PDA

View Full Version : Дрехи...

SpaceCat
03-09-2015, 16:41
От къде си пазарувате дрехи?

Аман от боклуци за баснословни суми в H&M, New Yorker, Terranova (за нея се знае отдавна)... Вече не знам откъде да си купя нещо, което да си струва парите. Ето например в H&M - купих си преди около месец блуза, която даже се водеше Premium Quality и не беше евтина за трикотаж. След няма и месец носене блузата започна да стои леко износена и раздърпана при положение, че съм я прала и сушила точно според указанията, и въпреки това... Вече се разочаровам тотално от продуктите, предлагащи се в българските "маркови" магазини. От НюЙоркър си взех супер добрата жилетка за близо 50 лв. Е, не изтрая и зимната ваканция - цялата е в топчета. Аз ли нещо прецаквам, или самите дрехи са си такива, не знам. Излиза, че за да си купиш например възлнено изделие, допълнително трябва още да си вземеш машинка за махане на топченцата от дрехите, четка за чистене на гадните власинки, които се лепят по материите и т.н. и да дадеш още 20 лв за тъпотии. В момента 80% от дрехите ми са износени, а са купувани в близките три-четири месеца и изглеждат все едно ги имам от 100 години, трябва отново да обновявам гардероба, а вече просто не знам от къде и какво да търся.
По килата се намират обикновено доста хубави неща, но за момента не мога да си позволя да търся заровени съкровища.
Някакви идеи ?

feel_me19
03-10-2015, 14:23
90 процента от дрехите в мола ги купуват на едро от Илиянци. Имам една позната, която продава маркови дрехи там и една блузка на Илиянци е 15 лв, а в мола я продават за 50. Качеството е едно и също.

Rakshy
03-10-2015, 21:10
Забелязал съм, че българските стоки са относително качествени. Тениските от "марковите" магазини са такива боклуци... Тениските след 2 изпирания приличат на парцал. По материята излизат някакви дупчици от нищото.
Дрехите купени от шано места са много по-качествени... Верно, няма да се биеш в гърдите колко пари си оставил в магазина, но поне ще знаеш, че няма да се скапе след 3 изпирания.

Мързи ме да пиша нова тема, затова ще чакаля твоята.
Знаете ли магазин, от който да си купя дънки, защото единственото място, от което ми бяха екстра беше Кенвело. Онзи ден прекарах 1 час в скапаната пробна и пробвах всеки един скапан размер, който имаха и всички ми бяха тесни на краката. Не за друго, но съм доста обезкуражен, а не ми се ходи по анцук :D

*first world squatter problems*

marilyn
03-11-2015, 13:09
Рядко пазарувам от мола, защото все попадам на боклуци. Нямам дреха от магазин тип Ню Йоркър, която да е издържала много време. Същите дрехи се намират на много по-ниски цени из по-малки магазини. Аз лично си купувам дрехи от обикновени магазинчета по центъра или из квартала.

mycel
03-11-2015, 16:34
За кенвело знам, че и там са зле. Един колега искаше да си купува дънки от там - е всички, дето пробва, бяха с криви шевове на единия крачол. Впрочем това май е масово явление при дънките - баща ми също го забеляза, а той не ще и да чуе за молове - купува си неща само откъдето той си знае и в действителност май само ливайс предлагат класик фит, но пък единствения им магазин в софия пак е в мол, та изключено да си вземе нещо тяхно. Колкото до марковите магазини - ща не ща, накрая все там отивам, защото малките магазинчета зареждат някаки тотални турбофолк модели - проличава си след като облечеш дрехата, а да кажем ХМ поне следват някакви тенденции. Кога качеството на дрехите падна толкова много за сметка на цените, които даже се вдигат. Вече и скъпо, и евтино да си купиш, не знаеш какъв трибуквеник ти пробутват...

kaRamella
03-11-2015, 17:09
H&M, New Yorker, Terranova Няма как да пазаруват от Илиенци :D :D Не ставайте смешни.
Вече измислените бутикчета вкарват китайски и турски стоки без проблем.

Rakshy
03-11-2015, 21:49
За кенвело знам, че и там са зле. Един колега искаше да си купува дънки от там - е всички, дето пробва, бяха с криви шевове на единия крачол. Впрочем това май е масово явление при дънките - баща ми също го забеляза, а той не ще и да чуе за молове - купува си неща само откъдето той си знае и в действителност май само ливайс предлагат класик фит, но пък единствения им магазин в софия пак е в мол, та изключено да си вземе нещо тяхно. Колкото до марковите магазини - ща не ща, накрая все там отивам, защото малките магазинчета зареждат някаки тотални турбофолк модели - проличава си след като облечеш дрехата, а да кажем ХМ поне следват някакви тенденции. Кога качеството на дрехите падна толкова много за сметка на цените, които даже се вдигат. Вече и скъпо, и евтино да си купиш, не знаеш какъв трибуквеник ти пробутват...

Не искам да ги рекламирам, ама техни стоки, които имам са чук..

mycel
03-11-2015, 22:07
H&M, New Yorker, Terranova Няма как да пазаруват от Илиенци :D :D Не ставайте смешни.

Да, това е хубавото - самите модели са свежарски, съответстват на .. "европейската мода", ако мога така да се изразя. Кофти е, че се правят от некачествени материали. Спомням си, че преди години като че ли не беше така. Имам тениска на Теранова, която я купих още през 2008-ма и не е мръднала - нито щампата се е олющила, нито е скъсана - държи се и ще изкара поне още две години без проблем. Ама на нея пише "limited edition". И я купих за 9,90 от някаква коледна разпродажба. Наши дни си купих суичър с цип пак от там за 14,99 : топченца.

baby_baby
03-12-2015, 14:54
Еми аз всеки път като ходя да си пазарувам от тези магазини дето си изброила съм много доволна

Пазарувай от пиротска или витошка ако ди от софия иначе има много магазини

feel_me19
03-12-2015, 17:48

Къде видя, че съм на писала тези марки?
Ако толкова искаш да знаеш марките - Зара, Страдивариус, Бершка. ;)

kaRamella
03-12-2015, 18:26
Ахаааааааааа и къде го пише това?
Имам дрехи и на трите марки. Не съм срещала олющвания и топченца , както при H&M например.

mycel
03-12-2015, 21:40
Явно си е до артикул. Но е факт, че имат и много кофти работи, явно зависи какво си взимаш.

Някой да има отзиви за дънките от Lee Cooper?

NomNomNom
03-12-2015, 21:51

Тру, конкретно за H&M потвърждавам, че дори цените са същите по европа, и колекциите са същите като в България.
Което за манго и особено за зара ни важи.

Иначе .. не пера по указания и каквото съм си купила, от където и да е било, след няколко пранета се раздърпва :/ ама просто материите са такива, ако искаш дантелки, си носиш последствията, както и ако искаш камъчета, или там каквото и да е било джиджано.

anonymous908491
03-12-2015, 22:08
Някой да има отзиви за дънките от Lee Cooper?

Дано си момиче, защото само жени ги носят, те май и моделите им са само женски, женски тип, за размерите могат и да имат по-големи, което не означава, че са за мъже, а за по-големи жени

mycel
03-13-2015, 07:05
В интерес на истината съм 160 и ми трябва нещо, което няма да се занимавам да мъкна при шивачки и да ме бавят три дена да ми подкъсят паталоните.. друг е въпросът, че някои панталони не могат да бъдат подкъсени, например при дължина на крачола за ръст 170 см най-тясната част е най-долу, където е предвидена за глезена. Като се отреже по-нагоре, частта която е за прасеца (и която е по-широка) ти отива на глезените... и на нищо не прилича като се облече. За да заприлича, трябва да се разшият целите крачоли и да се прекроят. Ама туй никой не го прави, а и реално няма смисъл... Просто си купуваш панталони за твоя ръст и си окей.. ако има в магазините, разбира се... Повечето търговци дори и не са сънували, че всъщност съществуват различни дължини като long, regular, petite, extra long и т.н.

Все пак ще хвърля един поглед в Lee Cooper, за справка.

NomNomNom
03-13-2015, 11:20
По принцип s и xs са достатъчно късички за този ръст, виждам, че размерите са им пропорционални откъм това

heartshapedbox
03-13-2015, 11:27
^ някои конкретни магазини ли визираш?
На мен също все са ми дълги крачолите, пък нося хс и с.

NomNomNom
03-13-2015, 11:42
^ сигурно зависи и от тип панталон, и кройка, и модел. Имам някакъв панталон тип цигари от х&м, 34 или 36, който се набира точно за макс 2см.
Имам друг от калиопе, висока талия, надолу цигара ( няма как да се набира, защото е широк , такава е кройката ) - той пък е точно.

За сметка на това, дънките, както вие казвате, повечето са ми дългички, понякога и повече.

Ivaaaaa
03-13-2015, 14:02
не разбирам защо се оплаквате. при такива цени, такова качество. какво да искаш от тениска за 10 кинта и суитчер за 15? омг. повечето ми дрехи са от зара и мога да кажа, че не се износват толкова бързо. предлагат добро качество за цената. ако искаш да не става на топченца /дори не мога да си представя какво точно е това/, има достатъчно ботега, примерно <3

feel_me19
03-13-2015, 17:22
Ахаааааааааа и къде го пише това?
Имам дрехи и на трите марки. Не съм срещала олющвания и топченца , както при H&M например.

В мола на дрехите не го пише, сигурно се досещаш. ;) Както писах по-нагоре, една моя позната работи в магазин на Илиянци, от където зареждат дрехите в мола на марките, които написах. Не съм казала, че са на топчета или скъсани и т.н, а казвам, че не се внасят от Европа. Просто китайски боклуци.

mycel
03-13-2015, 23:03
На марката ONLY хс-ът им е за 170.. това е причината да не си взимам нищо на тази марка. Същото важи и за Zara, Bershka - стига да не е упомената серията petite. Дискриминацията е за ниските хора. Дебелачковците си взимат голям размер. Но ниските хора, дори да им става хс или с, крачолите винаги висят... и ефектът слонски крачета е поразителен ;D JV

SladkaZagadka
03-13-2015, 23:13
feel_me19 , Илиянци е обширно понятие, дай насоки как да разберем точно къде се намира тя и стоката й :)

Rakshy
03-13-2015, 23:32
Дискриминацията е за ниските хора. Дебелачковците си взимат голям размер.

Е да бе... Дискриминацията е за всеки, който не съвпада с масовия размер...

Дебелите носят огромни чували, за да прикриват възможно повече (trust me), както ти искаш да носиш perfect fit, за да изглеждаш малко по-висока.

Въпрос към професионални жени: Как се справяте с миризливите щампи на тениските? Имам 1 тениска от HOUSE, която ВОНИ, дори прана облека ли я веднага усещам гадна миризма, ако се запотя - край. Някво решение различно от коша?

mycel
03-14-2015, 22:28
По-висока надали ще изглеждам, но ме дразни когато панталоните ми се набират на глезените, просто е гадно.. А големи размери се намират, но проблемът е с дължините. Миризливи щампи... i know what you mean.. пробвай да я изпереш в студена вода, може да има някакъв минимален ефект, аз моите тениски ги оставих до контейнерите. :)

psych0
03-14-2015, 22:55
Последните 2 години си взимам дънки само от Lee Cooper и съм много доволна.
Здрави са и не избеляват лесно.

strawberry88
03-15-2015, 09:07
Така, искаш блуза за 10 лева, и очакваш качество като за 50? Еми няма такова животно.

mycel
03-15-2015, 20:40
Така, искаш блуза за 10 лева, и очакваш качество като за 50? Еми няма такова животно.

Проблемът е, че дори да си купиш за 50 лева, качеството и е като на тези от 10. Тоест, няма гаранция. Не знаеш какво ти се продава. Друг е въпросът и с какъв бюджет разполага човек (или родителите му - повечето тук все пак са тийнове).

Но е хубаво човек да знае цената на парите от ранна възраст и да се замисли, че за момента предвид социално-икономическата ситуация в България са единици тези, които могат да си позволят да си купуват качествено облекло. За другите хора алтернативата остават тениските от десет лева плюс нещо друго горе-долу в тоя диапазон. Но може би това е малко непосилна задача, ако си да речем, на 15-16. Но е хубаво все пак човек поне да опита да се замисли.