Влез

View Full Version : Цюрих, Швейцария

NomNomNom
02-23-2015, 19:36
Някаква идея колко кинти заплата ще ме оправят там ( IT )
Гледам, че средното е 5.7к евро на месец, едностаен апартамент 1.3к на месец, 150 евро сметки.

Пишат ми за работа от там, исках им 120 евро на ден ако си работя от вкъщи :Д ама трябвало да работя на място, и нямам никаква идея колко да искам, идва ми като гръм от ясно небе. А работата е по проект за 5-7 месеца, и единствено ще отида, ако мога да спестя после пари за да не работя 5-6 месеца докато си намеря работа на едно място, намиращо се на майната си очевидно

Ако някой има някаква идея, моля ви да пише.

NomNomNom
02-23-2015, 19:49
http://www.payscale.com/

В този сайт проверих, всъщност сега трябва да проуча колко трябва да взимам, за да успея да спестя, че там изглежда някакъв ад.

LoadRunner
02-23-2015, 20:53
Ако можеш да идеш там после ми звънни да дойда да се оженим като вземеш гражданство.
Един от наще го пратиха в командировка там за 1 седмица гол и бос и каза че тия малките (25-6г. швейцарчета от швейцарската фирма с по максимум 2 години стаж) с които се е запознал всички са карали чисто нови аудита и мерцедесчета и че там продавачката в местното магазинче взимала ~2000евро май това била минималната заплата?
Друг вместо теб няма да проучи ама като проучиш кажи.

NomNomNom
02-23-2015, 21:17
http://www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=Switzerland&city=Zurich&displayCurrency=EUR

За каквото и да става дума, проверявам в този сайт ^

За момента гледам, че що-годе с 4к евро ще мога да живея икономично и да спестя останалото. Утре ще имам първо интервю, та да знам каква заплата да кажа - и се чудех дали някой форумец няма да изкочи.

Ако by any chance клиентът се съгласи да започна през Април, и ми хареса автобиографията, вероятно бих отишла, ще е за 5-7 месеца само.

Ако не.. като взема испанско гражданство, там ще са женим, ама знам, че не искаш в икономически западаща страна :Д

Нещо рандом : https://psyy.wordpress.com/2014/01/23/1-84/

LoadRunner
02-23-2015, 21:21
Относно храната лесен начин е и да провериш само коя е най- голямата верига хранителни магазини (като Кауфланд, Алди примерно в (Бг) и Германия), да идеш в сайта и да им разгледаш брошурите за последния месец.

LoadRunner
02-23-2015, 21:28
Утре ще имам първо интервю, та да знам каква заплата да кажа - и се чудех дали някой форумец няма да изкочи.
Rabalka i _Baby_ ли визираш? Да, дано я видят тая тема.

Ако не.. като взема испанско гражданство, там ще са женим, ама знам, че не искаш в икономически западаща страна :Д

Не се прай, знаеш че испанския ти трагироманс няма да трае дълго така че дръж за Швейцария.
Така поне ще си спокойна само да бачкаш и ще знаеш че личния ти живот е уреден за в бъдеще.

LoadRunner
02-23-2015, 21:31
Оооо
увяхнах
Прочете ли 10то тире на "слаби страни и недостатъци"

LoadRunner
02-23-2015, 21:32
Пфф човек ти за една година можеш да забогатееш, прочете ли 11то тире

NomNomNom
02-23-2015, 21:36
Хахаххаа не е трагироманс, там всичко е 6

Иначе, долно, чужденец до живот...

И, разбира се, нямаше как да не ми направи впечатление:
"– в града Цюрих има само 2 мола"
"Въъъъъъъъй".

Ще ъпдейтвам тези дни, ако има развитие.

NomNomNom
02-23-2015, 21:40
Пфф човек ти за една година можеш да забогатееш, прочете ли 11то тире

хаххахаха, с максимален осигурителен праг 1.3к евро у нас и плосък данък 10%
Човекът ми каза, че ще съм на хонорар евентуално, като нашия граждански договор.

Зарежи парите, ама гледах билетите до испания, 180-200 евро двупосочен самолетен.
Любовната ми драма ще продължи и през тези месеци :Д

LoadRunner
02-23-2015, 21:43
Ква Испания бе човек не се разсейвай!
Съсредоточи се над тиренцата! :Д

VinDiesel
02-23-2015, 21:58
Според мен тия пари са малко, искат да те наиграят нещо. Там заплатите са по-високи, но и живота е по скъп.

Това 5.7к евро на месец, ми се вижда малко. 8000 Евра ми се виждат нормално.

NomNomNom
02-24-2015, 07:21
6.5 -7 ще искам, пък да видим. Не съм алчна, просто искам да спестя пари за да отида в испания докато търся работа, а не да кисна тук:д
Рънърчо, брейнуошната съм :д

anonymous708973
02-24-2015, 08:36
Номи, бая малък ми се вижда шансът да изскочи инфо тук, провери в бг мама :)

VinDiesel
02-24-2015, 10:26
Според мен алчна би била, ако искаш 12 хилки. Аз съм на мнение, че трябва да си уважаваш труда.. Ти си знаеш най-добре.

LoadRunner
02-24-2015, 19:02
Да, напрао 50 000 на месец, вие луди ли сте бе, явно не сте работили нищо до сега. Ако един българин прекалено много си цени труда и иска 8000 евро/ месец явно ще си остане вечно безработен, ама все пак ще си цени труда нали. Пълни глупости.

Мисли реално. Първо коя си ти, няква от 4то разрядна западаща страна със съмнително образование и съмнителни професионални качества и езикови знания. Това си мисли работодателя от друга(икономически развита) страна и е прав.

Значи като мислиш реално,
1 Помисли можеш ли без надзор да вършиш работата която ще поемеш.
2 На какво ниво е английският ти ако си с английски.
3 Колко години стаж имаш точно по тая професия.
4 Проучи каква е заплатата на един швейцарец със същия стаж като твоя, и имай предвид че в европа заплатите са в бруто освен ако не е опомнато друго
[обикновено заплатите са 3 вида- за хора с 0г опит (junior/intern engineer примерно), за хора с до ~3/4г опит (intermediate engineer примерно), за хора с голям опит 5/15+г (senior engineer)]
5 Като знаеш заплатата на Швейцареца спрямо твоето ниво, автоматично намаляш с 30 до 50% понеже си чужденка (със съмнителен произход и опит) но задалжително трябва да си способна(да имаш умения) да вършиш тая работа.
6 Тогава ще привлечеш вниманието им.
7 Вече ако те наемат някъде в интернационална фирма и работиш в чужбина и направиш поне 1 година стаж вече може да се чувстваш и да искаш пари почти колкото са нормите в съответната страна.
8 Това че ти искаш да събереш пари на тях едва ли им пука, те ще търсят някой чужденец със знания за малко пари(за тях малко, за теб много) иначе биха си наели местен но явно едва ли им отърва.

Такива глупости за 12 000/ месец + бонуси може да искаш ако си мениджър на кока кола за западна европа а не в някоя ИТ фирмичка и то без да си разботила за тях с години.

Това е според мен

VinDiesel
02-24-2015, 19:05
Ти знаеш ли от нейния проект какви пари ще изкарат, познаваш ли ИТ специалисти, разработчици, скриптъри и т.н.?
Единствено в България вземат мизерни пари....

LoadRunner
02-24-2015, 19:10
Аз съм си проучвал за мен. За ИТ не знам но в целия свят правилата са едни и същи. Също нямаш ли интернационален опит не може да искаш нищо кой знае какво преди да се докажеш с нещо или ако нямаш някакво интересно портфолио. Българите са пропадняци като цяло не говоря за изключенията. Не се работи качествено като в повечето други страни затова ти казвам че опитът ни е съмнителен.

LoadRunner
02-24-2015, 19:12
Чакай малко ти къде отиваш да мислиш от проекта колко пари ще изкарат, тя говори за месечна заплата а не за работа от която ще се получи краен работещ продукт. Ако е работа на проект тогава заплащането е за краен продукт и всеки специалист си решава цената. Тук говорим за месечна заплата.

LoadRunner
02-24-2015, 19:14
Да те светна само номном не е ИТ специалист до колкото съм разбрал

VinDiesel
02-24-2015, 19:18
Чакай малко ти къде отиваш да мислиш от проекта колко пари ще изкарат, тя говори за месечна заплата а не за работа от която ще се получи краен работещ продукт. Ако е работа на проект тогава заплащането е за краен продукт и всеки специалист си решава цената. Тук говорим за месечна заплата.

Пишат ми за работа от там, исках им 120 евро на ден ако си работя от вкъщи :Д ама трябвало да работя на място, и нямам никаква идея колко да искам, идва ми като гръм от ясно небе. А работата е по проект за 5-7 месеца
Щом те я търсят и й предлагат работа по проект, значи не е случайна нали?
А те и предлагат месечна заплата, защото все пак трябва там да се издържа, а и месечно възнаграждение е по-сигурно, от възнаграждение след края на проекта.

И аз имам специална работа, но не е нещо постоянно, просто от време на време, като ме потърсят, аз си искам своето и това е.
Отделно си имам всекидневна добре платена работа. Ако ми откажат, което до сега не се е случвало, има и други, но въпроса е другите как ще свършат работата.....
Затова и заплатите в България са такива нищожни. Разбира се има и хора които и 400-те им лева на месец, не са заработени, но има и хора по шивашките фирми, които за 400-500 лева, работят като роботи по цял ден...

NomNomNom
02-24-2015, 19:35
Долната граница на ден поисках, + разни други уговорки, на които държа, а човекът ми обясни, че ми поема пътните, намира ми апартамент на тънка цена, вероятно ще може да поеме част от него, и там другото нещо, което поисках, е тотално окей за него. Визата също няма да има грижи.
Ще ми пусне св-то и цената на клиента.
Попита ме, ако познавам още някого, да мятам неговите контакти също, и говорих с един другар сега ( имало две места ) .

Не съм кандидатствала за работата, в линкед ин ме намери и дори първия път му казах, че нямам интерес, защото поради лични причини не мога да започна през март.
И той каза - ок, тогава април или май.
Което ме подсети, че последните ми две работи - мен ме намираха, аз не съм си търсела :D

Уловката е , че съм контрактор - само за 6 месеца там.

Иначе, ако трябва да ти отговоря подробно:

1. Да, върша я от 3-4г.
2. C1 , работя в междунардна среда, за език дори и не става дума, то ако не си С1 английски, в бранша не можеш да се оправиш, освен ако не си на държавна работа, да си говориш с лелките по цял ден на бг.
3. 4г. с технологията и 3г. в бранша. Всъщност започнах да работя с технологията през февруари 2011, точно 4г.
4. Искат ме за senior, въпреки, че съм под 5г. Ясно ми е вече колко взимат и младши,и медиум, и синиър.
7. Както казах, само за 6 месеца е.

Иначе темата ми беше в насока, ако някой вече живее там- намерих немалко хора в кръга ми ( 2нд левел кънекшъни - приятели на мои приятели )

Та рънърчо, не съм от вчера или днес на борсата, ама за швейцария ми дойде като гръм от ясно небе.

Ениуей, нито ми се водят полемики, нито пък искам да се самоизтъквам, нито всъщност ме интересува много, защото приоритетите ми са други, но ако тук се навият на условията, за които говорихме днес по телефона, вероятно ще замина.

Другата ми опция е да говоря с шефката ми да ме релокира в испания.

Или да почакам още 2-4 месеца директно за позиция в испания.

А там без работа, или без спестени пари за 6 месеца, няма да отида.

----

Да видим утре какво ще стане.

NomNomNom
02-24-2015, 19:36
Да те светна само номном не е ИТ специалист до колкото съм разбрал

номном е IT специалист :Д

LoadRunner
02-24-2015, 19:45
Значи за шивашките фирми и шивачките като цяло няма кво да говоря защото за тях е ясно че са най- ниско платените в цял свят (незнам защо) факт.

Щом са я търсили значи просто си е пуснала документите като още 100тици хора най- вероятно. Тя ще каже незнам.
Предлагат и работа по проект защото в тая сфера са само проекти и също някои казват че е на проект защото ако изкара проекта може да не я харесат и съответно обратното ако я харесат да я наемат за постоянно.

Правилно е да проучи квартира, консумативи, транспорт, храна. Това е минимума. Значи тя каза 1300 квартира ( макар че може и на половина ако е споделена със самостоятелна стая) това да си живееш сам в цял свят си е лукс и голям разход, не говоря за споделена стая а за споделена къща или апартамент, 150 сметки, 100 транспорт, храна не знам 400 = 2000, да си сложи печалба 500 значи 2500 нето. Ако данакът е 35% значи 4000бруто.
Даже по- добрият вариант, може да направи график с покачване спрямо резултатите- като се тръгва от минимума т.е. по- малко за първите ~2 месеца и след това ако може да върши работа покачва 4000+ но задължително тр да е по- малко от местните. Пак ти казвам ако изкараш мин 1 година на вън тогава може да искаш нещо. Никой не дава пари ей така на непроверени хора, на приказки всеки може да каже всичко. Първо трябва тест.

LoadRunner
02-24-2015, 19:49
Аха ясно, сега го прочетох горното. Ама ти на 45 от Самоков ли си, аз що съм си помислил че си на 22 някъде
И другото да, значи пак мислиш за Испания. Работата е ясна.

LoadRunner
02-24-2015, 19:50
номном е IT специалист :Д

Човек ти нали нямаш висше, или нещата в ит са различни?

NomNomNom
02-24-2015, 19:55
^ не съм пускала документи, в линкедин постоянно някакви пичове и пички те добавят и ти предлагат работа навсякъде.
срещу съответната квалификация и опит.
Например за някои квалификации ти предлагат да ти плащат по 100 долара на седмица, без да работиш нито един час, и в замяна ти само трябва да си регистрираш квалификационния сертификат към тяхната фирма. За квалификация, която ти струва 250 долара да издържиш изпит, за който се учи за няколко дни.

Фирмата, от която ме контактнаха, е аутсорсинг компания и с това се занимават - намират хора за малко време, тип консултанти, за фирми, които са им клиенти, за разни проекти.

Финансовата част я изчислих, там грижи нямам.

Драмата ще е ако клиентът се навие на условията, тогава трябва да го мисля какво да правя с живота си.

Ениуей. Ще поствам при ъпдейт.

То се е видяло, че швейцаропребиваващи не посещават тийна :Д

LoadRunner
02-24-2015, 20:04
Ми аз явно не съм ти следил една опознавателна тема която вървеше във форума, мислех че си малка пикла която оправя интернета на няква фирма :Д.
Ама на 45 ли си?

NomNomNom
02-24-2015, 20:09
Ми аз явно не съм ти следил една опознавателна тема която вървеше във форума, мислех че си малка пикла която оправя интернета на няква фирма :Д.
Ама на 45 ли си?

Писала съм ти ЛС :Д

SHPAIdURmeN
02-24-2015, 22:27
6.5 -7 ще искам, пък да видим. Не съм алчна, просто искам да спестя пари за да отида в испания докато търся работа, а не да кисна тук:д
Kъде в Испания ?

Naive
02-24-2015, 22:39
NomNomNom просто е една прекрасна, интелигентна, развиваща се млада дама. Не е нужно да си на 45, за да имаш опит и да знаеш какво искаш и как да стигнеш до него.
Успех, Номи. Много ти се радвам. И да ме поканиш на сватбата. :Д :)

M****
02-25-2015, 06:28
Аз да си призная - съвсем се обърках "МлясМлясМляс"* на колко е... :)))))))))))) *(след справка в Гуугле-то се оказа, че NomNomNom май е англ. еквивалент на "МлясМлясМляс" или "Ммммммм" - http://bit.ly/1BqHmXA)

...
Ама на 45 ли си?

Ха, така...
На горещия стол е не кой да е, а... NomNomNom!!! :D
Ей, са изтрелях купища въпроси към теб ]:-)))
1. На колко години си (по моя преценка си около 30-33, нали?)?
...

М****

Ха, така...
На горещия стол е не кой да е, а... NomNomNom!!! :D
Ей, са изтрелях купища въпроси към теб ]:-)))
СтреснА ме :D

1. На колко години си (по моя преценка си около 30-33, нали?)?Приятеля ми си мислеше месец-два, че съм на 30-38 и ми разказваше, че се е чудел защо изглеждам толкова млада
2. На колко години е гаджето (бе споменала, че е около 15 г. по-голям от теб, та затова аз залагам, че е около 45 г.)? 36.
Тази година правим 22/37.
...

И това:

Писала съм ти ЛС :Д

Сега само LoadRunner разбра истината... :(((

NomNomNom
02-25-2015, 06:55
Нел, благодаря ти, учили са ме, че трябва да приемам комплименти и да благодаря, ама можем да поспорим за твоите :Д
Ще те поканя, само първо да успеем да се съберем да живеем на едно място с него най-накрая :Д

М****, никой нищо не е изпуснал :Д

M****
02-25-2015, 06:59
...
М****, никой нищо не е изпуснал :Д

Еее, да - но все пак той получи ЛС (един вид лична аудиенция)... :D :D :D

Auriss
02-25-2015, 07:04
Аз направо не мога да повярвам, че се занимаваш да му отговаряш на тоя лакей ;д

Успех иначе ! И да пуснеш снимки ;д

NomNomNom
02-25-2015, 07:16
^проявявам уважение и към скептицизма, иначе благодаря ! ( все пак още чакам feedback и след това да взимам решения )
@SHPAIdURmeN - сарагоса

anonymous908491
02-25-2015, 17:04
Ти знаеш ли от нейния проект какви пари ще изкарат, познаваш ли ИТ специалисти, разработчици, скриптъри и т.н.?
Единствено в България вземат мизерни пари....

Имаш навика да коментираш неща, от които нищо не разбираш, дори не е навик, а няква жизнена необходимост.

VinDiesel
02-25-2015, 17:12
Имаш навика да коментираш неща, от които нищо не разбираш, дори не е навик, а няква жизнена необходимост.

Я разкажи?

anonymous908491
02-25-2015, 18:11
На теб ли, къв е смисъла, ти тия езици не ги владееш, пишеш в темата заради участието, сякаш няква грамота ще ти дадат.

LoadRunner
02-25-2015, 19:23
:lol:

LoadRunner
02-25-2015, 19:28
^проявявам уважение и към скептицизма

само да те светна че лакей вика на един определен човек който не съм аз, не съм сигурен но щом каза лакей веднага се сетих за един от тая тема (не визирам г-н Вин ако това сте си помислили), който също е и голям подлизурко и мазник и подмазвач каквито въобще не ме кефят като хора. И е натегач да не пропусна, сигурно най- редовно облизва задника на шефа си с удоволствие.
+ не си ли забелязала че си имаш нов стокър на хоризонта от едно известно време?

LoadRunner
02-25-2015, 19:31
На някой ще му дойде много грубо но очевидното няма как да се скрие.

NomNomNom
02-25-2015, 19:35
^ сори за неправомерното обвинение, съвсем не сгрях

иначе, не е персонален, просто си е фиксирал няколко профила, и това е, освен да влизам инкогнито вече, друго не мога да направя

//не ми се навлиза във форумни конфронтации, изморена съм тези дни :Д

LoadRunner
02-26-2015, 20:58
http://cool-smileys.com/images/skype-emoticon0138-thinking.gif
Хм, тук май пишете за мен? :)

Бих желал да отбележа само няколко неща:

- ако да четеш с по-засилен интерес коментарите на някого тук във форума те прави "столкър" - значи съм такъв. Никога не съм крил, че 3-4 потребителки тук ми привличат читателския интерес. Не виждам смисъл да се открива "топлата вода" след като вече имам няколко коментара, в които споделям кои са тези потребителки. Ако има някой любопитен - достатъчно е да разгледате мненията ми във форума (http://www.teenproblem.net/forum/search.php?do=finduser&userid=304586&contenttype=vBForum_Post&showposts=1) (не са чак толкова много - от 230 форумът пази около 150).
- но ако под "столкър" визирате човек, който не се задоволява единствено с четене, ами и с ровене на лични данни и следене - сори, ще ви разочаровам - не съм такъв човек. Признавам си, че до преди известно време (половин-една година) проверявах с кого си пиша, но това бе с цел не да злоупотребявам с набраната чужда информация, а за мое лично спокойствие (за да не се окаже, че си пиша с някой 50+ годишен, който поради някаква незнайна причина, се представя за 18-20 г. момиче).
- NomNomNom може да потвърди, че съм й "досадил" единствено и само с 2 лични съобщения - първото бе с въпроси, свързани с пробваните от нея наркотици (винаги съм бил любопитен по тази тема, но и с гордост заявявам, че никога не съм/не ще реша да опитвам, каквито и да е било наркотици - аз даже и най-обикновени цигари никога не съм опитвал). За същото ЛС тя с коментар във форума ми написа, че ще ми отговори (но така и не го направи). Второто ми ЛС бе нещо като напомнително съобщение за първото - мислех си, че може просто да е забравила. И след него не последва отговор. Повече не съм й досаждал - осъзнах, че не е до лоша памет. :)

По отношение на горния коментар на NomNomNom - разбрах, че й е неприятно моето поведение - в тази връзка й обещавам, че ще сваля до минимум вниманието си към нейните коментари. За мен казана/написана дума е хвърлен камък.

@LoadRunner
Човече, виждам че ти имаш по-специален интерес към мен - с втори (забелязан от мен) коментар като, че търсиш конфронтация (първият бе в темата на Калпазанка, където май се опита да ме подразниш с дълго съобщение съставено само с болднати имена на профили и един тон точки + емотикони). Просто не съм такъв човек. Ако съм подразнил теб или някой друг форумец тук, с моите коментари, моля да бъда извинен!
От споменатите "3-4" потребителки във форума, вече ще чета с интерес (да не се бърка със следене или нещо друго) само 2 от тях - TheDeath и ivaaaaa. Ако и те пожелаят да не ги чета - ще си дам дълга почивка на форума. Това е. (: И без това много се разсейвам с него, а това пречи на работния ми процес. :)

Сега отново се извинявам на всички, които се напрегнаха и дочетоха това мое съобщение докрай, въпреки че бе off-topic и обещавам да го изтрия до 24 часа, за да не пълни излишно темата на NomNomNom. :)

Айде
Разпъна си панаира и в тая тема.
Първо ще ти кажа че в един коментар принципно можеш да използваш 20 емотикони, няма нужда да се ограничаваш само с 18.
Второ не си ми присърце, не те следя изобщо и не знам кво пишеш само на квото съм попадал, не искам да те обиждам.
Казвам че такива хора като теб не са ми присърце. Мара подробната я срещам всеки ден в живота си под различни форми, не и обръщам внимание, както виждаш и на теб не съм обръщал каквото и да е внимание досега.
Не е мъжко да си триеш коментарите но от теб и не очаквам да се държиш мъжки.
Така че дерзай.

NomNomNom
02-27-2015, 15:20
Няа да стане точно за този клиент, 'щото е невъзможно да се мобилизирам толкова бързо ( виза и напускане на работа ) , за колкото ме искат, а явно е много спешно.
Ама препоръчах още един приятел, и той няма да може за март, и му намериха друг проект, но за друга технология ( която не владея ) . Та, са отворени да наемат хора, оказва се.

"If you are ok i would like to keep your details and CV for future oportunities?
I am very sorry for not having better news. I would also have loved to get you into this project."

anonymous908491
02-27-2015, 17:23
Знаят ли, че имаш сериозен приятел ?

NomNomNom
02-27-2015, 17:44
Знаят ли, че имаш сериозен приятел ?

Слава богу, не са ме търсили за шивачка ( или за каквото друго съм чувала, че среща такива проблеми ), чувала съм неприятни неща по този повод за жени, но дискриминация ( на база пол и възраст ) от работодател съм срещала само веднъж, и то на ниско мениджмънт ниво.

По този повод, никога не си пиша рождена дата на св, винаги разбират, като ми правят договора :Д

Та, постпоунвам темата, докато излезе нещо ново.

LoadRunner
02-27-2015, 18:33
Кво има да се мобилизираш, макс 1 седмица, и заебаваш предизвестието много ясно. Ама щом си преценила че ти е по- добре така значи има защо.

NomNomNom
02-27-2015, 20:17
Освен очевидните леки спънки, все още стоят и другите, заради които още в началото отказах, като стана дума за март.
Сега стискам палци на другаря за по-късния проект, пък ще се пласирам по-нататък :Д

galaxy29
02-27-2015, 22:50
прочетох ти темата, защото ми се стори добра за общата култура :д
и държа да отбележа, че преди те мислех за някаква тъпа, не знам защо, а всъщност си в другата крайност и те четох в няква друга тема, за някакъв със сексуален проблем и изглеждаш човечна (:
/не ти се мазня, просто не пишеш в темата 'ко мислиш за другия' и исках да споделя, че вече не съм с гадно мнение за теб :Д

anonymous908491
02-28-2015, 09:07
Слава богу, не са ме търсили за шивачка ( или за каквото друго съм чувала, че среща такива проблеми ), чувала съм неприятни неща по този повод за жени, но дискриминация ( на база пол и възраст ) от работодател съм срещала само веднъж, и то на ниско мениджмънт ниво.

По този повод, никога не си пиша рождена дата на св, винаги разбират, като ми правят договора :Д

Та, постпоунвам темата, докато излезе нещо ново.

Дам, ще трябва да покажа още веднъж защо съм с подобен никнейм.

Попитах дали са/е наясно, че имаш сериозен приятел ?
За никаква дискриминация не става въпрос, чист секс си е.

NomNomNom
02-28-2015, 10:49
Папугай, въпроси от личен характер досега не са ми задавали никъде ( освен за хобита може би, ако им заприличам на nolifer :D )
Галакси, мила си.

Auriss
02-28-2015, 11:17
освен за хобита може би, ако им заприличам на nolifer
Вълнува ли ги наистина работодателите дали си нърдче и си прекарваш деня пред компютъра ?
Ако е така - има ли причина да го правят ? Няк'ъв предразсъдък, че *некомуникативните* личности са в тежест на работното място или .. ?

//смис. аз обичам да се моткам из горите та предполагам ще мине за 'хоби' теоретично ако тръгна да търся работа, ама все пак ми е странно, че го споменаваш това. Пък и последното, което бих направил, е да тръгна да се сприятелявам с 'екипа' ако не ме кефят -- т'ва не значи, че ще им се държа като 3 лева на цяло -- нали не тръгват с такава нагласа към кандидатите ?

NomNomNom
02-28-2015, 11:50
Хахаха, ах, като им заприказваш много за работа те питат как разпускаш и как се справяш със стреса - за екип са ме питали каква роля съм заемала и какви роли бих заемала ( обща взето как се позиционираш в екип ) но последното не беше за екипна работа, директно обсъждахме мои условия и тези на работодателя.
Та, много зависи дали за екипна работа кандидатстваш или за по-самостоятелна.

Хм, сега като се замисля, за швейцарците има една спесифика. Трудни хора са старшите.

Когато приятеля ми дойде да ни обучава в София за швейцарските инфраструктури, по отношение на комуникацията със локалните старши инженери обясни, че трудно се доверяват, не обичат да повтарят, не обичат да си дават своя ноу хау и общо взето ги печелиш трудно.
В последствие той започна работа в швейцарска компания ( в испания ) , и им представи препоръки от онези трудни швейцарци в предишната.
Мнението му остана същото.

Когата бях на интервю в същата фирма, в която е той сега, интервюиращите бяха много весели и опън мамайндед, но една важна тема беше - как ще се справям със старшите във швейцария, ако те отказват да ми дават информация ( явно чишитизмът там е разпространен ).
Та политически им отговорих, че съм търпелива да намеря подход към всеки, а ако е бизнес критикъл ситуацията - на работа сме и бизнесът на компанията е на първо място, и ще се наложи да ми предостави информацията.

Сега последното - човекът беше прекрасник, професионален HR :D

Мисълта ми е че е пер ситуациятя, вида на работата и екипа.

Олее, сега се сетих.

Като бях на 17, и ме харесаха за една малка телекомуникационна фирма, ми обясниха че има колежка, която никога не си сменяла смените с никого и да знам, че си е такава и това е * щях да се ротирам с нея.
Което беше малко .. хем да се съобразя, хем тази змия е толерирана да е чишит.

Отказах, беше ми скъпо лятото да съм в софия, а нямаше как да пътувам за смените.

anonymous908491
02-28-2015, 13:53
Папугай, въпроси от личен характер досега не са ми задавали никъде

Страх ги е, че можеш да ги осъдиш за сексуален тормоз.

NomNomNom
02-28-2015, 14:35
Страх ги е, че можеш да ги осъдиш за сексуален тормоз.

Сериозно ли? Бтв, малко офф, на запад има интересни закони за правата на жените, не искам да взимам страна, но някои ми идват в повече, например квотите за жени, когато се случва да наемат по-ниско квалифицирана жена вместо мъж. Пък ако оставим квалификацията настрана, то и някои лични качества се изискват в зависимост от работата.

anonymous908491
02-28-2015, 16:01
Ти заради личните качества ли се изруси ?

NomNomNom
02-28-2015, 16:34
Ти заради личните качества ли се изруси ?

Не ми отива тъмна коса.

anonymous908491
02-28-2015, 17:14
Не ми отива тъмна коса.

Лъжеш, друга е причината, тъмната коса те прави да изглеждаш по-дърта.

NomNomNom
02-28-2015, 17:27
Лъжеш, друга е причината, тъмната коса те прави да изглеждаш по-дърта.

Подмладява ме, пък аз си изглеждам мъничка тъй или иначе.

anonymous908491
03-01-2015, 13:10
155см няма как да не изглеждаш мъничка, но не и на години.
Имаше една снимка преди време с кафява коса и гушнала коте, на нея изглеждаше като на 40

LoadRunner
03-01-2015, 17:24
155см няма как да не изглеждаш мъничка, но не и на години.
Имаше една снимка преди време с кафява коса и гушнала коте, на нея изглеждаше като на 40

(я пак 155 ли каза?)
Кво искаш, значи методите и действат, пак си я подмладил..
с 5 години.