View Full Version : Изпробвана диета :)
Като цяло не ми трябва диета, слаба съм, но исках да съм още по и за това ето какво:
Закуска: Плод
Обяд: Нискомаслено кисело мляко
Вечеря: Зеленчук
Спазвах това и свалих мноооого.
VinDiesel
01-22-2015, 20:55
По-подробно и от диетолог не съм виждал.
По-подробно и от диетолог не съм виждал.
Да наистина е малко, но ако го напишеш в гугъл ще излезе по-подробно :)
VinDiesel
01-22-2015, 21:11
Така както си го написала изглежда така:
1.(закуска) Една ябълка или един банан.
2. (обяд) Кофичка кисело мляко с 0,1% масленост.
3. (вечеря) Една краставица или един морков.
Ако някой би оцелял с това меню и свали килограми, то когато спре да спазва тази "диета", ще стане още по-пълен от преди.
RosaCalvaria
01-24-2015, 10:28
Ей с такива подобни „диети“ една моя приятелка си прецака целия организъм и сега съжалява жестоко... Под диета не разбирайте гладуване, разбирайте балансирано хранене, а с комбинация с някакви физически упражнения, не само че ще свалите излишното, но и ще се стегнете.
Стои нездравословно и не особено красиво, когато с такива гладувания си изгаряте не само мазнините, но и мускулната маса...
Ти си едно малко,тъпо лайно.
VinDiesel
01-24-2015, 21:05
Ей с такива подобни „диети“ една моя приятелка си прецака целия организъм и сега съжалява жестоко... Под диета не разбирайте гладуване, разбирайте балансирано хранене, а с комбинация с някакви физически упражнения, не само че ще свалите излишното, но и ще се стегнете.
Стои нездравословно и не особено красиво, когато с такива гладувания си изгаряте не само мазнините, но и мускулната маса...
Има ли гладуване, първото нещо което ти заминава е имунната система, оттам всички органи.
За да се нормализират килограмите и да изглежда някой добре, трябва да има хранителен режим, не "диета", която е равносилна на пълно гладуване.
RosaCalvaria
01-24-2015, 21:20
Има ли гладуване, първото нещо което ти заминава е имунната система, оттам всички органи.
За да се нормализират килограмите и да изглежда някой добре, трябва да има хранителен режим, не "диета", която е равносилна на пълно гладуване.
Съгласна съм с теб, именно и затова бях дала пример с въпросната си приятелка. От такава „диета“, равносилна на гладуването, се почна и си донесе на главата куп проблеми и почти година след внезапното отслабване, организма ѝ не може да се възстанови както трябва...
потребител77
01-24-2015, 22:14
Какъв е правилния режим на хранене... Аз по подобен начин закусвам с плод, кисело мляко, варени картофи, но си хапвам и пържено, сладко понякога а хляб ям на седмицата 2пъти...може би точно и за това май имам точно обратния резултат... Така и не успявам да открия един подходящ хранителен режим... Посъветвайте ме, че корема ми стана като бирено коремче, а дупето ми хич не е стегнато
Summer..lov3
01-25-2015, 13:53
Стига с тези умопомрачителни диети :D хранете се пълноценно и здравословно
VinDiesel
01-25-2015, 15:57
Какъв е правилния режим на хранене... Аз по подобен начин закусвам с плод, кисело мляко, варени картофи, но си хапвам и пържено, сладко понякога а хляб ям на седмицата 2пъти...може би точно и за това май имам точно обратния резултат... Така и не успявам да открия един подходящ хранителен режим... Посъветвайте ме, че корема ми стана като бирено коремче, а дупето ми хич не е стегнато
Не можеш, защото единия път ядеш малко, а другия път ядеш 2-но и 3-но. Години, ръст, тегло, колко хранения имаш на ден? Спортуваш ли нещо?
потребител77
01-25-2015, 17:43
Не можеш, защото единия път ядеш малко, а другия път ядеш 2-но и 3-но. Години, ръст, тегло, колко хранения имаш на ден? Спортуваш ли нещо?
19години; 165см;55кг(въобще не съм стегната :( както споменах) и ям не повече от 3пъти и не спортувам.....
Започни да ядеш по 5-6 пъти и да бягаш.Пий по 2л вода на ден
потребител77
01-25-2015, 18:48
Започни да ядеш по 5-6 пъти и да бягаш.Пий по 2л вода на ден
Какво е най-добре да се яде?
VinDiesel
01-25-2015, 19:08
Всичко което не е мазно, но има и полезни мазнини като в ядките например. Наблягай на зеленчуци, плодове и чисти меса, като пилешко, пуешко, заешко, телешкото също става, но от него се продава и с мазнини, гледай да е чисто. Може да ядеш и по 3 пъти на ден, увеличи водата, както е написал колегата отгоре. Трябва да имаш и някакво движение, може да са повече разходки, фитнес, спорт като волейбол, басткетбол и т.н. Бягането ще ти помогне да свалиш излишните мазнинки, но ако искаш да се стегнеш, ще ти трябват и упражнения, потърси в нета има хиляди клипове, за цялостно стягане на тялото при жените. Успех.
Също така закуската трябва да ти е най-богатото хранене за деня, а вечер да е най-бедното, например вечер само салата.
Спри газираното, сладкото и хляба. Това ще ти помогне много.
потребител77
01-25-2015, 19:20
Много благодаря :) ..... имам лошия навик вечер да си хапвам повече... трябва да положа някакви усилия за промяна
VinDiesel .. сладкото не може да се спре ей така :D
Иначе хубави съвети - Аз се опитвам да водя по-добър начин на живот ,ама без сладко не мога .
Гледам да замествам сладкишите с плодове ..
Успех на всички :)
И без луди диети !
(Пък колко ме мързи да правя упражнения.....:D)
потребител77
01-25-2015, 19:39
Ronney ти какви упражнения правиш :)
VinDiesel
01-27-2015, 10:55
Аз имам 1 ден от седмицата, в който ям каквото ми се яде и по колкото искам. Иначе и черния шоколад е заместител.
VinDiesel, като спомена полезни мазнини, какво друго ги съдържа освен ядките, защото и аз винаги за ядки се сещам и не съм се замисляла какви други храни има, които са източник на такива мазнини?
Така и така сте почнали темата- бягането може ли да се замени от много бързо ходене? За във фитнес става дума.
VinDiesel
01-27-2015, 15:27
Така и така сте почнали темата- бягането може ли да се замени от много бързо ходене? За във фитнес става дума.
Да разбира се, просто се удължава времето за което ще изгориш 7700 калории= 1 кг мазнина.
И най-добре е да сложиш голям наклон на пътеката.
VinDiesel, като спомена полезни мазнини, какво друго ги съдържа освен ядките, защото и аз винаги за ядки се сещам и не съм се замисляла какви други храни има, които са източник на такива мазнини?
Зехтин следователно и маслините, натуралния (черен) шоколад, кокосов орех, сьомга, херинга, скумрия, риба тон, авокадо, житните растения.
Най-опасни и вредни са мазнините от чипсове, пържени картофи, маргарин, сладки, торти, рола и т.н.