Влез

View Full Version : " Два пътя , една съдба ! "

Kirilow
05-03-2015, 02:54
Добро утро/ Добър ден / Добър вечер .

По принцип не си падам много по такива форуми за решаване на проблеми , но съм го закъсал здравата , затова започвам да разказвам. Вече мога да кажа , че съм на 15 години , тъй като ще ги направя на 29 . Дете съм на разведени родители... Родата на майка ми живее във Америка , а тази на баща ми във едно близко селце.. Та така , наскоро на майка ми и хрумна страхотната идея , че вече съм голям и трябва да отидем да живеем по щатите , където ще мога да се развия максимално , ще започна да живея живота си. Направила е планове как да извади зелена карта , какво ще прави , как ще се устрои , ама абсолютно всичко..Дотук мисля , че моя проблем стана ясен. Искам много да отида , владея английски ( мога да кажа над средно ниво ) , тук в България не ми харесват моите набори , хората и обществото като цяло. Но остава въпроса какво да правя с баща си , и как да му обясня , че не искам да остана тук. Баба ми ( майката на баща ми ) презира другите страни , и според нея бъдеще мога да имам само тук, от друга страна баща ми както и дядо ми искат да се реализирам в друга държава , но след като навърша пълнолетие , а време няма ..!

Както казва заглавието "Два пътя , една съдба" , неизбежно и неотложно се нуждая от помощ!
И МОЛЯ БЕЗ НИКАКВИ ХЕЙТЪРИ , ( обръщение към тях ) В момента вие сте последното нещо от което се нуждая ;)

Извинявам се за изгубеното време , Поздрави !

420
05-03-2015, 07:47
кажи на баба ти, че решението го вземаш ти, не тя

ти ще си този който ще се реализира (дано!), а не тя ; обясни й, че колкото по-рано, толкова по-добре

ако имаш идея какво ще правиш там, седни и им разкажи малко какви са ти плановете (на теб, не на майка ти)

anonymous895156
05-03-2015, 08:08
баща ти ще те разбере и подкрепи, баба ти не е важна, тъй като може да реши и да те прави пионерче. старите хора са необразовани и се получава така при тях

кажи му, че така ще си най-щастлив и не можеш да си позволиш да изпуснеш подобна възможност, както и че ще си в сигурни ръце там

tochko
05-03-2015, 10:47
За да убедиш по-лесно баща си и дядо си би било добре да използваш, че колкото по-рано идеш в щатите, толкова по-лесно ще ти е за напред, ще упражниш езика и тн. Що се отнася до баба ти, смятам, че мъжете в семейството ти ще и повлияят и и тя ще се съгласи. Обясни им, че всичко е в името на доброто ти бъдеще. Когато заминеш, не спирай контактите си с тях, да разберат че ги цениш.

DEPRE$$ED OCEAN
05-03-2015, 11:04
Отивай и не поглеждай назад СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ която ще се ПРЕПЪЛНИ с цигани моят e съвет да отиваш там. USA USA USA

Kirilow
05-03-2015, 12:17
Прочетох коментарите , и всичко съм обмислил... Благодаря за времето :)

prosto_chovek
05-03-2015, 18:12
Не искам да ме приемеш за хейтър или нещо подобно заради първите редове, които ще ти напиша. Моето мнение по твоята тема е следното.
Когато човек отива в друга държава, той трябва да отиде там с ясен план, уредена работа, уредено място, където да живее. Доколкото разбирам, ти имаш последното, като не си споменал нищо за предните две. Звучи доста примамливо да се иде в щатите, аз не критикувам, само че си помисли какво точно ще правиш, когато идеш там и дали няма да легнеш на нечии грижи, понеже директно навършил пълнолетие и завършил наше училище не съм сигурен, че ще си намериш работа, с която ще можеш да си осигуриш стандарта на живот, който очакваш в момента.
Относно как да обясниш - бил съм свидетел как се обявява заминаване за чужбина (от страна на работник към работодател) и ти предлагам да постъпиш по същия начин. Пичът каза - заминавам за чужбина, тук не ми стига реализацията, която съм постигнал до момента, искам да се развия повече. Но мисля, че е хубаво и да изложиш някакъв конкретен план за това какво ще правиш точно там на баща ти, ако искаш да те разбере напълно. И все пак си помисли дали не можеш да се реализираш и тук.
А всъщност, ако си решил да заминаваш и си пълнолетен, няма сила, която да може да те спре.

anonymous895156
05-03-2015, 19:10
^ казва, че е на 14, не на 18

prosto_chovek
05-03-2015, 19:37
Тогава, доколкото знам, трябва разрешително и от двамата родители. И май в този случай всичко зависи от кефа на бащата в конкретния момент.

DieselBlood
05-03-2015, 23:40
Тегли една майна на баба ти и каже да си държи комунистическото мислене за нея и неините наборки. Отивай при майка си и да не ти пука. Имаш възможност да се реализираш доста по-добре, отколкото в България, така че бягай по-бързо.

Kirilow
05-06-2015, 20:33
В интерес на истината , някои от вас още не са ме разбрали !

Относно за моята цел : Според моето мислене ( Тук не мисля , че възрастта има значение , тъй като се чувствам по-интелигентен от наборите си ) в България можеш да взимаш повече пари в не повече от 2 случая:
1)Да си в парламента независимо на каква длъжност , пак дърпаш доста
2)Да си полицай , бил съм свидетел на много полицаи , които взимат откупи и т.н.
Мисля , че нямам работа тук , и затова се обърнах до вас и вашия форум...

JustOneKid
06-02-2015, 19:47
ами твое решение кажи на бабати че нестава и това е

Животно
06-02-2015, 23:56
Отивай и не поглеждай назад СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ която ще се ПРЕПЪЛНИ с цигани моят e съвет да отиваш там. USA USA USA

Смърт за родата ти бе, миндил прост