PDA

View Full Version : Откраднат телефон - полицията не прави нищо

Zyra
02-09-2015, 11:53
Здравейте!
Когато се разделих с бившия ми приятел, той ми взе телефона и отказа да ми го върне. Това се води "обсебване на движимо имущество" и е наказуемо. Отидох в полицията и подадох жалба, че ми е откраднал телефона и предоставих всички нужни документи, като договор за покупката му, IMEI, модел и пълно описание, както и трите имена на извършителя, пълен адрес на место живеене, телефон и пълно описание на случилото се, мотиви и тн. Назначиха случая на една инспекторка на 20ти Януари. От тогава тя само ми повтаря, че до 2/3 дена ще се свържат с извършителя и ще го помолят да ми върне телефона и ще ми се обадят. Ако не го бил върнел щели да водят дело.... Редовно и звъня и отговора е един и същ от месец насам..."Ще се свържем с него и ще ви се обадим". Обясних и, че този човек ми е посягал не веднъж и, че съм искала да си извадя ограничителна срещу него, но съм била възпрепятствана, тъй като не ми даваше да излизам от нас и не ме пускаше сама никъде и следователно не съм можела да си извадя медицинско, за да си изкарам ограничителна заповед и последното нещо, което искам е да се виждам с него, за да ми върне телефона...Представяте ли си да звънят на крадеца, за да му кажат да върне доброволно откраднатото на жертвата...кой нормален човек ще иска да се вижда сам с крадец?..Камо ли пък, ако този човек ти е посягал. Толкова не могат нито да му се обадят, след като съм им дала и номер и адрес и всичко или да пратят една патрулка до тях, за да ми вземе телефона. От 20ти Януари промяна няма. Нито са се свързали с извършителя, нито на мен ми звънят и само ме разиграват с това " Ще се свържем до 2/3 дена и ще ви се обадим"...А защо не сега? Не отнема много време да наберат един телефон. Вече не знам какво да правя. След като полицията не прави нищо какви други варианти имам? Мислех си накрая да спра първата патрулка, която видя и да ги помоля да дойдат с мен да си взема телефона.
Цялата тази история е пълно безумие говореща за това, колко добре си вършат работата в полицията. Да звъннат един телефон им отнема месец, камо ли пък да отидат и да ми го вземат. На всичкото и отгоре искат аз да се видя с крадеца, който може да ми направи всичко, за да си взема телефона....ми аз и без да пращам жалба можех да отида сама и да си го взема от него с риск за здравето ми. Пълно безумие.... Когато бях пред районното и чаках хората пред мен да си свършат работата, за да мога да подам жалба, отидох да изпуша една цигара отвън, понеже ми беше много притеснено, че ще викна полиция, на човек, който ме е биел. Двама полицаи ме заговориха и като решение ми казаха "А защо не прати хора да го пребият и да ти вземат телефона. След като ти е посягал това заслужава"....Ми най-малкото по онова време си мислех, че съществуват по-нормални начини, за да си го взема, като това да подам жалба, една патрулка да отиде, да ми вземе телефона и да ми звъннат да си го взема...да ама не. Имате ли идея как да постъпя, за да си върна телефона?

RapExotic
02-09-2015, 17:04
Ушев е педерас!! Не се занимавай хич с тея. Хващаш двама твои приятели и отивате да си вземеш телефона. Тука така се решават проблемите.

п.п. Между другото защо си търпяла такъв тормоз толкова време?

VinDiesel
02-09-2015, 17:13
Спри да гледаш филми с полицай, правилно са ти казали хората. Ако мислиш, че на нашите полицай им е до твоя случай......
Мога да ти кажа, че с тази ограничителна заповед няма да си по защитена.
Защо си била с човек, който не е много нормален? Не си ли видяла с какъв тъпир си се захванала.
Решението на проблема и аз го виждам същия, както са го видели и "милиционерите".
За такива женчовци, които си мерят силите пред жените, само бой. Ако беше толкова голям мъжкар, никога нямаше да ти посяга и тормози. Дано си имаш едно на ум....

Ospi
02-09-2015, 18:01
Пак ще кажа, прати хора да го пребият. Без това си го заслужава. :D

res5ect111
02-09-2015, 19:40
на мен когато ми откраднаха телефона, след 8 месеца ми се обадиха да ми го върнат

бил продаден в заложна, след това някакви цинг манг го купили, и им го взели

не бързай, процедурата е сложна, ако ти беше следовател за изчезнал телефон?! и имаше 10 неразрешени случая?! и си държавен служител в България... хаххаха

коли за скрап изкупуване на коли за скрап (http://tinstrade.com/) за гр. София и региона

fls63
02-12-2015, 18:44
Хващаш няколко по-едри мъжаги (приятели) и отиваш да си вземеш телефона.
Или отиваш отново при полицайчетата и си търсиш правата.Все пак *Частната собственост е неприкосновена.*

fls63
02-12-2015, 18:50
не бързай, процедурата е сложна, ако ти беше следовател за изчезнал телефон?! и имаше 10 неразрешени случая?! и си държавен служител в България... хаххаха

Ами не мисля че процедурата е толкова сложна.Извинявай,ама държавните служители не са двама или трима нали!? ;)

bonfire
02-12-2015, 21:41
На една приятелка й откраднаха телефона в дискотека края на май 2013 и й го върнаха миналия месец :D не мисля, че има какво да направиш по въпроса, че да ги накараш да си свършат работата по-бързо. Или седиш и чакаш, или варианта, който ти казаха вече няколко човека.

Slynchiicee
02-17-2015, 10:38
На колко си години? И толкова ли ти е скъп телефона,че би пожалила здравето си ? Не мислиш ли че все пак по какъвто и начин да решиш да си го вземеш той ПАК ЩЕ ТЕ НАМЕРИ и ПАК ще те нарани? Казваш че те е биел а сама се буташ в него? Родители нямаш ли? Толкова ли няма с кой да поговориш че търчиш в полицията какво очакваш да направят те? Щом си имала нещо с него логично че може би си ходила у тях и следователно може ти самата да си взела КУТИЯТА НА ТЕЛЕФОНА. На мен ми смазаха колата,блъснаха се в нея видях,казах в полицията,обясних всичко и КАКВО? Пих една студена вода и си платих всичко САМА. Полицията реагира на спешни случаи а не на случаи в които имало виновен тръгнал си е,да си се обадила по-рано.И на мен ми откраднаха телефона,но в живота най-важното НЕ СА ТЕЛЕФОНИТЕ ВИ . АЛЧНИ ГЪЗОВЕ..

VinDiesel
02-17-2015, 10:53
На колко си години? И толкова ли ти е скъп телефона,че би пожалила здравето си ? Не мислиш ли че все пак по какъвто и начин да решиш да си го вземеш той ПАК ЩЕ ТЕ НАМЕРИ и ПАК ще те нарани? Казваш че те е биел а сама се буташ в него? Родители нямаш ли? Толкова ли няма с кой да поговориш че търчиш в полицията какво очакваш да направят те? Щом си имала нещо с него логично че може би си ходила у тях и следователно може ти самата да си взела КУТИЯТА НА ТЕЛЕФОНА. На мен ми смазаха колата,блъснаха се в нея видях,казах в полицията,обясних всичко и КАКВО? Пих една студена вода и си платих всичко САМА. Полицията реагира на спешни случаи а не на случаи в които имало виновен тръгнал си е,да си се обадила по-рано.И на мен ми откраднаха телефона,но в живота най-важното НЕ СА ТЕЛЕФОНИТЕ ВИ . АЛЧНИ ГЪЗОВЕ..

Някой е доста нервен, ако са те блъснали и е избягал, и му помниш номера, марка, и модел го намират. Ако не е избягал се вика полиция……. и неговите застрахователи поемат щетите. Не мисля, че точно от това мнение има нужда авторката.

Slynchiicee
02-17-2015, 14:59
Само че работата е че тя реагира толкова остро за някакъв си телефон.. а и все пак дори и да кажа в полицията какво,полицая каза че е трябвало на момента,след свършен факт не можели да направят НИЩО :)
Съжалявам за изказването просто се ядосах,защото здравето е по-важно от един телефон все пак а и дори полицията да й върне телефона той със сигурност ще си и отмъсти затова че го е забъркала чак с полицията : )

VinDiesel
02-18-2015, 11:35
Само че работата е че тя реагира толкова остро за някакъв си телефон.. а и все пак дори и да кажа в полицията какво,полицая каза че е трябвало на момента,след свършен факт не можели да направят НИЩО :)
Съжалявам за изказването просто се ядосах,защото здравето е по-важно от един телефон все пак а и дори полицията да й върне телефона той със сигурност ще си и отмъсти затова че го е забъркала чак с полицията : )

Да се остави да я тормозят не е решение… А ти на другия ден ли звънна в полицията? Това е като да имаш нужда от спешна помощ и да се обадиш след 2 часа……

kaRamella
02-19-2015, 16:28
Slynchiicee каква кола караш?
По темата... и на мен са ми крали..но така и не ми го доставиха.
Освен да отидеш с баща си или няколко твои приятели за друго не се сещам. И идеята да спреш патрулка и да отидеш с тях също не е за изключване.

Slynchiicee
02-22-2015, 20:18
Nissan Sunny