View Full Version : Как да имате дълга коса. Тук има отговори.
Мнооого момичета ги е налегнала манията за дълга коса и за това ще ми кажа няколко "трика". Предупреждавам ви, че няма как за 1 месец косата ви да порасне с 3 см. Просто е невъзможно.
Косите растат с 0.9 - 1.5 см на месец. Зависи от косата. Eстествено растежа се забелязва повече при правите коси.
1. Хинина е много известен с това, че стимулира растежа. НЕ. Просто НЕ. Пробвала съм и така 1 година си слагах, ама нищо освен, че предизвика пърхот. Просто не си го причинявайте, на всичкото отгоре и омазнява.
2. Не се решете често и не си миите косата често. Колкото тъпо и странно и гадно да звучи. Незнам как, но ако си миете по- рядко косата и я решете по-рядко растежа се стимулира. Идея нямам как, обаче.
3. Масажи. Масажирайте си скалпа. Мноооооого дълго.
4. Олио. Ако се осмелявате на това, добре. Преди да се изкъпете си втрийте в корените олио. Не знам колко трябва да си отчаян да го направиш, но има и такива. Късмет!
И аз да се включа. Пробвала си хининовата вода, но това, което отбелязваш е ефекта върху твоята коса. Лично на мен хинина ми помогна адски много. Едно, че стимулира растежа на косата ми, второ, че я укрепи. А за пърхот и омазняване дума да не става, не съм се сблъсквала с нещо подобно. Ако поддържаш добре косата си, тя определено ти се отблагодарява след време. Масаж + хининова вода = дълга коса.
Не мисля, че по-рядкото миене може да доведе до растеж. По-скоро би довело до отблъскване на народа покрай теб :D не ми харесва идеята да ходя с мазна коса даже и в краищата щтот' видиш ли ще ми порасне. При добра поддръжка, избягване на термична обработка, масажи и тем подобни би се получило. Но чак пък да ходя с мазна и мръсна коса и на всичкото отгоре да си наливам олио.. аа не мерси.
Никакви масажи на скалпа,никаква хининова вода,най-евтиния шампоан и това е резултата за 3 години от 0 номер
http://prikachi.com/images.php?images/204/6027204Z.jpg
Хораа, какви работи пишете, яд ме хваща да ви чета. Тая хининова вода явно някои я имат за вълшебна, на мен не ми се видя да има такъв ефект. Няма как да ти расте косата повече, ако не я миеш и не я решиш. Това няма особено силна връзка с растежа. Косата расте, когато е здрава, силна и не се уврежда. Тоест... подхранване. Правете си маски, ползвайте протеинови серии, намалете сешоара и пресата/машата. Хранете се правилно! Повече белтъчини и витамини, приемайте допълнително А+Е, които струват 2лв в аптеката. Подстригвайте се редовно (2 месеца примерно, зависи от косата).
И какво е това олио? Аз като тая дума се сещам за слънчогледово олио, което няма как да стимулира растежа на косата. Представям си и хората с мазна коса как ще си наклепат някакво олио на главата?! Маслата, които помагат много на косата са арганово, макадамия, бадемово, жожоба, гроздови семена и др. И маслата на "Икаров" не струват. По-добре вложете повече пари в качествен продукт.
Тамии ..^^
01-24-2015, 23:27
Хораа, какви работи пишете, яд ме хваща да ви чета. Тая хининова вода явно някои я имат за вълшебна, на мен не ми се видя да има такъв ефект. Няма как да ти расте косата повече, ако не я миеш и не я решиш. Това няма особено силна връзка с растежа. Косата расте, когато е здрава, силна и не се уврежда. Тоест... подхранване. Правете си маски, ползвайте протеинови серии, намалете сешоара и пресата/машата. Хранете се правилно! Повече белтъчини и витамини, приемайте допълнително А+Е, които струват 2лв в аптеката. Подстригвайте се редовно (2 месеца примерно, зависи от косата).
И какво е това олио? Аз като тая дума се сещам за слънчогледово олио, което няма как да стимулира растежа на косата. Представям си и хората с мазна коса как ще си наклепат някакво олио на главата?! Маслата, които помагат много на косата са арганово, макадамия, бадемово, жожоба, гроздови семена и др. И маслата на "Икаров" не струват. По-добре вложете повече пари в качествен продукт.
Ох, благодаря ти за коментара, поне един с адекватни познания.
П.П. На мен пък хинина ми помогна доста, но то си е до коса.
pressiana
01-25-2015, 18:52
Към авторката - прощавай, но нищо не разбираш от коси. Изобщо не знаеш какво говориш.
Имаше една много добра тема за растеж на косата наскоро, но се е изгубила някъде из страниците.. за жалост.
Иначе:
1. Не е вярно, хининът действа на някои хора по положителен начин.
2. Пълни глупости... внимателното разресване от корена масажира скалпа, аз даже си имам такава четка като за масаж, много е приятна. Рядкото миене също не виждам как стимулира растежа, то по-скоро спомага да не си пресушаваш косата, но пак си зависи от типа коса - всяка има различни нужди.
3. Поне за това си права.
4. Пълни глупости. Може би си чула нещо за масло за коса от сорта на бадемово, пшенично, кокосово, тогава да, но това, което си написала, е съвсем различно.
Съжалявам, че се намесих с този негативен коментар, но не обичам да чета глупости, особено пък в теми, които трябва да СЪВЕТВАТ, а реално са с некоректно съдържание.
InnocentFuck
01-25-2015, 19:06
Мнооого момичета ги е налегнала манията за дълга коса и за това ще ми кажа няколко "трика". Предупреждавам ви, че няма как за 1 месец косата ви да порасне с 3 см. Просто е невъзможно.
Косите растат с 0.9 - 1.5 см на месец. Зависи от косата. Eстествено растежа се забелязва повече при правите коси.
1. Хинина е много известен с това, че стимулира растежа. НЕ. Просто НЕ. Пробвала съм и така 1 година си слагах, ама нищо освен, че предизвика пърхот. Просто не си го причинявайте, на всичкото отгоре и омазнява.
2. Не се решете често и не си миите косата често. Колкото тъпо и странно и гадно да звучи. Незнам как, но ако си миете по- рядко косата и я решете по-рядко растежа се стимулира. Идея нямам как, обаче.
4. Олио. Ако се осмелявате на това, добре. Преди да се изкъпете си втрийте в корените олио. Не знам колко трябва да си отчаян да го направиш, но има и такива. Късмет!
Обирай си жалките съвети и изчезвай , не пълни главите на потребителите с глупости. На всеки косата е различна и ако на теб хинина ти е дал пърхот , на мен ми даде коса дълга от до раменете , до кръста за по малко от 2 години.
И това с миенето . Не знаеш ли че водата кара всичко да расте . Косата расте когато е мита , но не и прекалено често.
А това с олиото вече си е пълна простотия . Вместо да си правиш корените на лайно с това олио , си купи нещо специално за коса и си мажи връхчетата , не корените .
Преди да правиш генерални заключения и след тях да пишеш "идея нямам как", проучи нещата по-обстойно, за да не се изказваш неподготвена, че прави ужасно грозно впечатление :)
За 1. няма да коментирам, различните продукти влияят различно на всяка коса и не можеш да забраняваш на хората нещо, само защото на теб не е подействало. Очевидно след като се произвежда и продава - значи все някой има полза от него.
2. Косата не е хубаво да се мие често по няколко причини. Първо - за да не се омазнява бързо и второ - за да не се налага да я обработваш топлинно след това. НО първото можеш да го замениш като не използваш шампоан, или поне да е бебешки и ужасно щадяш, а второто - да си я оставяш да си изсъхне сама. А и все пак нека дефинираме често като всеки ден, защото и немиенето не е прекрасно. Както ти казаха по-нагоре > водата кара всичко да расте.
3. Това тук се препокрива с горната точка, която ти направо си анатемосала. Докато се сапунисваш и разресваш дефакто правиш масаж на скапла. Отделно, че премахваш вече падналите косми, които само чакат да станат на възли. Естествено и с това не бива да се прекалява, защото след едно определено време косата започва да се къса, особено ако решеш с неподходящ гребен или се скубеш.
4. Чула недочула и пак говори глупости! Като ми кажат "олио" и на ум ми идва слънчогледовото - е, повярвай ми никой не си го излива на главата. Да не говорим, че каквото и да е "олио" се втрива по дължината и на връхчетата, а не в корените!
Следващия път се образовай, че ставаш за смях!
Как да имате дълга коса ? - С екстеншъни ;)
SladkaZagadka
01-25-2015, 21:04
Вместо да трупаш ненужни постове и теми, напиши нещо наистина полезно.
Първо: Хининът може и да има такова действие, но ако като цяло начинът ти на живот е нездравословен, а в продукта, който ползваш, има 20 вредни съставки, еми няма как да помогне.
Второ: За ресането на косата съм съгласна дотолкова, доколкото човек може да скубе и да намира над 200 косъма върху четката си при неправилно избрана такава. За миенето на косата - няма да ти порасне повече ако не я миеш често, а по този начин просто няма да стане като метла.
Трето: Да, масажирането стимулира кръвообращението към скалпа.
Четвърто: "Олиата" лично на мен ми помогнаха, но не слънчогледовите, а в частност стимуланта за растеж на Икаров, био арганово масло (от Зоя.бг), бадемово.
За дългата коса се изисква време. Много време. Моята ми стига до под дупето, но главно защото я подстригвам твърде рядко, заради мързела ми да проуча къде могат да ми я подстрижат хубаво.
Ако искате по-дълга коса не я подстригвайте много, само като почне да цъфти и яжте много млечни продукти.
Това с олиото ми се струва отвратително, ако е заради мазнината в него, то тогава по-добре зехтин, а най-добре някакъв козметичен продукт създаден специално за целта.
Yollychkaa
03-05-2015, 11:25
И моята коса е до кръста, всеки ден си я изправям на 200 градуса, вафля, топирам и си я мия всеки ден, а си е лъскава и гладка. Вярно, че краищата се изтощават бързо, но според мен всичко е до ген. Виждала съм момичета, които се вманиачават да си пазят косите, да не ги горят с преси или други, а са им по-зле от метли :-/
Kardashian
03-07-2015, 19:55
Един човек, занещ какво пише.
LaffyTaffy
03-16-2015, 08:32
Как да имате дълга и ЗДРАВА коса:
1. Спирате със сешоарите! Преси, маши, вафли също, obviously.
2. Взимате си дървена четка, с дървени иглички! По възможност по-качественичка, не за 2 лв. от левчето.
Дървените иглички при сресване разнасят естествената мазнина на косата от корените по цялата дължина, като овлажняват косата и предотвратяват късането на косъма.
http://bit.ly/1zt9Z05
3. Масажи, масажи и пак масажи! Рициново, бадемово, арганово, кокосово масло, ако искате ги смесвате заедно, ако искате мажете поотделно. Слънчогледово олио или зехтин също!
http://bit.ly/1Dr6JZJ
Навеждате се с главата надолу и втривате хубаво в скалпа(!), отделете време, поглезете я малко. Този метод се нарича "The Inversion Method". Идеята е, че когато сте с главата надолу тя се оросява повече, масажирайки и втривайки в нея масла/олио по избор се стимулират космените фоликули-косата расте по-бъзо. След като намасажирате скалпа, продължете по дължината на косата, като обърнете повече внимание на краищата. След това ако желаете можете да я увиете във фолио за няколко часа. Можете да го правите колкото често искате, или прецените.
4. Пийте много вода!
5. Хранете се колкото е възможно по-здравословно.
6. Ако искате можете да взимате и някакви витамини.
Това е малко по-екстремно:
http://bit.ly/1HViZk1