснения, и да стане по- богато.
а ,,пет стотин,, е неправилно да се напише така - трябва да бъде слято - ,,петстотин,,

aleksandra2187
01-11-2015, 10:03
Благодаря за поправките, ще ги имам в предвид. Обикновенно не пиша много обемни текстове (около един лист голям формат) и за това се старая увода ми да не бъде по голям от тезата. До колкото знам той е, за да въведе читателя в това, за което ще се говори и да даде информация за отделните неща от зададената тема.

aleksandra2187
01-11-2015, 10:26
Така е знанията са по важни, бях на състезание по БЕЛ и минах на втори кръг. Учителката беше доволна. Може би това е начин да ни накарат да се стараем повече, но бих предпочела просто да ми каже.