Влез

View Full Version : Един пич на 19

Ospi
02-09-2015, 17:58
Здрасти, аз съм момче на 19 годинки, тинки-уинки. Студент съм втори семестър и си живейкам в апартамент, който споделям с братовчеда и едни две съквартирантки. Ходя си на лекции, които честно да ви кажа нямат нищо общо с това, което си представях че ще бъдат, ама заеби. Отдал съм се на фитнес и тренирам редовно, определено съм доволен от резултатите си, ама все пак има кво да подобря и така. През свободното си време чета разни интересни работи - голям философ си падам, играя малко игри, рядко гледам някой друг филм и разбира се обикновеното излизане от време на време - това, с което се слави студентския живот. Честно казано не съм фен на излизанията, всеки се концентрира на това как изглежда и как да зариби някоя мадама, наместо да се отпусне и наистина да си прекара приятно. Истинските ми приятели са на майната си, за мое съжаление, както и тяхно. Липсваме си. Пари не ми липсват, макар и да нямам някой нов или не толкова нов модел кола. Дрехи всичко 6, храна всичко ток, а вода... :D То тва оставаше да нямам.
Така де въпреки всичко, което имам, нещо не съм особено щастлив :/. Първо да ви обясня защо лекциите са нещо, което нямат нищо общо с това, което беше в главата ми. Всички знаете как идолизирахме студентския живот докато бяхме в даскало. Облягахме се назад на стола и възкликвахме "Въй, тва даскало кога ше свърши дейба? Са като идем в университет ше си живеем както си искаме, мацки, пиене, не ибааме закона..." и прочие :D. Гледаш отивам на университет, очаквайки пълна стая с хора, които мислят като теб...
Да добавя, аз съм артист, занимавам се с рисуване и прочие и винаги съм имал трудност да се впиша с масата хора;
... и ще мога най-сетне да съм в свои води и да завържа приятелства, а то всъщност се оказа, че курса ми е от 8 човека, половината от които са записали там защото не знаят какво искат да запишат.
Фитнеса е нещо, което поддържам. За 5 месеца от skinny-fat се изчистих и качих мускули, както и се оформих. Дрешки си купих, и то много яки. Преди носих много черно без да го осъзнавах, представяте ли си? Тази промяна във външния вид ми даде доста увереност, пък и израствам като човек, така че...
Но все пак нямам много хобита, нямам нещо, което да ме кара да се чувствам жив. Ежедневието ми е еднообразно, а братовчед ми не е от особена помощ. Опитва се човека, ама не му се получава много. Честно да ви кажа, нямам си представа какво да правя. Обичам да съм с добри приятели, да обсъждаме някакви важни философски въпроси и да се мотаме из града без някаква истинска причина и да вършим глупости. Когато си с приятел дори обикновените дни стават интересни и забавни, тук обаче все още не съм намерил такива хора.
Все още не съм измислил нищо, до сега се занимавах със увереността си, която беше проблема на тинейджърството ми. Нашите ме натискат да се замислям за реализация и изкарване на пари за да съм бил живеел... Не знам, чувствам се толкова объркан, сякаш живея без причина. Това ли е то да си млад?

Заеби.

VinDiesel
02-09-2015, 18:09
Разнообразявайте с братовчед ти с малко нощен живот, там ще срещнеш хора от университета, може да завържеш приятелства, мацки. Вкуси малко от студентския живот, не само разходки през деня и вечер в леглото. Друг съвет да се почувстваш по-жив, аз лично не мога да ти дам. А вашите са прави, все пак си там за да подхванеш после професия, по възможност това, което си учил.

RapExotic
02-10-2015, 17:03
Не разбрах какви очаквания имаш? Хем не си по шумните излизания вечер, хем казваш, че си очаквал точно това от студентския живот. Всъщност студентските години са такива, каквито си ги направиш сам. Там нямаш ограничения от родителите или преподавателите и можеш да си правиш каквото сметнеш за добре. Ако искаш можеш да стоиш в къщи и да учиш, да посещаваш лекциите и през останалото време да спиш.. Ако искаш можеш да купонясваш и да се вясваш в университета веднъж седмично, колкото да не забравиш къде е.. Ако искаш можеш да работиш и да се занимаваш със странични неща. Според мен в момента се чувстваш самотен, защото не си си намерил подходящата компания и приятелка, с които да си прекарваш времето.

Dagichka
02-10-2015, 18:27
пишеш готино и забавно, искам да видя някоя от рисунките ти ;д

CoNviCt
02-10-2015, 19:24
Ето, намери си гадже. ^____________^

res5ect111
02-10-2015, 20:50
искам и аз :)

коли за скрап изкупуване на коли за скрап (http://tinstrade.com) за гр. София и региона

kaRamella
02-10-2015, 21:34
И аз харесвам стила ти на писане и искам да ти видя рисунките. Обичам такива неща. А къде всъщност учиш ? Някоя академия?

Amélie
02-10-2015, 21:40
хей, като за начало трябва да разбереш, че щастието идва отвътре-навън, тоест то зависи изцяло то теб, твоята нагласа и мироглед. намери си подходящата среда - даже един човек да намериш като за начало, предостатъчно е, тъй като намериш ли един, в сянката му има и цяло стадо в повечето случаи. за да го намериш обаче този човек, ходи на места, където споделят интересите ти - казваш, че си артист, рисуваш - ето, ходи по изложби, арт места, лит. четения, дебати...да, и там има повърхностни и лицемерно хора, от опит казвам (и аз съм 'артист' човек), ноо все пак има и от другите. от светлите вдховяващи прекрасни хора, които ще ти дадат порив за живот и ще ти върнат живинката. но, всичко зависи само от теб.
п.с. пиши ми на лично, моля те, ако учиш в НХА, защото гледам, че си споменал освен че рисуваш и че курса ти е само от 8 човека общо...
и аз искам да ти видя рисунките!

успех все пак, рано или късно или ние срещаме щастието си или то ни намира. вярвай.

heartshapedbox
02-11-2015, 10:17
И на мен ми се иска да видя някоя друга рисунка :)

Пожелавам ти щастие и много вдъхновение, пък другото все ще се нареди.

res5ect111
02-11-2015, 19:25
ми то и на мене ми се прищя да ги видя

коли за скрап изкупуване на коли за скрап (http://tinstrade.com/) за гр. София и региона

Ospi
02-11-2015, 21:49
Vin - прав си пич, искам а нищо не правя. Ше го ударя на купонец скоро :).
Rap, самотно е наистина...
hearthshapedbox - фенка на Нирвана? :D https://www.youtube.com/watch?v=5BE1KRj5iiM - поздрав :P
Amelie - Значи не само тук е било с 8 човека в курс... :D
Хехе, благодаря ви. Установих, че често не се възползвам от ситуациите, в които мога да завържа контакт. А да не говорим за останалите хора. А иначе днес се запознах едни пичове от другия курс.
Иначе за рисунките, утре нека остане малко време и ще нащракам това онова. :)

Бтв то си пише от къде съм на профила.

AliceSw
02-12-2015, 00:21
а сигурен ли си, че това, което учиш, ти харесва....защото на мене не ми звучи така...ако специалността не те е грабнала от началото, не мисля, че си заслужава, особено при човек с творчески склонности...аз съм завършила доста творческа специалност, свързана с рисуването и математиката, които бяха голяма страст, но се измениха много сериозно за 6 години в унито...но общият съвет е - ако те влече достатъчно, започваш запознанства и отношения с колеги, за да видиш друга страна/ мнение/ опит...ако не - сменяш специалността, докато е време, с нещо, което те интересува/ засяга/ вълнува....червен флаг, че не се занимаваш с нещо неподходящо, е фактът, че не искаш /можеш да поддържаш отношения с никого от колегите си, не ги разбираш, или срещаш прекалено много затруднения при общуването...дрехите и фитнесът не вършат толкова работа, ако не умееш нищо/не се интересуваш от нищо, за разлика от способността да говориш с хората, за което се изисква някаква вяра в себе си, сравнително добро самочувствие и вече чувство за хумор/ самоирония или пък самовлюбеност и самодостатъчност, което е прекрасна част от характера, ако е обработена и подсигурена от други външни хора, с които не се общува ежедневно....

heartshapedbox
02-12-2015, 09:37
О, благодаря за поздрава, една от любимите ми тяхни песни. ^^

marilyn
02-23-2015, 12:53
Да разбирам ли, че не се кефиш на унито? Сигурно е кофти да си в курс с толква малко хора... Моят съвет е хубаво да си помислиш дали искаш да продължиш със същата специалност. Ако не ти харесва, по-добре е да се захванеш с нещо друго сега, отколкото да прекараш 4-5 години в учене на нещо, което не ти е интересно.

Иначе... студентският живот май си е най-якия период от живота и трябва да го оцениш. Радвай се, че имаш свободно време, срещай се с нови хора, излизай по-често, намери си гадже, работи нещо, пътувай.