View Full Version : Направо си жестока
NomNomNom
02-19-2015, 10:45
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10968236_1013564708672041_6118123810702104700_n.jp g?oh=ce96bc5d5f9db16ffd75a8e8ffa141bd&oe=558E88EC&__gda__=1435878355_64d363dfa9e329fb6c45e0a0a805093 3
И домакинството е професия :( Много жени го предпочитат, защото това е хубав начин да си отгледаш един голям гъз.
разбира се
много по-добре е слугиня
Аз пък съм малко old school по тази тема. Този тип жени, дето домакинската работа им е тъмна Индия са ми много странни. Не,че трябва да си слугиня и да вършиш всичко сама и по цял ден да си на печката или с парцала в ръка, но е хубаво да умееш, а и да искаш да поддържаш домашния уют. А мъже, разсъждаващи като автора на стихотворението нещо хич не ми вдъхват доверие. :Д
Fisherman
02-19-2015, 11:22
и не забравяйте момичета,не раждайте за да останете тесни
Аз пък съм малко old school по тази тема. Този тип жени, дето домакинската работа им е тъмна Индия са ми много странни. Не,че трябва да си слугиня и да вършиш всичко сама и по цял ден да си на печката или с парцала в ръка, но е хубаво да умееш, а и да искаш да поддържаш домашния уют. А мъже, разсъждаващи като автора на стихотворението нещо хич не ми вдъхват доверие. :Д
как да ти вдъхне доверие съпруг, който иска да си секси...
а в смисъл какво не ти вдъхва доверие?
а) изневерява ми
б) гей е
в) кара ме да се чувствам желана
г) илюминати
г)илюминати
Не ми вдъхва доверие мъж, който не иска жената до него да допринася за уюта на дома. А и не виждам защо това би и пречило да е секси, ако полага грижи и за себе си. И ако това жена му да е секси е най-важното за него, горко й на нея като остарее и колкото и небесно сини рокли и гривни от Мароко да си слага, пак ще си е същата безполезна дърта чанта вкъщи.
Да, домакинската работа иска толкова много. Да движиш тръба с накрайник по килима за 5 минути, да движиш ръкавица за прах по мебелите за още толкова. Да сложим дрехите в пералнята като ги разделиш по цвят (мъчението на далтониста), да сложиш едни чинии в съдомиялна. Жената домакиня върши толкова много. Ако бях женен вероятно бих предпочел жена ми да разказва какво е правила днес навън и как се е постригала на олдскуулпаница, вместо да я слушам как и е изврял боба по средата на "Аладин".
Fisherman
02-19-2015, 11:58
г)илюминати
Не ми вдъхва доверие мъж, който не иска жената до него да допринася за уюта на дома. А и не виждам защо това би и пречило да е секси, ако полага грижи и за себе си. И ако това жена му да е секси е най-важното за него, горко й на нея като остарее и колкото и небесно сини рокли и гривни от Мароко да си слага, пак ще си е същата безполезна дърта чанта вкъщи.
какво казваш,че слугините и пепеляшка не са полагали грижа за себе си?
Е, ако единственото нещо,което жена ти прави е да е домакиня, сигурно ще е скучно,да. Но не това казах.
galaxy29
02-19-2015, 12:12
Аз пък съм малко old school по тази тема. Този тип жени, дето домакинската работа им е тъмна Индия са ми много странни. Не,че трябва да си слугиня и да вършиш всичко сама и по цял ден да си на печката или с парцала в ръка, но е хубаво да умееш, а и да искаш да поддържаш домашния уют. А мъже разсъждаващи като автора на стихотворението нещо хич не ми вдъхват доверие. :Д
дам и на мен също и странни в лошия смисъл
както и такива, които не искат дечица
жени тип елисавета багряна не понасям, за мен тва са отломки, които от едната грозна крайност да са слугини, отиват в другата - разплетени дамаджани
и такива мъже също не стават за мен
всъщност ставате, ама само за един път
за мен добрата жена, може да е добра домакиня и майка и пак да си остане секси, даже това я прави още по-сексапилна
добрият мъж също
дали пък няма да съм жестока като готвя и чистя по бельо, нацапана с брашно и с пяна и докато му правя мъфини с марихуана и похотлива пижама (нощничка не се римуваше, ама това разбирайте), докато помагам на дечицата ни с домашните с очила, а оттам това се пренесе в спалнята..
а мъж справяш се с домакинството и с децата само по себе си е секси
и не говоря, че с всички връзки, през които преминаваме и като цяло отношения трябва да е така, даже това с децата е хубаво да е само с голямата любов и да не дава господ да не с нея (не, че съм религиозна и дам, знам, че съм луднала на тема голямата любов -.-), просто такива представи са ми отблъскващи
и такам, фък ю ви дамаджани и дамаджанковци раздърпани
*
Е, ако единственото нещо,което жена ти прави е да е домакиня, сигурно ще е скучно,да. Но не това казах.
дам и като цяло еднообразието е скучно
NomNomNom
02-19-2015, 12:48
^
добре казано, иначе багряна е попрекалила генерално по принцип
Шернах стихотворението да гледам дискусия, малко е крайно - хем обвинително към жени, които се занемаряват, ама пък е много едностранчиво сякаш обикновената домакинска работа е някаква кой знае каква сложна и невероятна драма.
Общо взето е субективно до степен граничеща с детинщина.
А за този новопоявил се ( или съм го пропуснала явно ) поет някой чул ли е нещо
kalpazanka
02-19-2015, 12:53
Да, домакинската работа иска толкова много. Да движиш тръба с накрайник по килима за 5 минути, да движиш ръкавица за прах по мебелите за още толкова. Да сложим дрехите в пералнята като ги разделиш по цвят (мъчението на далтониста), да сложиш едни чинии в съдомиялна. Жена
Да, всички живеем в кибритени кутии и бърсането на прах и почистването на пода отнемат точно минути. Прозорци не бършем, тераси не чистим, не губим време с откачане, пране и закачане на пердета. И всички имаме съдомиялни вкъщи, и майките ни навремето също са имали съдомиялни...
Мда, кво толкова...
Да, всички живеем в кибритени кутии и бърсането на прах и почистването на пода отнемат точно минути. Прозорци не бършем, тераси не чистим, не губим време с откачане, пране и закачане на пердета. И всички имаме съдомиялни вкъщи, и майките ни навремето също са имали съдомиялни...
Мда, кво толкова...
Едва ли всеки ден миеш прозорците... А чинии се мият на ръка за 15-20 минути най-много, е на теб може да ти отнема повече, но аз не ползвам прибори за омарите. И живея в къща, голяма. Размера има значение.
влюбената галакси е такова сладкишче:Д<3
а този си е пълна чалга:Д
kalpazanka
02-19-2015, 12:59
Едва ли всеки ден миеш прозорците... А чинии се мият на ръка за 15-20 минути най-много, е на теб може да ти отнема повече, но аз не ползвам прибори за омарите. И живея в къща, голяма. Размера има значение.
Евала, ако успяваш в голямата къща да минеш с прахосмукачка за 5 минути. И да забършеш праха по секции, масички и мебели за още толкова.
аха, и аз като хвана да си разчистя кочинката спокойно отнема няколко часа
то хубаво да избършеш прахта, ама като има разни неща върху тези мебели, които ще почистваш, трябва и тях да махнеш.
Само да си разкача компютъра и мониторите и да ги преместя в друга стая, че да дръпна бюрото и да изчистя зад него, спокойно ми изяжда 30 минути от живота.
Това ако трябва да го правя 2 пъти в седмицата ехеее ;/
То едни печени картофи да си сготвя отнема по 1 час
Честно казано да бачкаш на строеж 4 часа дневно ми се вижда по-приятно занимание.
//сега дочетох онова от картинката. Стори ми се необходимо да уточня, че не изказвам мнение в подкрепа на онази глупост горе ;д Приемливо ми се струва да занемаряваш едни задължения в интерес на други (кариера, образование, хоби), ама т'ва горе лъха на простотия. Не, направо си вони
Аз имам чувството,че написаното е супер иронично. :Д
освен ако не си супер богат,тогава да не ти трябва да е домакиня(ще си наемеш)
иначе какво? нека да не гледа и детето,изобщо да не ражда,както написа фишермена
за да си остане тясна
Знам,че има и момичета за който "принца на белия кон" е точно този богат пич
който няма да иска от тях да са домакини,и ще ги глези,но нали знаете,вече сме с равни права
заслужете си го с акъл а не с дупе
П.С. Далеч съм от мисълта,че жената трябва да "робува".Винаги бих се спуснал да помогна в домакинската работа с каквото мога.Стига да виждам,че желанието в нея е повече от колкото в мен.
Горе визирах момичетата който казват "Аз? да чистя?Пич,аз съм скъпо поддържана жена"
При което,може да се сетите какво следва.
kalpazanka
02-19-2015, 17:48
А аз имам чувството, че лирическият герой не иска рутината да унищожи взаимоотношенията му с половинката. Не иска да дойде момента на пеньоара и ролките и караниците що е купил кисело мляко с 2 стотинки по-скъпо/извън промоция.
аз пък като си представя как некоя ми чисти ми става странно меко казано
дълбоко смесени чувства се разливат в съзнанието ми
предпочитам да си оправя нещата както аз си знам
но пък да видиш момиче което ги прай тия работи - секси
Поезия за богаташи ;D Или с малка промяна за масата българи:
Не готвиш, не подреждаш, не переш -
не ми е нужна тиха домакиня!
Важното е в петък да се раздадеш
на дискотека в къса рокля, синя.
Обувките на белите цветя
и сребърните гривни от Мароко.
Сложи червило, малко е грима.
Жестока си когато пееш "Доко-доко".
Спирам, че много гадни ми хрумват натам, пък не целя да се гавря с автора иначе... :D
Добромир Банев има и тук-таме някое хубаво стихотворение, но като цяло не ми е направил впечатление на кой знае колко прекрасен поет. Има няколко стихосбирки, като едната от тях е с някаква женска с размерите на мамут и разни фрапиращи лицеви аномалии - все си мислех, че му е жена, но така и не разбрах дали или не. Ако все пак са женени, той трябва да е или много диоптричен, или добър лъжец. Със сигурност обаче превъзхождат Августин Господинов, чието стихоплетстване е на ниво дете в детска градина. Дотук обаче със поезията, че ставам твърде докачлива май.
Тия женски, които постоянно висят по барчетата, магазините за дрехи и салоните за красота са ми много противни. Айде, де - не е чак толкова сложно да изчистиш къщата/апартамента. Толкова няма да ти падне ноктопластиката ако се хванеш малко в ръце. Окей, професии, едно-друго ама ми е кофти някво като се замисля, че една жена не може да сготви и изчисти, щото била жена, а не слугиня. Както каза галаксина - можеш да съчетаеш двете. Личен пример - майка ми. Вярно, че в нас и двете чистим и готвим, но тя тъче на тоя стан и у бабини, а винаги е гримирана, облечена и направена. Има в пъти повече козмети и - цитирам - „женствени дрехи, подчертаващи добрите ми черти“ - от мен. (Много глупаво описание вкарах, ма си е казано точно така като сме говорили на тая тема - рокли, поли, блузи с дълбоки деколтета носи повече от мен при всички случаи.) От мъничка все я помня красива и можеща да върти домакинство сама.
Гледната точка на мъжа, обаче, ми се струва по-интересна. Щом един мъж иска да се „перчи като лъв“ с красива жена до себе си, явно нещо куца и избива комплекси за малоценност като междувременно си гъделичка и егото, че видиш ли, е свалил ебати прекрасната, харизматична, божествено-красива мадама и още го бива. И да - другите трябва да завиждат, трябва да я желаят и нам-ко. Разбирам го, но не мисля, че е принцип, който бих толерирала дори у гадже на приятелка. Една жена не е само украшение, не би трябвало да бъде. Мен никога не са ме ползвали само за да си вдигат акциите, и двамата човека, стояли и стоящи до мен не отразяват кой ми се сваля и кой ме заглежда даже.
heartshapedbox
02-19-2015, 18:52
Не готвиш, не подреждаш, не переш -
не ми е нужна тиха домакиня!
Важното е в петък да се раздадеш
на дискотека в къса рокля, синя.
Обувките на белите цветя
и сребърните гривни от Мароко.
Сложи червило, малко е грима.
Жестока си когато пееш "Доко-доко".
<3!!!
Иначе аз също не харесвам жени-принцески, които не знаят как да сготвят една манджа, но пък са 'излъскани' отвсякъде. Противен ми е подобен образ дори, сякаш са по-скоро аксесоар за мъжа до тях. "Истинската" жена според мен е много повече от лъскава обвивка, тя е любяща половинка и майка, до голяма степен тя е човека, изграждащ домашен уют. И ако някой поставя едната визия пред всички тези неща, е, объркани са му приоритетите.
Пп: Далеч не твърдя, че жените трябва да са миришещи на манджа, с престилка и ролки на главата, не ме разбирайте погрешно. Смятам, че както добрата визия, така и кариерата могат да се съчетаят с домакинските неща.
VinDiesel
02-19-2015, 18:54
^ Така си е, аз си търся жена, задължително да може да готви и задължително да е запозната със здравословното хранене :D
Оттам нататък ще се спогодим :)
galaxy29
02-19-2015, 19:09
:oops:
т'ва не е поезия бе, т'ва са стари градски
а идеалната жена ъперантли е галакси:Д
galaxy29
02-19-2015, 20:03
а не, още не съм станала, но се стремя да бъда, благодаря все пак :oops: ако не е иронично ;/
некъв лесбийски полъх ма духна
Aeternal
02-19-2015, 20:14
Винаги са ми били странни хора(основно са жени), които имат гордост в домакинските си умения. Не виждам нищо лошо да излизам с жена, която е по-добра в резервациите, отколкото в готвенето. Стига естествено да не е в другата крайност -т.е да става в 1 и денят й да минава между козметика и маникюриста.
NomNomNom
02-19-2015, 20:15
As per кобилкина ( лесно ми е да го обясня с нещо, с което тя вече го е направила) 25% игриво но незряло момиченце, 25% любовница, 25% учение/кариера, 25% домакиня/майка, като просто не е хубаво да се удря в някакви крайности.
Тоз в стихотворението сякаш си държи на момиченцето и любовницата, възхвалява ги, сякаш вече има жена, която вече заема другите две роли напълно и му липсват другите две.
Любопитни ми бяха мъжките реакции.
че треа гледаш повече 24 китчън май май
galaxy29
02-19-2015, 20:22
мм момичешка тройка
VinDiesel
02-19-2015, 20:22
As per кобилкина ( лесно ми е да го обясня с нещо, с което тя вече го е направила) 25% игриво но незряло момиченце, 25% любовница, 25% учение/кариера, 25% домакиня/майка, като просто не е хубаво да се удря в някакви крайности.
Тоз в стихотворението сякаш си държи на момиченцето и любовницата, възхвалява ги, сякаш вече има жена, която вече заема другите две роли напълно и му липсват другите две.
Любопитни ми бяха мъжките реакции.
Aми спорт? :D
anonymous908491
02-19-2015, 20:28
А я зе се фръцнах
и троснато казах
не скиваш ли
каква мадама съм
.....................................
NomNomNom
02-19-2015, 20:29
Спортът влиза в различните кагегории по различен начин. В стремежа ти да си привлекателна, ще го използваш за това, в стремежа да си практична, ще го правиш за здраве и т.н.
Зависи за какво ти е, но не всички хора спортуват и считат, че им е нужно, тук е съвсем различта тема
VinDiesel
02-19-2015, 20:58
Спортът влиза в различните кагегории по различен начин. В стремежа ти да си привлекателна, ще го използваш за това, в стремежа да си практична, ще го правиш за здраве и т.н.
Зависи за какво ти е, но не всички хора спортуват и считат, че им е нужно, тук е съвсем различта тема
Закачам се :), но ти го взе на сериозно, нищо....
Имаш право, не всяка спортува и желае да спортува. Дори някои които не спортуват, са много по-щастливи и добре изглеждащи от спортуващите.
anonymous708973
02-20-2015, 09:07
Мда, кво толкова...
Мдааа...
Много плоско тълкувате стихотворението или поне аз виждам доста повече зад него, защото съм пристрастна. Обожавам Банев, а това стихотворение - особено :)
Тори да се вземе в ръце, че тия епитети хич не й правят чест.
Споделям на Галакси виждането, малко е твърде идеализирана, но все пак успявам да се придържам към нея в повечето време^^
anonymous708973
02-20-2015, 09:08
че треа гледаш повече 24 китчън май май
ах, такива попадения имаш понякога! ^^
Ненавиждам жени, които разбират грешно феминизма и еманципацията.
Ненавиждам мъже, които робуват на патриархата.
Туй то.
anonymous708973
02-20-2015, 09:28
aaaand striking again!
http://media.giphy.com/media/TC7XbS3oXhThu/giphy.gif
Aeternal
02-20-2015, 09:37
Добре казано. Противни са ми хора, които имат нужда да прислужват на 30-годишен готованец за да се почустват жена, както и самите 30-годишни лигльовци, които не могат да си изпекат една пържола.
Добре казано. Противни са ми хора, които имат нужда да прислужват на 30-годишен готованец за да се почустват жена, както и самите 30-годишни лигльовци, които не могат да си изпекат една пържола.
Това също, но аз по-скоро имах предвид обратното.
Жената трябва да може и да иска да създава домашния уют - на мъжете просто не им се удава.
А мъжът не следва да очаква тя да върши това сама, само защото е жена.
Aeternal
02-20-2015, 10:28
Не разбирам защо да "трябва"? По-малко жена ли ще е, ако не й се занимава, примерно?
Според мен всичко си е до възпитание
Ако си е свикнала да си поддържа чисто,няма да има "не ми се занимава"
или можеш да живееш в мизерия или не можеш
тва е
Не разбирам защо да "трябва"? По-малко жена ли ще е, ако не й се занимава, примерно?
защото на мъжете по принцип не им се удава, не че ще е по-малко жена :)
за жената, да може да каже "не ми се занимава" трябва да е право, защото другото не е задължение
разбираш ли ме? ... май не мога да се изразя добре с повече думи :cool:
Aeternal
02-20-2015, 10:41
Ясно, разбрах те :)
Жената трябва да може и да иска да създава домашния уют - на мъжете просто не им се удава
АЙДЕЕЕ БЕ
galaxy29
02-20-2015, 20:44
и аз не съм съгласна, че на мъжете не им се удава ;д
аз обичам всичко да си ми е сгънато в стил монк
ръбчетата дори гледам
болна работа
гледам и в тон да са нещата и т.н.
VinDiesel
02-20-2015, 20:49
Масово нападение, истинските мъже им се отдава всичко, чистене, готвене, ремонти по къща/апартамент, ремонти по коли и т.н.
гримиране
фризиране
кифлиране
galaxy29
02-20-2015, 20:53
според мен моето мнение по темата е най-яко
VinDiesel
02-20-2015, 20:53
гримиране
фризиране
кифлиране
лакиране?
според мен моето мнение по темата е най-яко
според мен ти си много скромна
galaxy29
02-20-2015, 20:59
името ми означава малка и скромна
просто не съм прекалено скромна -.-
скромен е този който няма други качества
galaxy29
02-20-2015, 21:06
това е тъпо.. освен, ако не започва с прекалено скромен
смромността краси човека, ама по мъничко да е
мразя нарциси ;/
VinDiesel
02-20-2015, 21:46
епилиране
кърмене
Че съм умен,умен съм.
Но защо съм и толкова красив?
Сигурно защот съм скромен,а скромноста, краси човека.
:cool:
VinDiesel
02-20-2015, 21:49
Да не умряха циганките където ви хвалеха? :D