View Full Version : BB/CC cream - съвет
Do_you_dance
05-10-2015, 14:25
Здравейте, балът наближава, нямам много голям опит с гримирането, почти не се гримирам, но реших за бала да се гримирам сама, роклята ми е жълта и гримът няма да е много тежък. Тъй като не съм използвала фон дьо тен, а и не искам реших, че коректорът е по-добра идея за да си скрия поне пъпките и червените петна по лицето. После се сетих за BB/CC cream-овете и реших, че един такъв ще бъде по-лесен вариант за мен. Проблемът е, че има толкова много марки Garnier, Maybelline и т.н., даже на Garnier видях 2 различни, единият Pure Active, а другият Miracle Skin Perfection. Изборът е труден и бих искала съвет и мнения за различните марки. Благодаря предварително. :)
anonymous708973
05-10-2015, 14:41
Какво те навежда на мисълта да се гримираш сама, ако нямаш опит? Искаш да приличаш на клоун, бледата смърт и т.н. на снимките ли?
Ако не искаш да даваш пари за гримьор, поне помоли приятелка, която знае за какво служат коректорът, фон-дьо-тенът, хайлайтерът и т.н.
Do_you_dance
05-10-2015, 15:18
Какво те навежда на мисълта да се гримираш сама, ако нямаш опит? Искаш да приличаш на клоун, бледата смърт и т.н. на снимките ли?
Ако не искаш да даваш пари за гримьор, поне помоли приятелка, която знае за какво служат коректорът, фон-дьо-тенът, хайлайтерът и т.н.В коментара ти не виждам отговор на моят проблем. Казах, че почти не се гримирам, не че съм саката. Написах, че не искам да използвам фон дьо тен, имам проблемна кожа и мисля, че е по-добре да и спестя това. Имало е случаи в които съм използвала повече грим, не мисля, че съм изглеждала като клоун.
Аз съм много доволна от този на Гарниер http://static.framar.bg/product/OIL-FREE-garnier-medium.jpg :)
Бих сложила обаче малко пудра отгоре в течение на деня, за да издържи цяла вечер :)
anonymous708973
05-11-2015, 06:47
И аз не съм казала, че си саката, казвам, че нямаш опит и че балът не е подходящото време да рискуваш. Наистина не разбираш - няма как ББ-то да ти скрие пъпките и червените петна, никакъв шанс. Какво друго искаш да си сложиш освен ББ крем?
kaRamella
05-11-2015, 09:31
Махни го тоя ББ, без туй няма да си улучиш цвета на кожата. По-добре вземи тъмен и светъл коректор - ще ти свършат по-добра работа.
Аз пък си нацелих точно цвета и си го ползвам всеки ден, държи доста, седи естествено и ненатрапчиво, което често се получава при светла кожа. Въпреки това аз също не бих го използвала за бала, а по -скоро за всеки ден
RosaCalvaria
05-11-2015, 14:24
И аз не съм казала, че си саката, казвам, че нямаш опит и че балът не е подходящото време да рискуваш. Наистина не разбираш - няма как ББ-то да ти скрие пъпките и червените петна, никакъв шанс. Какво друго искаш да си сложиш освен ББ крем?
+1
Аз също имам някакъв ББ крем, но не ми върши почти никаква работа. Не е за прикриване на пъпчици или червенини, поне при мен не работи по този начин. :D По-скоро изравнява тена при правилния избор на цвят, прикрива мъничките несъвършенства и придава по-свеж вид на кожата. Фон-дьо-тенът е наистина тежък и няма да направи никаква услуга на кожата ти, да, но така или иначе ще слагаш нещо върху нея и така или иначе ще запушиш порите си... Нека поне резултата да си струва.
Каквото и да ползваш пробвай преди бала как ще се държи цял ден, а и самият грим, която смяташ да правиш, ако не си опитна е най-добре, поне според мен да го тестваш 3-4 пъти по 10 часа, за да видиш колко издържа и върху кое трябва да се поработи.
За официални поводи и снимки горещо препоръчвам Revlon Colorstay, има доста цветове, както и два вида за различните типове кожа. Аз го взех преди 2 години за бала, в момента имам около 1/3 останало и до днес когато имам нещо важно и не искам да се притеснявам как ми е грима слагам него. Бетон е, веднъж нанесен не мърда до 12 часа.
anonymous708973
05-11-2015, 17:46
Аз явно съм единствената на тая планета, която просто няма подходящ цвят от Калърстей :д
kaRamella
05-11-2015, 20:04
polssa Аз съм светла и този на Гарние, както и този на Нивея и двете уж светли тонове ми седят като нещо между извряла доматена супа и лютеница.
Lourenço
05-11-2015, 20:25
Loreal Nude Magique bb cream. Покрива много добре като за бб крем и стои естествено, но щом нямаш опит с гримирането помоли някоя приятелка поне. Или направи няколко пробни.
Освен това те съветвам да си сложиш матираща пудра, коректор където трябва, контур и "хайлайт", ще изглежда много по добре на снимки. А ако си избереш друг бб крем, гледай да е без или с по-малко SPF. Успех!
Аз явно съм единствената на тая планета, която просто няма подходящ цвят от Калърстей :д
Ти да видиш, моят цвят го няма и в MAC. :D
В България това, което обикновено внасят като светло, изобщо не е светло. Спомням си, че със "светлото" BB на Nivea приличах на мароканка.
kaRamella
05-12-2015, 13:07
Ти да видиш, моят цвят го няма и в MAC. :D
В България това, което обикновено внасят като светло, изобщо не е светло. Спомням си, че със "светлото" BB на Nivea приличах на мароканка.
именно