View Full Version : Противозачатъчни
Здраввйте :) Искам да ми дадете мнение по въпроса. На 17. съм имам приятел от 2г. И водя полов живот от около половин година. Предпазваме се с презврвативи , но постоянно се късат и реших да вземам хапчета. Въпроса ми е рано ли ми е , да отида ли на гинеколог , напълнява ли се от тях? Моля без подигравки :)
xXxPETYAxXx
02-16-2015, 13:52
Как така "постоянно се късат презервативите"? Явно приятелят ти не знае как да ги слага правилно.
Иначе много ясно, че трябва да се консултираш с гинеколог, ако мислиш да започнеш приема на тези хапчета.
shmatarok
02-16-2015, 13:53
Отиди на гинеколог, обсъди нещата с него, логично е да ти пусне изследвания и да ти предпише противозачатъчни в зависимост от резултатите ти, макар че в Бг редовно пропускат момента с изследванията.
По мои наблюдения не се напълнява, но май се увеличава апетитът до някаква степен. Зависи си от противозачатъчните, де.
Презерватив се къса, когато не е поставен правилно, имайте предвид това.
Скорпионка
02-16-2015, 14:09
Явно не ги слага правилно и затова се късат. На мен лично никога не ми се е късал презерватив, ползвали на дюрекс и бях доволна от тях. Ако искаш да минеш на противозачатъчни както казаха преди мен е да отидеш на гинеколог да ти направи нужните изследвания за да ти предпише правилните, все пак това не са бонбонки, а хормони и се пият по схема. Колкото до напълняването не знам, аз лично не съм напълнявала, но както казааха зависи от противозачатъчните.
Презервативите се късат, защото не знаете как да ги слагате.
Разбира се, че трябва да идеш на гинеколог, ако искаш да приемаш противозачатъчни. И той трябва да ти назначи хормонални изследвания, а след това да ти предписва хормони. Бъди предпазлива и отиди при препоръчан гинеколог. Ако не ти направи изследвания, а само ти предпише противозачатъчни, не ги пий, настоявай за изследвания.
Дали се напълнява? Някои напълняват, други не.
heartshapedbox
02-16-2015, 18:54
Не съм забелязала напълняване/повишен апетит, но първият месец след като започнах да ги пия, се чувствах по-раздразнителна.
Разбира се, че трябва да бъдат предписани от гинеколог.
И аз да повторя- презетвативите се късат при неправилно поставяне.