PDA

View Full Version : Какво мислите по въпроса- ако обичате някого, освободете го?

today_was_a_charytale
01-27-2015, 17:45
Как мислите ако обичате някого трябва ли да го освободите или да се борите до последно дори ако чувствата не са взаимни?Попаднах на този малък спор в една група във Facebook и се замислих по въпроса.
Според мен ако обичате някого истински трябва да се борите за него до последно.Не казвам, че разбирам от любов просто израявам мнение и така ми изглежда правилно.
Интересно ми е какво мислите по въпроса.

nevermorevon
01-27-2015, 18:54
Хубаво е да се бориш до края, обаче ако виждаш, че няма да има полза няма смисъл да се пречкаш на човека и да усложняваш нещата.

tuzaro
01-27-2015, 18:59
Обичта не съществува, просто има съвпадение на интереси

obicham_te
01-27-2015, 19:42
Как мислите ако обичате някого трябва ли да го освободите или да се борите до последно дори ако чувствата не са взаимни?Попаднах на този малък спор в една група във Facebook и се замислих по въпроса.
Според мен ако обичате някого истински трябва да се борите за него до последно.Не казвам, че разбирам от любов просто израявам мнение и така ми изглежда правилно.

Самата Блеър / на аватара ти/ пусна Чък свободен, защото го обичаше. И моето мнение е такова, не можем да обичаме и за двама.
Но ако знам, че човекът също го е грижа за мен, тъй както аз за него. Да, ще се боря.

Ivaaaaa
01-27-2015, 19:56
трябва да си идиот да се набутваш, когато другият не изпитва същото към теб, но съм виждала и такива примери. всеки сам си решава и е ок, стига да не преминава границата.

nepowtorima
01-27-2015, 19:57
Любов е, когато искаш някой да е щастлив, дори ако ти не си част от неговото щастие. /Дж. Робъртс/
Т.е. ако обичаш някой истински, ще си щастлива дори ако това, което го прави такъв, не си ти...

an7raks
01-27-2015, 20:03
Когато нещата не са взаимни, няма за какво да се бориш... Освен, ако не владееш хипнозата, де.

LoadRunner
01-27-2015, 20:27
или нямаш белезници и схлупена барачка в пустошта.

VinDiesel
01-27-2015, 21:12
Когато някой не се интересува от теб и не изпитва чувства, прави каквото искаш, файда няма да има....

xXxPETYAxXx
01-27-2015, 21:29
Като цяло това "освободите" въобще не ми харесва като дума в случая. Все едно аз го държа при мен и му контролирам положението. То в такъв случай каква любов е - никаква.

iwwocXr
01-28-2015, 07:17

Когато обичаш някого, а той теб не си намираш друг човек да обичаш.

tori
01-28-2015, 07:46
Няма какво да се бориш, насила хубост не става. Като виждаш, че отсреща няма интерес спрямо персоната ти, заебаваш работите. Това е наливане от пусто в празно.

Wednesday666
01-28-2015, 08:19
Ако визираш точно този случай, едностранна любов, какъв е смисъла да се бориш за нещо несъществуващо?
Всички живеем един живот, защо да губим време, тичайки подир нещо, което никога не го е имало?

marilyn
01-28-2015, 08:24
Няма как да накараш някой да те обича на сила. Просто спираш да се занимваш и продължаваш напред, просто там няма за какво да се бориш.

Niakoitam
01-28-2015, 11:48
Да се бориш,да се бориш,колко да се бориш? Докато започнат да те чувстват като пълен досадник и лепка и на човека отсреща започне да му се повдига щом чуе името ти ли?
Понякога и на главата си да се изправиш пак нищо не може да стане.
Или се борите двамата или няма особен смисъл да си се бориш кой знае колко дълго време сам.

Има една много хубава мисъл,която колкото и да е трудна за изпълнение си е много вярна.А именно: " Ако обичаш някого,пусни го да отлети.Ако не се завърне значи никога бе е бил твой (съответно и не ти трябва),ако се завърне остава твой за цял живот (леко пресилено,защото никога нищо не се знае) :)

kamelia35
01-28-2015, 13:12
Няма как да върнеш нещо, което вече го няма. Няма защо да се държиш за човека, който няма място за теб в живота си.

today_was_a_charytale
01-28-2015, 15:09
Не исках да кажа да се бориш толкова много, че да се превърнеш в лепка, но не и да си кажеш "ако ме обича ще се върне" и да се откажеш.

BeTheOne
01-28-2015, 15:18
Ако любовта ви е споделена то няма нужда от борба. Самата любов се основава на свобода.

Ако е едностранно - винаги си заслужава да опиташ. Опитваш веднъж, опитваш втори път. Ако не се получи няма защо да го превръщаш във фикс идея.

Поздрави!

BeTheOne

Azoria
01-28-2015, 20:22
Много е романтично да се бориш за любовта си, но не и когато се бориш с този,за когото би трябвало да го правиш. Това е двупосочна улица. Ако човека отсреща не откликва на чувствата ти най-доброто,което може да направиш за него,а и за себе си, е да се отдръпнеш.

sisunka
01-29-2015, 08:10
Ако се бориш за някой, който не те обича е малко налудничево. Ефекта може да е само обратен. Да го отблъснеш завинаги. Това е моето мнение.

kamelia35
01-29-2015, 12:50
Много е романтично да се бориш за любовта си, но не и когато се бориш с този,за когото би трябвало да го правиш. Това е двупосочна улица. Ако човека отсреща не откликва на чувствата ти най-доброто,което може да направиш за него,а и за себе си, е да се отдръпнеш.

Напълно съм съгласна с теб.