View Full Version : Овулация и Ескапел
Здравейте, вчера правихме секс (по-скоро опит) с приятеля ми без презерватив, не е свършвал в мен и го е вкарал макс 10 пъти единственото което ме притеснява е тази предекулационна течност + това се предполага че съм била в овулация (цикъла ми не е изключително постоянен).Взех ескапел около 15 часа след половия акт. Какви са шансовете хапчето да не помогне и вероятността да съм бременна?
wreckingball
04-20-2015, 16:44
Да са се появявали някакви симптоми? Като сутрешно гадене например или болки в кръста? Според мен няма вероятност да си бременна и си дала 30 лева на вятъра. За по-сигурно попитай партньора си дали е сигурен, че не свършил в теб. До колкото знам тестовете са най-точни ако менструацията ти закъснее с 2 дни или няколко дена след половия акт. Ако имаш притеснения си направи. Ескапела има ефикасност 50 на 50, нищо не гарантира, че е подействал.
Със сигурност не е свършил в мен, дори не е бил близо иначе нямам симптоми но мисля че е твърде рано за тях.
И да уточня че не става въпрос за прекъснат полов акт
wreckingball
04-20-2015, 17:12
При всяка жена симптомите се появяват различно, но при повечето е на следващия ден.
Едни 4.50 ще ти спестят цялата тревога.
Не е ли още рано за тест защото е едва първия ден след половия акт?
wreckingball
04-20-2015, 17:27
Както казах на 2-3-я ден. Въпреки, че за 2 години хаха "стаж" съм правила само два теста на следващия ден след акта, защото все си въобразявам, че проявявам симптоми хаха и винаги са ми били точни. Може би и при теб е само внушение. За да си по-сигурна в бъдеще го прави с предпазни мерки или противозачатъчни, въпреки, че предпочитам да ги избягам, защото ми избива всяко желание за секс пък и са вредни. Ако вярва момчето в себе си и ти в него, че може да се усети нищо не пречи и без, не гарантира сигурност, но удоволствието е в пъти по-голямо хихи мноого се отклоних от темата.
Първо, нямало е смисъл да пиеш тоя Ескапел. Второ, wreckingball, какви са тия симптоми на втория ден? Май не се чуваш какво говориш.
Авторке, нищо не е станало, но все пак ако решиш да правиш тест, трябва да е 14 дни след рисковия полов акт или при евентуално закъснение на МЦ.
wreckingball
04-20-2015, 18:16
marilyn, мисля, че споменах, че при всяка жена е различно. Имам познати които симптоми се появявали на следващия ден. Няма нужда от заяждане. Лека вечер. :)
Аз не се заяждам, а коригирам грешната информация, която даваш. Жалко, че я няма Калпазанка, защото съм сигурна, че тя би ти обяснила подробно нещата. Прочети си пак биологията за 8 клас и си помисли как се опложда яйцеклетката.
wreckingball
04-20-2015, 19:49
Аз учебниците съм си ги чела пре-достатъчно, каквото ми е нужно да знам си го знам yk. :) Майка ми е една от многото жени проявили симптоми още на първия ден, но както казах при всяка една жена е различно.. Аз спирам да флуда темата, надявам се момичето вече да се е успокоило и за напред да се пази повече. Лека вечер и се надявам да няма ллоши мисли хаха.
Тоя Ескапел не е витамин C да си го пиете профилактично. Един "опит" за секс и се тровиш с ебати токсините, не си представям как ще я караш, ако започнете редовен полов живот.
Здравейте, вчера правихме секс (по-скоро опит) с приятеля ми без презерватив, не е свършвал в мен и го е вкарал макс 10 пъти единственото което ме притеснява е тази предекулационна течност + това се предполага че съм била в овулация (цикъла ми не е изключително постоянен).Взех ескапел около 15 часа след половия акт. Какви са шансовете хапчето да не помогне и вероятността да съм бременна?
Много тъпо общество в България... как може да се тровиш с химия ? то ще дойде момент от хапчета няма да може да хванеш :D :D и защо така се стресирваш ? нали ако си уж бременна ще можеш да абортираш къд е страшното пари ли нямаш
?
kalpazanka
04-22-2015, 20:10
До колкото знам тестовете са най-точни ако менструацията ти закъснее с 2 дни или няколко дена след половия акт
Тези *няколко* дена са точно 14. Преди това концентрацията на човешкия хориогонадотропин е неуловима за пикливите тестове. На кръвен може и да се хване удвояване на всеки 48 часа преди това.
Иначе в живота няма гаранция за нищо. И бременност след прием на Ескапел видях, тъй че вече вярвам дори и в задгробния живот.