Влез

View Full Version : Противозачатъчни

lady6
02-16-2015, 13:46
Здраввйте :) Искам да ми дадете мнение по въпроса. На 17. съм имам приятел от 2г. И водя полов живот от около половин година. Предпазваме се с презврвативи , но постоянно се късат и реших да вземам хапчета. Въпроса ми е рано ли ми е , да отида ли на гинеколог , напълнява ли се от тях? Моля без подигравки :)

xXxPETYAxXx
02-16-2015, 13:52
Как така "постоянно се късат презервативите"? Явно приятелят ти не знае как да ги слага правилно.
Иначе много ясно, че трябва да се консултираш с гинеколог, ако мислиш да започнеш приема на тези хапчета.

shmatarok
02-16-2015, 13:53
Отиди на гинеколог, обсъди нещата с него, логично е да ти пусне изследвания и да ти предпише противозачатъчни в зависимост от резултатите ти, макар че в Бг редовно пропускат момента с изследванията.
По мои наблюдения не се напълнява, но май се увеличава апетитът до някаква степен. Зависи си от противозачатъчните, де.
Презерватив се къса, когато не е поставен правилно, имайте предвид това.

Скорпионка
02-16-2015, 14:09
Явно не ги слага правилно и затова се късат. На мен лично никога не ми се е късал презерватив, ползвали на дюрекс и бях доволна от тях. Ако искаш да минеш на противозачатъчни както казаха преди мен е да отидеш на гинеколог да ти направи нужните изследвания за да ти предпише правилните, все пак това не са бонбонки, а хормони и се пият по схема. Колкото до напълняването не знам, аз лично не съм напълнявала, но както казааха зависи от противозачатъчните.

marilyn
02-16-2015, 18:46
Презервативите се късат, защото не знаете как да ги слагате.

Разбира се, че трябва да идеш на гинеколог, ако искаш да приемаш противозачатъчни. И той трябва да ти назначи хормонални изследвания, а след това да ти предписва хормони. Бъди предпазлива и отиди при препоръчан гинеколог. Ако не ти направи изследвания, а само ти предпише противозачатъчни, не ги пий, настоявай за изследвания.

Дали се напълнява? Някои напълняват, други не.

heartshapedbox
02-16-2015, 18:54
Не съм забелязала напълняване/повишен апетит, но първият месец след като започнах да ги пия, се чувствах по-раздразнителна.
Разбира се, че трябва да бъдат предписани от гинеколог.
И аз да повторя- презетвативите се късат при неправилно поставяне.