View Full Version : Помогнете ми дайте ми някакъв съвет ..... Проблеми с майка ми.
razocharovana
01-12-2015, 20:49
Здравейте .... :) Не знам колко от вас са попадали в моята ситуация ,но е много гадно признавам си . Не знам какво да правя вече изнервена съм , карам се с всички , дори и с годеникът ми ... Пред раздяла сме ако продължавам по този начин. До преди година бяхме страхотно семейство, но за съжаление вече не ... :( Става въпрос за майка ми . От около една година скандалите в нас са постоянни майка и татко постоянно се карат като малките деца .. не знаех защо ... Винаги скандала приключваше с думите "Ще се разделим , решавай децата при кого остават" Имам по - малка сестра от мен . Тя го приема много по тежко от мен .. Имаше един период в който нямаше нито караници нищо, но забелязах че майка ми винаги когато се прибира от работа си включва телефона на "без звук". Почнах да се съмнявам ,че може да си има друг ... Един ден когато реших да разбера дали е така ... разбих и паролата на скайпа и попаднах на едни хронологии ... и от там разбрах на 100% че си има друг ... не знаех какво да правя цял ден плаках и се чудих какво да правя , как да скрия сълзите си от сестра ми за да не разбере какво ми има. Бях в шок , докато съм на работа мисля за написаното от тях , в нас същата работа татко забеляза че нещо не ми е наред разпитва ме какво ми има но как да му кажа ...... не спах по цели нощи .. мислех само за това докато не издържах и в първия удобен момент седнах и говорих с нея докато никой нямаше в нас ... Не мина добре разговора с нея. Почнахме да се караме едва ли не татко изкарва виновен за всичко .. Казах и че всичко знам , че съм и разбила паролата аз че съм прочела всичко . Скочи срещу мен с думите защо съм и се бъркала в личното пространство , нямала съм право да го правя това . След още няколко силни думи казани от моя страна разговора завърши с думите не ми се меси в живота не ме карай да си събирам багажа и да се изнасям и аз я попитах при кой ще отиде при него ли и тя ми каза има къде не е била моя работа да не съм я мислила . Все още татко нищо не знае но рано или късно ще разбере той не е вчерашен . И така след този разговор ние не си говорихме близо месец .. нека аз бъда лошата а тя добрата винаги тя е права а аз грешната . Промени се след разговора , нямаше скандали между нея и татко всичко беше нормално както преди . Днес бях на работа до 22:00 ч. и реших да вляза във фейсбук-а гледам имам съобщение от някаква жена и какво пише в него " Здравей , страхувах се да ти пиша по -рано , страхувам се да не те нараня , но явно си в течение на нещата , но сигурно са те излъгали ,че аз не съм добре аз съм лудата , но майка ти наистина ми развали семейството . Мъжа ми избра нея вместо мен . " Бях потресена от написаното от тази жена . Нямам вече нерви .. чудя се до кога ще продължи това и какво да направя , татко рано или късно трябва да разбере не може да бъде вечно лъган
Здравей!
В моето семейство се случи съвсем същото нещо преди вече доста години, затова ще ти кажа направо няколко неща от личния си опит, които, естествено, няма да те накарат да се чувстваш по-добре, нито ще оправят нещата:
1. Баща ти със сигурност знае за връзката на майка ти. Не се заблуждавай, че е иначе.
2. Не общувай с другата жена! Не знам на колко е, но поведението й не е зряло да търси, замесва и да се опитва да заговорничи с дете, независимо от случващото се в нейния личен и семеен живот.
3. Връзката между двама души е връзка между двама души. А родителите ти също са хора. Спомням си, че на мен ми отне дълги години, докато проумея това. И това е съвсем естествено - детронираш идеалите/моделите си на поведение от пиедестала, на който са качени по подразбиране; всичко се променя. Няма как отношенията на родителите ти да не е отразят на теб и сестра ти, но, вярвай, каквото и да (на)правиш, не можеш да промениш взаимоотношенията и нагласите на родителите си. Те са първо хора, а това ги прави несъвършени, грешащи, нараняващи, егоистични и т.н. Важно е да знаеш, че проблемът не си ти, нито сестра ти, нито баща ти, нито никой. Да, и аз смятам, че е редно всеки да понася отговорностите си, също съм на мнение, че когато имаш дете, следва да поставиш неговото благоденствие над своето его/либидо/желания; но генерално, истината, до която всеки човек достига рано или късно е, че всеки е сам на тази земя, и можем само да се надяваме, че всичко се случва с причина и за добро.
Искрено се надявам всичко да се нареди по най-добрия възможен начин. Грижи се за себе си!))
razocharovana
01-12-2015, 21:51
Не мога да го проумея .. :) татко не знае нищо на 100% съм сигурна той ако знае няма да са заедно вече
razocharovana
01-12-2015, 23:22
искам да е всичко както преди хайде аз вече съм голяма мога да се оправям на 22 съм ,но сестра ми тя е едва на 16 тийнейджърски годинки всичко и минава през ъкълеца почва да се настройва срещо нея да се инати почвам да се притеснявам за нея . Страх ме е да не се изтърве пред татко за любовника на майка че тогава ще стане голям скандал .
не подценявай баща си, тези неща се усещат, а и се разбират първо от партньора ти, това е първопричината за караниците, независимо от поводите;
не можеш да промениш света, съжалявам, но е така. сестра ти ще се справи, не я мисли. естествено, че ще й се отрази по някакъв (неблагоприятен) начин, но това е неизбежно.
NomNomNom
01-13-2015, 17:35
Съгласна с блаб, само че ще съм малко по-остра.
Наистина е лична работа на майка ти и ти нямаш място, въпреки, че ти е майка. Предполагам, че тя не ти чете твоите съобщения скайп.
Сигурно е объркана и преживява тежък период, за да стигне до такава стъпка, явно е била наистина нещастна - семйният живот не е лек и не е за всеки. Да, трябва да избираш между това да поемеш отговорност или/и да потърсиш лично щастие също, и на една възраст хората се замислят, че животът няма да им се отблагодари, ако те не направят нещо за себе си.
В момента хората на годините на родителите ти ти се виждат възрастни и много различни, но един човек на 35-45г. има същите проблеми във връзките си, както и по-младите, и също иска приключения, любов и страст.
Също, опита ли се да разбереш мотивите за изневярата , може би ако помислиш върху тях, може да се успокоиш.
Пък онази с разтрогнатото семейство, аз щях да имам малко срам, че са ми откраднали мъжа, не да се жалвам на децата на жената.
Също, със сестра ти странете от ролята на жертви и потърпевши , няма нищо лошо хора , които не се разбират, да се разделят.
razocharovana
01-15-2015, 19:53
[QUOTE=NomNomNom;11219802] разбрах мотивите за изневярата ..... и взех да си мисля че това е само за да си върне жеста .... навремето татко изневерил на майка .. говорихме с нея къде се карахме къде плакахме .. прегръщахме ... разбирам я до някъде но не мисля че за всичко трябва да си връщаме ... :)