View Full Version : Окосмяване по цялото тяло
kik4o123321
02-12-2015, 19:11
Моля да ме извините ако съм сбъркала раздела.На почти 16 години съм и има нещо което от известно време ме притеснява и това е окосмяването.Нормално ли е да имам косми на места като гърба, корема и гърдите ? Не са някакви черни и груби разбира се...светли и тънки са..и не са много гъсто разположени ако ме разбирате..не се забелязват чак толкова, но мен ме притесняват.Поради заболяване на щитовидната жлеза ми правиха няколко пъти хормонални изследвания и тестостеронът винаги ми е бил в норма така че не това е причината.Моля ви просто искам да знам нормално ли е ? И съвети с какво да ги махам ще са ми много полезни с епилатор съм пробвала, но адски много боли.Мерси предварително за отзовалите се.
anonymous908491
02-12-2015, 19:20
Нормално е, всички жени имат, а някои след седмица без бръснене могат да бъдат объркани с мечка.
kalpazanka
02-12-2015, 19:25
17-хидроксипрогестерон пускала ли си? Дихидроксиепиандростеронс улфат?
Надбъбречните жлези изключени ли са като причина за окосмяването?
VinDiesel
02-12-2015, 19:26
Напълно нормално е, всеки има много тънки и светли косми, по тялото си. Няма от какво да се притесняваш, притеснения трябва да имат по-косматите мъже, които имат гора на гърба си...
kik4o123321
02-12-2015, 19:36
Все пак си личат до известна степен и това ми влияе на самочувствието, а това с бръсненето не знам как момиче би си го причинило има къде къде по-добри методи.
VinDiesel
02-12-2015, 19:44
Възможно ли е да дадеш снимка? В повечето случай ви няма нищо, а просто преувеличавате и го избивате на комплекс.... Не говоря само за окосмяването.
Zaharinka
02-13-2015, 01:14
http://www.puls.bg/illnes/issue_528/
Не гледай само тестостерона, слушай Калпазанка! :D Дано ти няма нищо и само си въобразяваш!
kik4o123321
02-13-2015, 17:07
И все пак не получих точен отговор на въпроса си нормално ли е или не да имам окосмяване на такива места ? Винаги съм си мислила, че там би трябвало да е гладко мястото и да не растат изобщо.
anonymous908491
02-13-2015, 17:09
Винаги съм си мислила, че там би трябвало да е гладко мястото и да не растат изобщо.
Пак добре, че не си мислила, че можеш да летиш, защото мисленето ти определя фактите
kalpazanka
02-13-2015, 19:01
И все пак не получих точен отговор на въпроса си нормално ли е или не да имам окосмяване на такива места ? Винаги съм си мислила, че там би трябвало да е гладко мястото и да не растат изобщо.
Гугълни окосмяване мъжки тип и сравни при теб окосмяването такова ли е.
И аз не получих отговор на въпросите ми по-горе.
Yollychkaa
03-05-2015, 11:15
За мен е нормално. Аз също имам, преди бяха по-скоро мъхчета, но все пак сме момичета и дори те за мен са неприемливи. Махам си ги с самобръсначка или епилатор, зависи от мястото. Не се притеснявай :-)
потребител77
09-14-2015, 19:29
а каква самобръсначка използвате?при мен ако вечерта се избръсна на следващия ден няма следа от гладко.... ще се радвам да споделите :)
sevdalina
09-16-2015, 12:59
Здравейте! Дълги години имах проблем с космите, още когато бях малкa, направих огромната грешка да започна да се обезкосмявам със самобръсначка. Космите станаха по-гъсти, започнаха да растат по-бързо и за капак на всичко, започнах да имам проблем с подкожните косми, пробвах всякакви видове ексфолианти дори и натурални(утайка от кафе), но нищо не помогна. След това реших да отида на кожен лекар, за да ми изпише лекарство против подкожни косми, но докторката ми каза, че няма подобно лекарство. Единственото решение, което ми остана бе да изпробвам премахване с лазерна епилация и това ми помогна. Научете повече за лазерната епилация https://www.youtube.com/watch?v=RCO-3H-F6-4 . Надявам се всички хора, които имат този проблем да намерят решението и да се справят, аз успях и сега се чувствам самоуверена и щастлива.
Smilee..
09-16-2015, 14:49
Познато ми е . Не можем да ти кажем категорично нормално ли е или не е , защото ние не знаем какво точно е положението при теб . Бих те посъветвала да отидеш на доктор. sevdalina ако наистина момичето има проблем, не трябва само да отстрани '' козметичния дефект ,, но и да разбере причината за него.
sevdalina
09-16-2015, 15:13
Да, разбира се, най-вероятно проблемът е хормонален.
kalpazanka
10-19-2015, 17:00
^Именно.
Никой не би се наел да прави фото/лазерна епилация на пациентки с хормонален проблем.
^Именно.
Никой не би се наел да прави фото/лазерна епилация на пациентки с хормонален проблем.
Защо?
Авторке, според мен трябва да пробваш кола маска. Тя е най-добрият вариант, според мен, защото има сравнително траен ефект, космите не стават груби и боцкащи и цената е достъпна. Бръсненето не е вариант, защото космите загрубяват, трябва да го правиш през ден или всеки ден, а корените стават много силни. :)
supersonic0
10-25-2015, 13:57
Кола маска баце :lol:
П.С. има и някои, които просто нямат толкова много косми, на някои места нямат изобщо, на други са им по-редки, но масово просто се обезкосмяват навсякъде.
kalpazanka
10-25-2015, 22:34
Защо?
Защото си е упражнение за луди. Клиентката троши пари уж да унищожи космените луковици, а това нали не става от раз? През това време андрогените помпат фоликулите, на следващата процедура пак уж се унищожават луковици, тестостеронът и активните му метаболити си действат, клиентката се чувства излъгана, а козметикът гуши едни симпатични суми. И те така докато някой не включи на тема Логическо мислене. :)