View Full Version : Въпрос ?
Защо е вредно да се ядът сладките неща ( например шоколад и всичко в което има доста захар ) , след като те съдържат наи - много енергия (калории ) . Информираите ме , не съм много запознат .
VinDiesel
03-17-2015, 07:22
Защото излишното количество се преобразува от инсулина в мазнина.
А не мога ли мазнината да я преобразувам в мускулна маса след като тренирам ?
VinDiesel
03-17-2015, 07:55
Може да качваш обща маса от мускул и мазнина, след което чистиш мазнината.
Чиста мускулна маса, се качва много трудно, особено без препарати.
А не мога ли мазнината да я преобразувам в мускулна маса след като тренирам ?
хахахах
Да "преобразуваш" манините в мускули е като да превръщаш водата във вино....
Всъщност няма някаква причина, просто са много калорични и захарта се води вредна и т.н. + че обикновено тези въпросни сладки неща са само захар и тесто, които не са особено богати на нутриенти, т.е. ядеш ги, но реално не получаваш никаква полза, само х енергия.
kcal и протеин не са едно и също нещо :D Kcal са мярка за енергия - това е колко енергия има в даденото нещо. С храната тази енергия може да идва от въглехидрати, мазнини, белтъчини(протеини). Има и четвърти макронутриент - алкохола, но някои хора не са съгласни с т'ва, so moving on. Мазнините са най-калорични имат ~9 cal, протеините и вългехидратите са с по ~4 и алкохола е със ~7.
Идеята е че при диета ти се препоръчва да не ядеш мазнини, заради калоричността им. Препоръчва се да ядеш салата - ниска калоричност + микронутриенти. И месо - ключов фактор в изграждането на мускулна маса или запазването ѝ.
Грубо казано, ако го караш само на салати, за да отслабнеш бавно се превръщаш в торба с кости и мазнина, защото загубеното тегло е дошло от катаболизъм.
Аз съм слаб и целта ми е да кача мускулна маса не да отслабвам :Д
Благодаря за съветите и мненията.
( знам какво е ксал и протеин :Д не съм чак толкова зле :д , правя разлика , сигурно в първия пост се е получило недвусмислено )
Аз съм слаб и целта ми е да кача мускулна маса не да отслабвам :Д
Благодаря за съветите и мненията.
( знам какво е ксал и протеин :Д не съм чак толкова зле :д , правя разлика , сигурно в първия пост се е получило недвусмислено )
Е за кво се хабих да пиша бе, лек :D
За да качиш мускулна маса ти трябват въглехидрати + достатъчно протеин.