View Full Version : Дебела ли съм ?
Theyoiso
05-10-2015, 20:34
Здравейте . Преди да кажете,че ми има нещо- не,напълно нормална съм. На 13 години съм 6 клас 158 висока и тежа 43 кг. Намирам се за дебела. Започнах много да се комплексирам от хората те казват,че съм слаба но си мисля,че не е така. Не се харесвам. Първо спазвах диети,а сега ям много по-рядко. Знам,че тепърва сега раста,но не мога да си помисля за храна.
Theyoiso, направих си регистрация заради твоята тема.
Не знам дали това е някактв трол, или наистина мислиш това, което си написала. Ако е второто, много съжалявам.
Тъй като съвсем наскоро се сблъсках индиректно с подобен проблем, реших, че е доста важно да се говори за това и по някакъв начин да се помогне.
1. 43 килограма не са много. Ама никак. Особено за момиче на 13 години.
2. Ти в момента растеш (както си и написала). Тялото ти претърпява толкова много промени. Всичко в теб се променя. На много момичета им се случва да напълнея по време на пубертета, но това е индивидуално за всеки.
В отговор на въпроса ти - НЕ, не си дебела.
И все пак, ако си решила, че нещо не ти харесва - промени го. Но не като не ядеш.
За да функционира тялото ти правилно то се нуждае от съответните вещества, които се съдържат в храната. Ако искаш да си здрава, да си енергична, да имаш хубава кожа, коса и т.н, започни да се храниш правилно и ДОСТАТЪЧНО МНОГО, защото всичко се влияе от храната, която приемаш.
Започни да тренираш. Това хем ще те накара да се чувстваш по-добре, хем ще предотврати напълняване, хем ще си намериш някакво хоби (ако нямаш).
Само, моля те, не намалявай драстично храната и не спирай да се храниш.
Бааа, всяка 3та с признаци на психично разстройство... Едно време не беше така :/
galaxy29
05-10-2015, 22:51
ти пък много наживял се изкара...
Колкото толкова. Научих за анорексията около 7-8 клас, защото беше нашумяла тема и имаше задължителни презентации. Преди това нямах никаква представа, мисля че това говори достатъчно.
А иначе на 13 да се притесняваш за такива неща е меко казано глупаво. Щом различни хора ти го казват, значи най-вероятно е така... Яж, движи се, не пий и не пуши и ще вървиш чудесно.
Theyoiso
05-11-2015, 06:21
И все пак благодаря за отделеното време. Тренирах още от януари но не съм постигнала това,което искам имам съвсем малко най-отдолу в корема не знам как да го махна,но в началото на годината ядах малко и разделно както сега ще направя отново.