View Full Version : Майка ми не ми позволява...
Nadya_Markowa
01-13-2015, 12:49
Здравейте! От известно време, а всъщност си е доста дълго време почти 2 години моля майка си да ми позволи да си махам космите на ръцете краката и т.н, но тя беше категорично против! Махнах си на краката в началото да видя как ще е , но тя откачи като разбра, постоянно ми викаше, дори беше готова да ми удари шамар! Вече не издържам искам да бъде всичко спокойно и мирно да си ги махна да бъда аз спокойна както и тя да ги няма тези излишни караници! Моля ви помогнете ми как да и обясня, че се подтискам от тях?
NomNomNom
01-13-2015, 12:51
На колко години си ?
+ Какви са й аргументите - каквито й да са, й задавай само защо, защо, защо, защо, докато не чуеш нещо грешно или нещо тип - защото така казвам.
Също, ако имате някоя по-свободомислеща роднина от женски пол, питай майка ти пред нея и използвай грешните аргументи, които майка ти е дала, така поне може да се засрами , да се изнерви и накрая някоя по-авторитетна фигура , примерно баща ти, да ти разреши, като види цирка :D
И все пак, дай повече инфо - на колко си години, светла или тъмна си, силно окосмена ли си , и какви аргументи против дава майка ти.
Nadya_Markowa
01-13-2015, 12:57
Аз съм на 15 и половина почти...доста окосмена съм честно казано (колкото ии смешно да звучи). Постоянно казва няма смисъл само ще съжаляваш след това всеки ден трябва да си ги махаш, стават по-гадни и дълги общо взето с това минава
NomNomNom
01-13-2015, 13:34
Не го обичам
Здравейте, казвам се Надя на 19! Хора не знам вече какво да правя...имам си гадже, но вече не го обичам..знам че звучи малко детинско и проблемът е там и че не знам как да му кажа, че не искам да бъде повече с него. Сега съм влюбена в братовчеда му и то адски много! А няма как да знам той дали ме харесва всичко това ме изгаря отвътре!
Ок, няма да питам защо лъжеш , че си на 19.
Иначе, права е, ама не е права да те спира - щом искаш, и щом имаш косми, на 15 е добра възраст да започнеш
Майка ти да не би да е Бигфут случайно? Хахахаха Взимай рендето и почвай да косиш ливадите.
Просто не ѝ се обяснявай. Махам си космите от 10 години сигурно. Няма как да не ги махам, дразнели са ме винаги, ама не мога да кажа, че са ми станали повече, заради честото махане. Ако ползваш кола маска, няма да имаш такъв проблем.
По-добре не води разговорът с някоя роднина пред майка ти за да не стане по-лошо и да засрамиш майка си. Аргументирай се че това ще е твой проблем колко често ще махаш космите, и и кажи че ти ще си поемаш разходите. Гледай да е с нормален тон, а не да си викате, помоли я да се успокои. Не и викай защото ще те мисли за импулсивна и сприхава, а предполагам искаш да ти има доверие. Не мисля че е кой-знае колко скъпо. Поговори с баща си за това, той ще потвърди че не харесва космати жени, може да заеме твоя страна. Успех
galen_plamen
01-13-2015, 21:03
аз не одобрявам родителите да се мешат в решенията на децата. А в нашата страна все още има доста хора със старо мислене, даже и по-голямата част.
Ти вече ставаш голяма, това са нормални неща за момичетата, а и вече не само ...
Не мога да приема как някой роднина ще ми забранява да си махам окосмяване на моето тяло или как ще изглеждам.
А това, че ще станат по-големи и повече не е точно така.
Може да кажеш на някой близък да поговори с майка ти, и да и обясни, че порастваш.
RapExotic
01-14-2015, 13:51
Обясни и фактът, че ако тя не си ги е била махала на времето теб сега нямаше да те има. Никое момче не харесва жени с космати крака.
therichbitch
01-16-2015, 10:02
Винаги ми е било непонятно защо всички девойки се допитват до мама първо. Никога не съм молила моята да ми "разрешава" и никога не е имало проблем. Само ми беше направила забележка, че са ми прекалено тънки веждите и не е естетично според нея.
Дали ще ги махнеш на 10, 12 или на 13, няма никакво значение в дългосрочен план, това ѝ кажи.
Обясни и фактът, че ако тя не си ги е била махала на времето теб сега нямаше да те има. Никое момче не харесва жени с космати крака.
Аз ако съм майката, първото нещо което ще си помисля като чуя това е как няколко космати мъжаги са награбили милата ми обескосмена нежна дъщеричка :D Но пък пред тази картинка, това с няколкото косъмчета вече изглежда по-малък проблем :)))
xXxPETYAxXx
01-16-2015, 15:12
Това съвсем ще побърка майката. :D
Аз също не съм искала разрешение от майка ми. За ръцете обаче внимавай с какви продукти ги махаш, че от някой неща шанса да станат повече след това е голям.
Дали ще ги махнеш на 10, 12 или на 13, няма никакво значение в дългосрочен план, това ѝ кажи.
+1
anonymous990763
01-24-2015, 18:10
Обясни й , че се чувстваш странно,когато виждаш, че другите нямат, а ти имаш и че не искаш да се чувстваш несигурна.
Вземай самобръсначката и влизай в банята. ;)
VinDiesel
02-05-2015, 18:55
Кажи й, че ще правиш с тялото си каквото ти искаш, то си е твое. Това ми напомня как аз преди 10 години си направих татуировките, когато не бяха на мода, както са сега. Радвам се, че моите родители ми позволяваха много неща и ми бяха казали така" Ти си решаваш какво ще правиш с тялото си, ти ще си го носиш, ти ще си береш ядовете след време, може би."
Аз те съветвам да й кажеш настоявайки, че ще си бръснеш каквото искаш....
candyQueen
02-05-2015, 19:30
На 15 си достатъчно голяма за да не питаш мама :) Аз за първи път се обезкосмих доста преди 15. Бях на 11 ако не се лъжа. Честно да ти кажа ако слушаме родителите си за всичко, до никъде няма да стигнем. Както някой каза има доста консирвативни родители и ако и децата им са като тях незнам .... Взимай нещата в свои ръце достатъчно голяма си :)