Влез

View Full Version : Темата на Калпазанка - въпроси и отговори

Страници : 1 [2]

ДОТА
08-08-2015, 11:10
Здрав съм, пък и все някой трябва да вкара положителна енергия в тази негативна тема.

anonymous708973
08-11-2015, 20:55
Калпазанке, пиша ти лично :)

anonymous708973
09-07-2015, 07:14
Въпрос:

От вчера ме боли коляното. Имам предвид доста, дори при сгъване. Не съм го удряла, не съм спортувала от цяла седмица. Преди това на последните 2 тренировки за крака леко го усетих, реших, че просто ми е такъв ден, понеже са ми слаба точка коленете.
Обаче наистина боли. Примерно, като съм седнала на дивана и искам да стана, в краткия момент на прехвърлянето на тежестта боли яко.
Тъй като не е удряно, предполагам, че е възпаление. Има ли друга възможност?
Опцията с лекаря отпада. Какво мога да взема от аптеката за мазане и за пиене без рецепта?

FunkyPie
09-08-2015, 20:37
бялото на очите /нз как се казва, сори хд/ е много бяло, хах :Д,

склера

GuardianAngel
09-08-2015, 21:08
Въпрос:

От вчера ме боли коляното. Имам предвид доста, дори при сгъване. Не съм го удряла, не съм спортувала от цяла седмица. Преди това на последните 2 тренировки за крака леко го усетих, реших, че просто ми е такъв ден, понеже са ми слаба точка коленете.
Обаче наистина боли. Примерно, като съм седнала на дивана и искам да стана, в краткия момент на прехвърлянето на тежестта боли яко.
Тъй като не е удряно, предполагам, че е възпаление. Има ли друга възможност?
Опцията с лекаря отпада. Какво мога да взема от аптеката за мазане и за пиене без рецепта?
Просто почивка,преуморила си ставите..всякакъв охлаждащ гел би ти помогнал с болката(ибутоп,фастум гел,дееп рилийф,артростоп) за период от две седмици не се натовярвай активно..но ако е възпаление..което малко ме съмнява.трябва снимка и консултация с ортопед...или физиотерапефт ..малко обезболяващи електропроцедури биха свършили чудеса заедно с лечебна гимнастика без целенасочено натоварване,но пробвай с почивката да видиш как ще ти се отрази.Също така ти ди млада и ако краката ти са слабички е нормано при по голямо натоварване да те удари в коленете. Дано да съм помогнал,ако има нещо пиши.

NomNomNom
11-01-2015, 14:14
Хораа/Калпазанке, нещо не ми идва, закъснява ми с около 7-8 дни. ( не съм бременна ). От както имам цикъл, не ми е закъснявал толкова. Миналия месец си дойде нормално, този се бави. Сменила съм хранителен режим от 2 месеца ( но не гладувам, ям си нормално ) и съм включила спорт ( пак от 2 месеца ), сменила съм държава и работа, този месец имах 4 дни, в които не съм спала почти цяла нощ+ прибиране до бг ( 3 от тези бяха преди овулацията и последния - след нея ) и ми се иска да се оправдая с това, обаче е много странно, че сега на втория месец от както съм тук се появява и :
около овулацията си се чувствах да съм като в овулация
след това чувствах ПМГ седмица преди 24 ( но мнооооооого лек, само леко напрежение)
и сега изнервеността ми отшумя, обаче пак се чувствам леко подута, но имам чувството, че това отшумява.

Въпросът ми е - къде се е забавила тази яйцеклетка, и ако евентуално не съм отделила този месец - ще си чакам пак да прокървя, и какво мога да направя, за да благоприядствам организма ми за да настъпи М - ядене на ананас, и други бабини деветини ?

Ivaaaaa
11-02-2015, 16:15
Аз искам да питам калпазанката какво мисли за ваксината против цервикалния рак

tori
02-29-2016, 10:19
Кака, много ми е нисък имунитета тия дни. Преди две седмици се разболях (ОВИ), после имах гнойни тапички в тонзилите (след латинския тая дума ми захареса супер повече от сливици), а след това и гнойна ангина. Пих Колдрекс, витамин Ц и осцилококцинум, за тапите ми изписаха гаргара със Септадин, след това за ангината Панцеф и невробекс. Обаче кашлям толкова, че днес ме изхвърлиха от болницата, а снощи пак имах 38,4 температура. Посреднощите ми се запушил носа и аха-аха да се удавя в кашлицата си. Събудих се от недостик на въздух.
А преди да се разболея, дъних голяма опаковка Бирена мая, която по дифолт си ползвам пролетта за засилване. Да чукна на дърво, нямам херпеси по устните.
Как да си вдигна имунитета малко? Каквото мине наоколо, все ме подхваща. Лекарите да ги сменя ли - колкото пъти се разболея и ида на посещение, толко пъти не ме пуска по месец? А при предните ходех само за бешежки и имунизации.