PDA

View Full Version : Проблеми с брекети



mqtamlaina
03-12-2015, 12:51
Преди почти 1 година сложих железни брекети. Първоначално ми разправяха как ще ги нося 8 месеца, пък после 10 месеца....
Сложиха ми ги май месец, няколко дена след рожденния ми ден /очаква се да ги сваля преди него/. Някъде средата на лятото ми падна най-задния брекет (канюла) и ужасно се притесних, тъй като бях на средата на почивката си. В такива случаи не се притеснявайте, а се свържете с вашия ортодонт и питайте кога най-скоро ще може да ви се запази час. Декември месец, пак ми падна задния брекет и ми се извади дъгата на долната челюст. Беше примерно 15-16 декември, а имах час 7 януари. Не се случи нищо друго (слава Богу).
Както спомнах по-горе началото на май месец ми ги свалят и се очакваше днес да имам час, но естествено аз забравих и най-вероятно ще ги сваля по-късно. Та, когато ви се случи проблем, не се панирайте, а се обадете на ортодонта и коментирайте с него. :)

baby_baby
03-12-2015, 14:48
Добре че ни каза ние иначе нямаше да се обадиме

И какви са тия брекети дето само падат????

mqtamako
03-12-2015, 20:34
Kазвам го, защото когато родителите ти са платили такава сума, не искаш да се случи нещо лошо все пак. Вината не е на брекетите или на лепилото, а моя. И двата пъти се бях сбил и от удара падат. Добре,че не бях с керамични.