View Full Version : Имам нужда да споделя...
Като малък имах много приятели и бях уважаван, но след това се преместих и почнаха да ме тормозят за няколко години. След това пак се преместих, в началото беше добре и се поуспокоих, ала с времето и там почнаха да ме тормозят. И то бяха приятели с които излизах, града беше малък и друга компания не си намерих, а сам не ми се стоеше... Но реших да стана по-силен, тренирах, психически заздравях и сега съм на една крачка пред тях. Проблема е че наскоро се събрахме отново в градчето където живях и когато ги видях направо се вбесих , ала рекох си да не ставам като тях и двръПроблем желанието ми за отмъщение стои в мен. Ужасно съм ядосан, гнева ме яде отвътре, какво да правя? Искам много да им го върна тъпкано... И същевременно не искам. Как да махна тоя гняв? Ужасно е...
heartshapedbox
03-06-2015, 11:06
Миналото си е минало. Бъди силен и остави нещата зад себе си, там, където им е мястото.
VinDiesel
03-06-2015, 11:09
Най-голямото отмъщение е, да те видят как си една крачка пред тях, как си успял и т.н.
Отмъщението носи моментна наслада, в момента на самото отмъщение, после ще съжаляваш.
Как, болката само се връща? Вече година се опитвам да оставя това зад себе си, но не мога. Миналото ме преследва.
VinDiesel
03-06-2015, 11:37
Защото го мислиш постоянно. Опитай се да мислиш за други приятни неща, ако щеш и за жени си мисли.
Не позволявай лошите неща да те обвземват, още повече че е минало вече. Гледай в момента и за в бъдеще.
Подобни неща ме мъчиха около 10 год. Не се противи на гнева, той дава енергия, жизненост. Просто трябва да намериш, на къде да го насочиш, на място, където не би навредил на никого и да ти е в полза на теб. Миналото е заминало, но е част от това, което сформира характера ти. Можеш да се гневиш и да се блъскаш по главата като тъпанар, можеш и да се опиташ да си по- силен. Не само за бъдещето ти, но и за това като се срещнеш с тези, за които говори, да ги смиряваш. Отношението "не мога" не помага. Трябва да намериш горивото в себе си, че да започнеш да вярваш в способностите си.
sl1nceetoo
03-06-2015, 11:58
Удоволствието от това, че си на крачка пред тях, както ти сам каза, би трябвало да надделее над гнева ти. Просто си напомняй колко по- добре си сега. А и ако те не те бяха мачкали тогава, щеше ли да имаш този стимул да станеш по- силен физически и психически?
Щом толкова много те мъчи ги счупи от бой. После или ще ти олекне или ще ти тежи на съвестта.
RapExotic
03-06-2015, 15:55
Какво правиш в компания, която те е тормозела и подигравала? Намери си нови хора, с които да общуваш.
Да, новите приятели ще ти помогнат много. И аз съм в близко до твоето положение, но истината е да не мислиш често за тях, гледай напред. Истината е, че гневът поразява само теб, а на тях не им дреме. Щом вече си едни гърди напред, това е хубаво и продължавай все по-нагоре. Щом си пред тези твои изостанали приятели, те все някога за нещо ще те потърсят и тогава им го начукай целия или им направи добро когато те не го заслужават и им го кажи. Тогава ще се видят какви мишки са били. Правил съм го и вярвай чувстваш се много по-добре отколкото ако си излееш цялата ярост над тях.
По-добе сам, отколкото приятели, които те тормозят. Забрави за тях, не си струва да им отмъщаваш...както някои казаха - миналото си е минало.
Мерси за съветите, мн полезни честно. Ама мисля, че накрая си реших проблема, или съм стъпка по-близо до решението му. Осъзнах, че не бях ядосан на тях толкова, колкото на себе си задето го допусках. Едва ли не защото не съм бил достатъчно силен за да го спра... Мисля, че донякъде си го обясних и си простих. Бтв това с насочването на гнева към нещо полезно доста съм го правил. Например, поради него започнах да тренирам редовно, всяко зло за добро :).
https://www.youtube.com/watch?v=ipFh55geIvk :)
apostola_na_lubovta
03-08-2015, 14:47
Няма приятели в тоя живот братле и роднини няма вече ,всеки ще ти забие нож в гърба.Сам си още от родилното отделение ,сам ще си и в гроба?Нямам приятели всичките са ми само познати лицемери.И съм горд с това.По добре 100 врагове отколкото двама приятели които рано или късно ще те предадат и ще те боли още повече от предателството им !!!!!!!!!!!Имай много врагове братле защото колкото са повече ,толкова си над тях и успял !!!!!!!!!!!!Вземи пример от Жозе Моуриньо най-мразения треньор вечно в конфликт с съдии,треньори,президентит е на клуба и накрая самият Абрамович му колиничи за извинение и го върна в Челси.
Няма приятели в тоя живот братле и роднини няма вече ,всеки ще ти забие нож в гърба.Сам си още от родилното отделение ,сам ще си и в гроба?Нямам приятели всичките са ми само познати лицемери.И съм горд с това.По добре 100 врагове отколкото двама приятели които рано или късно ще те предадат и ще те боли още повече от предателството им !!!!!!!!!!!Имай много врагове братле защото колкото са повече ,толкова си над тях и успял !!!!!!!!!!!!Вземи пример от Жозе Моуриньо най-мразения треньор вечно в конфликт с съдии,треньори,президентит е на клуба и накрая самият Абрамович му колиничи за извинение и го върна в Челси.
червен картон! братле, мратле, нямало приятели, ще мреш сам... Даммммм, грам не си в час. Ти си по критичен случай и от Оспи-то
Релаксирай.Мисли за хубави неща и не позволявай на гнева да се връща.Те вече знаят ,че ти си над тях.