View Full Version : Нулев контакт с майка ми
lesli123
04-07-2015, 19:35
Здравейте,аз съм момиче на 16 .Напоследдък ми се насъбират проблеми ,които задържам в себе си или споделям с най-близката ми приятелка.Имам здравословни проблеми ,за които родителите ми са наясно.Това ,което не знаят е че имам наклонности към анорексия,не се храня доброволно,отвращавам се от храната,съжалявам ако съм се хранила и мисля за това през 99%от времето.Това,от което най-много ме боли е ,че майка ми дори не забелязва,не ме пита как съм,не води разговор с мен.Бях при училищен психолог-призля ми и ме изпратиха .Там говорихме за анорексията и са й звъннали ,но не ми обръща особено внимание.Боли ме от нейната незаинтересованост към мен.Ако знаеше как се чувствам нямаше да е така.46кг и 177см съм ,свалих 7 кг.Отричам за сериозен проблем ,но знам че може да има такъв .Приятелите ми се притесняват за мен,а майка ми не знае??Записали са ми час за психолог(моя приятелка) ,а въпросът е как да кажа на собствената си майка ,че не се чувствам добре ..
Martiiiiiiiiii
04-07-2015, 19:43
Потърси лекарска помощ! Започни темата ти , говори на майка ти за състоянието ти и ,че искаш помощ . Успех :)
lesli123
04-07-2015, 20:03
нямам никакъв опит в разговори с нея свързани с личния ми живот и това е причината сега да съм затрудена да споделя
Martiiiiiiiiii
04-07-2015, 20:05
Е,тя ти е майка няма да те изяде . Сядаш при нея и почваш да изливаш какво ти е на душата ,няма нищо сложно .
lesli123
04-07-2015, 20:07
чудех се дали евентуално като отида на психолога и говоря ,ако той й звънне и каже всичко няма да е по-добре,не знам
Martiiiiiiiiii
04-07-2015, 20:09
не ,закво трябва непознат човек да запознава майка ти за такива неща ? Тя ще се почувства ужасно ,че не е разбрала от теб ,ами от няква си там . ГОВОРИ С НЕЯ ! Аз с друго не мога да ти помогна
Може да кажеш на баща си и след това да подхванеш разговорът с майка си. Принципно ако и двамата знаят, това може да помогне да ти решат проблемът по-бързо.
lovelemons97
04-12-2015, 10:09
Когато отидеш на психолог го попитай как да й кажеш.
Имам приятел и приятелка,които и без много чужда намеса се излекуваха от анорексия,но и да ти дам телефони няма да звъннеш за това че...Аз не мога да помогна.