Влез

View Full Version : Немски език- има ли смисъл да се захващам?

LoadRunner
01-16-2015, 21:09
Guten abend
Искам да попитам само тези които са го учили или го знаят.
Какво можете да ми кажете относно научаването му от 0-лата. Има ли смисъл тепърва да се започва?

Знам че е относително но какви са шансовете да се научи до толкова че да се водят ежедневни разговори на средно ниво.
Аз съм учил английски на ниво B1 съм, мога да говоря и да пиша (и чета)- т.е. всеки би ме разбрал какво искам да кажа дори и с грешки но хубавото е че знам много думи, но с Немски никога не съм се сблъсквал т.е. знам 0 думи.

Колко време отнема научаването на Немски до ниско към средно ниво, да кажем А2? Добър вариант ли са интензивните уроци (ще се записвам на курсове) които са по 3 месеца + това ще мога да уча по 2 часа макс на ден.

flearness
01-17-2015, 07:58
Abend се пише с главна буква, защото е съществително,а в немския съществителните винаги се пишат с главна буква.Разбира се, че има смисъл да се започва от нулата, всички започват от там. Колко време отнема научаването на езика зависи от желанието ти и от ученето ти.С два часа на ден можеш да стигнеш A2 и за 2 месеца.

teenems
01-17-2015, 09:21
Човек винаги е хубаво да знае езици.То вече английският никой за нищо не го брои.Според мен е добре да започнеш с изучаването на немски или друг език.Винаги ще ти е полезен, особено ако смяташ да работиш на място където няколко езика ще са предимство за теб.

lil_Gergana
01-17-2015, 09:42
Езиците са важно нещо, но немския не е от лесните езици.

VikkyNirvana
01-17-2015, 20:11
Труден е,но не и невъзможен :)

LoadRunner
01-17-2015, 20:25
Аз много го мразя по принцип. Става въпрос за работа която един вид ми е уредена в Германия (имам вече установени приятели там които ме викат) иначе никога не бих си и помислил за тоя шибан език. Но ме тревожи че май ще трябва да се инвестира много време (примерно 1 година за 3 нива, или 6месеца за 2 нива което е адски малко като знания) и пак няма гаранция че ще знам нещо поради простата причина че до сега всичко ми е било Англ. Дори като търся нещо в гугъл търся на Английски и чета Английски форуми, един вид че англ е ясен и е навсякъде. С тоя немски нямам и представа какво ще се случи. И такива глупости като "А2 за 2 месеца" не са възможни за по 1 макс. 2 часа на ден, по скоро с по 8ч на ден.
На кръстопът съм в момента :/

dreamchaser______/
01-17-2015, 20:55
Здравей :)
Захващай се здраво да го учиш това е моят съвет. Английският и на мен ми стана като втори майчин език, но ако ще ходиш в Германия нямаш шанс с него. Преди години го учех в училище и дори не влизах в часовете защото не ми харесваше. Но по стечение на обстоятелствата изкарах 3 години в Германия. Вадят се добри пари, но не искам да живея там. Малко съм националист и избрах да остана. Отидох там при приятели и си мислех е да знам тва онова учил съм.... трънки глътнах си езика направо. Зависи за каква работа говорим. Аз работих като готвач и след това помощник главен готвач... сам си прецаках шанса за повече като се прибрах. При мен имаше супер много чужденци от всякъде батко :D . Истината е, че ако не е германец едва ли ще говори английски, но дори и да говорят анг са малко надменни или поне докато си нов и им е приятно да те гърчат като ти отговарят на немски :D . Затова стягай се и учи защото иначе ще ти бъде дяволски трудно когато заминеш.

LoadRunner
01-17-2015, 21:04
Аз не съм си и помислял че там Англ. е вървежен. Работата е ръководна а работниците са българи но другите фирми с които се работи постоянно са немски. И контакта ще е ежедневен. Гледах малко клипчета на уроци на немски само да видя как се пишат и говорят думите и малко спекох :д

dreamchaser______/
01-17-2015, 21:35
Е нормално да спечеш ако ме питаш :D Аз в момента искам да започна да уча интензивно гръцки, не че мисля да работя за грък.. За протокола изкарах едно лято и там .. и тогава бях съвсем зелен тъкмо завършил :D тва са най-проклетата нация... Така, че да не ти пука :) немският вярно труден ама тез гърците азбуката им е по-скоро като таен шифър... Щом искаш да бягаш и да работиш в Германия знаеш, че ще ти трябва език на едно добро ниво :) . btw Докато бях там се запознах с много сънародници и имаше едно момче Ивайло мисля, че се казваше. Беше от София и беше си изкарал едни доста скъпи и уж доста трудно курсове по немски там. Сподели ми, че като е дошъл тук се е хванал за главата, защото реално нямало нищо общо с това което е учил докато е бил в България. Също има и друг вариант, но ще ти трябват малко повечко пари . Когато идеш там запиши и там едни курсове по немски. Има курсове за по 400-800 евро който ще ти помогнат наистина много. Но на тях може да наблегнеш и по-късно като посвикнеш там, но в никакъв случай не ги отхвърляй като вариант ако наистина искаш да работиш и да се развиваш там. В кой град ще си там? Аз в Франкфурт имам доста познати. В момента дори братовчед ми е там закарах го да работи на моето място и избягах да си харча парите тук :D

LoadRunner
01-17-2015, 22:08
Градовете се сменят. Ама аз първо тр да почна, после тр да науча и чак тогава да заминавам, тука говорим за половин- 1 година подготовка, поне аз така ги виждам нещата. Въобще нямаше да мисля да се занимавам с тоя тъп немски ама английския вече е отживелица и не става за нищо. От година се пробвам за Англия но не става, там нямам познати (не търся каквато и да е работа, смисъл не на всяка цена). А на мен винаги са ми били странни тия курсове на други езици които са само на немски примерно един вид не са немско-български уроци ами само на немски и да чувал съм за това но за човек който не знае и азбуката това не би му помогнало. Аз затова си мисля нещо като А2 минимум дори Б1 и от там нататък да се учи по обстойно на място. Честно казано не знам още кво да правя, това е много инвестирано време за учене и пак нищо не е сигурно, ама съм със идеята да почвам на 90%

teenems
01-18-2015, 08:48
Ами започвай да го учиш!!!Няма какво да го мислиш изобщо.А мисля,че трябва да има интензивен курс за изучаването на езика.Аз преди ходех на интензивен курс по английски и взех A2,B1,B2 от октомври до юни....така чеее какво чакаш :)

LoadRunner
01-18-2015, 17:50
10% от мен все още не са убедени напълно, до края на февруари тр да съм ги свел до 0.
Относно национализмът не виждам никакъв смисъл да защитаваш държавата при положение че нищо не ти е дала а само ти взема, времето и здравето.

tireheb
01-18-2015, 18:41
1 година яко четене и си готов
за който и да е език, не само немски

marilyn
01-19-2015, 19:17
Труден е, но се учи. Каквото и да започнеш да учиш, ще е от началото, това не бива да те демотивира. Напротив, помисли си колко нови неща ще научиш. Езиците са много важни в днешно време, а и са прекрасна инвестиция, защото ти остават завинаги. Немският си е гаден, труден, но ще ти е полезен.

anonymous990763
01-24-2015, 16:07
От една година започнах да уча немски интензивно: по-странен език няма!!! :д Но пък точно това му е чарът. Захващай се здраво, живей с немския, гледай филми на немски със субтитри - това също помага ;)