Влез

View Full Version : Гел лак или Shellac

[TVD]Daqnaa[TVD]
01-12-2015, 13:38
Здравейте момичета искам да ви попитам някоя от вас ходи ли на гел лак, доволна ли е , как се отразява на ноктите и и по колко пари и взимат, също и дали сте чували за shellac и каква е разликата между него и гел лака. Благодаря ви предварително!

baby_baby
01-12-2015, 15:56
Ходя редовно на гел лак и съм много доволна ноктите ми са прекрасни след гел лака

nexttt
01-12-2015, 16:35
Гел лакът ти запечатва ноктите и е доста трудно да се счупят. С гел съм от година,като на всеки 3 месеца го свалям за да могат ноктите да 'починат' по някакъв начин.Цената варира спрямо града и маникюриста-взимали са ми и 20, и 30. Имаш вариант да ти го запечата отгоре и да си седиш с лака от маникюристката,до следващата поддръжка,може и да не го запечатва,за да се лакираш ти.Хубаво е да се ходи на поддръжка поне на 2 седмици,възможно е и на повече,но става грозно тъй като нокътя ти израства,образуват се неприятни ръбчета и т.н.

galaxy29
01-12-2015, 17:10
и аз искам отзиви (:

bloodfrozen
01-13-2015, 13:01
В момента съм с shellac, за пръв път ми е.
Впечатляващо издържлив е, почти непокътнат, а го направих преди около месец. Единственият недостатък е, че нокътят е израстнал през това време и разликата се забелязва. Отстранява се по специфичен начин, което предполага ново посещение на маникюристката. Цената е около 20лв. 8-)

lisi4ety
01-14-2015, 07:59
От скромния ми опит и многото проучвания, които правих в интернет, shellac-ът е вид гел лак.
И е важно да се каже, че това е МАРКА, не е наименованието на самия лак. Gelish не е Shellac, това са две различни марки.
Та, има безцветен гел лак, който може просто да сложиш да ти запечата ноктите, за да са здрави и отгоре да се лакираш с обикновен, а може и директно да си сложиш цветен гел лак.
Издържат 14 дена, след това постепенно ще започне да се бели. Рисковано е като си с по-тъмен цвят - аз последно бях с черен и като израстна още втората седмица започна да си личи.
Гел лакът не се маха с лакочистител, а с ацетон - има специална процедура в салоните, препоръчително е там да го махаш, а не сама (въпреки че аз последния път сама си го свалих - в интернет можеш на всичко да се научиш).
Цената е най-малко 20лв, на някои места и 30лв.
Успех :)

KaliP
01-15-2015, 09:36
а дали ноктите стават по-зле след като го свалиш? Чувала съм всякакви истории, та реших да питам.

Kahanho0
01-15-2015, 10:27
Като ти се изсушават е добре да не ги облизваш, защото става по-зле. leather4sure.net (http://www.leather4sure.net/9574/leather-skirt/leather-mini-skirt.htm) Пробвай с по-влажни балсами, които по-дълго да се задържат на устните.

lisi4ety
01-15-2015, 19:35
От ноктопластиката - да, от гел според мен не.
Моите по принцип бяха супер зле преди да си сложа гел, чупиха се, белеха се, не можеха да пораснат, бяха изтощени и кофти, а като го свалих се задържаха известно време дълги и здрави..
Единствено се изсушават малко като го махнеш, но предполагам, че ако ползваш правилните продукти /масла, не лакове/ и просто ги оставиш да починат всичко ще е на 6 ^^

tara1991
01-24-2015, 18:27
От две години съм само с гел лакове и ноктите са ми перфектни и могат да станат дълги и без гел за изграждане. Сама се лакирам и като пари не мога точно да кажа колко излиза, 3-4 лева например ми струват материалите за едно лакиране. Топ,база и цветен гел лак са 54 лева, като цветния гел лак може да се ползват поне 12-15 пъти, а топа и базата повече от 20. Издържа повече от 15 дни,но много бързо ми израстват ноктите и при мен след 10-12 дни вече не изглежда добре. Свалям с ацетон всичко и на ново

sssladuranka
01-26-2015, 21:18
Shellac e марка гел лак, слагането и махането и на 2те е идентично - нанасят се слой по слой и се пекът. Аз си сложих гел-лак (взимат ми 15, на места има и за 10лв) като ходих 4 пъти (т.е. 4 месеца) и просто ми писна и го махнах. Прави ноктите по-здрави, но само в началото - със всяко махане малко ти пилват ноктите и с всяко подновяване се изтъняват и въпреки, че са удебелени от слоевете стават по-лесни за чупене, за това се правят почивки през определено време.

tara1991
01-27-2015, 13:51
Хубаво е да се почива на 4 месеца по малко. Иначе не трябва да се търкат ноктите с пила,нито преди нанасяне,нито за сваляне. Преди нанасяне е хубаво леко да се матират,а след сваляне,само колкото да се изгладят,ако не са добре свалени остатъците от стария лак

donatc
01-30-2015, 19:18
Някой по-запознат може ли да обясни каква е разликата между геллак и гел върху естествени нокти

lisi4ety
01-30-2015, 20:04
Някой по-запознат може ли да обясни каква е разликата между геллак и гел върху естествени нокти

Не разбирам какво точно питаш?
Има цветен гел лак, който директно ти го прави маникюристката.
Може да ти направи безцветен слой гел лак и ти да си се лакираш с обикновен отгоре(?)
И може да ти изгради ноктопластика с гел.