Влез

View Full Version : Слаба оценка

shame........
02-11-2015, 15:51
Здравейте
8 клас съм и уча в ЕГ с изучаване на НЕ , имам 2 за срока по математика , а сега вторият срок , правихме един тест на функции и изкарах 2 , това значи ли , че ще ме остави на поправка? 8 клас съм и матура по език ще имаме , и съм много притеснен.

Ivaaaaa
02-11-2015, 16:13
възможно е. не е някакъв айляшки предмет. напъни се малко.

VinDiesel
02-11-2015, 17:03
Зависи от учителката, положи старания не е толкова сложно.

marilyn
02-11-2015, 17:05
Ако изкараш 2 за този срок, вече става лошо. Опитай се да се напънеш, поне някакви тройки да имаш, за да може да ти пише и 3 за втория срок и за годината. Повечето даскали не обичат да оставят на поправка, поне така си мисля. Аз имах много проблеми с математиката в гимназията, също учех в ЕГ и последното, което ме интересуваше беше математиката. В 8 клас едвам отървах двойките за срока. Накрая класът ми се застъпи за мен пред даскала по математика и ми писа незаслужена тройка. Като цяло може да не те остави накрая, ако все пак види някаква сериозност в теб. Опитай се да изкарваш поне 3-ки.

chiemi
02-15-2015, 09:29
Ако не изкараш 4 за този срок ще останеш на поправка.

chupachups
02-15-2015, 10:33
Ако не изкараш 4 за този срок ще останеш на поправка.

Абе глупости... и 3ка да изкара втория срок ще мине. Зависи и от учителя, защото на повечето не им се занимава да седят лятото за тая поправка и ще ти пишат 3ка, но не разчитай на това. Ама ти пък се напъни малко не е толкова труден материала за 8ми клас. Напъни се просто, седни си на д-то и учи.

Graffa
02-15-2015, 11:41
Мразя факта,че в ЕГ-тата се набляга толкова на математиката,информатикат и подобен шит...
Изкарал си 2-ка,това значи,че втория срок ти е нужна тройка.
Бързо ще свикнеш,че в която и гимназия да си,ако не ти върви нещо и тройката е мираж!

Graffa
02-15-2015, 11:42
Мразя факта,че в ЕГ-тата се набляга толкова на математиката,информатикат и подобен шит...
Изкарал си 2-ка,това значи,че втория срок ти е нужна тройка.
Бързо ще свикнеш,че в която и гимназия да си,ако не ти върви нещо и тройката е мираж!

obicham69
02-15-2015, 11:55
математиката е навсякъде и трябва да се учи, положи малко усилия, виж кой е по-добър в класа и ако има нещо неясно го питай и се интересувай

emi.smile89
02-15-2015, 13:52
Понапъни се малко. Отиди на частни уроци. Аз ходих и позакърпих малко положението. Успех!

ESV
02-25-2015, 16:55
Аз съм 9 клас и аз в 8ми клас имах само двойки и първия срок ми остави 2ка , аа втория 3ка имах 2 2 4 3 :D ако ти е добра госпожата, може да ти остави 3, а ако не е ще те остави на изпит 100%

didi222
03-07-2015, 15:17
И аз съм осми клас, почти нищо не схванах за векторите (колкото да хвана 3 на контролната). За срока бях за 4.50, изпита ме и ми писа 5. Сега учим системи и очаквам висока оценка. :)
Първо, внимавай в часовете. Учителят ти ще вземе в предвид отношението ти към учебния процес. Повечето учители пишат 3 на учениците, които нищо не знаят, но кротко си седят в час и не пречат на учебния процес.
Второ, отиди на консултации. Всеки учител има веднъж в седмицата. Попитай г-жата за нещата, които не разбираш.
Трето, пиши си домашната. Ако не можеш да я решиш, поне се опитай. Когато учителката Ви проверява поне ще види, че си решавал нещо.
Препоръчвам ти един сайт с видео уроци: Уча.се. Мисля, че ще ти помогне и ще разбереш материала. Освен това е хубаво и да отидеш на частни уроци, дано има полза.
Ако все пак си безнадежден случай и иска да те остави на поправителен, преписвай. ;)
Късмет. :)

dreamwalker
03-07-2015, 15:46
Започни системно да решаваш задачи. Нямам предвид преди контролно да седнеш една вечер и да си наблъскаш цялата информация в главата, а всеки ден да решаваш по около 5-6, засягащи материала, който изучаваш.
Най-важното е да не се самонавиваш, че не можеш. Материалът е сравнително лесен, с малко повече усилие ще го схванеш.

~The Smile~
03-08-2015, 10:25
И то по математика? По този предмет материалът в осми клас беше толкова лек. Не разбирам как може да се изкара 2-ка на такива лесни неща... Стягай се втория срок.

Ann23
03-09-2015, 14:45
Не се притеснявай никой не е безгрешен аз също съм така по математика имамм само 4-ки 3-ки и 5-ци,но помни с упорит труд всичко се постига стегни се упражнявай се а пък ако те мързи то ще си е за твоя сметка :)