View Full Version : Съвети за Хъски
Кученцето го взех снощи и е на 35 дни, обаче храната, която ми препоръчаха да му я правя не я яде. Казаха ми да му взема малки гранули и да ги сложа в кисело мляко докато не набъбнат, но не иска да ги яде. Гранулите са ELITE Dog. Ветеринар в момента не може да го прегледа. Кажете какво да му дам за хапване.
Вероятно кученцето е стресирано.Остави го 1-2 да свикне.За да гледаш тази порода трябва да си алфа-та.Ако не,ще си имаш големи проблеми.Може ли да попитам къде ще го държиш?Почни да го тренираш от рано като командите спри и ела са най -важни
AnarchyBoy
02-22-2015, 12:53
Стресирано е от новата среда, преди 40 дни си взех малко кученце (не хъски) започна да яде стабилно чак след 10 дни, преди това не искаше да яде много и по цял ден лежеше (защото е малко и защото е депресирано от новата среда), прегледа го ветеринар и му откри глисти би му няколко пъти инжекции и ги изака.. След това стана жизнено и игриво почна да се храни нормално
(даже в повече, голяма е топка 8-) )
За командите, трябва да се набляга на "не" - което си е спри и ела + да си научи името, също ако ще го гледаш в апартамент, ще ти опикае целия апартамент и ако не го научиш на време, ще продължава да го прави. При мен всеки път като се напишка й триехме нослето в урината и я пускахме на терасата за 5-10 минути на студено.. Сега всеки път като й се пишка или ака, застава на вратата и почва да скимти/лае да й отворим, излиза на двора свършва си работата и се връща. Пази си обувките докато му раснат зъбите е голям крокодил само ходи и хапе 8-)
Води го на ветеринар да му направят паспорт и да му започнат имунизациите, не го изкарвай на вън (да се среща с други кученца) до 6тата имунизация (6тия месец), защото може да се зарази с ред проблемни болести.
Т'ва се сещам като съвети, ако ми хрумне нещо ще добавя..
kaRamella
02-22-2015, 16:58
Моето го взех на 33дни и го хранех с Роял Канин Джуниър. Слагам гранулките в купичката му, заливам ги с топла вода,изчаквам 5 минутки и ги стривам да станат на кашичка. Много му харесваха.
kaRamella
02-22-2015, 16:59
не го изкарвай на вън (да се среща с други кученца) до 6тата имунизация (6тия месец)
По-добре недей чака толкова късно, половин година само у вас ще се побърка. После като излезе ще бяга като див и може дори да е агресивно към други хора и животни.
DoubleDMG
02-22-2015, 17:09
Изкарвай го от сега,изобщо не го дръж вкъщи.. Просто го пази!
Храна за начало можеш дори от твоята да му даваш но всичко без кости.. Препоръчително е сварен ориз с чисто месо или ориз с зеленчуци.. Да може и чисто месо но в никакъв случай подправки,сол,захар и т.н.
А от гранулите може да яде ако ги натопиш и във вода,няма да е проблем,дори веднага да се дадът.. Водата привлича кученцето като за световно.
По-добре недей чака толкова късно, половин година само у вас ще се побърка. После като излезе ще бяга като див и може дори да е агресивно към други хора и животни.
всъщност са три имунизации максимум четири и не бива да го изкварва докато не се направят
умряло куче не му трябва
относно храната НИКАКВО КИСЕЛО МЛЯКО
давай му само гранули в твоя случай не бива да са джуниър а стартер понеже няма 2 месеца
няма нужда да ги киснеш във вода те са достатъчно трошливи и крехки идеята е да се учи да използва тия зъби
иначе рискуваш да си имаш куче прахосмукачка което гълта наред
не слушай какво ти казват че трябва да се накиснат
даваш ли му от твоята храна бъкана с подправки Е-та и каква ли не химия рискуваш да му докараш стомашни проблеми и да забавиш ваксини и всичко че даже и опасни може да бъдат
пак ти казвам даваш само гранули и нищо друго една смяна на храната също може да е опасна
ако не иска да яде гранули няма да му даваш нищо ще прояде няма страшно от 1 2 дни глад никой не е умрял
от теб се иска да го заведеш за вътрешно обезпаразитяване и след седмица да му направиш ваксина
относно марката гранули колкото по-висок клас толкова по-добре
иначе четох за роял канин че е писал някой тук
наскоро им смениха завода и сега формулата за подрастващи средни и едри е преебана и правят страшни рахити
това ти го казвам от личен от опит и както ти казаха помни че ти си шефа
AnarchyBoy
02-22-2015, 17:52
Ти си олигофрен докато не му минат имунизациите не трябва да се изкарва.
нали си наясно че и без да го изкарва може да го разболее като внесе заразата в своя дом чрез дрехите си например
навън е бъкано с улични кучета които носят хубави вируси като паровироза дето имат 70% смъртност
до края на имунизациите никакво извеждане пак ти казвам умряло куче не ти трябва
pandabear
02-22-2015, 18:00
за излизането не са 6 месеца, а 3. ваксините също не са 6, а 3.
за храната- направи това, което написа карамела, без да накисваш. ориз на 35-дневно куче- абсурд. поне до половин година да се храни с висок клас гранули, за да може костната система да се развие добре. препоръчвам Роял Канин или Еукануба. нормално е в началото, когато кученцето е отбито от майката да не иска да яде веднагически хранста, която ти му предоставяш.
пп а, колегата вече е обяснил, докато съм писала аз :D
за излизането не са 6 месеца, а 3. ваксините също не са 6, а 3.
за храната- направи това, което написа карамела, без да накисваш. ориз на 35-дневно куче- абсурд. поне до половин година да се храни с висок клас гранули, за да може костната система да се развие добре. препоръчвам Роял Канин или Еукануба. нормално е в началото, когато кученцето е отбито от майката да не иска да яде веднагически хранста, която ти му предоставяш.
пп а, колегата вече е обяснил, докато съм писала аз :D
да ти кажа предпочитам вирбак и еукануба пред роял канин тая марка минава за среден клас вече
вече имам поне 10 пациента които сменят роял канин с еукануба не по каприз а по нужда
за вирбак сега почвам да работя с тях за сега съм доволен но не използвам цялата им гама
pandabear
02-22-2015, 18:12
аз имам голдън на почти 2 години вече и допреди 1-2 месеца бяхме на Роял Канин, по едно време той сам спря да ги яде и минахме на Еукануба. за Вирбак бях чела доста. ще се радвам като имаш повече наблюдения да споделиш мнение =)
AnarchyBoy
02-22-2015, 18:16
Моето ще го ваксинират 6 пъти за това така знам, може и да са 3 при вашите.. Все тая, доктора ми каза, че докато не му минат не трябва да го пускам...
Немска Овчарка ми е кученцето ;д
anonymous908491
02-22-2015, 18:19
Моето ще го ваксинират 6 пъти за това така знам, може и да са 3 при вашите..
Заради теб са тия допълнителни ваксини, да не вземе да прихване нещо от теб.
аз имам голдън на почти 2 години вече и допреди 1-2 месеца бяхме на Роял Канин, по едно време той сам спря да ги яде и минахме на Еукануба. за Вирбак бях чела доста. ще се радвам като имаш повече наблюдения да споделиш мнение =)
на лечебна гама съм 90% там е супер до сега съм наблюдавал само американски булдог как израства на тая храна и е супер
от стартера им също съм много доволен и скоро ще се разширява гамата на вирбак поне в клиниката където работя
за еукануба казвам само хубави неща
пак е възможно да са нужни добавки при подрастващи едри породи но не се е стигало до сега до тежка форма на рахит
с калций едно а форсор 4 например
но това е най-вече при подрастващи за възрастни като твоя нямаш грижи на тая храна
pandabear
02-22-2015, 18:20
Моето ще го ваксинират 6 пъти за това така знам, може и да са 3 при вашите.. Все тая, доктора ми каза, че докато не му минат не трябва да го пускам...
честито. явно с ветеринарния ти лекар си приличате. сам ще те оставя да се сетиш по какво.
другия вариант е да са за гъбички (може и някоя извратена схема с по 1 2 3 вирусчета само) но бяс се слага на третия месец заедно с останалите вируси няма причина да го държиш затворен след този период
pandabear
02-22-2015, 18:26
мерси за информацията.
да те питам, може ли да ми препоръчаш някаква качествена паста за зъби? шефът от клиниката, в която стажувам ми каза със sensodyne да пробвам, ама колкото повече мнения събера, толкова повече :D
AnarchyBoy
02-22-2015, 18:32
другия вариант е да са за гъбички (може и някоя извратена схема с по 1 2 3 вирусчета само) но бяс се слага на третия месец заедно с останалите вируси няма причина да го държиш затворен след този период
Ами лекаря каза, че сега след 3тата ваксина (която е началото на другия месец), после има още 3 допълнителни (не знам, защо де баща ми се занимава с кутрето) ноо.. изрично ни е предупредил да не го изкарваме от двора и да няма контакт с други кучета - това ми е казано това знам.
Пандабеър може да ме хване за топките, дейба и мърлата.
pandabear
02-22-2015, 18:37
леко с изказа, сел4о. всички знаем, че за тази цел се снабдяваш с 16-годишни.
мерси за информацията.
да те питам, може ли да ми препоръчаш някаква качествена паста за зъби? шефът от клиниката, в която стажувам ми каза със sensodyne да пробвам, ама колкото повече мнения събера, толкова повече :D
за теб или за куче :D
иначе е добре да си знаеш пх на слюнката как е тогава да се консултираш със зъболекар каква паста ще ти трябва
Ами лекаря каза, че сега след 3тата ваксина (която е началото на другия месец), после има още 3 допълнителни (не знам, защо де баща ми се занимава с кутрето) ноо.. изрично ни е предупредил да не го изкарваме от двора и да няма контакт с други кучета - това ми е казано това знам.
Пандабеър може да ме хване за топките, дейба и мърлата.
виж в паспорта какви са ваксините и ги напиши тук
AnarchyBoy
02-22-2015, 18:39
Ще ти кажа аз на теб селчо, инфантилна курва, несигурна в себе си, боклук... За тази цел се снабдявам с отрепки като теб
AnarchyBoy
02-22-2015, 18:43
виж в паспорта какви са ваксините и ги напиши тук
Секунда :D
Nobivac Puppy DP
Nobivac DHP
Nobivac Lepto
/Само това има за сега като стикерчета.
О и 2 пъти е обезпаразитявана
Кученцето е родено на 1 Декември
Секунда :D
Nobivac Puppy DP
Nobivac DHP
Nobivac Lepto
/Само това има за сега като стикерчета.
О и 2 пъти е обезпаразитявана
Кученцето е родено на 1 Декември
поради лошото си държане към колежката няма да ти кажа нищо по въпроса и не ветеринаря при който ходиш е тъпия
AnarchyBoy
02-22-2015, 18:47
Случва се..
ей анарчо чифундер защо се опитваш да сформираш изречения
AnarchyBoy
02-22-2015, 19:08
ей анарчо чифундер защо се опитваш да сформираш изречения
Тихо пък ти ве, ходиш й по гъза на отрепката като не знам кво, само тя ли се прееба да ти пусне та толкова й светиш, смотаняк...
дори не те чета а ти пиша че си помиар депресиран който ще си остане с куче за приятел защото майка ти е решила да ти купи поне едно същество което да ти прави компания в кошарата
и след като споменахме майки
да ти еба твойта недодялана крава която имаш за родилница
AnarchyBoy
02-22-2015, 19:11
Колко си зрял, помияр айде ходи да рейджваш още повече, че бившата ти приятелка не става даже да й пикая на челото, чифут насран.
рейджвам ? смея ти се както се смея на майка ти че ми съсипва репродуктивната система с постоянните си напани да ми изпие потомството
не бих си намазал лайното по лицето ти толкова си ми нищожен
смешното е че си мислиш че като ми пишеш некой те чете и че ми 'сипваш'
не ти ли беше тва редовния номер
всички ти се подиграват но ти си сипвача
на всички им е жал за теб отрепчице
ти си една амеба
ако напишеш 3 правилно написани запетайки без помощ от надзорника ти ще спра да пиша в този форум
AnarchyBoy
02-22-2015, 19:35
Виждам колко не ти пука.. :D
Нахулих оная смърдла очилатата и се побърка, а? Не си много алфа, пълен обитак си.
само ти говориш за алфи
алфа кретеноид
аз ако се побъркам от теб трябва да си прережа вените
ей анар4и какво е всички да ти се подиграват и то без да се напъват като теб
параолимпиец аморфен малоумник
AnarchyBoy
02-22-2015, 19:41
Давай още, лази в краката на дебелата пандабеър.. Давай рейджвай още, анално омърсен дебил
кво ми говориш бе капут
не съм чел задни мнения ако нещо се е случвало
намирам ти ника и те депресирам с 5 реда
какво да направиш сефтето с детската градина
anonymous908491
02-22-2015, 19:47
дебелата пандабеър..
Не знам с кой акъл наричаш някой дебел, те пред теб всички са слаботелесни, сякаш ти им изяждаш храната.
Пандата помня, че е давала снимка, не беше дебела
ПИШИ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ НАСИРАЙ МЕ ;ДДДДДДДДДДДДД ХАХАХАХАХХАХХХАХАХХХХХАХА ХАХА
БАЛЪК ОРЪФАН ОТ БЕЗРАЗЛИЧИЕТО НА ОКОЛНИТЕ
нахулих
ахахахахах
ей селчо осиновен от тюлени
повтарям
защо се опитваш да сформираш изречения
аре опитай се да се убедиш че не си нищожество
пиши бе мухъл
пак ли се криеш
DoubleDMG
02-23-2015, 03:02
Ти си олигофрен докато не му минат имунизациите не трябва да се изкарва.
а ти си пълен идиот и не разбираш нищо..
Сякаш моето не го изкарвах преди 3-та и нямаше никакъв проблем , тъпак,а го взех съвсем на скоро,от кога има бяс в България? ТЪпак пробит. Та недей да лаеш , че целия форум те знае какъв долнопробен лъжец си.
A и вета те е видял колко си прост,та тъпче кучето да ти взема парите. :D
а ти си пълен идиот и не разбираш нищо..
Сякаш моето не го изкарвах преди 3-та и нямаше никакъв проблем , тъпак,а го взех съвсем на скоро,от кога има бяс в България? ТЪпак пробит. Та недей да лаеш , че целия форум те знае какъв долнопробен лъжец си.
A и вета те е видял колко си прост,та тъпче кучето да ти взема парите. :D
България е в код оранжево за бяс и има доста болни животни от това нещо
и това че не си имал проблем не означава че си прав даже в случая грешиш преди последната ваксина никакво изкарване
не бива да се изкарва по здравословни причини защото има и други опасни вируси
не бива да се изкарва и по закон изкараш ли животно без ваксина против бяс си под наказателна отговорност
anonymous708973
02-23-2015, 06:44
Паста за зъби за куче? Мдаааа, и майка имаше такъв опит, не се прие добре 8-) Истината е, че ако си яде гранулите, не би трябвало да има нужда от паста за зъби.
анархи, и ние моето така го научихме да не прави мизерии вкъщи. Преди това опитвахме с вестник с конска урина в банята, лелееее, така вонеше, че няма накъде. Даже после като свършеше някоя щуротия вкъщи, се срамуваше. Чат-пат го използваше и за отмъщение, де :д
Тоя пък, откога имало бяс в България... и такива мърльовци са поели отговорността за домашен любимец, смятай.
AnarchyBoy
02-23-2015, 08:33
Пинко остави го той тоя е пълен олигофрен недорасъл и незрял имбецил.. Харитов, който работи в клинка му казва той не та не знае си своето ебати дебилчето... ДабълДемидж не си заслужаваш кученцето.. Аз на Харитов за друго нямам доверие, ама за т'ва знам, че не би направил мизерия.. Нямало бяс в България, хауаухухаухахуахуаххуауах аа
А иначе да ние я научихме да не прави мизерии много бързо, в момента е супер послушна в този аспект... 8-)
Ако и се припишка или по голяма нужда веднага застава на вратата и лае, драска, вие, скимти.. :D Абе сигнализира ни, че трябва да отворим бързо... :D
Също ми направи впечатление, че е адски умна смисъл родена е на 1ви декември (още е само топче косми със зъби и нокти 8-) ).. А вече знае не/спри/, ела тук (и естествено името си), знае марш, навън, излез и седни/легни... (Които нямам идея как е научила, но като й викна СЕДНИ ХЕРА си сяда ;д и ме гледа с празен поглед ;д същото с легни.. Много интелигентно кученце е..
Но е адски игрива, което предполагам е нормално щото е бебе, ама е като крокодил.. значи всички обувки, джапанки етц са разпиляни из къщата, хавлиите майката им еба, тапицерията на холната гарнитура е леш.. :D
Една от любимите й игри е някой от нас да я побутва назад, а тя да му скача и да го "захапва" лекичко, смисъл тя не стиска, ама такава те бодне леко.. Голяма е играчка.. и е супер енергична.. Сутрин като стана и много ми се спи и не внимавам къде ходя етц.. само ходи и ме хапе отзад по глезените.. 8-)
Нямам търпение да мога да я изкарвам, за да тичаме заедно..
Твоето какво е впрочем?
anonymous708973
02-23-2015, 08:52
Беше своенравен, разглезен и манипулативен йоркширски териер :)
102 по-добре спри да се опитваш да засегнеш някой с тея "лафчета" на петокласник :Д:Д:Д
kaRamella
02-23-2015, 14:43
Аз също не изкарвах моето преди трите задължителни ваксини, но за 6 не съм чувала,както и за 6 месеца да си стои у дома.
DoubleDMG
02-23-2015, 15:40
Паста за зъби за куче? Мдаааа, и майка имаше такъв опит, не се прие добре 8-) Истината е, че ако си яде гранулите, не би трябвало да има нужда от паста за зъби.
анархи, и ние моето така го научихме да не прави мизерии вкъщи. Преди това опитвахме с вестник с конска урина в банята, лелееее, така вонеше, че няма накъде. Даже после като свършеше някоя щуротия вкъщи, се срамуваше. Чат-пат го използваше и за отмъщение, де :д
Тоя пък, откога имало бяс в България... и такива мърльовци са поели отговорността за домашен любимец, смятай.
Защо пък да не изкарвам кучето без ваксина при положение ,че има 2 и че ще се бие 3-тата до 2-3 дена,да седи вкъщи та да е като затворник ли ? Аз скоро не съм чел за БЯС моето момче. Дори не искам да го оставям вкъщи кученцето,щото отговорността за домашен любимец,не е само то да е под тотален контрол,за какво ни е кученце,ако не излиза и няма своя радост? Я иди поразпитай повече хора,ще видиш колко много са си изкарвали кучетата преди 3-та.. То не може да е твой затворник,та да е опасно за другите хора като няма ваксини.. Като ти прочетох мнението се сетих за тоя дето отсече догото.. Деа противни сте с анархито.. Той е глуповат човек и не знае що е то душичка на която да се радваш..Ако си от тея дето се хвалят с домашните си любимци,направо си режи вените.
И ЗАТВАРЯНЕ НА КУЧЕТО ОТ МАЛКО ВКЪЩИ ВОДИ ДО ПРОБЛЕМИ ПРИ НЕСОЦИАЛИЗАЦИЯ С ДРУГИ ЖИВОТНИ СТАВА АГРЕСИВНО И СТРАХЛИВО!
ChaoSiLUsION
02-23-2015, 16:19
Мама ти деба филмарска, мислех да си изчакам бана да ми мине преди да пропиша, ама много ме нервира.
ВЕТЕРИНАР ТИ КАЗВА, ЧЕ НЕ Е ХУБАВО ДА СЕ ИЗКАРВА - ТИ ГЛУПАВ ЛИ СИ?
Ако искаш да си умориш кучето и да умре, окей.
БЯС В БЪЛГАРИЯ ИМА.
Кучето ми на 3ти март ще му се прави поредната ваксина, родено е на 1ви декември и другаде освен вътре не е гледано с изключение, че го изкарваме на двора да си поиграе малко на свеж въздух и на терасата седи от време на време.
По игриво и безстрашно куче на тая възраст не съм виждал и въобще не е злобно, а напротив супер милото и игриво кученце е без грам злоба или страх в него. Смотаняк. Ето например постоянно ми идват приятели на гости или пък някои роднини, които са идвали - то веднага почва да ги души и да си играе с тях.. върти опашка и са му супер интересни, нито бяга от тях... нито им агресира...
АМА ТИ СИ ПЪЛЕН ОЛИГОФРЕН казах ти не си заслужаваш кученцето, за т'ва по-добре го дай на някой друг да го гледа, олигофрен недорасъл малоумен. честно как може да си такъв дебил? То бива бива ама т'ва прекалява...
пробит клошар насран.
Защо пък да не изкарвам кучето без ваксина при положение ,че има 2 и че ще се бие 3-тата до 2-3 дена,да седи вкъщи та да е като затворник ли ? Аз скоро не съм чел за БЯС моето момче. Дори не искам да го оставям вкъщи кученцето,щото отговорността за домашен любимец,не е само то да е под тотален контрол,за какво ни е кученце,ако не излиза и няма своя радост? Я иди поразпитай повече хора,ще видиш колко много са си изкарвали кучетата преди 3-та.. То не може да е твой затворник,та да е опасно за другите хора като няма ваксини.. Като ти прочетох мнението се сетих за тоя дето отсече догото.. Деа противни сте с анархито.. Той е глуповат човек и не знае що е то душичка на която да се радваш..Ако си от тея дето се хвалят с домашните си любимци,направо си режи вените.
И ЗАТВАРЯНЕ НА КУЧЕТО ОТ МАЛКО ВКЪЩИ ВОДИ ДО ПРОБЛЕМИ ПРИ НЕСОЦИАЛИЗАЦИЯ С ДРУГИ ЖИВОТНИ СТАВА АГРЕСИВНО И СТРАХЛИВО!
стига глупости
DoubleDMG
02-23-2015, 17:42
Мама ти деба филмарска, мислех да си изчакам бана да ми мине преди да пропиша, ама много ме нервира.
ВЕТЕРИНАР ТИ КАЗВА, ЧЕ НЕ Е ХУБАВО ДА СЕ ИЗКАРВА - ТИ ГЛУПАВ ЛИ СИ?
Ако искаш да си умориш кучето и да умре, окей.
БЯС В БЪЛГАРИЯ ИМА.
Кучето ми на 3ти март ще му се прави поредната ваксина, родено е на 1ви декември и другаде освен вътре не е гледано с изключение, че го изкарваме на двора да си поиграе малко на свеж въздух и на терасата седи от време на време.
По игриво и безстрашно куче на тая възраст не съм виждал и въобще не е злобно, а напротив супер милото и игриво кученце е без грам злоба или страх в него. Смотаняк. Ето например постоянно ми идват приятели на гости или пък някои роднини, които са идвали - то веднага почва да ги души и да си играе с тях.. върти опашка и са му супер интересни, нито бяга от тях... нито им агресира...
АМА ТИ СИ ПЪЛЕН ОЛИГОФРЕН казах ти не си заслужаваш кученцето, за т'ва по-добре го дай на някой друг да го гледа, олигофрен недорасъл малоумен. честно как може да си такъв дебил? То бива бива ама т'ва прекалява...
пробит клошар насран.
Всъщност Ветеринар на живо ми каза да го изкарвам и да не го затварям вкъщи,това само ще му навреди..
Кой е насран видяхме преди седмица две
Научно доказано е ,че ти нямаш приятели и си некаф на 26 дебел и тъп.
А ти си ясен боклук и идиот,вари стой в форумите да ти казват ветове,а не да отидеш на живо да чуеш мнението на специалист.
ChaoSiLUsION
02-23-2015, 17:45
Ума ми не може да побере как може да си толкова тъп сериозно..
DoubleDMG
02-23-2015, 17:48
ti ako se interesuwashe malko ot kucheta nqmashe da govorish samo za tvoeto,idiot,vari cheti malko i sa obrazovai.
ChaoSiLUsION
02-23-2015, 17:54
Не не аз визирах частта в която ти все още мислиш, че съм на 25 + и бла бла..
Всъщност Ветеринар на живо ми каза да го изкарвам и да не го затварям вкъщи,това само ще му навреди..
Кой е насран видяхме преди седмица две
Научно доказано е ,че ти нямаш приятели и си некаф на 26 дебел и тъп.
А ти си ясен боклук и идиот,вари стой в форумите да ти казват ветове,а не да отидеш на живо да чуеш мнението на специалист.
кой тоя ветеринар на тебе първото закона ти забранява да го изкарваш
DoubleDMG
02-23-2015, 19:16
факта,че има педофили в тийн форуми а закона не прави нищо,това задължава ли 1 куче родено сред природата,придобило стопанин на скоро да е заключено в дома му без право на излизане? Впрочем периода м/у 2 и 3-та ваксина е огромен за малко кученце,а то се нуждае от хабене на енергия и игра,за това не ми говори какво забранява закона,направо го постни да го прочетем.А и всеки собственик на куче си решава как да го гледа,все1 аз да ти се карам,че режиш опашки на ротвайлери,а ти да ми забраняваш да изкарвам 3 месечно бебе , здраво и жилаво на разходка!
DoubleDMG
02-23-2015, 19:17
кой тоя ветеринар на тебе първото закона ти забранява да го изкарваш
За жалост не е 1 ветеринар.. Не всичко е по учебник :(
факта,че има педофили в тийн форуми а закона не прави нищо,това задължава ли 1 куче родено сред природата,придобило стопанин на скоро да е заключено в дома му без право на излизане? Впрочем периода м/у 2 и 3-та ваксина е огромен за малко кученце,а то се нуждае от хабене на енергия и игра,за това не ми говори какво забранява закона,направо го постни да го прочетем.А и всеки собственик на куче си решава как да го гледа,все1 аз да ти се карам,че режиш опашки на ротвайлери,а ти да ми забраняваш да изкарвам 3 месечно бебе , здраво и жилаво на разходка!
момче ваксинацията против бяс е задължителна и ако я няма подлежиш на глоба а тя се придобива след третия месец
до преди малко твърдеше че няма бяс в България http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6b/Rabies_cases_Bulgaria_-_1988_-_2005.JPG ето ти карта с легенда
не забравяй че животно болно от бяс изминава средно 500км а това е почти цяла България
да говорим че това животно няма имунитет и ако хване паровироза изхода е 95% смърт а тоя вирус го има на всяка крачка
никой добър ветеринар не би казал да го изкарваш все едно да изведеш новородено на улицата всеки ден
и да прав си всеки сам решава как да го гледа аз ти казвам какво е най-доброто за твоето куче
точно това работя в последните 4 5г а ти можеш да правиш каквото си искаш на своя глава
отговорността е изцяло твоя ти ще заплатиш с финанси кучето с живота си а някой мой колега ще изкара някой друг лев
жалко за животното
и опашки не режа без да има здравословна причина
ChaoSiLUsION
02-23-2015, 19:36
Той продължава да упорства, че съм на 25 + :lol:
Тъп на дрънка.. кенеф.. ето казаха ти го.. не трябва да си извеждаш кученцето поне преди 3тата... :)
БТУ аз влизам в бялата зона - 0 на бяс, т'ва е добре.. :D
Тъп на дрънка.. кенеф.. ето казаха ти го.. не трябва да си извеждаш кученцето поне преди 3тата... :)
нищо не значи както казах животно болно от бяс изминава голямо разтояние
DoubleDMG
02-24-2015, 03:11
вари си бии 6тата ваксина и умирай.
Харитов,епа да,предпочитам да го лекувам от колкото да го затварям , всеки си знае.
вари си бии 6тата ваксина и умирай.
Харитов,епа да,предпочитам да го лекувам от колкото да го затварям , всеки си знае.
ако успееш да го излекуваш
golemiq_korab_minava
02-24-2015, 08:01
до 6-стия месец ли държите кучето затворено, вие лудили сте, няма такава простотия.
до третия най-много не се пуска.
anonymous708973
02-24-2015, 08:03
Безотговорен малоумник!
golemiq_korab_minava
02-24-2015, 08:09
кой е малоумник ма жено. 5-6 месечна възраст къчето започва да се обучава, трябва да бяга. А вие тепърва да го изкарате от кенефа си. тва да не ви е някакво мини домашно пуделче ве Пък и хъски в апартамент не се гледа.
ChaoSiLUsION
02-24-2015, 08:24
Кучето си формира характера от 6 месец до 1 година, ай не ми обяснявай кенеф. И не обиждай Пинко, боклук.
Кучето си формира характера от 6 месец до 1 година, ай не ми обяснявай кенеф. И не обиждай Пинко, боклук.
Мислиш ли, че можеш да си направиш повече профили, отколкото аз мога да банна?
ChaoSiLUsION
02-24-2015, 08:30
Мога да си сменям ай-пи-то постоянно.. :D Ама не искам да се ебавам с теб, како. :)
golemiq_korab_minava
02-24-2015, 08:39
Анкибот, кученцата започват да се учат още от самото начало във вид на игри, както при вълците.
Тва, че след 6 месецна възраст започва сериозното специализирано възпитание, не означава, че до тогава трябва да го държиш в къщи, особено ако е голяма порода И че до тогава не трябва да се обучава на нищо.
ChaoSiLUsION
02-24-2015, 08:44
Кучето си формира характера между 6тия месец и една година, глупак. Преди това за него всичко е само и единствено игра и неща, които ги знае може да ги забрави - ако не му се напомнят (учат на ново).
Един приятел има род вайлер до 10 месеца беше супер благото кученце, галеше се и прочие и в един момент просто откачи и ся никой друг освен приятеля може да го гали и дори и вкъщи седи с наморник, че напада техните.. само в стаята му го сваля.
А тоя приятел толкова се радваше, че има кученце, че всичко е спазвал перфектно.. тренировки, храни, ваксини всичко и кучето просто си стана зло самичко... Преди време имах едно хъски, което беше толкова благо, че дори да го риташ ще ти върти опашка и ще те облизва..
Ако не се тренира между 6-12 месеца кучето си става няк'во там каквото си реши, преди 6те месеца почти няма ник'во значение. Смотаняк, айде не ми обяснявай, че като те знам къв си параолимпиец въобще не ми се спори с теб, малоумник.
golemiq_korab_minava
02-24-2015, 08:50
педерас идиот копеле мършаво, още в началото казах, че кучето се обучава след 6тия месец, къде отричам, педал.
Просто това не означава, че до 6-тия месец трябва да не излиза и да е пълен игнор, няма такива глупости. Основните команди от по-рано ги възприема, от по-рано свиква със собственика си, от по-рано се наказва като яде чехли ве тъпанар.
Какво значи игра ми обясни в природата - играта е вид тренировка при животните.
anonymous708973
02-24-2015, 09:21
кой е малоумник ма жено. 5-6 месечна възраст къчето започва да се обучава, трябва да бяга. А вие тепърва да го изкарате от кенефа си. тва да не ви е някакво мини домашно пуделче ве Пък и хъски в апартамент не се гледа.
Не ти, бе! Оня с мозъчния демидж. Нямало бяс в България, ох, не, не мога.
Гузен негонен бяга.
golemiq_korab_minava
02-24-2015, 09:36
Извинявай, ама се уточнявай..
А не кат анкибой, дето обяснява, как до преди 6 месечна възраст за кучето било всичко само игра.. играта също го учи! На игра се обучава...
anonymous708973
02-24-2015, 09:56
Говорите за различни неща. Той по-горе си е написал, че вече я обучава малката куча да не мизерства из тях.
корабе кучето се изкарва след като има ваксина за бяс
така е според закона тя се слага след третия месец 2 седмици след като е сложена вече може да се изкарва
тва че на оня ветеринаря е решил да му взима пари като му повтаря ваксините по два пъти е друг въпрос
на 4 - 6-седмична възраст - Nobivac Parvo C или Nobivac Puppy DP самостоятелно или в комбинация с Nobivac Corona;
на 8 - 9-седмична възраст - Nobivac DHPPi с Nobivac Lepto или Nobivac LC;
на 12-седмична възраст - Nobivac DHPPi с Nobivac Lepto, Nobivac Corona, Nobivac LC, Nobivac Rabies или Nobivac RL.
ето я програмата му
ChaoSiLUsION
02-24-2015, 10:08
Говорите за различни неща. Той по-горе си е написал, че вече я обучава малката куча да не мизерства из тях.
Не само това.. :D Уча я да сяда/лежи/ има адекватен отговор на излез/махай се/марш..
Знае къде да си върши нуждите... като й кажа ела идва..
Но всичкото това след 6 месечна възраст, ще го продължаваме и правим на ново, за да и се затвърди в характера да е послушно куче..
Между другото към 80 % от случаите реагира на дръж и почва да лае, понякога се спуска (макар и на игрА) и захапва крачола на човека (майка ми), който съм посочил.. Съответно Хера спри.. и тя сяда кротко..
Умна е, но това не значи, че ще остане толкова послушна ако в периода между 6 месеца и 1 година не продължавам да я уча и обучавам.. :D
Между другото методите са 50 на 50, понякога яде лек шамар и наказание, понякога лакомство и с двата се развива, ама е малко лигава, което се старая да поправя..
pandabear
02-24-2015, 10:21
колко пъти трябва да ви се обясни, че това със шестте месеца да не излиза животинчето е пълна глупост?
една нормална схема за ваксинация може да протече по следния начин:
на 6 седмици му се слага Pravo C или Puppy DP
на 8-9 седмици DHP+Lepto или DHPPi + Lepto
на 12 седмици DHP+Lepto(R*) или DHPPi+Lepto (R*)
ревакцинация се прави срещу:
гана и хепатит- на всеки 2 години;
парвовироза, параинфлуенца - всяка година;
бяс- на всеки 3 години (като този срок зависи от местното законодателството и е напълно задължитела, както каза колегата/ за България е 1 година).
за какво точно са тези ваксини?
Pravo C e срещу парвовироза(може би един от най-устойчивите вируси, който може да оцелее за много дълги периоди в околната среда. смъртоносен, особено за малки животинчета).
Puppy DP е срещу гана (предполага се, че знаете какво е)
Lepto e срещу лептоспироза (много важна ваксинация, тъй като болестта може да се предаде и на човека).
DHP e срещу парвовироза, гана, инфекциозен хепатит, аденвирусна инфекция тип 2
DHPPi e срещу споменатите горе + параинфлуенца(вирус известен още като кучешка кашлица).
Rabies е срещу бяс.
ако стопанинът реши може да се направи и една допълнителна ваксина, на всеки етап от схемата, която се казва КС и е срещу инфекциозен трахеобронхит. сещам се и за още една сериозна болест- дирофилариоза. мисля, че няма ваксина (може и да се бъркам) за нея, но могат да се вземат предпазни мерки. най-добре с ветеринарния ви лекар да го обсъдите това.
тук ще спомена за вътрешното и външното обезпаразитяване:
вътрешното - на всеки 2 месеца, най-много 3.
външното- всеки месец.
кога е най-безопасно кученцето да почне да излиза сред други животинчета?
около 4-5 дни след поставянето на последната ваксина.
за движението, "играта" и "обучението":
при всяка порода е различно.
логично е едрите и средните породи да имат нужда от повече време за изразходване на енергия. логично е и някои породи, да възприемат по-бързо и лесно командите на стопаните си. ненапразно си има класация за най-интелигентните породи. но в крайна сметка независимо на коя порода принадлежи животинчето, най-важното е от ранна възраст да му покажете кой командва, кой дава храната и водата, и кой хвърля фризбито за игра ^_^
ПП и пак разбира се колегата е успял да се включи преди мен :D
за България бяс се повтаря всяка година
Стресирано е от новата среда, преди 40 дни си взех малко кученце (не хъски) започна да яде стабилно чак след 10 дни, преди това не искаше да яде много и по цял ден лежеше (защото е малко и защото е депресирано от новата среда), прегледа го ветеринар и му откри глисти би му няколко пъти инжекции и ги изака.. След това стана жизнено и игриво почна да се храни нормално
(даже в повече, голяма е топка 8-) )
За командите, трябва да се набляга на "не" - което си е спри и ела + да си научи името, също ако ще го гледаш в апартамент, ще ти опикае целия апартамент и ако не го научиш на време, ще продължава да го прави. При мен всеки път като се напишка й триехме нослето в урината и я пускахме на терасата за 5-10 минути на студено.. Сега всеки път като й се пишка или ака, застава на вратата и почва да скимти/лае да й отворим, излиза на двора свършва си работата и се връща. Пази си обувките докато му раснат зъбите е голям крокодил само ходи и хапе 8-)
Води го на ветеринар да му направят паспорт и да му започнат имунизациите, не го изкарвай на вън (да се среща с други кученца) до 6тата имунизация (6тия месец), защото може да се зарази с ред проблемни болести.
Т'ва се сещам като съвети, ако ми хрумне нещо ще добавя..
Постоянно пишка навсякъде и ме тероризира доста като се разиграе :D Постоянно ме хапе и ме драска уж все на игра де..Сега ще го водя на ветеринар, онзи ден му дадох лекарство за глисти и ми направи на пук като ми напишка леглото. Много е лош.. и прави мазало. Обувките не ги закача обаче като успя да ми вземе чантата и сега ми трябва нова чанта :D
Вероятно кученцето е стресирано.Остави го 1-2 да свикне.За да гледаш тази порода трябва да си алфа-та.Ако не,ще си имаш големи проблеми.Може ли да попитам къде ще го държиш?Почни да го тренираш от рано като командите спри и ела са най -важни
В апартамент е ще си го гледам, доста е просторен и няма да му е тясно като порасне пролетта и лятото ще сме в къща с голям двор , тъй че от към пространство няма да има никаква липса. Обаче за работата с алфа-та нещата не се получават ..доста ме тероризира, а ми е жал да му се развикам и т.н.т
В апартамент е ще си го гледам, доста е просторен и няма да му е тясно като порасне пролетта и лятото ще сме в къща с голям двор , тъй че от към пространство няма да има никаква липса. Обаче за работата с алфа-та нещата не се получават ..доста ме тероризира, а ми е жал да му се развикам и т.н.т
жал или не трябва щото после ще стане сериозно
anonymous708973
02-24-2015, 18:11
за България бяс се повтаря всяка година
'Ма то тва е без причина сигурно, щото бяс в България няма.
'Ма то тва е без причина сигурно, щото бяс в България няма.
само към 200 300 случая
DoubleDMG
02-25-2015, 16:03
i kade sa,che neshto nqma po mediite ? haha
DoubleDMG
02-25-2015, 16:08
корабе кучето се изкарва след като има ваксина за бяс
така е според закона тя се слага след третия месец 2 седмици след като е сложена вече може да се изкарва
тва че на оня ветеринаря е решил да му взима пари като му повтаря ваксините по два пъти е друг въпрос
на 4 - 6-седмична възраст - Nobivac Parvo C или Nobivac Puppy DP самостоятелно или в комбинация с Nobivac Corona;
на 8 - 9-седмична възраст - Nobivac DHPPi с Nobivac Lepto или Nobivac LC;
на 12-седмична възраст - Nobivac DHPPi с Nobivac Lepto, Nobivac Corona, Nobivac LC, Nobivac Rabies или Nobivac RL.
ето я програмата му
По тая твойта логика,кучето ми щеше да бъде болно от бяс вече или некфо умрело от повторени ваксини,само дето не сме ги повторили.. А и за к'во ми пишеш на мен бре? Пиши си с анархи да ви зяпам простотията..
golemiq_korab_minava
02-25-2015, 16:48
Тва, че е малка вероятността да хване бяс, не означава, че няма бяс. И тва, че не дават всеки ден катастофите по пътищата не означава, че няма катастрофи.
Бясът не е много разпространен, но има други болести като тения, които са в завишени количества. Познавам случаи как от един кърлеж са умирали кучета.
По тая твойта логика,кучето ми щеше да бъде болно от бяс вече или некфо умрело от повторени ваксини,само дето не сме ги повторили.. А и за к'во ми пишеш на мен бре? Пиши си с анархи да ви зяпам простотията..
надявам се че си трол
за жалост ми се налага да превъзпитавам и хора като тебе а повечето си мислят че не работя с хора и ми е лесно
Тва, че е малка вероятността да хване бяс, не означава, че няма бяс. И тва, че не дават всеки ден катастофите по пътищата не означава, че няма катастрофи.
Бясът не е много разпространен, но има други болести като тения, които са в завишени количества. Познавам случаи как от един кърлеж са умирали кучета.
ох не е едно умрялото наскоро имах и случай на куче с лептоспироза че пих антибиотици
а стопанина беше сигурен че щом е вълк няма нужда от ваксини
идват и такива дето казват котката ми е домашна и не излиза как може да е болна
или като оня горе двойната щета дето ти дава акъл как да си вършиш работата
и заради такива като него пия антибиотици щото може да пукна в мъки
е за тва не правя секс на публично място щото ще ми дава акъл някой
golemiq_korab_minava
02-25-2015, 17:25
Всеки трябва да разбере, че кучето е преносител на зарази. Много от които са безпасни за неговата имунна система, но фатални за нашата.
Aeternal
02-25-2015, 20:08
Всеки трябва да разбере, че кучето е преносител на зарази. Много от които са безпасни за неговата имунна система, но фатални за нашата.
Кучетата пренасят СПИН?
Климат, не преставаш да ме изумяваш.
Кучетата пренасят СПИН?
Климат, не преставаш да ме изумяваш.
прав е
това че не боледуват не значи че не пренасят
сега за това дали пренасят спин да ти кажа не искам и да знам от къде го е намерило
Aeternal
02-25-2015, 20:37
прав е
това че не боледуват не значи че не пренасят
сега за това дали пренасят спин да ти кажа не искам и да знам от къде го е намерило
Тролим ли се, или ще говорим сериозно?
Вируса на ХИВ не се пренася дори от комарите, а те са кръвни паразити, как ще се пренесе чрез куче?
Тролим ли се, или ще говорим сериозно?
Вируса на ХИВ не се пренася дори от комарите, а те са кръвни паразити, как ще се пренесе чрез куче?
това за спин го казах на майтап иначе на теория ако попадне капка кръв върху кучето която е заразена кучето става механичен преносител вече как ще се заразиш е друг въпрос
но както казах това че не боледуват не значи че не пренасят
щото има много други неща освен спин
Aeternal
02-26-2015, 07:46
но както казах това че не боледуват не значи че не пренасят
щото има много други неща освен спин
Там вече не съм компетентен, просто се ебавах със слабия подбор на думи на климата.
това за спин го казах на майтап иначе на теория ако попадне капка кръв върху кучето която е заразена кучето става механичен преносител вече как ще се заразиш е друг въпрос
на теория, за да се заразиш от капка кръв върху кучето, трябва да имаш отворена рана, с която да го докоснеш
на теория, за да се заразиш от капка кръв върху кучето, трябва да имаш отворена рана, с която да го докоснеш
не думай :D може да стане докато го галиш с порязания си пръст :D
DoubleDMG
03-01-2015, 04:32
maiko kolko umen veterinar!