PDA

View Full Version : По телефона или във Фейсбук??

KallyS
03-11-2015, 18:18
Здравейте! Не мисля да се представям подробно , за това ще започна с проблема ми . След околу 3-4 дена един приятел има рожден ден, и аз разбира се мисля да му чиститя . Но забелязвам ,че всичко и цялата емоция която изпитвам е изразена във фейсбук. Веднага ми хрумна да му звънна за да му чиститя , обаче сякаш изпитвам страх, срам.. Имам чуство че няма да го кажа правилно , че няма да реагира добре , че ще звуча зле.. И сега се колебая , какво е вашето мнение? Благодаря предварително.

fanton1
03-11-2015, 18:42
Значи се познавате ,но теб те е срам да говориш с него така ли ? Ако искаш само да му чиститиш ще е по-добре да му се обадиш или да се срешнете. Ама чрез социални мрежи не е добър вариянт според мен. А на какво се дължи този страх/срам да не би да го харесваш или нещо такова ?

KallyS
03-11-2015, 18:50
Не , не го харесвам . Доста добри приятели сме . Въпросът е в това ,че съм свикнала да общувам във фейсбук , а на вън съм... И често чувам "по фейсбук много отворена пък навънка мълчи" и горе-долу се опитвам да променя това , но това е друг въпрос . Пък и 90 процента от разговорите ни /не съм сигурна дали не и повече/ са по фейсбук .. И да мисля че ти отговорих .

fanton1
03-11-2015, 18:58
Промени този начин на живот защото е много лесно да пишеш друго е да говориш с въпросния човек ,а ако още от сега не започнеш (не само ти ,но и по голямата част от тийновете ) да говорите вместо да чатите скоро вобще няма да знаете като излезете какво да си кажете . Което според мен си е доста тъжно .:(

RapExotic
03-11-2015, 19:08
Очаквам момента, в който хората ще седят на една пейка един до друг и ще си общуват чрез чата по между си ..

KallyS
03-11-2015, 19:15
Да и аз съм на това мнение , ще се опитам да общувам повече ..:)

KallyS
03-11-2015, 19:17
Сигурно няма да те учуди , но вече съм виждала...

RosaCalvaria
03-11-2015, 19:25
Абсолютно нищо не заменя комуникацията на живо. :)
И на мен по принцип ми е трудно да общувам говорейки, но се опитвам въпреки че предпочитам писането като форма на общуване. Някаква обезпокоена се чувствам в противен случай, знам ли...
Относно до теб, щом сте добри приятели с въпросното момче, действай. Нищо не ти пречи да му звъннеш, не го мисли особено. :) А и мисля, че би се зарадвал много повече на едно телефонно обаждане, ако нямате възможността да се срещнете, разбира се, отколкото на едно фейсбук съобщение.