Влез

View Full Version : Липсва ли ви България. И защо НЕ бихте се върнали.

imatheoneman
01-29-2015, 13:18
Нека отново разклатим горчилката която кара българи да стоят ТАМ а не вкъщи, липсва ли ви родното място? Няма да питам за "държавата" защото едва ли ви липсва. Кое ви кара да се върнете насам и кое винаги ви спира ? :)

BlauMeise
01-29-2015, 15:07
Значи, предстои ми да емигрирам тази година. Затова отново ще се разпиша в тази тема след някой месец.
Бих отговорила предварително - дали ми би липсвала, едва ли... така мисля, защото в последните 25 години, държавата не е майка, а мащеха за обикновения човек. дали бих се върнала... не съм сигурна, че повече искам да работя за 400 лв на месец, нещо което го правя 3 години, въпреки че имам висше и маг. степен дори.
Поне като работя ще ми плащат, за работата претенции нямам. Доста съм блъскана и унижавана, ако трябва да съм честна понякога ми се е ревяло в края на работния ден. Поздрави!

kalpazanka
01-30-2015, 11:47
Липсват ми близките. Липсва ми моята възглавница, плюшките, книгите, учебниците.
Приятелите се редуцираха сами. С тези от тях, които и преди си бяха финансово стабилни, още поддържам контакт. Но тези, спрямо които сега печеля повече, някак се отдръпнаха. Гадно ми е, но не нахалствам.

Видях се принудена да забегна. Не исках да съм в ситуация да се налага да свиквам да нося на бой в спешно. Може би нямаше да ми пука, ако бях в сумо категория. И все пак, сигурно след втория мариз щях да си напусна доброволно. Не исках да ме завърта комерсиално отношение и да търся патология там, където я няма. Исках да видя и модерни методи на лечение, да бъда допускана до оперативна дейност, да бъда самостоятелна във взимането на решения. И да не се налага да правя мили очи на шефа и да внимавам за всяка своя дума.

Връщане обмислям категорично, все пак семейството ми е там, въпреки че ще е голям трус да се сблъскам с българската действителност, след като съм свикнала с *на хляба мекото*.

NawleK
01-31-2015, 07:57
Проблема е, че всички вие които "мразите" България сте причината България да е на това си ниво. Не очаквам и да го разберете. А дали човек ще се върне или не е въпрос на който е трудно да се отговори. Живота е дълъг и никога не се знае какво ще стане.

Hayashi
01-31-2015, 17:43
Причината България да е на това ниво са тези, които живеят в България и си гласуват правителство, не онзи който живее в Австралия.

Почти нищо не ми липсва от България освен семейството и приятелите. Майка ми и баща ми се надявам един ден взема с мен така или иначе. Мястото, на което живея в момента е в пъти повече дом отколкото родният ми град някога е бил. Ако се върна в България един ден ще бъде по принуда, а не по свое собствено желание. Тръгнах си с мерак и нищо не ме принудило да го направя.
В социален план тук държавата ми предлага толкова много, че само това е достатъчна причина да искам да съм в полза на тукашното общество. Въпреки това, не съм сигурна дали ще остана, защото в професията, в която се виждам няма чак такова развитие, но във всеки случай по-голямата част на образованието си ще го направя тук, а работа, ако си намеря в друга държава няма да откажа. Тъй като абсолютно изключвам скоро България да може да ми предложи терен за развитие въобще нямам бъдещи планове за връщане.
Цялото ми семейство и всичките ми приятели ме подкрепят и ако някой от тях би искал да ме последва ще му помогна както мога.

golemiq_korab_minava
01-31-2015, 19:00
ХАХхахАХ Причините България да е на това ниво е защото всички искат на готово, всеки чака някой друг да му работи. Причините е, че не бяхме готови за шибания капитализъм който ни го поднесаха. Не народа е виновен за всичко, ами външни фактори. Не народа е виновен, че всеки е с различни убеждения и нямаме ясна идеология, която да ни обедини, заради довелите ни обстоятелства. Не е въпроса само да унищожиш правителството си. А за развитие не ми говори. Колкото можеш в чужбина да се развиеш, толкова и тук.

golemiq_korab_minava
01-31-2015, 19:01
тОЧНО Франция води най-подчинената политика като кенеф. по-добре са защото сте 60 милиона

SHPAIdURmeN
01-31-2015, 20:01
Ае, човек, върви в друга тема да спамиш, има си поставени въпроси от автора на темата и се отговаря на тях, ако нямаш мнение, съответно не коментираш и точка.

golemiq_korab_minava
01-31-2015, 20:17
слушам адмирале

SHPAIdURmeN
01-31-2015, 20:20
слушам адмирале
Благодарим ти !

golemiq_korab_minava
01-31-2015, 20:43
за нищо

ти да ме се сърдиш пак, в скайпа не влизам много

SHPAIdURmeN