PDA

View Full Version : Толерантност спрямо исляма.

anonymous.
01-26-2015, 16:34
Здравейте, правя проект за училище на тема Толерантността спрямо исляма. Моля да отговорите на следните въпроси:

Какво знаете за исляма?

Какво е личното ви отношение спрямо исляма?

Имате ли чести контакти с мюсюлмани?

Мислите ли, че исляма застрашава нашата страна?

Според Вас, могат ли момичетата да носят забрадки, ако искат?

Трябва ли да се ограничи изповядването на исляма?

С какво асоциирате исляма?

Има ли граници на толерантноста спрямо исляма? - Ако да. Защо?
То до каква степен трябва да се толерира? Кои са границите? – Ако не. Защо ?

an7raks
01-26-2015, 20:12
Здравейте, правя проект за училище на тема Толерантността спрямо исляма. Моля да отговорите на следните въпроси:

Какво знаете за исляма? Съвсем основни неща, както и за Християнството. Не ми се пише една страница по темата, но да речем, че отново се проповядват братство, помощ за ближния и вярност към Бога.

Какво е личното ви отношение спрямо исляма? Каквото и към всички религии... Недоказани твърдения, написани в книжка, която е провъзгласена за Свещена с цел масите да се обединяват около една идея и да се управляват по-лесно. За мен, напълно ненужен, както и всички останали религии.

Имате ли чести контакти с мюсюлмани? До преди една година имах.

Мислите ли, че исляма застрашава нашата страна? Не и Ислямът като религия... По-скоро някои негови интерпретации и техните последователи.

Според Вас, могат ли момичетата да носят забрадки, ако искат? Да, нямам против и мръсни долни гащи да си носят на главите, ако не закачат останалите.

Трябва ли да се ограничи изповядването на исляма? Според мен, трябва да се спре субсидирането на всякакви религиозни институции от държавата, защото са ненужни. Ако намират пари от последователите си и не искат нищо от другите, не ми пречат.

С какво асоциирате исляма? С отвратителен вой на ходжа.

Има ли граници на толерантноста спрямо исляма? - Ако да. Защо? Границите на толерантността ми са до толкова, че да не пречат на околните. Абсолютно съм против високоговорителите по джамиите и "зарибяването" на деца.
То до каква степен трябва да се толерира? Кои са границите? – Ако не. Защо ? Въпросът е същият като предишния...
Ислямът като религия не ми пречи, просто е безсмислена, но всеки има право да е тъп и сляп. :)

FemaleEyes
01-26-2015, 20:47
Не съм запознат с исляма и дори не съм прочел какво си писал, само знам че исляма е окултна религия.

haritov
01-27-2015, 14:20
не разбирам за каква толерантност става дума след като всеки е свободен да вярва в това което си поиска

defender
01-27-2015, 14:52
не разбирам за каква толерантност става дума след като всеки е свободен да вярва в това което си поиска

но не е свободен да убива заради това. Ако това, в което е свободен да вярва го кара да убива, не е добре.

haritov
01-27-2015, 15:13
но не е свободен да убива заради това. Ако това, в което е свободен да вярва го кара да убива, не е добре.

ъъъъ как исляма насърчава убийствата?

npp
01-27-2015, 15:43
мюсюлманите са наследниците на представените в Библията моавски поклонници, а пророците на корана по принцип са aвраамически, но малко или много изповядва нещо като връщане назад към старозаветните работи, отколкото да е напълно съобразен с Новия Завет, при това даже с разширение на частта на несъвършените старозаветни постановления (сиреч, от рода на "зъб за зъб, око за око"), но иначе съм срещал много праведни мюсюлмани, които разсъждават между мненията много правилно, и не се оставят на никой и нищо да ги заблуждава, при това съвсем кротки, дори и когато някой оплюва исляма, те не отвръщат с зло, нито реагират остро, срещал съм такива дори и от пакистан, които не се свенят да търсят съвършената Истина

FemaleEyes
01-28-2015, 23:00
Аз гледах някакво клипка как мухамед е в ада.

defender
02-16-2015, 11:39
Толерантен ли е ислямът:

„Пророкът видя една мъртва жена пред джамията си и попита молещите се кой я е убил. Един слепец се надигна и рече: „Аз. Тя е моя робиня, родила ми е две дечица, същински бисери. Вчера обаче тя обиди теб, божия пророк. Казах ѝ да спре да те обижда, но тя продължи. Не можах да издържа и я убих.” Мохамед отвърна: „С право се е проляла кръвта на тази жена”.

ПП: нищо не казвам, нека всеки сам си прецени.

yakuza_
02-16-2015, 12:30
Какво знаете за исляма?
Корана не става за тоалетна хартия, твърд е и дере. 40 девици и марков алкохол!
като тигрите, не ми пречат, но нека да си стоят в тяхната половина на света
не, до колкото знам са заети с проблема да забремениш мъж
не колкото, че държавата застрашава страната ни
Всеки е свободен да се маскира както иска, друг е въпроса дали чувал за боклук е любима маскировка
трябва да се ограничат всички религии, както и ограничените хора, което като се замисля е сходно
зло, хората практикуващи ислям са лоши пилоти (б.р 11/9) и олимпийската игра хвърляне на камъни по заровена до кръста жена, никога не съм разбирал как определят победителя
вече ги няма, когато и ислямски държави започнат да се борят срещу хора, които твърдят, че се бият за исляма, значи нещо не е наред (и ако не си запознат вече го правят)

кур - новата дума за пенис

npp
02-18-2015, 16:24
няма значение коя е религията, досега липсваше организираност за правилната вяра в истинския Бог, (проява на) чиста и съвършена любов към съжителя(-ите) трябваше да се упражнява, молитви за спасение на човечеството трябваше да се отправят, взаимопомощ трябваше да се проповядва, а ето как все още егоистичната духовност/набожност и сатанизмът преобладават, дори и в християнството

anonymous895156
02-18-2015, 19:21

http://www.evilbible.com/Murder.htm

съгласен съм

MojoJojo88
02-19-2015, 23:00
Какво знаете за исляма?
Достатъчно, за да не го приемам.

Негативно

Абсурд!

Да

Те могат, но не трябва.

Да се ограничи само на територии, където Исляма е официална религия.

Смърт!

Защото за всяко радикално явление трябва да има граница на толерантност.
Когато не застрашава чуждия живот и право на избор.

dreamwalker
02-19-2015, 23:15
http://media.giphy.com/media/fzYWrd15z1NZK/giphy.gif

skate
02-21-2015, 17:43
http://i.memeful.com/media/post/lMzzGBM_700wa_0.gif

dreamwalker
02-21-2015, 19:04
So much ignorance.

defender
02-24-2015, 14:43
Саудитски съд осъди на смърт отказал се от исляма мъж

Според уахабитското тълкувание на ислямския закон - шериата, вероотстъпничеството се наказва със смъртна присъда

http://www.novini.bg/news/268296-%D1%81%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%B8%D1%82%D1%81%D0%BA%D 0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B4-%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BB-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D0%B6.html

npp
02-24-2015, 17:25
това, причиняването на зло под формата на правосъдие, (макар и за съжаление) също е един от начините да причиниш зло, както на самия себе си, така и на всеки друг, разглеждано от гледна точка на (учението за) вечния съд т.е. в най-дългосрочен план

lodbrok
02-28-2015, 14:28
Аз предлагам атеистите да се въоражим и като почнат да ни налагат религия и да ни отнемат правото на избор и свобода да почнем да стреляме на месо.

espada
02-28-2015, 16:45
Аз предлагам атеистите да се въоражим и като почнат да ни налагат религия и да ни отнемат правото на избор и свобода да почнем да стреляме на месо.

http://www.thefirearmblog.com/blog/wp-content/uploads/2007/11/archives-gangsta-11-gangsta-2-tm.jpg

npp
03-01-2015, 09:21
за съжаление немалко вярващи обръщаха вярата в похотливост като проповядваха духовност/набожност наместо правилната вяра, която действува чрез проява на чиста любов към ближния(съжителя - който и да е той), но все пак би било редно да се отбележи, че досега имаше и кротки(безобидни) вярващи, дали малко или повече, но все пак сравнително безобидни, понеже и все още е така (поне в западните държави, включително тази, и немалко източни), че няма кой да те накара да вярваш насила, освен ако някой психясал фанатик не те отвлече и държи в плен тайно някъде, казвам това защото имаше и мъченици, които наистина бяха доста безобидни, обаче човешката(666) религия/духовност наистина е болна със своите телесни/плътски постановления/въздържания, с които изместваше и заменяше духовните дадени от истинския Господ Бог, а именно че по-важно е вярващият/поклонникът (който и да е той) да няма друг Бог освен Онзи, Който наистина е Истинският, да не следва вярвания/убеждения и да не упражнява духовни практики/дейности, които не са дадени от Истинския или които не отговарят на Неговата истина/правда, да не употребява вярата за неправедни/зли цели или за цели, които са против Неговата воля, да не осквернява Божиите създания/творения, като дори трябва да се освещава т.е. да се работи за всеобщо спасение за изобилен и вечен живот в истинския Господ Бог, да почита истинските Светии и въобще верните последователи на истинския Господ Бог, както и родителите си, и пр., да спазва принципите за непричиняване на зло, така щото да не причинява зло на ближния(съжителя) си по какъвто и да е начин, нито духовно, нито физически, обаче тези истински Божии заповеди бяха измествани от и заменяни със суетни постановления за неправене на извънбрачен секс, непиене на алкохол, непушене на цигари, неядене на месо, и пр., от които ползата е твърде суетна, понеже в най-максималния случай така човек може да стане по-превъзходен външно, но колкото до вътрешното му естество такива вярващи си оставаха тъпи по отношение на важните неща, а именно проявата на нелицемерна любов към другите, правилно(то) упражняване на вярата (в истинския Господ Бог), отправянето на молитви, ходатайства, застъпничества, и благословения за спасението на човеците, проповядването на истинското Божие Слово, изгонването на злите духове от обладаните/засегнатите, изцеление на болните, възкресение на мъртвите, и пр., понеже какво толкова ще постигнат вярващите като не правят секс, не пият алкохол и не ядат месо ако не участват в делата на истинските Севтии?!, понеже Исус и Неговите истински ученици, които са представени в Библията, са били не просто някакви въздържатели от телесното, но спасители на човечеството, а повечето от досегашните така наречени вярващи се хвалеха предимно с телесни въздържания, а иначе бяха неспособни за каквото и да е добро дело от онези на Исус и Неговите истински ученици, но това не означава, че злото може да бъде победено чрез зло, понеже както наливането на гориво в огъня не го потушава, така и злото не потушава злото, затова проблема може и трябва да се реши с добро, понеже и ти си без извинения човече, който и да си ти, ако също вършиш духовно беззаконие (подобно на сектантите) и причиняваш зло на ближния(съжителя) си

obicham69
03-01-2015, 16:12
да си религиозен в 21 век при целият напредък на науката и техниката и знанията които имаме за вселената ми се струва много инфантилно

по темата:

Какво знаете за исляма? - само неща от обща култура

Какво е личното ви отношение спрямо исляма? - безразлично

Имате ли чести контакти с мюсюлмани? - не

Мислите ли, че исляма застрашава нашата страна? - не

Според Вас, могат ли момичетата да носят забрадки, ако искат? - ако искат да им се подиграват другите да носят

Трябва ли да се ограничи изповядването на исляма? - не

С какво асоциирате исляма? - с неграмотност

Има ли граници на толерантноста спрямо исляма? - Ако да. Защо? - толерантноста ми се изразява в това - ако те не ми пречат и аз нама да им преча, ако те ми пречат и аз ще им преча

То до каква степен трябва да се толерира? Кои са границите? – Ако не. Защо ? - виж по-горе

npp
03-01-2015, 19:49
да си религиозен в 21 век при целият напредък на науката и техниката и знанията които имаме за вселената ми се струва много инфантилно

а могат ли науката и техниката да ти осигурят вечен живот, особено ако нямаш пари за да си платиш?!

obicham69
03-02-2015, 12:22
природата е решила този въпрос отдавна - вечният ти живот е осигурен чрез предаването на ДНК-то ти на децата ти - те продължават твоят живот, от еволюционна гледна точка това е вечният живот

а иначе за този вечен живот който религиите обещават ... то ходжите и на терористите им обещават по 40 девствиници да ги чакат на небето но никой не се е върнал да разкаже как е :D

npp
03-02-2015, 14:07
природата е решила този въпрос отдавна - вечният ти живот е осигурен чрез предаването на ДНК-то ти на децата ти - те продължават твоят живот, от еволюционна гледна точка това е вечният живот

а иначе за този вечен живот който религиите обещават ... то ходжите и на терористите им обещават по 40 девствиници да ги чакат на небето но никой не се е върнал да разкаже как е :D

когато започнеш да имаш деца и внуци, обади се да кажеш дали си започнал да живееш в тях чрез днк-то

obicham69
03-02-2015, 18:16
добре! а на теб Господ като ти даде вечен живот ела да се похвалиш

npp
03-03-2015, 08:43
че кой друг може да осигури вечен живот ако не истинският Господ Бог?!, виж само колко много милиони духовници/духовни служители и въобще вярващи имаше досега, и нито един от тях не можа да осигури пълно спасение за цялото човечество, нито всички те заедно успяха да направят това

defender
03-03-2015, 09:58
нпп, според теб какво точно означава термина "спасение", дето толко често го използваш?

И как става това "осигуряване на спасение", как Бог го е осигурил?

И ако Бог го е осигурил то ти тогава каква точно функция изпълняваш като "свидетел".
След като Бог е осигурил нещата, то твоята роля дето се изживяваш губи смисъл.

npp
03-03-2015, 11:09
нпп, според теб какво точно означава термина "спасение", дето толко често го използваш?

И как става това "осигуряване на спасение", как Бог го е осигурил?

И ако Бог го е осигурил то ти тогава каква точно функция изпълняваш като "свидетел".
След като Бог е осигурил нещата, то твоята роля дето се изживяваш губи смисъл.

само един разглезен богаташ, било то материално богат, душевно, или по друг начин, може да зададе въпросите "какво значи спасение?" и "как Бог (едва ли не) вече го е осигурил?" на фона на милиони страдащи по целия свят и очевидните неволи на човечеството, които са отразявани редовно в медиите, които ти четеш и гледаш, особено след като е бил тук в този форум и тези неща са му били разяснявани/обяснявани множество пъти, човек може да остане с впечатление, че си прикрит сатанист или друго подобно нещо

какво значи "спасение" според Св. Писание(Библията)?!, ако например имаш нужда от нещо, а не го получаваш (било то храна, облекло, подслон, или любов, прошка, правда), поради което оставаш ненапълно осигурен в истинския Господ Бог, или казано с други думи, не си "пълен" човек, ще можеш ли да се наречеш напълно спасен?!, обаче, друг е въпросът ако се чувстваш напълно спасен или осигурен и не намираш недостатък у себе си, например поради това че си приел човешка религия, която те е научила така, или която ти и е позволила да живееш така, та ако Бог беше осигурил пълно спасение за всички, то сега нямаше и да има проблеми на света, които да можем да посочим с пълните улики за тяхното наличие, или каква е разликата между теб и един горделив цар, на когото не му пука за никой освен само за самия себе си, и някакви негови любими евентуално, и остава поданиците на своето царство да тънат в мизерия и бедност, и да страдат и погиват в безредици и беззаконие?!, това че ти си предпочел и все още предпочиташ да живееш на света подобно на един такъв цар никак не означава, че си праведен или достоен пред Бог и за Господ, или че си безгрешен и нямаш нужда от покаяние, та кога казваш, че съм казал, че Бог вече е осигурил пълно спасение за всички?!

defender
03-03-2015, 11:41
нпп, що си толко лош бе, към моЙто нежно тяло. хихи

npp
03-03-2015, 19:57
нпп, що си толко лош бе, към моЙто нежно тяло. хихи

извинявай ако съм ти се сторил лош, но такова е свидетелството, не че е лошо, но се засягат онези точки, които не са били взети предвид от повечето досегашни вярващи, а именно важните такива, защото и ти сам можеш да видиш как разликата между представените в Библията дела на Новозаветните Светии и делата на съвременните духовни/набожни човеци е доста голяма, например, кой изгонва бесовете от всеки срещнат обладан в днешно време?!, или кой сега изцелява всеки срещнат болен само с една дума?!, и кой от съвременните духовни е възкресил не един мъртвец?!, даже и Правдата не беше свидетелствувана, накъде отиват нещата?!

BloodyDreamer
03-04-2015, 16:02
Какво знаете за исляма?
Не достатъчно. Смятам някой ден да прочета Корана. Както и Библията, впрочем, а и Талмуд.

Каквото е стандартното отношение на всеки атеист спрямо която и да било религия. Картката версия - смятам, че това са приказки и празни обещания за хората, които се страхуват от смъртта и нямат топките да си изградят собствени морални ценности. Това, разбира се, се прави с цел манипулиране на масите и управление чрез страх от Бога.

Имам един приятел от Мароко, който е вярващ, както и една съученичка, която е мююслманка, но не е дълбоко религиозна.

Тук съм със смесени чувства. Като цяло съм против религиите, но ако България трябва да има официална религия, предпочитам тя да бъде Православно християнство - все пак не мога да отрека, че религията е това, което е сплотявало българите в пределите на Османската империя, както и заслугите на духовенството за спасяването на евреите от тетриториите на България през Втората световна война. Религията е част както от историята, така и от културата ни. За да бъде запазено второто, религията трябва или нацяло да бъде премахната, или да бъде запазена. Ако Ислямът остане религия на малцинството, проблем няма. Религиозната пропаганда като цяло вреди, защото разпространява невежество.

Ако искат да носят хиджаб като символ на вяра, нека да носят.

Трябва да се забрани религиозната пропаганда и да се вземат мерки за образование и морално пробуждане на хората. Аз съм против умишленото ограничаване на която и да било религия чрез държавна намеса, правилният начин за достигане на въпросното "морално пробуждане" е чрез лична воля за промяна на моралните устои, а не чрез насилствено премахване на старите.

Със сексизъм и хомофобия, но и с думите на един мюсюлманин, който водеше дебат с Кристофър Хичинс (не се сещам за името му): Проблемът не е в книгата, проблемът е в читателя.

Трябва да сме нетолерантни към нетолеранстността. Трябва да сме нетолерантни към Исляма дотолкова, доколкото той стимулира (не мога да се сетя за по-правилна дума) сексизма, хомофобията и религиозна дискриминация.
10 букви

obicham69
03-05-2015, 07:01
само един разглезен богаташ, било то материално богат, душевно, или по друг начин, може да зададе въпросите "какво значи спасение?" и "как Бог (едва ли не) вече го е осигурил?" на фона на милиони страдащи по целия свят и очевидните неволи на човечеството, които са отразявани редовно в медиите, които ти четеш и гледаш, особено след като е бил тук в този форум и тези неща са му били разяснявани/обяснявани множество пъти, човек може да остане с впечатление, че си прикрит сатанист или друго подобно нещо

какво значи "спасение" според Св. Писание(Библията)?!, ако например имаш нужда от нещо, а не го получаваш (било то храна, облекло, подслон, или любов, прошка, правда), поради което оставаш ненапълно осигурен в истинския Господ Бог, или казано с други думи, не си "пълен" човек, ще можеш ли да се наречеш напълно спасен?!, обаче, друг е въпросът ако се чувстваш напълно спасен или осигурен и не намираш недостатък у себе си, например поради това че си приел човешка религия, която те е научила така, или която ти и е позволила да живееш така, та ако Бог беше осигурил пълно спасение за всички, то сега нямаше и да има проблеми на света, които да можем да посочим с пълните улики за тяхното наличие, или каква е разликата между теб и един горделив цар, на когото не му пука за никой освен само за самия себе си, и някакви негови любими евентуално, и остава поданиците на своето царство да тънат в мизерия и бедност, и да страдат и погиват в безредици и беззаконие?!, това че ти си предпочел и все още предпочиташ да живееш на света подобно на един такъв цар никак не означава, че си праведен или достоен пред Бог и за Господ, или че си безгрешен и нямаш нужда от покаяние, та кога казваш, че съм казал, че Бог вече е осигурил пълно спасение за всички?!

Загуби ме с тези изречения пренесени на 10 реда.
Ти самият разбираш ли какво си написал, когато си го прочетеш?

npp
03-05-2015, 08:43
Загуби ме с тези изречения пренесени на 10 реда.
Ти самият разбираш ли какво си написал, когато си го прочетеш?

какво не разбираш?!, ако не си сериозен, по-добре въобще не ни губи времето, че и без друго тук в този раздел на форума досега имаше доста несериозни потребители, които повече се лигавиха

defender
03-05-2015, 12:14
по-добре въобще не ни губи времето,

пак ли се клонира
лигльо

npp
03-05-2015, 14:08
ти като не се лигавиш, защо не казваш нито една смислена дума, ами само критикуваш другите и им казваш да отидат в ръкотворения от човешки ръце храм, все едно си някакъв робот?!

defender
03-05-2015, 15:11
ми то например и Иисус е бил облечен в ръкотворни дрехи от човешки ръце, да не би да е бил облечен в дрехи от облаци и звезден прах.
То само ти си от нЬиебесната църква, един си ти,
ей, нпп, може ли да ти стана свидетел.

dreamwalker
03-05-2015, 16:23
Defender и npp - домакините на раздела.

http://33.media.tumblr.com/56fd84e0556f214187247cead2909670/tumblr_mtm4i8yF7Y1sa11jco1_500.gif

npp
03-05-2015, 18:48
ми то например и Иисус е бил облечен в ръкотворни дрехи от човешки ръце, да не би да е бил облечен в дрехи от облаци и звезден прах.
То само ти си от нЬиебесната църква, един си ти,
ей, нпп, може ли да ти стана свидетел.

нали вече обяснихме неведнъж, че идеята е не да се превъзнасяме, нито да си съперничим, но всеки да допринася с нещичко добро за всеобщото спасение в истинския Бог Отец и Неговия Син Исус Христос, а ти какво си направил досега в това отношение?!, но ето че отново си дошъл за да се дуелираш, и то с човешки същества, които са истински Светии, какъв ти е проблемът в крайна сметка, защото лично аз така и не разбрах това за всички(те) тези години на твоите постове тук?!, все нещо ни нападаше, а не можеше да дадеш дори и един наистина смислен аргумент за това защо го правиш, по света има милиони човешки/одушевени същества, които се нуждаят от спасение сега, а ти все още се държиш така сякаш си най-надутият цар на вавилон от времето на Валтасасар?!, какво да ти се каже повече, Исус Христос не е живял за да ходи облечен, но за да работи за истинското спасение на човеците, или както още е писано: "може съвършено да спасява тия, които дохождат при Бога чрез Него, понеже всякога живее да ходатайства за тях."(Евреи 7:25), а ти се държа просто като един наежен дръвник, едно е да търсиш спасение за другите, а друго е да чакаш някой да ти поднесе нещо на тепсия, било то хиляди езотерични книги или цяла религиозна традиция и система за лично облагодетелстване, как да ти се каже, че у Бога няма време за междучовешки препирни, дразги и вражди, но ти все още си се втурнал право напред с овенското си коравовратие, овенските си рога и козите си претенции за нещо, което просто го няма у истинския Господ Бог, защото никога не е имало такова нещо у Него, нито някога ще има, а нищо не ти пречи да започнеш да упражняваш вярата правилно като отправяш добри молитви за отмахване на злите духове (както) от теб (така) и от другите, но разбира се ние по принцип не те съдим, идеята заложена във вярата е, че ако някой наистина желае да допринася за всеобщото спасение в истинския Господ Бог, е свободен да го прави, но без да причинява зло за да не се окаже, че е навредил повече отколкото е помогнал, и т.н.

MrCreeper
03-06-2015, 07:26
Само мога да ви кажа, че Алах е номер едно

defender
03-06-2015, 10:48
а неговия пророк кой номер е?

TheDeath
03-10-2015, 10:21
че кой друг може да осигури вечен живот ако не истинският Господ Бог?!, виж само колко много милиони духовници/духовни служители и въобще вярващи имаше досега, и нито един от тях не можа да осигури пълно спасение за цялото човечество, нито всички те заедно успяха да направят това

То щото за толкова години история Бог е успял да ги осигури, а? Или чакай, имаме нужда от изпитания, всички злини са изпитания, които бог праща, пък после като умрем не знам си какво..... Не знам, ама с тия набожни простотии ми иде да си залея лаптопа с гореща супа!

npp
03-10-2015, 12:29
То щото за толкова години история Бог е успял да ги осигури, а? Или чакай, имаме нужда от изпитания, всички злини са изпитания, които бог праща, пък после като умрем не знам си какво..... Не знам, ама с тия набожни простотии ми иде да си залея лаптопа с гореща супа!

няма нужда да си съсипваш лаптопа, истинският Бог беше досега по неволя в състояние на полусън за последните 5-6 хилядолетия, затова и не беше в състояние да се погрижи напълно за всички, но и нямаше достатъчно верни духовни служители, които да го (съ)будят за да спаси човеците/душите

defender
03-10-2015, 12:34
защо един съвършен, въздесъщ Бог ще спи и ще е зависим от нпп и ще чака нпп да го събуди, то май в цялата тая история май нпп се явява бог на неговия бог и го спасява.

TheDeath
03-10-2015, 12:34
!?!? Не може да си сериозен....!?!?

npp
03-10-2015, 13:36
защо един съвършен, въздесъщ Бог ще спи и ще е зависим от нпп и ще чака нпп да го събуди, то май в цялата тая история май нпп се явява бог на неговия бог и го спасява.

изпада в състояние на полусън по неволя, както бе написано и по-горе (в предишния ми пост), и това става в началото на всяка вечност, и може да продължи до не повече от около 5-6 хилядолетия, иначе ако беше напълно буден за цялото време досега, тогава щеше ли да допусне толкова много човеци/души да (по)страдат до такава голяма степен?!, примерно ако ти имаш деца и наистина ги обичаш и наистина си добър баща, ще допуснеш ли децата ти да пострадат ако си близо до тях и ги надзираваш отблизо бидейки напълно буден и бдителен?!, разбира се че такъв добър родител не би допуснал децата му да пострадат при такива обстоятелства, обаче някой трябва да помисли, понеже ако не вярва в истинския Господ Бог както трябва, тогава поне трябва да разсъждава правилно, обаче когато, нито вярва, нито разсъждава, духовната тъпигьозщина може да се окаже пълна както е и в твоя случай

defender
03-10-2015, 14:19
изпада в състояние на полусън по неволя

олеле, сега и психични проблеми, щом е по неволя, тогава по чия воля е или просто не може се владее и несъзнава какво му се случва и какво прави, като кукла на конци, или пък е някаква болест.

неосъзнат бог, точно тва ми требваше.

според мен ти си някакъв манипулатор и искаш да ни превърнеш като твоя бог, неосъзнати неволеви заспи и сбърканяци.

тва ти е мисията, признай си.

npp
03-10-2015, 16:47
олеле, сега и психични проблеми, щом е по неволя, тогава по чия воля е или просто не може се владее и несъзнава какво му се случва и какво прави, като кукла на конци, или пък е някаква болест.

неосъзнат бог, точно тва ми требваше.

според мен ти си някакъв манипулатор и искаш да ни превърнеш като твоя бог, неосъзнати неволеви заспи и сбърканяци.

тва ти е мисията, признай си.

а знаеш ли какво е да си работил цяла седмица най-тежка работа без да мигнеш(поспиш) дори и за миг през цялото време?!, как такива хора просто са заспивали съвсем неусетно, при това дори и прави?!, питам те, защото, без да се хваля със себе си, на мен лично ми се е случвало това, и то неведнъж, но десетки пъти, а това че системата на човешката религия е предавала някаква традиция, че Бог Отец (едва ли не) е толкова всемогъщ, че може да надмине дори и Самия Себе Си, не е по моя вина, нито фактът че ти и други като теб сте им (по)вярвали на онези "превъзходни" духовни водачи, защото ето как светът ги слуша(1 Йоаново 4:5), а Божието свидетелство чрез истинските Светии и свидетели са склонни да пренебрегнат повече, иначе от друга страна правилната вяра наистина събужда истинския Бог, така щото все едно Той никога не е бил в състояние на полусън, та заблудата и лъжата им(на световните(666) духовни служители) в това отношение беше именно в противоречията им спрямо тези факти, и както казва и Светият Апостол, малко ("фарисейски"/лъжепророчески) "квас" и цялата вяра може да "вкисне", и всичко се обърква, защото основават вярата си на знания, понеже знанията като направление на вярата възгордяват, а чистата и директна нелицемерна любов към ближния е която назидава истински и смирява(1 Коринтяни 8:1-3), понеже кой знае що има в невидимите за човека дълбочини/дълбини на вселената освен истинския(т) Бог?!, онези, които имат "трето(то) око" ли?!, защото въпреки че уж виждаха повече от всеки друг човек на света, те не можаха да изгонят бесовските духове от нито един обладан както трябва, нито излекуваха някой болен както трябва, нито възкресиха някой мъртвец в истинския Бог, нито пък проповядваха истинското Благовестие на Бога докрай, но разбира се ние не ги осъждаме, истинският Бог е осъзнат, така както лъвът винаги е лъв, независимо дали е буден или спи, понеже дори и да заспи, той пак си остава лъв по природа, защото природата му е лъвска, има обрат дори и за Самия истински Бог, затова и винаги е имало вечен съд, на чието учение е основан целия Св. Закон и всички Св. Писания, както казва и Самият истински Господ, Исус Христос(Матей 7:1-12), Небесният Бог Отец не е кукла на конци, но това не означава, че не е възможно да претърпи обрат по нежелано за Него стечение на обстоятелствата, понеже във вселената винаги е имало и "тъмнина", иначе ако нямаше, тогава нито толкова много човешки и други одушевени същества щяха да се намират в такова положение тук в този свят под грях, например какво е имало преди началото на настоящата вечност, понеже според библейските Писания настоящата вечност е започнала едва преди около 5-6 хилядолетия, тъй като Бог създаде вселенското творение за шест дена, което включва и първия човек("адам"), и после, според представеното в Лука 3:23-38 и други библейски стихове/пасажи, е имало само 75 поколения от адам до Исус, казвам "едва" и "само", защото какво са 5-6 хилядолетия и 75 рода, пред милиарди години и милиони родове?!, та какво е имало преди тази вечност, и ако е имало друга вечност като тази, тогава какво е било преди предишната вечност, и т.н.?!, това са въпроси, на които истинските Светии са получили истинен отговор, но не защото са искали да знаят, нито защото са мъдри, понеже и отговорът, който са намерили не се състои в знания, но в сила за спасение и осигуряване на изобилен и вечен живот в истинския Господ Бог, понеже Той трябваше да измине един все пак дълъг за нас човеците път на изпитание, понеже трябваше да превъзмогне властта на "тъмнината", която претендираше за попечителство над света поради произхода си, който я правеше да бъде като Негов "брат" от една и съща майка, а именно безкрайно съществуващата вселена

defender
03-10-2015, 19:04
а знаеш ли какво е да си работил цяла седмица най-тежка работа без да мигнеш(поспиш) дори и за миг през цялото време?!, как такива хора просто са заспивали съвсем неусетно,

придаваш на твоя бог материално-човешки характеристики и слабости, виж как ясно започва да си личи, че твоя бог е човешко изобретение на ума ти.

npp
03-10-2015, 22:03
придаваш на твоя бог материално-човешки характеристики и слабости, виж как ясно започва да си личи, че твоя бог е човешко изобретение на ума ти.

и това ли е изобретение на ума ми:

"И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил." Битие 2: 2-3,

"Помни съботния ден, за да го освещаваш. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела; а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти; защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети." Изход 20: 8-11

направил ли ти е особено впечатление фактът, че между седмия ден (в буквалния смисъл, Битие 2:2-3) и времето когато Бог е дал Десетте Заповеди чрез Моисей, от които е и Четвъртата (по-горе, Изход 20:8-11), е имало няколко века, обаче въпреки, че били минали няколко века от седмия ден, израилтяните трябвало да го освещават?!

TheDeath
03-11-2015, 09:40
npp, цитираш писания от някаква хартийка,написани от човешка ръка, от хора, които в предходните си постове наричаш едва ли не шарлатани.... То бива, бива, ама чак пък толкова.... Хубаво е да си вярваш, ама защо се опитваш да наложиш това на останалите не схващам, айде като се събуди Бог да вземе да спаси хората, че гледай какво става по света... Аз м/у другото в цялата история не съм останала с убеждението, че е имало момент тоя Бог да е буден и всички по света да са били щастливи... Явно след сътворението е решил да си почине неделята, та така чак до днес.... Голямо спане братче....

npp
03-11-2015, 12:04
npp, цитираш писания от някаква хартийка,написани от човешка ръка, от хора, които в предходните си постове наричаш едва ли не шарлатани.... То бива, бива, ама чак пък толкова.... Хубаво е да си вярваш, ама защо се опитваш да наложиш това на останалите не схващам, айде като се събуди Бог да вземе да спаси хората, че гледай какво става по света... Аз м/у другото в цялата история не съм останала с убеждението, че е имало момент тоя Бог да е буден и всички по света да са били щастливи... Явно след сътворението е решил да си почине неделята, та така чак до днес.... Голямо спане братче....

ти ще решиш ли да си починеш ако знаеш, че децата ти са в опасност?!, ето защо не пише да е решил, но пише, че просто е станало, то и по-горе е обяснено, ама няма кой да прочете, или някои предпочитат да (си) дрънкат шикалки, каква Му е вината, че се е оказал в такова положение по неволя?!, затова има и вяра, чрез която да бъде (съ)буден

"Събуди се, северни ветре(т.е. Боже), и дойди южни(т.е. и ако трябва ела и от "юг"), Повей в градината ми(т.е. в душата ми), за да потекат ароматите й(т.е. за да се изпълни с Твоята благодат). Нека дойде възлюбеният ми в градината си И яде изрядните си плодове(т.е. нека истинският Бог дойде в моя храм за да върши делата Си в него)." Песен на песните 4: 16

TheDeath
03-11-2015, 12:23
Продължаваш да цитираш неща от някаква измислена книга, а реално никакви доказателства, освен тая измислена книга! Ми и аз мога да цитирам една книга, в нея има еднорози и пегаси и ако ти цитирам как летят над улиците, ще ми повярваш ли, че са там? Ужас, честно...

npp
03-11-2015, 20:42
Продължаваш да цитираш неща от някаква измислена книга, а реално никакви доказателства, освен тая измислена книга! Ми и аз мога да цитирам една книга, в нея има еднорози и пегаси и ако ти цитирам как летят над улиците, ще ми повярваш ли, че са там? Ужас, честно...

имаш право и да не вярваш, но има и неща, които не са за препоръчване

не само че Библията изглежда шантава в много отношения, но в нея наистина има немалко шантави и нелепи неща, защото е пълна и с хроники на насилие, бруталност, злодеяния, престъпления, убийства, и пр., които са били документирани по този начин с цел да послужат като поука на следващите поколения за това как не е хубаво да се върши зло/неправда:

"Защото всичко, що е било от по-напред писано, писано е било за наша поука, та чрез твърдостта и утехата от писанията да имаме надежда." Римляни 15: 4

от друга страна в Библията има и много неща мъчни за разбиране от страна на хора, които нямат правилната вяра или не са утвърдени в нея, тъй като много от нещата са представени с особени думи и изрази, които разни хора са наричали символични, алегорични, метафорични, както и с др. подобни имена:

"И считайте дълготърпението на нашия Господ като средство за спасение; както любезният ни брат Павел ви е писал, според дадената му мъдрост. както пише и във всичките си послания, когато говори в тях за тия работи; в които послания има някои неща мъчни за разбиране, които неучените и неутвърдените изопачават, както правят и с другите писания, за своята погибел." 2 Петрово 3: 15-16

MonnyMonsterr
03-15-2015, 22:38
Какво знаете за исляма?
Законите в арабските страни са ръководени единствено от Корана. Знам всичко, което съм чела или видяла по новините относно ислямските държави.

Отношението ми към религиите като цяло е негативно защото смятам, че ни потискат. Исляма го прави най-много, като за пример може да видите как живеят в арабските страни и по какви закони се ръководят.

Не и не помня да съм имала. Честно казано, може би се страхувам от такива хора като знам какво става по света и че при тях има най-много убийства, буквално за едното нищо. Ако разбера че човека с който общувам е мюсюлманин ще бъда много предпазлива и съмнително настроена към него/нея.

Исляма застрашава целия свят.

Според мен това трябва да бъде тяхно решение. Смятам за изключително унизително да ги карат да носят и правят неща според Корана и религията. Това си е чисто робство. Тези хора са изостанали с хилядолетия.

Не. Исляма трябва да бъде спрян, забранен, унищожен. Може би с тези думи ви звуча като някоя, която иска да ги убие. Не, не искам да убивам никого. Просто искам този терор и унижение да спре.

Терор, унижение, робство, убийства.

Според мен не е лошо да си изповядваш някоя религия и да вярваш в Господ. Но е ужасно да живееш според религията ако тя подтиква към робство и убийства. Нима жените в арабските страни не са робини? Мъжете са държат точно по такъв начин. Нима този атентат срещу френския вестник не беше от ислямисти? Всекидневни виждам снимки, цитати, страници и какво ли не в знак на протест и подигравка срещу най различни религии. Случайно християни или будисти (например) да са убили някого? Всеки си преценява в какво да вярва, но за мен политиката на една държава не трябва да има общо с религията, както е например в Саудитска Арабия. Не мисля че трябва да насилваш човек да вярва в нещо и да му отнемаш свободата по такъв долен начин. Една вяра трябва да бъде нещо чисто и красиво, да те извисява... а не да те заплашва и тероризира.

dreamwalker
03-15-2015, 22:45
Какво знаете за исляма?
Законите в арабските страни са ръководени единствено от Корана. Знам всичко, което съм чела или видяла по новините относно ислямските държави.

Отношението ми към религиите като цяло е негативно защото смятам, че ни потискат. Исляма го прави най-много, като за пример може да видите как живеят в арабските страни и по какви закони се ръководят.

Не и не помня да съм имала. Честно казано, може би се страхувам от такива хора като знам какво става по света и че при тях има най-много убийства, буквално за едното нищо. Ако разбера че човека с който общувам е мюсюлманин ще бъда много предпазлива и съмнително настроена към него/нея.

Исляма застрашава целия свят.

Според мен това трябва да бъде тяхно решение. Смятам за изключително унизително да ги карат да носят и правят неща според Корана и религията. Това си е чисто робство. Тези хора са изостанали с хилядолетия.

Не. Исляма трябва да бъде спрян, забранен, унищожен. Може би с тези думи ви звуча като някоя, която иска да ги убие. Не, не искам да убивам никого. Просто искам този терор и унижение да спре.

Терор, унижение, робство, убийства.

Според мен не е лошо да си изповядваш някоя религия и да вярваш в Господ. Но е ужасно да живееш според религията ако тя подтиква към робство и убийства. Нима жените в арабските страни не са робини? Мъжете са държат точно по такъв начин. Нима този атентат срещу френския вестник не беше от ислямисти? Всекидневни виждам снимки, цитати, страници и какво ли не в знак на протест и подигравка срещу най различни религии. Случайно християни или будисти (например) да са убили някого? Всеки си преценява в какво да вярва, но за мен политиката на една държава не трябва да има общо с религията, както е например в Саудитска Арабия. Не мисля че трябва да насилваш човек да вярва в нещо и да му отнемаш свободата по такъв долен начин. Една вяра трябва да бъде нещо чисто и красиво, да те извисява... а не да те заплашва и тероризира.

Трябва да се ограмотиш, чадо от стадото. Предполагам, че си на около 12-13 годинки - мога да ти препоръчам детска литература дори...

espada
03-15-2015, 23:10
араааби с калашници!!!!!!! http://i.ytimg.com/vi/GhxqIITtTtU/hqdefault.jpg
ТРРРРРРРРРРРРРРРРР!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

defender
03-15-2015, 23:34
ужас

https://www.facebook.com/video.php?v=693798474074371

не е за хора със слаби сърца (+18 )

https://www.facebook.com/video.php?v=702528206534731&set=vb.100003326753101&type=3&permPage=1

ужас

MonnyMonsterr
03-19-2015, 23:18
Трябва да се ограмотиш, чадо от стадото. Предполагам, че си на около 12-13 годинки - мога да ти препоръчам детска литература дори...

1. Не позна за годините, мерси все пак че ме подмлади.
2. Не претендирам че съм най-грамотна или че знам най-много. Просто знам достатчно, че да имам мнение по въпроса. Не съм чела "свещената им книга" и не знам всичко в детайли, но съм срещала много цитати, чела съм инфомация по въпроса и виждам неща, които са факти според религията.

Не съм религиозен човек и може би дори имам твърде негативно мнение. Със всяко ново нещо което научавам за исляма мнението ми става още по-негативно. Но както казвам - то е само мое и всеки има право да изрази собствено. Но ако толкова държиш да прочета още нещо и да се ограмотя по конкретните въпроси ще те помоля да ми предоставиш източници по темата и вероятно отново ще пиша за оставеното у мен впечатление.

defender
04-08-2015, 22:57
"Впечатлен сте от хората?

Ще дам различни примери защо съм впечатлен. Да кажем, поведението на полицаите, в което няма нищо милиционерско като у нас. Те наистина работят в услуга на гражданите: към 18 часа точно при стадиона „Исмет Иньоню” на Галатасарай става страхотно задръстване, светофарите очевидно не могат да поемат движението – 20-милионен град е Истанбул официално, колко е наистина, никой не може да каже – и един мотор спря с две хубави момчета полицаи, единият слезе с една папка под мишница. Отиде по средата на кръстовището и само си вдигна ръката. Всичко замръзна – стотици хиляди коли са това, започна да дава предимство на едни, после на други, отпуши движението, качи се на мотора и си замина...

Аз живях в Истанбул като редови гражданин. Ползвах обществения транспорт – трамвай, метро, автобуси. Един път не видях в най-голямата тарапана да се качи в превозно средство жена с торби и да не стане някой да й отстъпи място да седне. И другото, което ме удиви, е, че не видях родител, който по улиците или в парка да крещи на детето си или да го заплаши или удари по какъвто и да било повод. Невероятно сдържано поведение и от страна на родителите, и от страна на децата. Веднъж гледах едно такова малко детенце – 4–5-годишно, което се търкаляше на детската площадка. Татко му казва: „Хайде да си ходим”, то: „Няма”. Таткото най-спокойно си го изчака да се натъркаля и тогава си тръгнаха, без караници и викове.
Просто това е друг свят, абсолютно друг свят. Усещаш едно общество, което е уверено в собствените си сили. Както ми обясни един професор от Боазичи, когато си говорехме за битовата престъпност: „Наистина не може на всеки ъгъл да се сложи по един полицай да пази, но ислямът, наред с някои негативи, има едно много положително нещо. Казано е, че и да не те хване полицията, Аллах отгоре гледа”. Това е внушено от съвсем ранна възраст. Един продавач например ме гони 20 метра по улицата, за да ми върне пет гроша ресто, един геврек струва толкова.
Турците са хора с достойнство, изключително трудолюбиви, вглъбени в себе си, дисциплинирани. Ще цитирам думите на един колега, които са много точна илюстрация: „Аз не съм сам, дори и в пустинята Аллах ме държи в ръцете си”. Те живеят в хармония със себе си, няма нерви в отношенията им. Като гледах младите хора – може би такава е била онази България, която безвъзвратно си е отишла в началото на ХХ век. Страшно амбицирани да успеят, дори тези от Анадола, които са с по-малки възможности, компенсират с повече усилия да се научат да четат, да знаят, да могат. Две институции в Турция нямат работно време – джамията и библиотеката."

ПП: а в бг-то са атеисти, доктор сатанисти и либеристи.

dreamwalker
04-08-2015, 23:11
"Впечатлен сте от хората?

Ще дам различни примери защо съм впечатлен. Да кажем, поведението на полицаите, в което няма нищо милиционерско като у нас. Те наистина работят в услуга на гражданите: към 18 часа точно при стадиона „Исмет Иньоню” на Галатасарай става страхотно задръстване, светофарите очевидно не могат да поемат движението – 20-милионен град е Истанбул официално, колко е наистина, никой не може да каже – и един мотор спря с две хубави момчета полицаи, единият слезе с една папка под мишница. Отиде по средата на кръстовището и само си вдигна ръката. Всичко замръзна – стотици хиляди коли са това, започна да дава предимство на едни, после на други, отпуши движението, качи се на мотора и си замина...

Аз живях в Истанбул като редови гражданин. Ползвах обществения транспорт – трамвай, метро, автобуси. Един път не видях в най-голямата тарапана да се качи в превозно средство жена с торби и да не стане някой да й отстъпи място да седне. И другото, което ме удиви, е, че не видях родител, който по улиците или в парка да крещи на детето си или да го заплаши или удари по какъвто и да било повод. Невероятно сдържано поведение и от страна на родителите, и от страна на децата. Веднъж гледах едно такова малко детенце – 4–5-годишно, което се търкаляше на детската площадка. Татко му казва: „Хайде да си ходим”, то: „Няма”. Таткото най-спокойно си го изчака да се натъркаля и тогава си тръгнаха, без караници и викове.
Просто това е друг свят, абсолютно друг свят. Усещаш едно общество, което е уверено в собствените си сили. Както ми обясни един професор от Боазичи, когато си говорехме за битовата престъпност: „Наистина не може на всеки ъгъл да се сложи по един полицай да пази, но ислямът, наред с някои негативи, има едно много положително нещо. Казано е, че и да не те хване полицията, Аллах отгоре гледа”. Това е внушено от съвсем ранна възраст. Един продавач например ме гони 20 метра по улицата, за да ми върне пет гроша ресто, един геврек струва толкова.
Турците са хора с достойнство, изключително трудолюбиви, вглъбени в себе си, дисциплинирани. Ще цитирам думите на един колега, които са много точна илюстрация: „Аз не съм сам, дори и в пустинята Аллах ме държи в ръцете си”. Те живеят в хармония със себе си, няма нерви в отношенията им. Като гледах младите хора – може би такава е била онази България, която безвъзвратно си е отишла в началото на ХХ век. Страшно амбицирани да успеят, дори тези от Анадола, които са с по-малки възможности, компенсират с повече усилия да се научат да четат, да знаят, да могат. Две институции в Турция нямат работно време – джамията и библиотеката."

ПП: а в бг-то са атеисти, доктор сатанисти и либеристи.

Учил си в Истанбул? Кога? Т.е. през кои години? Пиши лично съобщение, ако искаш.

defender
04-08-2015, 23:13
не съм учил, това не са мои думи, цитирам.

виж, че съм го праснал в кавички

естествено православието не отстъпва на исляма, но просто българите станаха тип "ес от софийския" - извадка Дарки от село отива на фейсбук събитие в сградата на ес в сф.

dreamwalker
04-08-2015, 23:15
не съм учил, това не са мои думи, цитирам.

виж, че съм го праснал в кавички

Не видях.

Жалко.

П.П. Иво Христов хубаво е казал, но има и много негативи конкретно Истанбул.

KristaY
04-20-2015, 14:52
Какво знаете за исляма? - Че той общо взето е обединил арабите и ги е изкарал от пустините, че да тръгнат да го налагат. Вярва се, че ако умреш заради религията отиваш в рая. Общо взето не е много далеч от християнството, даже в началото когато са искали да тръгнат към Европа, Мохамед е казал, да ни оставят на мира, понеже вярваме в един Бог с различно име. После идват някви фанатици и ебават мамата на половината религия, сиреч, извъртат почти всичко.

Какво е личното ви отношение спрямо исляма? - Нямам мнение, не вярвам в религии, но на изток в момента ситуацията е доста тягостна заради радикалния ислям.

Имате ли чести контакти с мюсюлмани? - Не особено .. в сбирките в университета, почти не си общувам с преподавателите, които идват от Иран. Само едно момче от моята група, но не е побъркан.. пич в общи линии.

Мислите ли, че исляма застрашава нашата страна? - да

Според Вас, могат ли момичетата да носят забрадки, ако искат? - не знам, някак си ми се е насадило, че не е окей, за това като видя някоя такава, гледам осъдително, а не е особено правилно

Трябва ли да се ограничи изповядването на исляма? - тук, или изобщо?

С какво асоциирате исляма? - Аллах, близкия и средния изток

georgi12
04-26-2015, 07:36
Прави разлика между религия Ислям и Ислямисти. Те са нещо като нашите националисти .
В исляма никъде не се споменава , че убийството е блажено - напротив - грях е , както и в христянството .Но на ислямистите , както и на нашите националисти не им пречи да грабят , бият , убиват...

defender
05-06-2015, 15:21
хората не искали да приемат исляма и "османлиите" (т.е. тогавашния ИДИЛ) им драснали клечката

http://4.bp.blogspot.com/-g6L2lx-I8qA/TdFPOZ_H1kI/AAAAAAAAEi4/KQ8CbFBmS2g/s1600/P5150172.JPG

defender
05-06-2015, 15:30
хората не искали да приемат исляма, "османлиите" (т.е. тогавашния ИДИЛ) им завързали очите и ги хвърляли един по един от една пропаст близо до това място

http://www.asenovgrad.org/history/pics/poklonnik/bg/Plovdivska/SeloOrehovo/SvDuh/3.jpg

inewton
05-07-2015, 10:34
Мисля, че сегашния папа Франциск не е способен, но ако се върне РАТЦИНГЕР (който като млад е бил нацист) може да ги постегне малко.

lilinet
05-24-2015, 05:03
Какво знаете за исляма?
Не много, но и не съм се интересувала.
Неутрално, не ми пука, тъй като съм атеист.
Не съм сигурна дали се води често, но през лятото ходим на едно крайбрежно село, където са само мюсюмани. Приятни хора са.
Със сигурност има заплаха, но тя не е толкова причинена от исляма като религия, колкото от болните мозъци, които спекулират с него.
Техен избор е. Нали не са тръгнали да ни карат ние да носим забрадки.
Не, трябва да се ограничи ФАНАТИЧНОТО изповядване на исляма.
Известна нетолерантност към жените, може би, но не съм запозната добре. А и много мюсюмани вече са по-толерантни към жените. В онова село цялото семейство сяда заедно на масата.
Има за всичко има граници.
Ако се появи някой фанатик (болен мозък) да се разкара на секундата преди да е направил някоя друга гадост.

prosto_chovek
05-24-2015, 10:05
Всеки има право да вярва в това, в което си иска. Това е изконно конституционално и морално право на всеки един човек, ако ще майката да е християнка, бащата будист, детето има право да бъде мюсюлманин или съботянин, както го кефи. Проблемът с исляма е следният. Те изискват своето право да бъдат мюсюлмани, но искат да наложат исляма и на останалите, отнемайки тяхното право да вярват в друго. И понеже хората не обичат да им се налага нещо, ислямът преминава в ислямизъм, започват да стават агресивни и започват да се занимават с разни джихади. Ислямът като религия трябва да се толерира, защото е право на избор, обаче културата на хората, които го изповядват много често преминава границите на добрия тон и всъщност дори хората в някои държави щат не щат трябва да са мюсюлмани, за да не ги избият с камъни примерно. Та исляма трябва да се толерира, но агресивното поведение, тероризма и убийствата по каквато и да било причина - не. Нали, ако, да речем, един човек, който обича да ходи с лилава коса, реши да избие всички руси хора и започне да го прави, той няма да бъде толериран не заради цвета на косата си.