PDA

View Full Version : Раздяла ... нуждая се от съвет

Божил Стоев
02-20-2015, 13:06
Здравейте, искам да ви разкажа какво се случи с моята връзка съвсем наскоро. Направо ще мина към същинската част. Преди близо 3 седмици се разделихме с момичето с което бяхме заедно 9 месеца. В последните 10тина дни в които бяхме все още заедно тя се отдръпна от мен, искам да кажа, че спря да споделя с мен както го правеше преди това, започнахме да се виждаме по рядко и не намираше много време за мен. Това естествено ме озадачи и започнахме да спорим често за дребни неща в което ми е може би единствената вина. Преди 3 седмици тя беше вкъщи 3 дни и всичко си беше нормално или поне видимо нямаше нищо необичайно в държанието й. Точно ден след това я попитах какво й има, защото отново започна да се държи дръпнато и странно докато си пишехме. Попитах я защо вече не ми споделя толкова много, защо е по студена към мен и прочие. Тя ми каза, че не знае какво й има и защо се държи така, попитах я дали съм я обидил с нещо и тя каза, че съм перфектен както винаги и вината е в нея, но не знаела какво й има точно. Аз поисках да се видим и да поговорим, за да се разберем като хора както сме го правили винаги и тя се съгласи първоначално, но няколко часа по-късно ми каза, че не заслужавам да се отнася така към мен и че иска да е с мен, но не може, защото не знае какво й има, а по начина по който се държи само ме наранява. Казах й отново да се видим и да поговорим, казах че ако иска можем да се справим с този проблем заедно както винаги, но тя ми каза, че е по-добре да остане сама в момента, за да може да си събере мислите и да разбере каква е причината да се държи така. След това първата седмица в която бяхме разделени си пишехме всеки ден, но само по 15-20 мин дори си говорихме по телефона 2-3 пъти и разговаряхме за това, че понякога човек се нуждае от това да остане сам и че понякога такива раздели имат положителен ефект. Както и да е навлязохме във втората седмица откакто сме разделени. Не си бяхме писали 2 дни и тя ми писа след това. После отново не си писахме 2 дни докато дойде свети валентин. Бях говорил тогава с една нейна приятелка и исках да й направя изненада. Не се получи както го бяхме измислили точно, но все пак я изненадах и дори стана още по-хубаво, защото обиколих половината град докато се срещна с нея. Отидох с огромен букет и бонбони и всичко както си му е реда и тя много се зарадва като ме видя. Прегръщаше ме, говореше ми мило и всичко, но не ми позволи да я целуна. Казах й да ми каже в очите, че не ме обича и че не иска да бъде с мен повече и ще я оставя намира. Тя каза, че не може да го каже, защото не е така и аз й казах тогава ми кажи обратното, но тя каза, че не иска да го казва. Както и да е разбрахме се да се видим през тази седмица и да поговорим както трябва, защото тя тогава бързаше да си хваща рейса. Видяхме се и отново ме прегръщаше и прочие и си говорихме и ми каза, че в момента й е по-добре да е сама. Беше ме помолила да й върна дрехи и т.н. които бяха в нас. Каза, че сега има повече време за училището и майка й била доволна, защото имала време и за нея, а майка й така и не ме хареса и постоянно й повтаряше как ще ни раздели и прочие докато баща й и всички останали от семейството й ме харесваха и подкрепяха връзката ни. Откакто се видяхме не сме се чували нито сме си писали вече 3-4 дни. Беше ми казала, че ако се съберем знае че всичко ще е още по-хубаво, но й било добре да е сама сега. Аз винаги съм я подкрепял и съм бил до нея в някои наистина много тежки моменти за нея. Преживяхме доста неща за 9 месеца, бяхме на море заедно, на балкан, бях й първия, всички празници ги празнувахме заедно ... искам да кажа, че бяхме супер близки и съм правил всичко за нея. Прощавал съм й някои неща, проявявал съм винаги разбиране за всичко, никога не съм се държал грубо с нея, не съм я обиждал ... отнасях се с нея като с принцеса. Постоянно ми повтаряше как не иска никога да се разделяме, как когато навърши пълнолетие след няколко месеца ще сме още повече време заедно и т.н. Сега изведнъж й било по-добре да е сама .. отрича да има влечение към някое друго момче казва, че все още си има чувства към мен и просто не мога да разбера какво се случва ... Не ми се вярва малките караници, които имахме в последно време да са я накарали да стигне до това решение, защото и преди сме имали такива моменти и сме се разбирали. Казва ми, че не знае дали ще се съберем отново ... знам, че има подобни моменти във връзките ... смисъл моменти на объркване, но на мен ми е адски тежко ... не знам как да се държа сега с нея .. да се отдръпна или да я търся повече .. не знам какво й се върти в главата, а на мен адски много ми се иска отново да сме заедно. Моля ви кажете какво мислите по въпроса и ако обичате без подигравки и т.н. Дайте някакъв съвет ... Благодаря предварително !

Zaharinka
02-20-2015, 13:19
Мисля си, че си прекалено добър с нея.Защо не я оставиш, не и звънни, не и пиши, не я търси.Тя не те оценява.Тоя номер с ''вината е в мен'' всички го знаем, просто си е търсила причина да се раздели с теб.Щом тя не е съгласна да преминете заедно през това,просто за мен тази връзка е обречена.Ако те обичаше нямаше да допусне малките кавги да са причина за тази раздяла.Мисля си, че може би и майка и оказва някакво влияние, но и така да беше, ако те обичаше нямаше много да и пука. Няма раздяла, която да не може да бъде преживяна, ставала съм свидетел на раздяла след 8-годишна връзка, трудно беше и за 2те страни, но това беше единственият вариант.Та горе главата,млади сте още, за да се терзаете за преходни неща, не казвам, че любовта е нещо маловажно, но това за мен не е истинска любов от гледна точка на това, че тя не желае да се бори или да направи компромис.

Azoria
02-20-2015, 13:27
Според мен вероятността да има нещо към някой друг е голяма. Това я обърква и не знае сега какво иска. Не виждам друга причина да се държи така, ако наистина е както го описваш - без особени проблеми.

Божил Стоев
02-20-2015, 13:30
Аз също мисля, че майка й може би има някакво влияние, защото в последно време станаха адски близки и от тогава горе долу започна да се държи странно. Винаги отношенията им са били странни .. имам в предвид, че не се разбират кой знае колко, но в последно време се сближиха. Трудно ми е, защото тя е първото момиче, което обичам толкова много и на което повярвах. За нея винаги се раздавах нацяло, докато при предишни връзки не е било точно така. Винаги съм имал едно наум. С нея беше различно, защото тя също правеше всичко за връзката ни до този момент. Най-много ме боли от факта, че не ми казва причина. Ако примерно ми каже, че не иска да е повече с мен и че няма чувства към мен бих го преживял по-лесно, защото сега постоянно се надявам на нещата да се оправят ... върти си ме на пръста дето се вика, но нали знаеш, че понякога когато обичаш преглъщаш такива неща и искаш отново да си с този човек :)

Божил Стоев
02-20-2015, 13:33
Аз също мислех, че е възможно да има нещо към някой, но тя усилено го отрича ... просто тази неяснота убива ...

Zaharinka
02-20-2015, 13:33
Когато срещнеш жената на живота си ще разбереш повярвай ми, а не да се занимаваш с някоя, която не знае какво иска, кой иска и кога го иска.Както каза Azoria, възможно е и влечение към друг мъжки индивид.

Zaharinka
02-20-2015, 13:34
Аз също мислех, че е възможно да има нещо към някой, но тя усилено го отрича ... просто тази неяснота убива ...
Ами много ясно, че няма да ти каже ''Ам аз съм влюбена в друг, но благодаря ти, че ми подари бонбони и цветя''

Божил Стоев
02-20-2015, 13:36
Ами много ясно, че няма да ти каже ''Ам аз съм влюбена в друг, но благодаря ти, че ми подари бонбони и цветя''

Е да, ясно ми е, че не би го казала, но просто аз бих го приел по-лесно, ако поне знам каква е причината ..

Zaharinka
02-20-2015, 14:29
Не вярвам да ти каже щом до сега не го е направила.Просто явно не те иска вече.Но в крайна сметка не я познаваме, не можем да правим кой знае какви заключения.

RapExotic
02-20-2015, 18:59
отнасях се с нея като с принцеса.
На бас, че се е влюбила в някой, който ще я унижава и ще я използва за секс, след което ще я зареже и ще се опита да се върне при теб.

Божил Стоев
02-20-2015, 19:20
На бас, че се е влюбила в някой, който ще я унижава и ще я използва за секс, след което ще я зареже и ще се опита да се върне при теб.

Ами аз също мисля, че е възможно, защото все пак за всяко едно решение трябва да има някаква причина. Имам в предвид, че все нещо я е подтикнало да вземе това решение, а колкото и нескромно да звучи за което се извинявам тя при който и друг да отиде никой няма да се отнася толкова добре с нея както аз. Както казваш ти ще се възползва от нея и край след тва ...

VinDiesel
02-20-2015, 19:40
А според теб изключваш ли някакви семейни проблеми, болен роднина, някакъв друг вид проблеми, които я правят постоянно замислена и мълчалива?

Иначе в много от случаите, когато си прекалено добър не те оценяват, намира си някой див селски лопатар, разбира след време какво е опуснала и се моли, едва ли не пада на колене.
Щом не оценява добротата ти и това какво си направил за нея, не си струва.
Знам, че така пишейки отстрани и давайки толкова лесно съвети, да не го мислиш, всъщност е много трудно.
Аз също съм минал през това, но тогава тя имаше семейни проблеми, затова сега те питам и същото?

Божил Стоев
02-20-2015, 20:01
А според теб изключваш ли някакви семейни проблеми, болен роднина, някакъв друг вид проблеми, които я правят постоянно замислена и мълчалива?

Иначе в много от случаите, когато си прекалено добър не те оценяват, намира си някой див селски лопатар, разбира след време какво е опуснала и се моли, едва ли не пада на колене.
Щом не оценява добротата ти и това какво си направил за нея, не си струва.
Знам, че така пишейки отстрани и давайки толкова лесно съвети, да не го мислиш, всъщност е много трудно.
Аз също съм минал през това, но тогава тя имаше семейни проблеми, затова сега те питам и същото?

Ами аз вече казах, че майка й винаги е била против мен. Точно предния ден преди да се разделим ми беше споменала, че техните й се карат за оценките в училище, малко след като се разделихме тя се подложи и на лека операция. Беше козметична само ... имам в предвид, че не е било нещо страшно. Само тези неща са от последно време или поне аз за тези неща знам, но по принцип и друг път се е карала с техните за такива неща не знам до колко може това да й е повлияло. Възможно е техните да са й забранили да се вижда с мен заради оценките въпреки, че тя е почти на 18 и не й се бъркат чак толкова много ... Нямам представа какво може да бъде, но тези неща не ми се струват достатъчни, за да постъпи така. Аз я бях попитал дали има някакъв проблем с тях, но тя отрича и това. Казва ми, че просто е объркана и й е добре сама сега.

VinDiesel
02-20-2015, 20:42
Може пък наистина да няма проблеми, да няма друг, просто да й трябва малко време, все пак това е жена!!!
"Какво сме ние, жени. Какво искаме, не знаем? Кога го искаме, сега?!"
Жените като цяло са доста по-емоционални от нас, това им докарва понякога страшна каша(особено при наличието на чужди съвети) в главата и наистина им трябва време.

Не я търси, не я закачай, не я и чакай, живей в бъдещето, не в миналото. Живота е твърде кратък, за да чакаме неправилните жени...

Божил Стоев
02-20-2015, 20:55
Може пък наистина да няма проблеми, да няма друг, просто да й трябва малко време, все пак това е жена!!!
"Какво сме ние, жени. Какво искаме, не знаем? Кога го искаме, сега?!"
Жените като цяло са доста по-емоционални от нас, това им докарва понякога страшна каша(особено при наличието на чужди съвети) в главата и наистина им трябва време.

Не я търси, не я закачай, не я и чакай, живей в бъдещето, не в миналото. Живота е твърде кратък, за да чакаме неправилните жени...

Прав си, каквото трябваше го направих вече. Правих й изненада и всичко както си трябва, ако наистина няма причина както казва тя и просто се нуждае от известно време ще ме потърси някой ден и ще се оправят нещата. Другия вариант е да се окаже, че има някой и просто ме е лъгала толкова време, че е по различна от останалите. В крайна сметка каквото е писано ще стане ... колкото и да е трудно ще я оставя и няма да я търся пък ако оцени всички неща, които правих за нея сама ще се върне. Благодаря ти :)

VinDiesel
02-20-2015, 21:03
Няма защо, аз съм на мнение, че няма друг, просто е много объркана, защото й се мешат там, където не трябва и дума да споменават.

Божил Стоев
02-20-2015, 21:09
Прав си братле :) ще имам търпение пък времето ще си покаже ...

Enchanting
02-21-2015, 16:17
Сподели какво е станало след време..

Божил Стоев
02-21-2015, 18:00
Задължително, благодаря за съветите ! :)